Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Aparat za sladoled


mrjerry
03.07.2007, 10:27
Tole me letos blazno rajca... Kje kupiti, kaj kupiti, kaksne so cene, imate kaj izkusenj?

summer
03.07.2007, 11:10
jjaz ga imam....De longhi.....pride 50 eurov, kupila sem ga v Merkurju in potrebuje 30 minut,das nardi sladoled....s tem, da imam jz spodnjo posodo non-stop pripravljeno v zmrzovalniku

summer
03.07.2007, 11:14
IC 8000

http://www.thstore.com/thstore/DeLonghi/H-DSP-IC8000ss.jpg

freya
03.07.2007, 11:24
jjaz ga imam....De longhi.....pride 50 eurov, kupila sem ga v Merkurju in potrebuje 30 minut,das nardi sladoled....s tem, da imam jz spodnjo posodo non-stop pripravljeno v zmrzovalniku

ni pa slabo imeti nekaj banc sladoleda stalno pripravljenih v zmrzovalniku

summer
03.07.2007, 11:39
RES JA...sam najboljši je sveži.......:approve:

mrjerry
03.07.2007, 12:18
Torej je predpogoj to, da imas zmrzovalnik (namrec, tudi tega nimam) :(

summer, pa lahko v tem strojcku delas kar se ti sprdne, ali si vezan na kaksne praske ipd...

mrjerry
03.07.2007, 12:21
Tale mi je vsec... :shy:
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe.asp?cucina_49_Gelatiera

Je pa nekaj drazji... okrog 300 EUR...

summer
03.07.2007, 12:37
Tale mi je vsec... :shy:
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe.asp?cucina_49_Gelatiera

Je pa nekaj drazji... okrog 300 EUR...


seveda....ta ko si ga ti prikazal je profesionalen proti mojemu...čista kvaliteta...men je preveč, da bi dala tolk za aparat....

drugače, pa nisn kaj več ko delala, jagodni, borovničev, malinov in vanilijev ter čokoldan sxladoled...aja pa limonin....tak,da, ker kaže, da strmiš po večji kvaliteti, ta moj odpade

mrjerry
03.07.2007, 12:50
Meni se gre za to, da je sladoled dober, ne da je strojcek fensi ;)

Je pa stos v tem da doma nimam zmrzovalnika. Pa v bistvu ga za drugo kot za sladoled niti ne rabim. Torej se na eni strani odlocam med strojckom, kakrsnega imas ti (in zraven kupim se zmrzovalnik), na drugi strani pa en, ki ze sam zmrzuje in zato ne rabim frizerja...

Pa za tega ki si ga napisala sem nasel precej mnenj na kulinarika.net in so deljena... Enim ni problem, da moras imeti posodo v frizerju, drugim spet je...

Sladoled ti delas cisto sama (torej iz `osnovnih' sestavin) ali uporabljas kaksne praske?

summer
03.07.2007, 13:04
Meni se gre za to, da je sladoled dober, ne da je strojcek fensi ;)

Je pa stos v tem da doma nimam zmrzovalnika. Pa v bistvu ga za drugo kot za sladoled niti ne rabim. Torej se na eni strani odlocam med strojckom, kakrsnega imas ti (in zraven kupim se zmrzovalnik), na drugi strani pa en, ki ze sam zmrzuje in zato ne rabim frizerja...

Pa za tega ki si ga napisala sem nasel precej mnenj na kulinarika.net in so deljena... Enim ni problem, da moras imeti posodo v frizerju, drugim spet je...

Sladoled ti delas cisto sama (torej iz `osnovnih' sestavin) ali uporabljas kaksne praske?


ne ponavad vse naravno...
za jagodnega dam 20dkg jagod, 1 jajce, 15dkg sladkorja , 15ml mleka in eno smetano.....


aja...ful rada mam šerbet...in vedno nardim limonovga

dam pa 10 dkg sladkorja,30ml vode , 1 limono in 20ml limetinega soka:approve: :p

mrjerry
03.07.2007, 13:08
mmmm :p

Pa je v redu sladoled? Mislim, lepo kremast in to?

summer
03.07.2007, 13:09
ja al pa s šampanjcem:d

mrjerry
03.07.2007, 13:19
Itak :p

freya
03.07.2007, 13:46
Torej je predpogoj to, da imas zmrzovalnik (namrec, tudi tega nimam) :(

summer, pa lahko v tem strojcku delas kar se ti sprdne, ali si vezan na kaksne praske ipd...

ne bi bila slaba investicija, sploh če pripravljata kosila :2thumbs:

summer
03.07.2007, 13:47
ja...al pa kupiš večji hladilnik z dvem ali tremi zamrzovalnimi predalčki

mrjerry
03.07.2007, 13:48
zakaj?

v bistvu sem prezivel dobro leto brez frizerja in moram rect, da ga v bistvu prav nic ne pogresam... se najhuje je, ce je treba na brzino ohladit pivo, a kaj ko so pred vhodom trije kafici :clown:

summer
03.07.2007, 13:52
am.....jz umrem brez zamrzovalnika:d....

veš ka vse mam notr..gobice suhe, grahec, ribice, meso tako i onakvo..ker ponavad kupim več......no ne morem brez..mam 6 predalov:d

freya
03.07.2007, 13:54
..pa ponavad mame malo preveč skuhajo in zamrznejo za otroke
Trenutno tudi pečemo rogljičke iz zamrznjenega testa...ma ni boljšega kot še vroč rogljiček ali navihanček

mrjerry
03.07.2007, 13:55
verjamem... meni resda nekoliko manjka meso, ampak ga dam rajsi v paco kot pa da bi ga zmrzoval, za ostale stvari imam pa v bistvu trznico blizu... saj ne recem, da zivljenje ne bi bilo lepse, ampak isto velja se za kup stvari ki bi jih kupil prej kot zmrzovalnik

aja freya, to si mislila... no, pri nas ni tako, mamo obicajno obiscemo po kosilu :d
Za kroasone mi je pa resda nekoliko zal, a kaj hudica ko imam na poti do sluzbe Zaka :p :p :p

Lencka
03.07.2007, 16:41
Jaz imam tudi takega kot summer, samo nisem ravno popolnoma zadovoljna. Baraba je namreč jako občutljiva na to, da je skledica ravno prav mrzla - če je premrzla, se sestavine primejo na stene in ne uspe lepo premešati. Če pa trofiš pravo temperaturo (pač, malo vaje, pa gre, jaz pa imam dovolj vaje samo pri jedenju sladoleda :d), naredi superski, kremast svež sladoled - odvisno od izbranega recepta :d :d

nattka
10.07.2007, 21:27
moj stoji v omari že nekaj let ...

meni enostavno ne rata ... :blush:

Irina
10.07.2007, 23:08
Nattka, mislim, da bodo prihodnji dnevi kakor naročeni, da potegneš aparat iz omare.

Sama imam zelo star aparat, ki pa odlično deluje. Moramo pa vedeti, da domač sladoled nima nikoli tako izrazite barve in arome kakor kupljeni, ker so brez E-jev. Za sadni sladoled potrebujemo
200 g sladkorja v prahu, 2,5 dcl vode, 400 g sadne kaše (po želji) 2,5 dcl sladke smetane in sok ene limone. Posodo za sladoled vložim dan prej v zmrzovalnik, in jo vzamem ven nekaj minu pred uporabo.

Sladkor razstopimo v vodi in ga skuhamo v gost sirup ter ohladimo. Stepemo sladko smetano. Sadni kaši dodamo sok limone premešamo in dodamo še smetano ter premešamo. Vse skupaj zmešamo s sladkim sirupom, vlijemo v posodo aparata in vklopimo. Dalj, ko se sladoled meša in hladi bolj je kremast. Zrak je tisti, ki mu da rahlost.

V mojih sladolednih zapiskih so stare opombe: alkoholni dodatki zmanjšujejo temperaturo zmrzovanja, če jih dodamo naj bo to res malo. Sladoled z več mleka je mehak, več smetane ga trdi. Sladkor in/ali sadje podaljšata čas zmrzovanja, zato bodimo pozorni, da ni prvega ali drugega preveč.
V kolikor delamo sladoled v zmrzovalniku in želimo, da je lepo kremast, dodamo masi jajca in nekaj več sladke smetane. Približno vsake pol ure ga premešamo. Če bi radi, da je sladoled res "rahel", mu na polovici zmrzovanja ali priprave v aparatu dodamo sneg iz beljakov. Tak sladoled postrežemo takoj, ko je narejen in ni za na zalogo.

mrjerry
11.07.2007, 09:53
moj stoji v omari že nekaj let ...

meni enostavno ne rata ... :blush:

Pridem probat? :shy:

Irina
11.07.2007, 16:26
Nattka išče aparat, Mrjerry upam, da ji bo uspelo.