Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dimmu Borgir


Mikron
05.07.2007, 08:23
Ker je Dimmu Borgir simfonični black metal band vem, da veliko ljudi ne bo šlo na njihov koncert ( 15 oktobra, hala tivoli, ob osmi uri) vendar pa vseeno hočem z vami podeliti nekaj informacij o njih.

Igrati so začeli leta 1993 in so od takrat, po mnenju mnogih postali najboljša simfonična black metal zasedba na svetu. Za njih so značilne klaviature, zelo močne kitare, ter že skoraj značilni metalski bobni in pa surovi vokali.


Band so leta 1993 ustanovili Shagrath, Silenoz in Tjodalv. Inspiracijo za igranje so dobili v black metalu osemdesetih, heavy metalu in tudi v klasičnih avtorjih, kot sta Wagner in Dvorak. Svojo pot so začeli z albumom Inn I Evighetens Morke (V večnosti teme) pri založbi Necromantic Gallery Productions leta 1994. Album je bil razprodan v nekaj tednih, na koncu leta 1994 pa mu je sledil še For All Tid, prvi album v polni dolžini. Leta 1996 so izdali album Stormblåst, ki je s časom postal eden najpomembnejših albumov black metala. Je tudi zadnji album, katerega besedila so v celoti v Norveščini. Za angleščino so se odločili, ker večina njihovih poslušalcev besedil do tedaj ni razumela. Klaviaturist Stian Aarstad nato za nekaj časa zapusti bend zaradi služenja vojaške obveznosti, tako da ni bil prisoten na snemanju nove plošče Devil's Path (1996). To obdobje je zaznamoval tudi odhod basista Brynjarda Tristana, nadomestil ga je Nagash. Stian Aarstad se je nato vrnil na snemanje naslednjega albuma z naslovom Enthrone Darkness Triumphant. Na promocijski turneji, ki je albumu sledila, je imel Stian težave, saj ni imel veliko časa za bend, zato je bil odpuščen. Album Enthrone Darkness Triumphant je bil za Dimmu Borgirje velik uspeh, prodali so namreč več kot 150.000 plošč, posneli pa so jo pri slavni nemški založbi Nuclear Blast. Snemali so z velikanom metalske glasbe, frontmanom skupine Hypocrisy Petrom Tägtgrenom. Po turneji je skupina zaposlila novega klaviaturista Mustisa in Astennuta kot kitarista, da so igranja kitare razbremenili vokalista Shagrath. Album Spiritual Black Dimensions (1999) jih je še bolj utrdil kot kralje težkih zvokov. Zaradi osebnih pogledov na glasbo in družine (postal je oče) leta 1999 band zapusti bobnar Tjodalv. Pridruži se jim Nicholas Barker. Leta 2000 so imeli namen izdati novi album Puritanical Euphoric Misanthropia, a se je to zgodilo šele leto kasneje, razloga pa sta bila dva: finančne težave ter dejstvo, da so kot velik bend dolgo obdelovali material za na ploščo. Za album so dobili tudi Norveškega Grammya v kategoriji »Metal for their masterpiece«. S svojo naslednjo ploščo Death Cult Armageddon, izdano leta 2003 so postali najpomembnejši black metal bend na planetu. Nekatere dele plošče so snemali tudi s Praškim simfoničnim orkestrom, kar daje njihovi glasi unikaten zvok. Posneli so tudi prvi promocijski videospot Progenies Of The Great Apocalypse. Leta 2005 skupina ponovno posname kultni album Stormblåst z novim bobnarjem Hellhammerjem. 27.04.2007 pa je izšel njihov nov album In Sorte Diaboli, ki je ponovno postavil mejnike v žanru.BTW..... Dimmu Borgir v latinščini pomeni temen grad.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Dimmu_borgir.jpg

Njuška Trap
05.07.2007, 18:52
Če pride Burzum iz zapora, grem na koncert, ostalih metalcev ne ***em petposto. :approve:

Mikron
05.07.2007, 20:34
hehe Burzum je kr hud ja. a je ker prebral njegovo biografijo na uradni strani? tam opisuje zakaj je ubil euronymusa in tko naprej... BTW kolk let je pa dubu?

Njuška Trap
05.07.2007, 20:52
hehe Burzum je kr hud ja. a je ker prebral njegovo biografijo na uradni strani? tam opisuje zakaj je ubil euronymusa in tko naprej... BTW kolk let je pa dubu?
Najbrž precej. Traparij pa ne bom šla brat.

Marduk1
06.07.2007, 05:04
***eš Burzum. Mayhem je zakon!

Njuška Trap
06.07.2007, 12:41
***eš Burzuma.
Z morilcem verjetno raje ne bi, pa tudi, če bi že hotela, bi morala dobiti ekstra prepustnico, ha? :d