Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Juan Gomez Jurado: Božji vohun


Knez
12.07.2007, 13:03
Sodeč po tem, kako knjigo predstavljajo v knjigarnah, gre za nekakšen hit poletja, zato me zanima, če je kdo prebral.

Ali gre za podobno finto, kot je Da Vincijeva šifra?

mrjerry
13.07.2007, 08:30
Ne. Povsem normalno je da vsakic pozno pomladi izzide knjiga ki bo pokazala, kaksna V RESNICI cerkev. Seveda bo vse skupaj zavito v primeren celofan in objavljeno v cenenih mehkih platnicah, kar bo poskrbelo, da se vam bodo na plazi enakomerno z izsusevanjem koze tudi kisali mozgani.

Ce zelis teorijo zarote, razcetverjenje religij, zanimivo zgodbo in kvalitetno besedilo, si priskrbi Foucaultovo nihalo Umberta Eca. Ce si ga bos, tudi apeliram nate, da stvar RES postane zanimiva sele po dveh poglavjih (prvi dve sta krneki in dobita smisel sele na koncu knjige).

Knez
13.07.2007, 08:49
To sem prebral in je res dobra knjiga.

mrjerry
13.07.2007, 09:01
Torej, kot thriller je knjiga zelo dobro napisana. Dejansko gre za thriller v pravem pomenu besede (it thrills you). Avtor koristi ledino, ki jo je ponovno odprl Dan Brown, izkorisca aktualne dogodke (papezova smrt), vpelje nekaj demonicnih likov (eden nemarno spominja na Hanibala Lecterja). Torej, storijo kot storija sploh ni napacna. Morda bi bila filmska izvedba lahko celo zelo dobra, ce bi seveda imeli jajca in posneli res darkerski film. Ce jo vzames kot taksno in se zavedas, da gre res zgolj za fikcijo in se ji povsem prepustis in ce jo bos bral na plazi, ti svetujem da imas zraven kaksno zelo potrpezljivo deklico, ki te bo vsako uro namazala sicer pa pustila povsem pri miru. Vse izven tega je pa seveda pofl.

Mimogrede, avtor je Juan-Gomez Jurado.

Knez
13.07.2007, 09:16
Gomez Jurado, ja, ne Gonzalez.:)

Hvala za popravek.

mrjerry
13.07.2007, 09:54
JuraDo, ne Jurando :clown:

Ni panike, se zgodi ;) :)
Ej, ce razmisljas o tem da bi prebral knjigo... Vredna je knjiznicne izposoje in odlicna za zapravljanje casa med hotelskim kosilom in vecerjo. Jaz naceloma na dopustu preferiram druge stvari (ali pa knjige), vseeno pa je boljse brajne od Browna.

jugato
13.08.2007, 19:07
Knjiga je super boljša od Browna. Zelo vam jo priporočam, ker sem bil nad njo izredno navdušen.
Je pravi triler z žensko posadko.!!!!!