Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sinope 568 ne dela http lokalno


coti
13.07.2007, 22:59
V lokalni mreži imam postavljen web server. Do nedavnega , ko je bil v uporabi modem Callisto in PC router z naloženim Clarkconnect Linux-om je bilo življenje preprosto.
Ampak zaželeli smo si Siol TV in z njim je prišel modem Sinope in seveda težave. PC z Clarkconnect-om se nikakor ni hotel prek Sinopeja in PPPoE več povezati v svet. Ko sem ga odnesel v službo, kjer imamo še vedno Calistota, težav ni bilo. Nato sem PCrouter odstavil in skonfiguriral Sinopeja, da se obnaša kot router. Z muko mi je uspelo odpreti tudi vse potrebne porte. Internet in ostala krama dela BP.
Ampak do moje web strani mi pa na noben način ne uspe več dostopati. Da ne bo pomote, web stran je normalno dosegljiva z celega sveta, iz lokalne mreže pa do nje ne morem več dostopati. Namesto moje strani se vedno odpre nastavitvena stran Sinopeja. In to neglede kaj odtipkam za url: naslov strani, WAN IP serverja ali lokalni IP serverja, vedno isto. Poizkusil sem spreminjati DNS v mojem PCju(Siolov DNS, IP od Sinopeja, IP od web serverja) brez uspeha. Na tehnični pomoči so zvalili vso krivdo na server. Ampak do prihoda Sinopeja ni bilo nobenih problemov... Kake ideje?? :(

janezpesec1
14.07.2007, 19:02
Sicer mi ni jasno zakaj ti Clarckconnect ne bi deloval s Sinope in PPPoE, meni Linux deluje cisto ok. Saj si Sinope nastavil da deluje v bridge nacinu ? Iz lokalne mreze do web strani dostopaj preko zunanjega IPja pa bo delovalo.

coti
14.07.2007, 20:33
Sem usposobil Clarkconnect zadnjo verzijo. Zdaj dela spet tak kot je treba.
Ne štekam pa kaj si mislil z zunanjim IP? Če si mislil internetni IP dodeljen od Siola, potem lahko rečem isto kot vedno -ne dela.

janezpesec1
15.07.2007, 18:44
Ja mislil sem IP dodeljen s strani SiOLa.

igli
06.08.2007, 20:13
POzdrav, imam Sinope 568+ in prenosni računalnik z brezžično kartico, sedaj pa nastane problem, na prenosniku mi vse lepo zazna omrežje, dovoli mi tudi da se povežem in ostanem povezan, zanima pa me zakaj ne morem normalno odpirati strani oz. če vpisem kaksno int. stran mi jo sploh noce odpret???? Ima kdo kakšno rešitev?



Lp

080 Urban
08.08.2007, 21:36
1.) Ali nastavite Sinope, da bo deloval kot router ali pa....

2.) Vzpostavite klasično povezavo z internetom (http://pomoc.siol.net/nastavitve/adsl/adsl-xp-pppoe/kreiranje-nove-povezave/)

Lp