Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pomoč, disk???


mrph71917
17.07.2007, 19:26
V biosu mi napiše namesto št. serije diska, WDC ROM MODEL --SABRE-- nato disk failiur. :nonono:

Se komu sanja v čem je fora, kako rešit problem??
Hvala za pomoč

Slowhand
17.07.2007, 20:20
najlaže boš ugotovil v čem je problem,če priklopiš drug disk..žal
po vsej verjetnosti je ta umrl...

mrph71917
17.07.2007, 20:42
Se prau garancija pa nou disk? A pa bom dobu prec novga al bom mogu čakat, če je kdo mel podobn primer..? Hvala za pomoč...

Veron
17.07.2007, 20:49
Preveri tole: http://www.acsdata.com/western-digital-data-recovery.htm

mrph71917
17.07.2007, 21:04
Preveri tole: http://www.acsdata.com/western-digital-data-recovery.htm

To je za data recovery... Jst mam nov disk na katerem so XP- ji že laufal in je še tko rekoč prazen. Podatkov na disku ne rabim.

Najbol me matra ta WDC ROM MODEL --SABRE-- pol pa disk failiar. Še kdo kakšna ideja?

Hvala Veron...

zeriX
17.07.2007, 21:14
V biosu vklopi vse na auto :P

mrph71917
17.07.2007, 21:21
V biosu vklopi vse na auto :P

Mam vklopljeno...?

zeriX
17.07.2007, 21:25
Nikjer ne piše? Vohat pa tudi ne morem?

mrph71917
17.07.2007, 21:30
sej ne kritizeram sam odgovarjam, če pa te zanima še karkoli bi ti z veseljem povedu... Vesel sem usake pomoči!

Hvala

Vsemogočni
18.07.2007, 02:45
A imaš SATA disk?

mrph71917
18.07.2007, 06:03
Disk je ATA, 80Gb. Ker je PC že star sem moral flasat BIOS (da je prepoznal useh 80Gb), vse je že delal. Pa tut če ga na drug PC prklopm ga najde ampak isto napiše (WDC ROM MODEL --SABRE--) in pol :mad: disk failiur :dontknow:

Hvala za pomoč! Zdej sm že mal brez idej tko da je vsaka pomoč dobrodošla!

Slowhand
18.07.2007, 06:59
v trgovino z računom in zamenjat....
tud če bios ne zazna polne kapacitete,bi se podatki o disku moral pravilno izpisat....

mrph71917
18.07.2007, 08:55
Zvedu od WD da je disk defekten, hvala za pomoč...

patrik
03.08.2007, 13:24
Pozdravljen!

Jaz imam doma že dokaj star računalnik in opažam, da ni več dovolj prostora na njem. Odločam se za nakup trdega diska. Na Bolhi sem zasledil, da prodajajo trdi disk 320GB neke nove znamke Iomega. Imajo še tudi druge. Sem slišal, da ma Iomega baje ful kvalitetne diske. Še vedno me pride ceneje, kot pa da kupim nov računalnik.
Pojdi si pogledat na Bolho. Mogoče pa kaj najdeš, kar ti več ne bo delalo težav.

zeriX
03.08.2007, 15:28
dokaj star računalnik je kolko star?
Ker veš da je možno da ti plata nebo podpirala 320GB in bo disk naenkat "manjši".

mckeky
05.08.2007, 22:54
Pozdravljen!

Jaz imam doma že dokaj star računalnik in opažam, da ni več dovolj prostora na njem. Odločam se za nakup trdega diska. Na Bolhi sem zasledil, da prodajajo trdi disk 320GB neke nove znamke Iomega. Imajo še tudi druge. Sem slišal, da ma Iomega baje ful kvalitetne diske. Še vedno me pride ceneje, kot pa da kupim nov računalnik.
Pojdi si pogledat na Bolho. Mogoče pa kaj najdeš, kar ti več ne bo delalo težav.

Sam slisi se pa dobro... Se vedno me pride ceneje, kot pa da kupim nov racunalnik. hahaha.. se nisn slisal kdo da bi kdo kupil nov racunalnik zato ko bi se mu disk napolnil :rolling:
Ti, kaj pa ce bi kdaj kaj dol zbrisav ha?

zeriX
05.08.2007, 23:45
Why delete if you can burn? :)

Marjetica66
15.11.2007, 10:44
Pozdravljeni!

Da ne začenjam nove teme okoli trdega diska. Že nekaj časa imam težave. Moram na začetku napisati, da nisem znalka v angleščini. Oziroma jo sploh ne znam, ker nisem imela možnosti, da se naučim. Živim v svetu tišine. (sem gluha). Vem, da to ni opravičilo. Morda pa bom vseeno dobila pomoč :)
Zelo pogosto dobim moder ekran z enako vsebino.
"A problem hes been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.
A proces or thread crucial to system operation has unexpectedly exited or been terminated.
Ifthis is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appers agin, foolow these steps:
Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hadware or software you might need.
Is problems continue, disable or remowe anjy newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove, or disable components, restart your computer, pres to F8 select Advanced startup options, and the select safe mode.
Tehnical information:
STOP: 0x000000F4, 0x86557904, 0x806055D8
Beginning dump of physical memory

Po restratu računalnika pa dobim tole:
Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key
Ali Pri master hard disk S.M.A.R.T. status BAD, backup and Replace. Press F1 to resume.

Ko računalnik ugasnem z glavnim gumbom in čez kakšno minuto prižgem, pridem normalno v sistem. Vendra za kratek čas. Sistem imam na novo naloženo in to 5x.
Imam pa računalnik:
Asus P5GD1 PRO
Intel Pentinum 4 630 @ 3000MHz
ram 2048MB
Grafika Nvidia Corp GeForce 7600 GS
Disk Maxtor 300 GB

Upam, da mi bo lahko kdo pomagal. Oziroma pojasnil.

Hvala

Paganini
15.11.2007, 15:23
Pozdravljeni!

Da ne začenjam nove teme okoli trdega diska. ... itd ... itd ....

STOP: 0x000000F4, 0x86557904, 0x806055D8
Beginning dump of physical memory

... itd ... itd ....

Imam pa računalnik:
Asus P5GD1 PRO
Intel Pentinum 4 630 @ 3000MHz
ram 2048MB
Grafika Nvidia Corp GeForce 7600 GS
Disk Maxtor 300 GB

Upam, da mi bo lahko kdo pomagal. Oziroma pojasnil.

Hvala
po mojih skromnih izkušnjah in znanju je ta ''STOP: 0x000000F4'' pojav, ki signalizira na različne krivce
slab spomin (RAM) vključno z video delom
napaka v paging področju (spomin ali virtualni del na disku)
lahko je tudi sfižen cach npr. za IE
pa še kaj bi se našlo - roko na srce, google bolj malo pokaženekaj rešitev:
za slab RAM poguglaj ''memtest'' ali memcheck'', dolpotegni in poženi - pazi: to so običajno časovno kar dolgi testi
za kontrolo diska odpri cmd okno, napiši chkdsk /r (/r pomeni, da poišče slabe sektorje in jih tudi popravi)
cach in ostalo nesnago v internet explorerju pa pobriši preko start / settings / control panel / internet options in v ''general jezičku'' izbereš delete: za ie6 ali za ie7 je majhna razlika :p pazi le, če imaš shranjena gesla, da jih ne izgubiškdaj pa se ti pokaže tisti BSOD ? (moder ekran = ni pameten, le plave barve ) :veryevil: ob prižiganju mašine, med delom (program, igrica, internet, ???) , ob izklopu :d
vse napisano velja za win xp :2thumbs:

Marjetica66
15.11.2007, 16:05
:blush: Plava barva:blush:

Kdaj se mi pojavi BSOD? Ni važno kaj kliknem. Ali je to pošta. Internet. Najbolj pa je občutljivo, če kliknem na kakšen program za inštalacijo, ki ima končnico exe. Takrat še posebej mrkne.
Bom naredila, kar mi je svetovano:)

zeriX
15.11.2007, 18:24
Mislim da bo kar disk, ram dvomim ker potem se nebi bunil za boot device. In že 5x ponovno naložen system, torej MBR ne more bit svižen.
Nisi poznavalka angleščine, morda bo ta postopek potem malo pretežak, ampak vseeno poizkusi.
Prenesi to datoteko:
MHDD (http://hddguru.com/download/software/mhdd/mhdd32ver4.6iso.zip)
Potrebuješ nek archiving program kot je winzip(komercialen) npr. ali kako brezplačno alternativo ki je ne poznam.(Nisem windows uporabnik)
In potrebuješ nek program za peko CDjev.
To datoteko ki jo preneseš jo z archiverjem razpakiraš in dobiš eno .iso datoteko. To .iso datoteko ali natančneje ISO sliko CDja zapečeš na prazen CD. Vstaviš CD v pacienta in ponovno zaženeš.
Ko se računalnik prebudi izbereš svoj disk, pritisneš ustrezno številko iz seznama.
Ponujeno ti bo mislim da floppy(disketnik), disk in CD/DVD rom. Tako da je to ponavadi številka 2, ni pa rečeno.
Takrat se ti bo pojavila ukazna vrstica kamor lahko vpisuješ. Vpišeš SCAN in pritisneš enter ali namesto tipkanja enostavno pritisneš tipko F4.
Zdaj če se še na pamet spomnim seznama ki se ti pojavi te sprašuje za LBA kar pustiš tako kot je ker je po defaultu nastavljen na celoten disk, in spodaj še par vprašanj na katere lahko izbereš yes ali no odgovor. Izberi za vse yes, razen zadnjega! Tam kjer piše zraven Erase ali kaj podobnega, ker izgubiš vse podatke.
In pritisneš spet F4 za začetek skeniranja. To skeniranje pusti kar nekaj lepega časa. Na desni strani bo en stolpič z podatki od <3ms pa do 500ms se mi zdi in z nekimi čudnimi znakci še nižje. Zraven se bodo nabijale številke, to pomeni koliko česa je bilo najdeno oz. koliko časa je bilo potrebnega za dostop do enega bloka na disku. Manj je boljše, če se pa pri tistih čudnih znakih začnejo pojavljati številke večje od 0 pa bo disk pripravljen za popravilo. Če se to zgodi pa bomo dali napotke še naprej ;)

Probal sem razložit čim bolj podrobno. Upam da bo kaj v pomoč ;)

Marjetica66
16.11.2007, 07:51
Bojim se da ima "zeriX" prav. Ali se bo dalo disk rešit? Do 40% skeniranja je slo brez napaka, potem pa se je začelo, kar je razvidno iz slik.

http://shrani.si/t/16/tO/4P2LgCwU/err005.jpg (http://shrani.si/?16/tO/4P2LgCwU/err005.jpg)

http://shrani.si/t/37/Ag/3hqv4Oz0/err013.jpg (http://shrani.si/?37/Ag/3hqv4Oz0/err013.jpg)

zeriX
16.11.2007, 10:11
Aha...
Najprej kaj naredi, če imaš kake pomembne podatke, reši vse kar se rešit da. Peči, daj na USB ključke, na drug računalnik, kakor koli.

Ko imaš vse zavarovano, lahko začneš z brisanjem diska.
Enak postopek kot opisan zgoraj, ampak namesto SCAN pišeš SMART ATT ali pritisni F8. Izpiše se nek seznam in poiščeš:
«Reallocated Sectors Count»
Če je več kot 50 je lahko problem z dovodom elektrike, tresljaji, ali čimer koli. Ali je pa disk že popolnoma zanič.

Kakorkoli že bo probajva te napakice odpravit.
Zdaj pa ko si spet v ukazni vrstici vpiši ERASE da se disk pobriše.
Ko se konča, poženi spet SCAN in vključi EraseDelays na ON. Ko še to konča ponovno zaženi SCAN in vključi REMAP na ON.
Ko konča vseskupaj, probaj ponovno namestit Windows in težave se morda rešijo.
Ni pa nikjer zagotovila da bo to pomagalo.

Marjetica66
16.11.2007, 19:32
Bojim se da je res šel disk. Ko je prišlo do 250Gb je prekinilo brisanje. Dala sem še enkrat. "zeriX"! Hvala za napotke.

zeriX
16.11.2007, 19:36
Dosti je bad sektorjev, to me najbolj skrbi in dvomim da bo z tem programom se sploh dalo popravit.
Kaki profesionalen (Drag) software bi morda bil uspešen, ali pa celo kak fizičen poseg. Ampak to se ti ne splača ker so diski že tako poceni da ti jih mečejo pod noge.

Marjetica66
16.11.2007, 20:18
Imaš prav. Če bo zopet ven vrglo, bom šla drugega kupit. Hvala za pomoč.

Marjetica66
17.11.2007, 07:28
Evo. Zopet je vrglo ven. Izpiše se tole:

Catastrophic faliure

<Message>
Broken Drive.
<En Of Message>

zeriX
17.11.2007, 22:23
Catastrophic failure - Katastrofalna napaka
Broken Drive - Pokvarjen disk

Če hočeš nesi na servis, cena ne bo majhna ali pa kupi nov disk.

Marjetica66
30.11.2007, 06:50
Majko mu. Sedaj sem pa res besna. Disk sem odnesla na servis. K sreči so mi ga upoštevali kot garancijo. Namesto Maxtor sem dobila WD-jev disk. Inštalirala sem sistem in delovalo je samo za kratek čas. Včeraj 29.11.2007 mi je zopet crknilo ali pa sem sama zmešana.

"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device"

"zeriX" Hvala za tvoje nasvete in pomoč.

Stane
30.11.2007, 12:14
Kontroler?

zeriX
30.11.2007, 18:05
Morda v BIOSu nimaš na nobenem boot mestu diska, ampak dvomim da so to "škrati" kar čez noč spremenili.
Zdaj če je spet crknil disk potem ga nekaj papca.
Morda je kontroler kot pravi Stane.