Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Router in remote desktop


ECH
20.07.2007, 10:54
Zdravo!

Gostim svojo spletno stran, vendar zaradi dinamičnega IP-ja uporabljam storitev no-ip (http://www.no-ip.com), ki zaznava moj ip in mu dodeli moj_url.no-ip.com. Stvar sem počasi želel nadkraditi tako, da bi imel svojo domeno, vendar pa zaradi tega potrebujem statičen IP.

Tako sem moral najprej switch zamenjati z routerjem (Proteus). Večino stvari mi je uspelo urediti, da deluje, nekaj je pa le ostalo takih, da ne.

Moja spletna stran je sedaj dosegljiva od zunaj, od znotraj pa moram do nje dostopati preko lokalnega ip-ja 192.186.X.X. To sicer v večini primerov lepo deluje, vendar le za relativne naslove. Nekatere povezave pa so kljub temu absolutne, te pa me pripeljejo do nastavitvenih strani za router. Zaenkrat problem sicer rešujem tako, da namesto domene ponovno napišem IP, vendar pa je to precej nadležno (če dam prekliči me nekako 10x vpraša za uporabniško ime in geslo routerja, lahko pa ga vpišem, tega se mi pa običajno ne da). Bral sem, da se v tem primeru lahko uporabi proxy, vendar ne vem kako.

No, drugi problem, ki se je pojavil je pa Remote desktop, katerega sem precej uporabljal, da sem dostopal do domačega računalnika. Ponovno sem našel na netu rešitve, kako odpreti prave porte itd, vendar pa je pisalo, da moram vklopiti t.i. port forwarding. Te možnosti nisem našel nikjer in me zanima, če jih Proteus sploh omogoča.

Vesel bi bil kakršnekoli pomoči v zvezi z zgornjima problemoma. Hvala vnaprej!

janezpesec1
20.07.2007, 18:54
Proteus v router nacinu omogoca port forwarding. Kako se to naredi je najbolje da pogledas v navodilih, mislim da imajo vsi Iskratelovi modemi to narejeno enako (proteus, ganymede, sinope). V sinope navodilih imas to opisano od strani 50 dalje, za ganymede pa od strani 25. Navodila pa najdes na http://pomoc.siol.net/fileadmin/useruploads/pomoc_in_podpora/Helpdesk/CPE/Ganymede.navodila.za.uporabo.pdf