Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Just Cause


DrOnyx
23.07.2007, 07:41
http://dronyx.blog.siol.net/files/2007/07/justcause.jpg

http://dronyx.blog.siol.net/files/2007/07/justcause2.jpg

This must be joke, right?:veryevil:

If KOPNO=TRUE then
NO BOAT
End If

Mimogrede 19 stopnja (http://guides.gamepressure.com/justcause/guide.asp?ID=1420) v tej igri je šolski primer za "level designerje", kako se ne dela. Igre naj bi bile zabavne. Izzivi so dobrodošli. Samo igralec mora imeti možnost, da izziv, ki mu ga postavi igra, reši in da ima vpliv na sam potek, ne pa da se vse okrog njega odvija naključno. Usedeš se v vozilo in v tistem trenutku ga zadenejo vsaj tri rakete, ker se je nekdo od programerjev odločil, da uporaba vozila ni predvidena. Potem pretečeš pol hriba in nenadoma priletijo lovska letala in te zbombardirajo da te odnese tri krat po 100 metro v zrak. Helikopter je neprestano za ritjo in strelja pred tebe. Če tečeš je v redu, ko se ustaviš te zadene. Karkoli od vozil se te samo dotakne je že "mission failure". Če pomotoma ustreliš v zaveznika, te potem napadejo še lastni vojaki. Če neko zadevo ponavljam 20 krat in ni nobenega napredka potem verjetno ni problem v meni, ampak v programerjih. :mad:

Mislim da je nekdo na tem forumu napisal, da je ta igra ogabna. Da. Ta igra je ogabna.:approve:

$ 4 |\| |) |2 0
23.07.2007, 09:29
http://dronyx.blog.siol.net/files/2007/07/justcause.jpg

http://dronyx.blog.siol.net/files/2007/07/justcause2.jpg

This must be joke, right?:veryevil:

If KOPNO=TRUE then
NO BOAT
End If

Mimogrede 18 stopnja v tej igri je šolski primer za "level designerje", kako se ne dela. Igre naj bi bile zabavne. Izzivi so dobrodošli. Samo igralec mora imeti možnost, da izziv, ki mu ga postavi igra, reši in da ima vpliv na sam potek, ne pa da se vse okrog njega odvija naključno. Usedeš se v vozilo in v tistem trenutku ga zadenejo vsaj tri rakete, ker se je nekdo od programerjev odločil, da uporaba vozila ni predvidena. Potem pretečeš pol hriba in nenadoma priletijo lovska letala in te zbombardirajo da te odnese tri krat po 100 metro v zrak. Helikopter je neprestano za ritjo in strelja pred tebe. Če tečeš je v redu, ko se ustaviš te zadene. Karkoli od vozil se te samo dotakne je že "mission failure". Če pomotoma ustreliš v zaveznika, te potem napadejo še lastni vojaki. Če neko zadevo ponavljam 20 krat in ni nobenega napredka potem verjetno ni problem v meni, ampak v programerjih. :mad:

Mislim da je nekdo na tem forumu napisal, da je ta igra ogabna. Da. Ta igra je ogabna.:approve:
Sem jo igral in je tudi mene razočarala:(

chaser
23.07.2007, 09:38
Saj je govora o PC verziji, ne? Ker za PS2 je še dvakrat bolj nagravžna in hroščata.

DrOnyx
23.07.2007, 09:41
Jaz pri tej igri ne razumem, kako lahko nekdo vloži toliko truda v modeliranje igralnega okolja (če niso zadeve preprosto kar kupili od razvijalcev še ene "miserable failure" Boiling Point :rolling: ), medtem ko so za oblikovanje misij po moje najeli nekega študenta ali brezposelno kuharico, ki nima pojma o računalniških igrah, da o zemljevidu, za katerega potrebuješ povečevalno steklo in ki očitno sploh nima možnosti postavljanja markerjev ne govorim. GTA ima humor in misije v GTA so vsaj smešne. V Just Cause so smešni samo hrošči. Pardon. In smešne so še enovrastičnice, ki pa se žal ponovijo milijonkrat. "Marco, Policia", "Stop Citizen", "Maria Purrisima".

chaser
23.07.2007, 09:49
Viva La Revolucion! To slišim vsakih petnajst sekund. ;) V bistvu je zanimivo, da je na PC-ju tole eden najlepših špilov (če imaš dokaj toliko sposobno mašinerijo), na PS2-ju pa stvar izgleda kot da bi bilo vse narejeno s treh barv; rjave, zelene in khm, mogoče modre (voda, pa še ta je bolj zelena kot pa modra).

DrOnyx
23.07.2007, 09:52
Saj je govora o PC verziji, ne? Ker za PS2 je še dvakrat bolj nagravžna in hroščata.

Ja o PC verziji. Igre, ki jim cena po letu pade na 10 evrov in na ovitku ne piše "BEST OF" so mi sumljive. In Just Cause to dejstvo samo potrjuje. Pa sem mislil, da tako hroščata igra ima vsaj nekaj popravkov, ki največje neumnosti vsaj za silo omilijo. Pa ne najdem nič. Skoraj ne morem verjet.

Morda pa so Avalanche Studios (http://www.avalanchestudios.se/) ugotovili, da se tega sploh ne da popravit in bodo poizkusili še enkrat z Just Cause 2. :nonono:

DrOnyx
23.07.2007, 10:09
Viva La Revolucion!

Da je nekaj z to igro hudo narobe sem opazil že takoj na začetku pri eni od misij, ko se kamion zaradi prevelikega naklona klanca skoraj ustavi in ne gre več v hrib. Super. Kakšna fizika. Potem ugotovim, da si takoj mrtev, če se te dotakne karkoli, kar se premika. Lepo, tip je pač občutljiv na udarce. Potem pa ugotovim, da lahko skočiš iz helikopterja čez rotor in se primeš za zadnje krilo brez da te razseka na koščke.

Dobro da ti ljudje ne delajo katapultov za helikopterje in jih preizkušajo na sebi.

Če bi kdorkoli od razvijalcev odigral to igro bi lahko ugotovil, da potrebujejo še pol leta in novega "level designerja", ki bi izkoristil dobro idejo z vlečno kljuko, ki te vzdigne v zrak.

Viva La Revolucion. :d

"The game has to date sold a million units world-wide and a sequel is currently in development at Avalanche Studios in Stockholm." :o

DrOnyx
27.07.2007, 08:42
Evo še ODPRTO PISMO (http://dronyx.blog.siol.net/2007/07/27/open-letter/) Avalanche Studiju. Nihče se ne bo iz dr. Onyxa nekaznovano norčeval. Do I look like moron? :veryevil: