Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : M. Mavec je odzvonilo ali "kraja" člankov


freya
25.07.2007, 14:15
Navadili smo se, da internet prenese vse...laži, prevare, prve amaterske poskuse, izpiljene mojstrovine, razmišljanja, ki bi sicer ostala skrita. In nekateri so že spisali cele romane, pa niso za to dobili niti centa...še več, nazadnje je njihove ideje ukradel nekdo, ki je bil za to plačan..kot hišni bloger naprimer.
Mavčeva je res simpatična punca, dokler se pred kratkim ni preselila, sem jo velikokrat srečala na kavi, na ulici, vedno prijazna, vedno urejena. Pa vendar...je za plačane kolumne prevajala tekste iz tujih revij. Kradla, in računala, da smo Slovenčki tako neuki, da nihče ne bere tujega tiska. Pa čeprav je znano ime, urednica, voditeljica in zaradi tega se lahko tudi trži.
Zato
- vas sprašujem, kdo sploh še bere kolumne, za katere so "znanci z naše ulice" plačani, čeprav ne povedo ničesar..
-zakaj namesto tega ne objavijo zanimivih pisem bralcev, pa ne samo ekshibicionističnih odvisnikov
- je logično, da so nekateri za svoje predelave, razglabljanja..plačani, drugi za mnogo več truda niso?

o mojčinem blogu (http://crnkovic.blog.siol.net/2007/07/25/obvestilo-glede-m-m/)

lana
25.07.2007, 15:37
MM je odzvonilo, ker so jo dobili... vseh drugih pisunov, ki pa ravn tko prepisujejo, pa se nbenmu ne ljubi brat, in posledično nben ne pogrunta, da so plagiatorji... :dontknow:

zarad mene lahk vsak piše po svojmu blogu kar hoče, itak nbenga ne berem:coffee:

St.Jimmy
25.07.2007, 15:52
blogi so itak za tiste k majo preveč časa... men se zdi da je to prau lepo.. še več bi takim plačal.. k se znajdejo ;)

Odeen
25.07.2007, 15:57
Punca se pač znajde... Saj je tudi ena redkih, ki ji je ratalo "prodat" oddajo, katere je snemala na potovanjih (ki so njena strast- nekoč je pač to nekje omenla), na katere je hodila z budžetom nas vseh- beri "naročniški" denar...

No, pa so jo dobil na neki drugi goljufiji ;).

Aldebaran
25.07.2007, 16:01
rezen svojega, ane:) hehe, no šalo na stran, moje skromno mnenje je: če imaš kaj pametnega napisati, potem boš to objavil, ker se ti zdi zanimivo deliti zadevo z drugimi... V kolikor nimaš nobene pametne ideje/dogodka/smešne scene/ podobno... ja potem pač ne objaviš... Saj nikjer ne piše, da moraš na dan objaviti petnajsttaužnt zadev...

Kar se pa tiče dotične in še nekaterih drugih, ... Prav je, da so se ji zahvalili za sodelovanje... razlaga je v prejšnjem odstavku!
Enivej ko na vsake toliko preletim blogos je polno ''kopi and pejst'' zadev...Nekdo nekaj objavi, drugi to prebere in napiše nekaj v stilu, ja no sej kot je že un napisal, ampak moram pa dodat še tole , ane... in potem se pojavi spet tretji, ki citira prejšnjega in doda nekaj svojega... in na koncu imamo verižno reakcijo... D-ohh
In že imamo verižno reakcijo podobno razpadu Urana 238... Tudi sam pišem blog, (ne ne povem vam naslova), in imam v skoraj letu dni nekaj čez dvajset objav... Zakaj? Jah zato, ker napišem objavo takrat, ko mi zapaše in ne ker sem pa tm prebral in se mi zdi, da bi blo pa to vredno komentirat in napisat na svopj blog, češ Ej tega, kwa sm pa jest zdej fakin hud, ann... Pa sej nismo v vrtcu, da bi morali vse neki kopirat... Kje je kreativnost, kej je želja po izvirnem ... etc...

Tako da: Prav je, da so se ji zahvalili za sodelovanje!!!

Katrin
25.07.2007, 19:03
Sicer me blogi ne zanimajo, ampak tole je bilo res nepotrebno od Mojce. Mene tudi niso v šoli tolerirali, če sem pri testu prepisovala, ker teden prej nisem imela inspiracije za učit.
Preprost stavek "Povzeto po..." bi rešil vse zaplete.
Glede na to, da je 5x reciklirala vsa svoja potovanja, bi lahko od tam vzela kak kos in malo prilagodila, pa ji nihče ne bi zameril.

Enkrat sem prebrala v eni njeni kolumni, da rada nabira rdeče gozdne sadeže... :)

freya
26.07.2007, 08:51
naslednja bo s.javoršek

magnolia
26.07.2007, 09:19
^Verjetno mislis Javornik? ;)

Jaz pa mislim, da ne. Ona itak tolk slabo pise, da je po mojem skor nemogoce, da bi tako sranje od kje prepisovala. Edin razlog, da jo skenslajo, je njeno masakriranje slovenscine.

monster
26.07.2007, 09:31
Razcvet bloganja po principu "kr neki" in seveda kolumnistov, ki furajo 2-3 kolumne suvereno in obvladajo vse in nič, je pri slovenceljčkih zelo bohoten. Vsak klinac, ki ima pet minut cajta, lahko napiše svoj veleum. Demokracija pač, yebiga, tudi mi nismo izjema, sploh ne. Vendar ... za to, vsaj plačani nismo. Gdč. Gips ni edina, ki prepisuje. Prijateljica me je že pred časom opozorila na Marcelov članek v Mladini, ki ga v originalu slučajno zasledila v malo manj brani angleški reviji. V Mladini prepisan. Preveden. Podpisan.

Sram naj vas bo, pyzduni!! Raje pišite o svojem pomanjkanju inspiracije kot, da se dičite s tujim perjem.Podn!

Na bloge zaidem redko, vendar vidim, da imata vsestranska obvladača Gradišnik in Crnkovič pravo diarejo ..dejte mal več seksat no.

iri
26.07.2007, 10:24
tole od Marcela bi pa prav rada videla.

VR3
26.07.2007, 11:18
zgleda da to res delajo vsi.
Tea Hegeduš se je podpisala pod dobeseden prevod članka neke revije (mislim da je bila Marie Claire) v eni od prvih št. Glamurja (sedanji Gloss) v rubriki stilski nasveti - prevedli so vprašanje bralke in odgovor "strokovnjakinje". Itak da je bil to moj prvi in zadnji izvod revije Glamur/Gloss, ki sem ga kupila.

freya
26.07.2007, 12:16
^Verjetno mislis Javornik? ;)

Jaz pa mislim, da ne. Ona itak tolk slabo pise, da je po mojem skor nemogoce, da bi tako sranje od kje prepisovala. Edin razlog, da jo skenslajo, je njeno masakriranje slovenscine.

seveda Javornik...(očitno me ni fascinirala)
prepisuje ne, objavlja pa iste pisarije tudi v revijah

monster
26.07.2007, 12:34
zaradi zahtev folka (iri in neuro) se bom potrudil in izbezal točne podatke ;)

Neuromancer
26.07.2007, 12:44
seveda Javornik...(očitno me ni fascinirala)
prepisuje ne, objavlja pa iste pisarije tudi v revijah

Njej je pisarija samo krinka, da ima dostop do pravih ljudi in je lahko glasbena meneđerka. Lepi Dasa pa to :rolling:

Teo
26.07.2007, 14:35
tale sonja sama sebe oklicuje za novinarko, a je ima približno tako razvit občutek za pisanje kot jaz. (to lahko vsak jamlje kot žaljivko). Njeno smukanje okrog slovenske estradne elite (bwahaha) pa je itak višek vsega.

monster
26.07.2007, 14:48
predlagam, da razkrivamo kvazi kolumnistične dosežke :)

O Sonji Javornik pa nima smisla zgubljati besed ...nesposobnost na kvadrat v kombinaciji z bolestno ambicioznostjo daje takšne rezultate ... ni edina, sploh ne.

Skoraj vsak, ki bi rad "uspel" v naši alpadriji je pripravljen gristi za objavo v cajtngu, pošiljati svoje fotke na tabloide, se nastavljati paparacom, sklepati dile ... :d .. kabaret patetike

Neuromancer
26.07.2007, 19:58
BTW: a ni Žabotova tud plonkala?

monster
26.07.2007, 20:18
ja :d ... imaš prou

Katrin
26.07.2007, 20:23
Obrnimo vprašanje: kdo NI plonkal?

monster
26.07.2007, 20:29
crknovič in gradišnik plonkata sama sebe :d

Katrin
26.07.2007, 20:34
To ni plonkanje, to je ponavljanje... :)

monster
26.07.2007, 20:43
itaq sem nehal kupovati cajtnge, ne berem več priloge, niti one ali pilota, včasih dnevnik ...in nimam svojega kolumnista ;) tako, da ba na tvoje vprašanja, draga Katrin, nimam odgovora :) ...ker me informira net, vem samo to, da so blogerska svojat nadležni egotripaši :d

Neuromancer
26.07.2007, 21:03
Meni je pravzaprav všeč samo en kolumnist, bolje rečeno njegove kolumne. S tem zahojenim narodom komunicira točno tako, kot je treba. Kliče pa se Mićo Mrkaić :d
Gradišnika je malo škoda. Ocenjujem, da je na blog kopipejstal približno tretjino svojega opusa. Če bi ostal še par mesecev, bi v free public domain prišlo še ostalo.

btw: monster, kupiš blog? Na najdi.si je prvi zadetek pod geslom p.i.m.p. (http://www.najdi.si/search.jsp?q=p.i.m.p.)", tako da ti ne bo treba začeti iz nič. You know you want it. Samo 3.256$!

monster
26.07.2007, 21:14
Hehe, vem ja :)

ni šans, ti kar lepo ustvarjaj v cyber spaceu, tvoj blog in nekaj drugih mi je še najbolj smiseln ;)

Irina
26.07.2007, 22:35
Kaj je gnalo tako Žabotovo kakor Mavčevo, da sta prepisovali tuje nasvete/sestavke? Ju ni bilo nič sram, če ne že strah kako bosta zadevo opravičili, ko bo obelodanjena.

Neuromancer
26.07.2007, 22:36
In kam se je sploh skrila Mavčeva? A je bil razen tistih lepih juter (zdaj zbrisanih) kak komentar od nje?

freya
27.07.2007, 06:25
neuro, ko že govoriva o Gradišniku ;)

Jp, blogarstvo se je hudo razmahnilo, v zadnjem letu tudi na siolu. Nekateri so očitno res vzamejo veliko časa za pisanje in prebiranje blogov ( potem pa tožijo, da se njihovi otroci pritožujejo, da jim posvečajo premalo pozornosti, da nimajo časa za dodatno delo,čeprav potrebujejo dodaten denar itd. kot sem zasledila pri neki blogerici). Je to sodobna oblika bolezni odvisnosti?
No ja, nekateri pač nimajo toliko časa, prav pride pa vsak euro ( baje so plačani okrog 100€ za objavo, kar je bilo zaslediti med zapisanim, ni pa bilo demantirano). Ni mnogo, se pa nabere. Sploh za urco, dve dela.
Ja

lady_lucifer
27.07.2007, 07:08
jst sm mal-precej izven dogajanja doma....a mi kdo lahk mal bolj pove, kaj je mojca zagresila? piiiiz :shy:

mrjerry
27.07.2007, 07:13
Mojce Mavec nisem nikoli bral. Avtorsko delo ali ne, vse je bilo od nekdaj kup brezveznega pofla.

iri
27.07.2007, 07:28
jst sm mal-precej izven dogajanja doma....a mi kdo lahk mal bolj pove, kaj je mojca zagresila? piiiiz :shy:
V Oni je objavila eno kolumno, ki je bila v bistvu prepisana zgodbica ne vem katerega že nemškega pisatelja, ampak jo imamo tudi v slovenščini. Ena jo je dobila, poslala to v pisma bralcev, Ona je objavila, Crnković je jel opravičevati ubogo Mojčiko, ki je bila v stiski (zeh), potem se je izkazalo, da je iz nemškega časnika prepisala še vsaj dve kolumni iz Premiere in Crnkovič je bil besen. Se splača prebrati njegov "boga Mojčika odziv (http://crnkovic.blog.siol.net/2007/07/04/plagiat/)" in "ta besni odziv (http://crnkovic.blog.siol.net/2007/07/20/cez-plonke/)". Če so našli še kakšna nadaljna prepisovanja, pa ne vem.

Siolovi blogi so jo medtem že skenslali, verjetno jo bodo tudi pri Oni in Premieri. V Oni je sicer nazadnje izšla kolumna od Vesne Milek, kjer nam odvisnica od citatov mirno položi na dušico ustaljeno lajno "naj vrže kamen tisti bla bla bla" in še bolje - trdi, da če mi povprečneži pač nikoli nismo pisali kollumne, potem ne vemo, kako je to in ne moremo soditi. Bruh. In ker nikoli nisem ukradla avtomobila, ne morem obsojati tistih, ki so? In ker nimam posluha ne smem nikoli povedati svojega mnenja o katerikoli glasbi, ker jo sama pač ne prozvajam? :rolleyes:

Enivej, to je na kratko to. :d

mrjerry
27.07.2007, 07:58
Finta je pa v tem, da se bodo ipak pozabilo v kratkem. Ocitno je folk zejen kolumen in blogovskih blajev. Sam tega ne razumem, a tko je no pac. Morda bodo uredniki koncno potegnili lekcijo, da za pisanje 3000 znakov solidnega besedila clovek porabi toliko in toliko casa. Ce ima taksnih zapisov po 5 na teden, je povsem logicno, da kvaliteta pada. Edino oni lahko stvari potegnejo crto, Mojca je samo se ena v bazenu bleferjev, ki bodo itak napisali nekaj vrstic vsakemu, ki jih dovolj lepo prosi.

iri
27.07.2007, 09:32
Jst pa mislim, da se ne bo pozabilo tako hitro. Nehalo se bo govorit o temu, ampak pomoje si je Mavčeva eno dolgoletno stigmo napopala na vse svoje pisne izdelke.

Pametnjakovič
27.07.2007, 10:12
kdo sploh bere tega Crnkoviča? jaz sem ga parkrat poskusu brat še ko je pisu za sobotno prilogo... eno samo nabijanje in teženje... očitno sem jaz tolk smotan al pa neumen da ga niti ne štekam... bogi jaz... :dontknow: :clown:

monster
27.07.2007, 11:01
še vedno imam nalogo dobiti original članek in Marcelovo prevod, ki ga je frajer nonšalantno podpisal ...da ne boste mislili, da je Gipsova edina ;)

iri
27.07.2007, 11:11
In mi te še vedno čakamo.

monster
27.07.2007, 11:14
hja, frendica je šla včeri za 14 dni na morje :) ...potrpežljivost je božja mast

Neuromancer
27.07.2007, 12:17
freya: javna popularizacija bloštva v slovenskem prostoru je po eni strani naplavila precej avtoric in avtorjev, ki pred tem niso bili vešči računalništva (ali pa vsaj objavljanja online), pa so si želeli in tudi imeli kaj za napisat, po drugi strani pa tudi nekaj totalnih attention whoreov, ki ne dajo od sebe nič, dobijo pa pozornost, ki jo potrebujejo. Te dve množici se kdaj tudi prekrivata.
Hišni blogerji dobivajo mesečni honorar 50k bivših SIT.

Meni se zdi, da sem vse to že videl na forumih. Najprej pride zlata kambrijska doba razcveta, ko vse cveti in žubori od kreativnosti, ljudje so na splošno navdušeni. Potem pridejo kretenoidi, ki jih je mama prekmalu odstavila od prsi, in začnejo drmat sceno (sovražni komentarji, sovražni zapisi). Cenzure seveda ni, dokler se kdo ne spomni zarožljat s kako tožbo proti avtorju (npr. Gušti) ali ISPju oz. lastniku medija (Dnevnik je zato ukinil forume). Potem pa pride kaka Pest, samocenzura itd. itd. In ljudje začnejo iskati nov medij. Predlagam YouTube :d

monster
27.07.2007, 12:31
za kretenoide, ki so bili predčasno odstavljeni od prsi dobiš en velik :d :d

DrOnyx
27.07.2007, 13:06
Ravno zaradi takih primerov sem se odločil, da odločno podprem ANTIKOLUMNIZEM (http://dronyx.blog.siol.net/2007/07/26/antikolumnizem/).

Mavčeva je simpatična. To je res. Samo Orleanska je bila verjetno tud, pa je grmada gorela kljub temu, če me razumete.;)

monster
27.07.2007, 13:19
Po posredovanju linka by iri (thanks) prebral še jezni izljiv nategnjenega Crnkota :d :d ...

Antikomunizem Dottore?

DrOnyx
27.07.2007, 13:39
Antikomunizem Dottore?

ANTIKOLUMNIZEM! To je gibanje, ki se z antikolumnami bori proti kolumnistom.

Recimo klasična izjava antikolumnista bi bila: "Če drek ne bi smrdel bi večina nesla Direkt iz riti v usta.":veryevil:

monster
27.07.2007, 13:45
sej vem :d ...c c c c, kako smo itchy

lady_lucifer
28.07.2007, 19:55
V Oni je objavila eno kolumno, ki je bila v bistvu prepisana zgodbica ne vem katerega že nemškega pisatelja, ampak jo imamo tudi v slovenščini. Ena jo je dobila, poslala to v pisma bralcev, Ona je objavila, Crnković je jel opravičevati ubogo Mojčiko, ki je bila v stiski (zeh), potem se je izkazalo, da je iz nemškega časnika prepisala še vsaj dve kolumni iz Premiere in Crnkovič je bil besen. Se splača prebrati njegov "boga Mojčika odziv (http://crnkovic.blog.siol.net/2007/07/04/plagiat/)" in "ta besni odziv (http://crnkovic.blog.siol.net/2007/07/20/cez-plonke/)". Če so našli še kakšna nadaljna prepisovanja, pa ne vem.

Siolovi blogi so jo medtem že skenslali, verjetno jo bodo tudi pri Oni in Premieri. V Oni je sicer nazadnje izšla kolumna od Vesne Milek, kjer nam odvisnica od citatov mirno položi na dušico ustaljeno lajno "naj vrže kamen tisti bla bla bla" in še bolje - trdi, da če mi povprečneži pač nikoli nismo pisali kollumne, potem ne vemo, kako je to in ne moremo soditi. Bruh. In ker nikoli nisem ukradla avtomobila, ne morem obsojati tistih, ki so? In ker nimam posluha ne smem nikoli povedati svojega mnenja o katerikoli glasbi, ker jo sama pač ne prozvajam? :rolleyes:

Enivej, to je na kratko to. :d


uf, hvala! ;)
:kisses:

freya
30.07.2007, 08:38
Po posredovanju linka by iri (thanks) prebral še jezni izljiv nategnjenega Crnkota :d :d ...

Antikomunizem Dottore?

je že v prvem postu, res pa ni podan tako vpadljivo :d

monster
30.07.2007, 10:46
no tko ...kdo ta teden krade? :d

iri
30.07.2007, 11:31
jst še vedno čakam na Marcela. :)

monster
30.07.2007, 11:34
še 10 dni, da pride moja veza z morja :)

Sicer tole ti ne bo zvenelo kot kak hud argument, vendar je ena najbolj iskrenih oseb, kar jih poznam in se niti pod razno ne bi zadeve zmislila ;) ... definitivno pa je bila bova rekla "manj" znana revija, ker je takrat ravno nekam potovala in si jo je kupila ;) ... vse boste zvedeli :)

freya
30.07.2007, 11:39
marecel nam deluje tako originalen, edinstven, da mu odpustimo dopinge, plagiatov pa nikakor ne

sicer ni tole plagiat Miča Mrkaiča ( kar ne pomeni, da jih ne bi našli v množici prispevkov)
je pa zanimiv poskus zavajanja oz. navideznega ponujanja forumske sprave z namenom opravičenega brisanja lastnih mega in mini kiksov. zanimivo ;)

Sprava na forumu
Mićo Mrkaić
Mićo Mrkaić, ekonomist
finance@finance.si

OGLAS

"Za zgled vsem, bom popravil tista sporočila, ki niso vsebinska, ampak predvsem emocionalna"

Internetni forum Financ [+] je v zadnjih letih dosegel velik razmah po številu udeležencev in po številu prispevkov, žal pa tudi s tem, da so številni prispevki dosegli dimenzije neverjetnega primitivizma. Zgolj kot primer navajam nekaj izbruhov primitivca, ki se podpisuje z uporabniškim imenom kldel1: "Tile židje so pa res nepoboljšljivi. Če bo vojna bo najverjetneje zaradi njih, ker so se naselili na tuji zemlji (z nagrabljenim denarjem so jo kupili od upraviteljev Britancev) ter kasneje z vojsko zavzeli še več tuje zemlje. Zdaj ko pa jo bivši lastniki želijo nazaj, pa se delajo božčke. Naj jih sosedje končno že zradirajo z zemlje. Hitler je že vedel zakaj jih je potrebno zradirati." Grozljivo, mar ne? Žal pa ne gre za osamljen primer, pač pa za dokaj pogosto prakso, ko primitivci iz domnevne anonimnosti interneta pljuvajo okoli sebe žalitve, sovraštvo in pozivajo k nasilju.

Svoja sporočila lahko popravite na http://www.finance.si/forumi/ [+]

Zaradi velikega števila sporočil na forumu [+] lahko razumemo, da skrbniki internetne strani ne utegnejo zbrisati vseh takih in podobnih umotvorov, zato smo skupaj z njimi prišli na misel, da bi na forumu udejanjili mesec sprave, mesec, ko bo lahko vsak udeleženec brisal svoja sporočila, v katerih je šel predaleč in tako prispeval k dvigu kvalitete foruma. Upati je, da se bo s tem število zapisov, ki so podobni zgoraj navedenemu primitivizmu, zmanjšalo in da se bo forum znova, tako je bilo to na začetku njegovega delovanja, osredotočil na vsebinske probleme. Če pa bo popravkov zelo malo, pa bo to za tvorce in vzdrževalce foruma in tudi za širšo javnost močan signal, da od spodobnosti in razumnega dialoga v Sloveniji ni ostalo ravno veliko.

Seveda sam nisem izvzet iz vsega tega, tudi sam sem nekaj sporočil napisal, še preden se mi je glava ohladila in sem zato namesto vsebine na primer poudarjal predvsem bližino kakega forumskega udeleženca z živalskim svetom ali kakim drugim ne ravno zveličavnim objektom. Prav nekoristno početje, kajti kljub temu, da sem tarča zapisov, v katerih animneži trdijo, da me je treba ustreliti ali kastrirati (na primer nekdo pod nickom peromila), ali pa zganjajo primitiven nacionalizem in me želijo "vreči v Drino", je v vsem tem potrebno na anonimne pljuvače gledati predvsem z distance. Kdor nima niti toliko ponosa, da bi se pod svoje umotvore podpisal, resnično ni vreden odgovora, še tako strupenega ne. Prav tako je škoda časa za to, da bi se šli verbalne dvoboje s temi ljudmi in napadali njihov ego - za nekoga, ki je tako strahopeten, da se ne upa niti podpisati, za pisca anonimnih pisem, je največja žalitev že njegova nepomembna eksistenca, njegove neuresničene ambicije in njegova prestrašenost. Če bi šlo za pomembne ljudi, ki imajo povedati kaj relevantnega, bi ti svoje misli ponosno objavili, pa ne na internetnem forumu, da se razumemo, ampak v resnem tisku, in jih z enako ponosno podpisali. Tako pa jim naredimo največjo uslugo, če se z njimi sploh ukvarjamo, saj se jim v njihovih nepomembnih življenjih zelo redko dogaja, da jih spodobni in uspešni ljudje sploh opazijo, kaj šele, da bi se ukvarjali z njimi.

Ker je na tem forumu po mojem še vedno vsaj nekaj spodobnih in uspešnih ljudi, je to osnova za začetek njegovega bolj vsebinskega delovanja. Zato bom za zgled vsem ostalim popravil tista sporočila, ki niso vsebinska, ampak predvsem emocionalna in nadejam se, da bom tako prispeval k dvigu kakovosti foruma in mu dal zagon za novo, bolj vsebinsko delovanje. Upam, da bo temu zgledu sledila več kot samo simbolična manjšina.

http://www.finance.si/index.php?MOD=show&id=187192

PoisonIvy
30.07.2007, 12:15
V Oni je sicer nazadnje izšla kolumna od Vesne Milek, kjer nam odvisnica od citatov mirno položi na dušico ustaljeno lajno "naj vrže kamen tisti bla bla bla" in še bolje - trdi, da če mi povprečneži pač nikoli nismo pisali kollumne, potem ne vemo, kako je to in ne moremo soditi. Bruh. In ker nikoli nisem ukradla avtomobila, ne morem obsojati tistih, ki so? In ker nimam posluha ne smem nikoli povedati svojega mnenja o katerikoli glasbi, ker jo sama pač ne prozvajam? :rolleyes:


:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs: se ne bi mogla bolj strinjat

sej jih najbrž res večina kdaj od kje kej preplonka, ampak tisti ki jih dobijo, so pač na tapeti, ostali pa niso.... yeebat ga.... je mogla prej mislit na to....

monster
02.08.2007, 22:03
čakam na nove podatke ...nism pozabu :)

iri
03.08.2007, 07:24
mi tudi ne :approve:

sicer sem pa šele včeraj v Stopu videla, da so Mojco blogerji dobili na še eni kolumni iz One, malo starejši ... Domicelj pa priporoča udarec po žepu. :)

nattka
03.08.2007, 08:02
najbolj bom razočarana, če bodo kdaj ugotovili, da brane kastelic plonka ...

njegove kolumne so pa za uživat ...:approve:

monster
03.08.2007, 08:44
Jola in Mavčeva na Goli otok :approve:

3nity
03.08.2007, 08:51
najbolj bom razočarana, če bodo kdaj ugotovili, da brane kastelic plonka ...

njegove kolumne so pa za uživat ...:approve:

kje pa so njegove kolumne? :shy:

nattka
03.08.2007, 08:56
kje pa so njegove kolumne? :shy:

tiste, ki kupujejo lady mi jih šparajo ...:approve: nazadnje sem brala o zapis o paris hilton ... odličen ... samo verjetno že malce stara zadeva, (ker mi je za omenjeno revijo škoda denarja, pol pa nafehtam stare številke ...)

al je celo revija Nova ... bom preverila ...

iri
03.08.2007, 09:02
uh, jst pa ne morem Kastelica ... Sicer se mi zdi, da ima tudi v Glossu kolumno. Al je bila tisto Modna Jana? Ne ločim teh dveh.

monster
03.08.2007, 09:04
se strinjam iri ...tud sam ga ne prenašam, vendar on verjetno res ne kopira :)

iri
03.08.2007, 09:22
on kopira sam sebe, ker se nenehno ponavlja :d ;)

Morena
03.08.2007, 10:46
Jaz ga tudi ne prenašam.

nattka
03.08.2007, 11:00
mogoče je pa res v tem čar ... da redko berem ... pol pa ne opazim ponavljanja ...:)

3nity
03.08.2007, 11:54
meni gre on na živce na pop-u. kadar je kaj z znanimi, on govori. pa če gre to za angleške ali pa za brazilske zvezde. v glavnem, na vse se spozna.:dead:

iri
03.08.2007, 15:01
to, da se kao na vse spozna, mene niti ne moti, mi gre pa zato hudo na živce njegov način poročanja. Potem se pa kdaj oglasi iz Anglije pri kakšnih poplavah, pa zaradi njega sploh ne morem resno jemati take sicer resne novice.

Katrin
03.08.2007, 22:15
sicer sem pa šele včeraj v Stopu videla, da so Mojco blogerji dobili na še eni kolumni iz One, malo starejši ... Domicelj pa priporoča udarec po žepu. :)

Jaz pa čakam kak njen komentar. Bi se spodobilo, da že kaj reče... naprimer, katere kolumne je dejansko sama napisala, da se ne bomo matrali z odkrivanjem... :d

orchid
03.08.2007, 22:18
sej zato je pa tiho...............nima kej povedat :veryevil:

monster
04.08.2007, 00:33
čaka, da kdo kaj napiše, kak komentar, da bo za prepisat ;)

Morena
05.08.2007, 11:39
Tatica! Sleparka! :o

PoisonIvy
06.08.2007, 06:47
sej zato je pa tiho...............nima kej povedat :veryevil:

:veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil:

orchid
06.08.2007, 07:09
:veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil:

:kisses: :kisses: :kisses:

freya
07.08.2007, 06:35
Prepisujem iz One by Sabina Obolnar..o zgagah zvanih blogerji

Bloganje ni delo za normalnega človeka. To ni zabava, ni užitek, ni koristno početje. Človek ne more verjeti,. kaj ti osamelci pišejo in kako predrzni so v svoji drži.
Blogerji ( blog odvisniki) cele dneve in noči preživijo na blogu, ob znanih in neznanih substancah, vsebina pa je itak nevzdržna, prav takšen pa je tudi jezik..popolna spakedranščina. Strašno, kako pusto in prazno je življenje današnjih ljudi, kako bolno jezni so na ves svetin s kakih gnusom se lotevajo stvari,,ki se jih niti malo ne dotikajo v realnem življenju.......
Virtualno druženje ni prostor za socializacijo, izražanje in konfrontacijo mnenj, preživljanje prostega časa, širjenje obzorij, ampak prostor za frustracije, pridobivanje teže in igre skrivalnic.....
in še zaključek
če se je že našel junak, ki preganja kadilce, alkoholike itd, se bo tudi kdo, ki bo ustavil blogerje...ki so geta, ,ki potrebujejo pomoč

toliko Obolnarjeva o blogerstvu v bran Mojci Mavec, ki so jo blogerji očitno precej raztrgali....bojim pa se, da bo padla v nemilost blogerjev tudi ona. Naslov njene kolumne je Nehajte prosim, hkrati pa vrže ogromno kost v spletni prostor....nič kaj spretno , bi rekla. Očitno se ji zdi, da je branost One večja, čimvečji je pomp okrog Mavčeve....drugače si tega sestavka ne znam razlagati.
Anyway, boj se nadaljuje, branost blogov in One pa bo rastla.

monster
07.08.2007, 08:04
bravo za citat, sem ravno preletel Obolnarjevo. Če me kratkoročni spomin ne vara, je omenjala tudi to, da o MM pišejo ljudje, ki je itaq niso brali ...hm, čemu bi potem urednica imela tako kolumnistko, ki jo ljudje ne berejo? Ali gre pač za sum, da so "blogerji" nek posebni humanoidni podspecies? :)

Veselo bo ... :d

iri
07.08.2007, 08:14
blogerji so geta, ki potrebujejo pomoč? :veryfunny:

ta Sabina me nikoli ne neha nasmejavat. Njene izjave so pa itak v stilu s kislim ksihtom na fotki. :d

TuNina
07.08.2007, 09:33
wtf?:d

freya
07.08.2007, 11:21
Je MC na dopustu?

snežko
07.08.2007, 16:01
:) itak - uni v kleti, 120 kg+ , ne vidijo sonca in imajo 5+ ekranov v sobi, svoj generator če štroma zmanjka, cb postajo in vse telefonske dostavljalcev hrane v okolici na steni napopane... a nisi gledal umri pokončno 4.0?? tako si folk predstavlja extrem odvisnike od računalnikov če so tipi in kot sandro bullock, če so bejbe...

monster
07.08.2007, 18:23
Tako kot vikend in pilot nista reviji, ampak tv-vodiča, priključeni vabi, s katero poskušajo fantje od cajtngov prepričati dodatnih 8,7% folka, da ob petkih posežejo po njihovi tiskovini, tudi Ona ni ženska revija, ampak pripopani nebodigatreba, ki vsake kvatre postreže s člančičem vrednim branja, vse ostalo pa je šodr. Da ne bo pomote, tudi nesrečna polet in delo&dom nista nič na boljšem ... Biti urednik nečesa takšnega, ki se s samo s sramežljivo rdečico lahko prikazuje na nivoju "uspešnih tednikov", ko pa je vendarle samo priloga nečesa, kar so ljjudje že itaq kupili, je, blagor rečeno, smotana zadeva. Ego je pod udarom, občutki manjvrednosti kar kipijo iz takšne wanabe-velike-urednice. Ako pri tem občasno bruhnejo po kakšnem neškodljivem jadniku, ni presenetljivo. Obolnarjeva mogoče v svoji rabi kibernetičnega cepca ni prišla dlje od elektronske pošte in urejevalnika teksta, svoje frustracije ji pa pač ni treba guliti na nas. Naj najeda svojega moškega, v kolikor takšen sploh zdrži ob tako kisli babi. :veryevil:

dkivi
07.08.2007, 19:18
jaz sem ji 1x mail poslal v stilu ''če ste že tako a priori proti raznim modnim smernicam,sestradanim manekenkam,potrošniški in brezosebni družbi in za pravice marginalnih skupin'' kot radi občasno pišete v uvodniku,potem skenslajte ono...uvodnik in pisma bralcev pa lahko objavljate v novicah.....sem dobil nazaj odgovor!!!!!da je pač taka politika one in da ona ne more vplivati na vsebino....:rolling::rolling::rolling::rolling::ro lling:

freya
08.08.2007, 06:51
bravo za citat, sem ravno preletel Obolnarjevo. Če me kratkoročni spomin ne vara, je omenjala tudi to, da o MM pišejo ljudje, ki je itaq niso brali ...hm, čemu bi potem urednica imela tako kolumnistko, ki jo ljudje ne berejo? Ali gre pač za sum, da so "blogerji" nek posebni humanoidni podspecies? :)

Veselo bo ... :d

Odzivi http://www.had.si/blog/2007/08/07/uvodnik-v-reviji-ona-sabina-obolnar-in-kritika-blogerja-piskeca/
http://tokzavesti.blogspot.com/2007/08/nek-uvodnik-v-neki-reviji.html

sicer pa tole nima več zveze z Mavčevo, še najmanj pa zadnji uvodnik One

iri
08.08.2007, 07:53
Sicer je v zadnji Oni objavljena tudi kolumna od Jurija Hudolina, kjer se na koncu malce naveže na tole plagiatorstvo ... samo ne omenja ničesar po imenih, le vidiš lahko, kam meri. Kar dobro je napisal, sploh ker mi poba zna iti resno na živce :d :shy:

PoisonIvy
10.08.2007, 09:41
haha tale obolnarjeva je pa humoristka ni kej :d :d :d :d :d
drgač je pa dobr je tole vojno razpihala, blogerji so čist popeezdil, slovenčki pa itak z veseljem berejo/mo bolane spopade v medijih, tko da bo Ona sigurno mela kej od tega

a je mojca od takratnega opravičila sploh še kaj komentirala tele zadeve? al je izpuhtela v zrak?
se je pa res zaklala do konca, najbolš da se odseli v Ugando

Teo
10.08.2007, 10:12
well... poskusite poiskati Sabino Obolnar z googlom

http://www.google.si/search?q=sabina+obolnar&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sl:official&client=firefox-a


njena omejenost jo je pripravila do tega, da je dregnila v osje gnezdo

monster
10.08.2007, 11:22
lol Teo-man :rolling:

zdej bo pa mela kaj za komentirat ...verjetno se bo postavila v vlogo žrtve brezobzirnih blogerjev

freya
10.08.2007, 12:45
..blogerji pa so tudi ministri, poslanci, dobitniki zlatih medalj z olimpijskih iger....verjetno ji to na kraj pameti ni padlo

še vedno ne verjamem, da je tako trapasta, da bi le v bran mavčevi pisala take neumnosti...po moje gre Oni res že za nohte ( roko na srce, za kaj več kot prelistat ni)

monster
14.08.2007, 10:53
Obolnarjeva jo je popihala :d ...danes nima uvodnika v Oni, se je pa Milekova nežno spravila krcat "pravičnike" ...

Kako zanimiv je potek "afer" pri nas ... "obdolženi" dobi zagrizene napadalce in zaveznike. Oboji so pripravljeni kri dat za "svojega". V splošni debati se izgubi problem. Prvi zagovarjajo pribijanje na križ, drugi iščejo vse izgovore, da je treba razumet :o :o Prav neverjetno!

Kradla je članke. Za to je bila plačana. To ni fer. Pika konec.

Kdor je prvi brez greha, naj vrže kamen press :o

p.s. iri in druščina, prjatelca očitno uživa na morju :) sej-veste-zakaj ;)

iri
14.08.2007, 11:49
Ma sej ni popihala, itak nima vedno ona uvodnika. Počitnice pa to ;)

Milekove se mi pa sploh ne da brati, že s tisto kolumno zadnjič je čist dovolj povedala :sleepy:

to s tem kamnom pa, eeej... se mi sploh ne da več odgovarjat. Idiotski izgovor za ljudi brez pravih argumentov.

p.s. iri in druščina, prjatelca očitno uživa na morju sej-veste-zakaj

Ne skrbet Monster, smo potrpežljivi ... ;)

freya
14.08.2007, 13:00
zanimivo, da je kolumno Obolnarjeve ( oz. njeno provokacijo) ignoriral tudi Crnkovič :)
jaz mu dam prav, ker dobro oblatila se je že sama

mrjerry
16.08.2007, 08:50
Mi lahko prosim kdo poskusi razloziti, zakaj je pisuntstvo ljudi ki ipak nimajo nicesar pametnega za napisati (in to pisejo redno kot plimovanje, ce ne se bolj), vredno taksnih detektivskih akcij? Fascinira me to, da nihce ne komentira irelevantnosti tematik, ki jih ti ljudje pisejo, ko se pa razve da nekdo prepisuje, je pa cela gasilska akcija. Kot da bi bilo kaj dosti drugace, ce bi bila ta jajca avtorska.

Žvauca
16.08.2007, 11:23
Mi lahko prosim kdo poskusi razloziti, zakaj je pisuntstvo ljudi ki ipak nimajo nicesar pametnega za napisati (in to pisejo redno kot plimovanje, ce ne se bolj), vredno taksnih detektivskih akcij? Fascinira me to, da nihce ne komentira irelevantnosti tematik, ki jih ti ljudje pisejo, ko se pa razve da nekdo prepisuje, je pa cela gasilska akcija. Kot da bi bilo kaj dosti drugace, ce bi bila ta jajca avtorska.

Po moje je to tako zaradi današnjega "stanja medijev". Internet je omogočil internetne časopise, forume, kjer je lahko navaden smrtnik prvič lahko povedal svoje mnenje, ki je hitro doseglo veliko ljudi, brez cenzure (no, če nisi ravno klel kot Madžar ali čezmerno žalil in podobno:d ), osebne strani in bloge.

In v blogih je najbrž "catch". Vsak, ki želi, lahko piše svoje kolumne, vsak dan pet, če hoče. Nekateri odlično, nekateri dobro, nekateri povprečno, nekateri porazno - kakor za koga. Vse te vsebine so zastonj, ampak marsikateremu avtorju poberejo precej časa. Nekateri avtorji se zabavajo, nekateri hočejo opozoriti nase, uresničiti neke svoje (različne) interese - nekateri zmerno, nekateri zagrizeno.

Pisanje plačanih kolumn je te čase eno izmed najbolj občutljivih področij. Blogi so dali piscem samozavest. Marsikdo se zaveda ali pa vsaj domišlja, da bi pisal mnogo bolje, kot teli plačani kolumnisti, samo "zraven je treba priti", denar pa vedno prav pride.

Po načelu "mnogo je poklicanih, a malo izbranih", se veliko piscev tepe za isto tanko kost. Zato mislim, da precej ljudi bere kolumne v uradnih izdajah z grenkim priokusom in v upanju, da bo kolumnistu spodrsnilo.

Zato je bila Mojca Mavec, ne glede na to, kako simpatična je in kako krasno zna kramljati z gosti, prekleto neumna, trapasta na kvadrat.

Kot prvo bi se morala zavedati, da ji mnogi zavidajo službo kolumnistke - "takole nekaj napiše in dobi honorar" (pač mnogi si tako predstavljajo). Ona je imela celo tri take službe. Torej tri izvirne kolumne na teden. Verjamem, da jo je zvilo. Verjamem, da se človek izčrpa. Takole je res težko biti izviren. Ampak že stari ljudje so govorili, naj si človek ne naloži več, kot je sposoben nesti.

Kot drugo ne bi smela podcenjevati bralcev. Morala bi predvidevati, da jo bodo našli. Slej ko prej. Mislim, saj danes v povprečju govorimo dva tuja jezika in brskamo tudi po tujih internetnih straneh. In ko bodo našli prvi plagiat, se bodo potrudili in našli vse druge.

Zakaj mislim tako? Ko sem brala komentarje na Crnkovičevo kolumno o tem, da Mojca nima več statusa hišne blogerke na blogosu, domnevati pa je bilo, da bo izgubila tudi mesto pri Premieri in Oni, so se takoj javile zainteresirane blogerke, da jo nadomestijo. Ena izmed njih je bila celo taka, ki je v začetku tega leta demonstrativno odkorakala z blogosa, zdaj pa se je ponujala za (plačano) mesto hišne blogerke. Značajna gospa. Ampak to je pa že čisto druga zgodba.

Torej čisto običajen in banalen razlog: denar, denar, denar, ki je sveta vladar. Pa ponudba daleč presega povpraševanje in boj je trd.

Se pa močno strinjam s teboj, da je teh "jajc", pa naj bodo avtorska ali ne, plačljiva ali ne, dosti preveč. Le kdo bo vse to bral. In kaj bo imel od tega. Žal pa najbrž v poplavi materiala človeku zlahka uide kakšen biser.

Uh, sem naložila. :/:

slači boy
16.08.2007, 11:33
zanimivo, da je kolumno Obolnarjeve ( oz. njeno provokacijo) ignoriral tudi Crnkovič :)
jaz mu dam prav, ker dobro oblatila se je že sama


crni ni ignoriral.
crni bo napisal neki totalno brezveznega čez mesec in pol.
crni ma reflekse cr(k)nenga kojna.
crnija noben več ne bere

slači boy
16.08.2007, 11:35
Mi lahko prosim kdo poskusi razloziti, zakaj je... jada jada jada bla bla bla

a dejansko opstaja kdo ki ti uspe sploh kaj razložit? mislm glede na to da itak že fse veš

mrjerry
16.08.2007, 11:51
Po moje je to tako zaradi današnjega "stanja medijev". Internet je omogočil internetne časopise, forume, kjer je lahko navaden smrtnik prvič lahko povedal svoje mnenje, ki je hitro doseglo veliko ljudi, brez cenzure (no, če nisi ravno klel kot Madžar ali čezmerno žalil in podobno:d ), osebne strani in bloge.

In v blogih je najbrž "catch". Vsak, ki želi, lahko piše svoje kolumne, vsak dan pet, če hoče. Nekateri odlično, nekateri dobro, nekateri povprečno, nekateri porazno - kakor za koga. Vse te vsebine so zastonj, ampak marsikateremu avtorju poberejo precej časa. Nekateri avtorji se zabavajo, nekateri hočejo opozoriti nase, uresničiti neke svoje (različne) interese - nekateri zmerno, nekateri zagrizeno.

Pisanje plačanih kolumn je te čase eno izmed najbolj občutljivih področij. Blogi so dali piscem samozavest. Marsikdo se zaveda ali pa vsaj domišlja, da bi pisal mnogo bolje, kot teli plačani kolumnisti, samo "zraven je treba priti", denar pa vedno prav pride.

Po načelu "mnogo je poklicanih, a malo izbranih", se veliko piscev tepe za isto tanko kost. Zato mislim, da precej ljudi bere kolumne v uradnih izdajah z grenkim priokusom in v upanju, da bo kolumnistu spodrsnilo.

Zato je bila Mojca Mavec, ne glede na to, kako simpatična je in kako krasno zna kramljati z gosti, prekleto neumna, trapasta na kvadrat.

Kot prvo bi se morala zavedati, da ji mnogi zavidajo službo kolumnistke - "takole nekaj napiše in dobi honorar" (pač mnogi si tako predstavljajo). Ona je imela celo tri take službe. Torej tri izvirne kolumne na teden. Verjamem, da jo je zvilo. Verjamem, da se človek izčrpa. Takole je res težko biti izviren. Ampak že stari ljudje so govorili, naj si človek ne naloži več, kot je sposoben nesti.

Kot drugo ne bi smela podcenjevati bralcev. Morala bi predvidevati, da jo bodo našli. Slej ko prej. Mislim, saj danes v povprečju govorimo dva tuja jezika in brskamo tudi po tujih internetnih straneh. In ko bodo našli prvi plagiat, se bodo potrudili in našli vse druge.

Zakaj mislim tako? Ko sem brala komentarje na Crnkovičevo kolumno o tem, da Mojca nima več statusa hišne blogerke na blogosu, domnevati pa je bilo, da bo izgubila tudi mesto pri Premieri in Oni, so se takoj javile zainteresirane blogerke, da jo nadomestijo. Ena izmed njih je bila celo taka, ki je v začetku tega leta demonstrativno odkorakala z blogosa, zdaj pa se je ponujala za (plačano) mesto hišne blogerke. Značajna gospa. Ampak to je pa že čisto druga zgodba.

Torej čisto običajen in banalen razlog: denar, denar, denar, ki je sveta vladar. Pa ponudba daleč presega povpraševanje in boj je trd.

Se pa močno strinjam s teboj, da je teh "jajc", pa naj bodo avtorska ali ne, plačljiva ali ne, dosti preveč. Le kdo bo vse to bral. In kaj bo imel od tega. Žal pa najbrž v poplavi materiala človeku zlahka uide kakšen biser.

Uh, sem naložila. :/:
Hvala :)
Nekje do tukaj sem prisel tudi sam. Ampak ne morem se otresti obcutka, da v bistvu ni stos v piscih, ampak v bralcih (konzumerjih). Do te situacije je prislo zato, ker materiala nihce ne zavraca. Vsi berejo vse. Zaradi Mojcinega pocetja je padel kvecjemu njen ugled - ne pa tudi ugled medijev, preko katerega objavlja. Kar svojevrsten fenomen, ker druzba vcasih odreagira povsem drugace. Recimo, ce se neko noc v nekem nocnem klubu zgodi ****arija, ima celoten klub, ce ne celo klubska scena zelo dolgo crno piko. Kaksen bo zdaj rezultat? Mavcevo bo folk se naprej bral, ce ne zaradi drugega zato, da bo zabijal cas z iskanjem virov njenega pisanja. Morda se ji bo celo kdo opravicil, ko dovolj casa ne bo napisala nicesar ze napisanega. Kvalitete teksta ipak nihce ne bo gledal (ze zdaj ga ne). Promet blogerjem je se narastel, saj so se zaceli povezovati med sabo. Blog ni vec samostojen projekt posameznika, ampak jih je zdaj treba spremljati celo mrezo. To, kar `navadni smrtniki' pisemo v komentar konkretnega blogerskega prispevka, `izbranci' (oz. tisti, ki se jim da) podajajo kot povsem nov prispevek v svojem lastnem blogu. Celoten pojav torej lahko razlozis zgolj z vidika vojerskega zadovoljstva naroda, ki je preseneceno (ze spet) ugotovil, da tudi drek celebrityjev smrdi. In zdaj bi ga seveda vsi radi povohali, ce je slucajno vseeno kaj drugacen od njihovega. In kaksne negativne posledica ZDAJ Mavceva obcuti zaradi (predpostavljeno) zmanjsanega ugleda? Jaz jih ne vidim.

monster
16.08.2007, 12:10
glasbeniki sproducirajo ogromno slabe muzike. če je njihova, je stvar okusa. če je ukradena, je plagiat.

Kitenje s tujim perjem, pa makar še tako ofucano, je pač "zločin".

Zadnjič sem dobil v roke neko staro Mladino in z užitkom prebral Marka Zorka :)

Tole o kvaliteti pa ...se strinjam đerislav ... v času prevelikega konzumiranja je itaq vse dobro, ker kmalu prihaja novo (še slabše) ... kolumna je potrošništvo, blogi so hiperpotrošništvo :)

mrjerry
16.08.2007, 12:15
Zorka se kar da brati, ja. Ceprav je vseeno prej zabaven kot koristen, ampak ajde, ce to ves pac preberes ko isces razvedrilo. Pa dober obcutek ima za povezovanje tem, da ne omenjam citatov na zacetku :d

Stirnjam se, da je plagiat zlocin oziroma natancneje, krsenje avtorskih pravic. Vendar je to stvar lastnika pravic in krsitelja. Javnost, ki se tako zgraza, ni prav nic oskodovana, zato pa gre zgolj za vojerstvo. Pravilnejsi (a dolgocasnejsi, k'ne) postopek bi bil diskretno obvestiti lastnika avtorskih pravic, ki bi se potem sam odlocil, ali bo sel v poravnalni postopek ali ne. Ampak ne, toliko bolj lustno se je butati po prsih `JAZ sem tisti, ki sem jo razkril, prasico podlo'. Jaz si svoje mislim ze od trenutka, ko izvem, da jo model sploh bere. In da nekje drugje bere se enkrat isto. Dvakrat brati ista jajca je vsaj dvojno debilstvo, ce ne vec.

monster
16.08.2007, 12:19
voajerstvo nam je zelo v krvi :)

zadnjič sem spet gledal Pod njenim oknom, btw. luškan filjm, ko Tabakovič mirno odvrne Juhovi, da če bi se lahko zadržala, če bi imela na kanalu 2 spalnico od sosedov, na trojki šefinjino spalnico, na štirki matero itd itd . ;)

Oprezamo, škilimo in se hihitamo ... ta torek sem vzel v roke Ono samo za to, da vidim, če je Obolnarjeva spet kaj nasrala ... čisti užitek voajerizma :)

mrjerry
16.08.2007, 12:21
Po svoje imas prav. Osebno najbolj tripam na privat zgodbice iz kolektivov, kjer je prevec zensk :d

Žvauca
16.08.2007, 12:46
Hvala :)
Nekje do tukaj sem prisel tudi sam. Ampak ne morem se otresti obcutka, da v bistvu ni stos v piscih, ampak v bralcih (konzumerjih). Do te situacije je prislo zato, ker materiala nihce ne zavraca. Vsi berejo vse. Zaradi Mojcinega pocetja je padel kvecjemu njen ugled - ne pa tudi ugled medijev, preko katerega objavlja. Kar svojevrsten fenomen, ker druzba vcasih odreagira povsem drugace. Recimo, ce se neko noc v nekem nocnem klubu zgodi ****arija, ima celoten klub, ce ne celo klubska scena zelo dolgo crno piko. Kaksen bo zdaj rezultat? Mavcevo bo folk se naprej bral, ce ne zaradi drugega zato, da bo zabijal cas z iskanjem virov njenega pisanja. Morda se ji bo celo kdo opravicil, ko dovolj casa ne bo napisala nicesar ze napisanega. Kvalitete teksta ipak nihce ne bo gledal (ze zdaj ga ne). Promet blogerjem je se narastel, saj so se zaceli povezovati med sabo. Blog ni vec samostojen projekt posameznika, ampak jih je zdaj treba spremljati celo mrezo. To, kar `navadni smrtniki' pisemo v komentar konkretnega blogerskega prispevka, `izbranci' (oz. tisti, ki se jim da) podajajo kot povsem nov prispevek v svojem lastnem blogu. Celoten pojav torej lahko razlozis zgolj z vidika vojerskega zadovoljstva naroda, ki je preseneceno (ze spet) ugotovil, da tudi drek celebrityjev smrdi. In zdaj bi ga seveda vsi radi povohali, ce je slucajno vseeno kaj drugacen od njihovega. In kaksne negativne posledica ZDAJ Mavceva obcuti zaradi (predpostavljeno) zmanjsanega ugleda? Jaz jih ne vidim.

Ja, tole z bralci je pa druga plat medalje. Vsi berejo vse ali pa vsi preskočijo vse. Meni se zdi, da je toliko materiala, da človek vse skupaj samo preleti (v strahu, da mu ne bi kaj ušlo:d ) in potem nima časa in energije vsega res dostojno prebaviti in potem se nekako kar distancira (in mu, žal, uide kakšen biser).

Npr., če imaš Delo, ga nimaš časa vsega od začetka prebrati, razumeti, predelati. Prilog tudi ne. Torej malo polistaš, sem ter tja malo prebereš, če te ne gane, imaš pa dovolj drugega čtiva na voljo, če imaš že ravno željo.

Če bi bilo Delo edini časopis, ki je na voljo, pa Ona edina revija oziroma eden izmed redkih virov informacij, zabave, lahkega in težkega moraliziranja, potem bi bilo najbrž drugače. Bralci bi bili bolj občutljivi. Tako pa je štorija z Mavčevo prav tisto, kar bralstvo pravzaprav najbolj veseli - škandalček, nekomu je spodrsnilo. Kolumna sama ni bila tako pomembna, da bi zaradi nje padel ugled Oni ali Delu. Pravzaprav je čisto vseeno ali ima Delo tole Ono ali ne in še bolj vseeno ali ima Ona tole kolumno ali ne. Žal. In Ona pravzaprav ne more izgubiti ugleda, ker ga pravzaprav tudi nima.

Mavčeva kolumnistka najbrž nekaj časa, morda pa tudi nikoli več ne bo. Kdo ji bo pa še verjel? Možno tudi, da je ne bodo več želeli za voditeljico raznih TV oddaj - javnost je do nje sovražno razpoložena, na voljo je več mlajših, morda ravno tako dobrih ali še boljših. Izgubila je dobro ime in kredibilnost in s tem mogoče posredno tudi svoje vire za preživljanje. Morala se bo lotiti čisto drugih stvari. Zaenkrat je nismo videli ali brali nikjer. Koliko ljudi ji je zavidalo, koliko ljudi jo je sovražilo? Ne vem. Ampak jaz mislim, da nikoli več ne bo mogla dobiti mesta plačane kolumnistke, morda celo voditeljice oddaj. In to je huda kazen. Bomo videli, kako debelo kožo ima. Ne vem, če ji bo uspelo vstati kot feniks iz pepela.

Odgovornost medijev in sankcije? Se spomniš direndaja okrog smrti princese Diane, ko je ljudstvo za to obtoževalo rumeni tisk? Vsa Anglija je jokala, pljuvala in obtoževala, ampak rumeni tisk se pa še vedno naprej veselo prodaja. Kruha in iger! Če je kruha bolj malo ali je čudno razporejen, pa vsaj iger ne manjka. Medijske osebnosti so pa neke vrste sodobni gladiatorji - nižje padejo, bolj množica rjuje od veselja. Če so pridni, kvalitetni in zgledni, z njimi skoraj nima množica kaj početi.

Žvauca
16.08.2007, 12:53
kolumna je potrošništvo, blogi so hiperpotrošništvo :)

Saj sem vedela, da se da krajše napisati, ampak jaz ne znam.

Voajerstvo? Si mi zdi, da ste fantki še hujši kot punčke. :veryevil:

mrjerry
16.08.2007, 13:06
Nikjer ne pise, da moras prebrati in predelati vse. To pocnejo samo tisti ki ne vedo niti, zakaj berejo niti, kaj berejo. Posameznik mora znati poiskati informacije, ki se ga ticejo. Osnova dnevnega casopisja so predvsem sporocila politicnega in gospodarskega znacaja. Po relevantnosti teh podatkov se meri kvaliteta casnika, kvaliteto novinarjev pa s komentarji aktualnih dogodkov. V tem kontekstu se izkaze, da je skoraj vseeno, ali beres Delo ali Dnevnik (ali kaj tretjega), ker so novice podobne. Razlikujejo se v finesah in v nacinu podajanja informacije (nek dogodek je lahko eni strani prijeten in drugi ne; odvisno zdaj, na kateri stoji casopis in kateri bralec). Izraza `malo polistas' pa clovek, ki ve, zakaj drzi cajtng v rokah, ne pozna. Skoraj vse ostalo (Auto Moto und Sport za fantke in Gloss za puncke) se vrti okrog izdelkov, ki nam jih neki kvaziznalci priporocajo. Brez da bi nas kdo vprasal, ali kaj od tega sploh potrebujemo. S tem da imam nekoliko vec gnusa nad revijami za puncke. Spet morda banalen primer - avtomobilski reporterji bodo odprli havbo, steli valje in druge tehnikalije, medtem ko vam bo neka X.Y. z napol narejenim faksom behementno svetovala maxfaktorjev puder nad lorealovim, ceprav niti sama ne ve, zakaj niti ne, kateri vas bo prej pripeljal pred plasticnega kirurga in lifting (seveda po njenem nasvetu). Ampak ni MNOGO razlik med enimi in drugimi.

Da Delove priloge nimajo ugleda, se tudi ne morem strinjati. Osebno se mi vecina prilog Dela zdi v redu (oz. sta se mi do prihoda Slivnika, ko sem pac obesil vse kar pride od Dela na klin) in mislim, da v `ziveti samega sebe' delu zivljenja (Ona, Polet, Delo & Dom - kako bomo izgledali in razmisljali, kaj brali, kje s gibali in kje ziveli) imajo svoj pomen. Se posebej zato ker ne sledijo plasticni kicavosti in cenenosti kozmota, glamurja, glosa, mens healtha itd. Zal je to (sploh Ona) tudi postalo zatocisce raznih Mojc Mavec in Vesen Milek, katerih prej omenjeni cajtngi ne ***ejo, same imajo pa tudi o sebi predobro mnenje, da bi se spustile na oni nivo. Obenem so pritiski tam manjsi, saj je Onina prodaja odvisna od prodaje Dela (malokdo kupi Delo zato, da bi prisel zgolj do One, vsaj po mojem), zato se v tem delu strinjam s tabo - odgovornosti novinarjev in kolumnistov so mnogo manjse. Ampak ce potegnes crto spet prides do tega, ali ima publikacija ugled (pri tebi) ali ne. Polet in Ono sem vsaj prelistal (ja, prelistal) skoraj vedno, medtem ko je Vikend magazin redno romal v smeti direktno iz pakunge.

In brez skrbi, na Mojco bodo vsi planili, samo da na kup nabere dovolj vtisov in v primerni obliki lansira svoj pogled na to. Javnost bo se kako hotela slisati njena opravicila, ce ne zaradi drugega zato, da bo imela nov objekt naslajanja.

Kar se tice britanske kraljeve druzine in nasploh angleskih tabloidov... Tam je situacija ekstremna in nobenega razloga ne vidim, da bi bilo tudi pri nas tako. In ce se s tem ne strinjas - kaj pa (brez da bi zdele sla na google) ves o spanski, svedski, danski ali nizozemski kraljevi druzini? O anglezih smo pa vedeli vse se preden ja Diana spoznala Dodija.

Žvauca
16.08.2007, 15:41
Posameznik mora znati poiskati informacije, ki se ga ticejo.

Tole mi je strašno všeč. Čeprav je "se ga tičejo" zelo širok pojem. V bistvu se strinjava, da je nemogoče prebrati in prebaviti vse. Jaz pa rada iščem še kakšne stvari, ki bi me malo presenetile ali bolje, prevzele. Čeprav je trenutno tale "se ga tičejo" na minimumu (dobro za zdravje). O "pomembnih tračih" se pa človek hitro informira na internetu, tako da nisem neobveščena. :d

Da se razumeva, govorim o Delu danes, saj sem ga iz istega razloga, kot ti, obesila na klin. Tudi ne sodim o vseh prilogah. In Vikend Magazin sem s pridom uporabljala zaradi TV sporeda. Polet je imel zanimive potopise, kašen dober članek in vice. Moj dom je z leti nekako zvodenel. Prav zaradi te pasti, ker so priloge, niso toliko podržene tržnim zakonitostim, kot njihove samostojne kolegice. Zdaj, punčkastih časopisov poznaš ti več, kot jaz. Sama jih že kar precej let več ne berem - običajno enkrat na leto kupim kakšno revijo, da malo vidim, kaj se dogaja in običajno ugotovim, da nič ne zamujam.

Zal je to (sploh Ona) tudi postalo zatocisce raznih Mojc Mavec in Vesen Milek, katerih prej omenjeni cajtngi ne ***ejo, same imajo pa tudi o sebi predobro mnenje, da bi se spustile na oni nivo

Dobra ugotovitev. Ona sama mi je z leti postala zoprna. In sicer z istim razlogom, kot mnogim drugim - blogerji so lepo opozorili na neskladje med vsebino uvodnikov, člankov in propagandnimi oglasi in tudi članki.

Ti meniš, da se bo Mojca lepega dne kar pojavila in nadaljevala, kot da se ne bi nič zgodilo. Ja, se zna zgoditi. Mogoče bo postala celo najbolj brani kolumnist v Sloveniji, čeprav iz napačnih razlogov. :) Ne vem. Jaz si ne bi upala. Ampak glede na to, da ima tako debelo kožo, da se je tako ganljivo posula s pepelom: "samo enkrat sem, ker sem bila v stiski", kljub temu, da to ni bilo res, kar se je hitro izkazalo, se to res lahko zgodi. Kakšne bodo reakcije bralcev, bomo pa videli.

OK, mogoče pri nas še ni tako drastično, kot v Angliji, vendar se trudimo. Škandalčke imamo pa zelo radi.

(brez da bi zdele sla na google) ves o spanski, svedski, danski ali nizozemski kraljevi druzini?

Dobro vprašanje. In iziv. Pa poskusimo

Španska: Kralj Huan Carlos in njegova kraljica Sophia, ki je mislim, grškega porekla. Kralja je nekako "nazaj postavil" Franco. Kralj je "fejst", pa menda je tudi rad čez plot skakal. Prestolonaslednik Felipe se je par let nazaj poročil z neko luštno blondinko, ki je navadna smrtnica, se mi zdi. Potem sta še dve princesi, ena je Elena, ena pojma nimam kaj, mogoče Christina. Obe sta poročeni z navadnima smrtnikoma, eden od teh je nogometaš (Jaime?), drugi nek poslovnež in mislim, da je ta poslovnež problematičen, celo nezvest. Princesi sicer nista lepotici, sta pa dostojanstveni.

Švedska: Nimam pojma, kako je ime kralju, žena pa se mi zdi, da je Silvia in sicer navadna smrtnica iz Nemčije (ali pa je iz Nemčije žena Norveškega kraja, Sonja - hm?) Švedi so mi všeč, ker njihova nasledstvena linija ne upošteva spola. Prestolonaslednica je Victoria, ker je najstarejša, ne glede na to, da ima mlajšega brata. Živeli Švedi! Simpatična Victoria živi z navadnim smrtnikom in vsi čakajo, kdaj se bo poročila, kajti šele potem se bo lahko poročila tudi njena čednejša sestra Madlene (luštna zelo).

Danska: Kraljica Margareta, luštna starješa sloka gospa. Otroci so najbrž simpatični, ampak ta trenutek se jih ne spomnim.

Nizozemska: Kraljica Beatrix, luštna okrogla gospa. Mislim, da je bil njen mož Nemec po imenu Klaus in da ga Nizozemci niso imeli preveč radi. Njene otroke mešam z Danci. So pa vsi simpatični in imajo luštne žene. Nekam sodi okrogli princ Aleksander, se mi zdi, da k Nizozemcem.

Potem vem še to, da se je norveški prestolonaslednik Hakon poročil z ločenko, ki je v zakon pripeljala tudi sinčka in da prav dobro vozita.

Ja res je. O Britanski kraljevi družini vem največ. No, pa še Monaški sem kar poučena, ampak oni so bolj obrobne sorte.

Zdaj moram pa preveriti, kje vse sem se zmotila in koga sem pozabila. Luštna vprašanja postavljaš.

mrjerry
17.08.2007, 14:05
Dobr ti gre :)

monster
28.08.2007, 17:27
frendica prišla z morja in gre na drugo stran luže za dolgo :o ...bom moral biti zlo učinkovit

freya
28.08.2007, 20:55
:)
Bivšo kolumnistko Mavčevo ( ki je poniknila) je nadomestil Jure Godler. Pustimo se presenetiti. Ne vem pa, kako se bo uspel Godler s svojevrstnim humorjem, znanim iz bloga, integrirati v trapast ženski časopis in biti všečen bralkam poznih srednjih let. :d
Imam občutek, da je Obolnarjeva popolnoma izgubila kompas....

Irina
28.08.2007, 21:31
Dovolila si bom povedati svoje mnenje. Priloga Ona se meni ne zdi ravno trapasto branje, če jo primerjam z nekaterimi drugimi revijami. Po odzivih v pismih bralcel, bi si upala trditi, da prilogo prebirajo mladi in stari, tako ženske kakor moški.

TuNina
29.08.2007, 11:15
kako pa je obolnarjeva v svojo ljubo prilogico spustila godlerja? on je ja iz blogerskega geta!!

freya
29.08.2007, 12:10
oooo tunina, že nazaj? :)

Očitno je dober tudi bloger iz geta, če ne dobi nikogar drugega z večjim slovesom. Godler je pa zagnan, gnetljiv in voljan prijeti za vsako delo. Če se ne motim, je bil njen kolumnsit pred leti tudi Artur Štern...zanj tudi ne bi dala roke v ogenj, da se mu je ljubilo spisati vsak teden unikatno kolumno. :d

PoisonIvy
29.08.2007, 12:13
he he tunina, gud kueščn

Katrin
29.08.2007, 18:11
Meni je kolumna od Godlerja brezvezna oziroma celo dolgočasna. Ampak verjetno sam jaz ne štekam njegovega genija...

freya
29.08.2007, 19:41
Odkar me je skorajda virtualno pobruhal, se jaz niti ne trudim več poštekat.

magnolia
30.08.2007, 08:59
Mene pa zanima, kuko zgleda, ce te nekdo virtualno pobruha. :blush:

mrjerry
30.08.2007, 09:32
ker skoraj se ni nikdar ujel zajca, tudi izgledalo ni ;)

TuNina
30.08.2007, 10:11
enivej, mojčin medijski comeback bo vodenje festivala narečne popevke. sem prebrala v novi. :cool:

iri
30.08.2007, 10:13
jst sem pa mislila, da je na narečno popevko abonirana Lara Jankovič :d

TuNina
30.08.2007, 10:18
očitno ne.. upajmo, da bo tudi mojčka kaj zapela. :d

freya
30.08.2007, 10:30
Mene pa zanima, kuko zgleda, ce te nekdo virtualno pobruha. :blush:

klik Oprostite (http://godler.blog.siol.net/page/3/)

mrjerry
30.08.2007, 10:39
lol :d

freya
30.08.2007, 13:09
Kraja na blogu klikni tukaj (http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/06/23/robert-roskar-mi-je-kradel-filmske-kritike/)

iri
30.08.2007, 14:04
uh ja, sej res, to je bilo pa že pred več kot dvema mesecema ...

monster
30.08.2007, 16:43
iri ...porkarija :o frendica mi beži čez lužo ... :( upam, da še dobim info

iri
30.08.2007, 17:33
pha, sami izgovori... ts ts ts :d

magnolia
30.08.2007, 21:07
enivej, mojčin medijski comeback bo vodenje festivala narečne popevke. sem prebrala v novi. :cool:

Tam verjetno ni bojazni, da bi kej plagirala...

klik Oprostite (http://godler.blog.siol.net/page/3/)

Ah ja, fun fun....

Irina
02.09.2007, 19:39
Ja, gospa Mavec "prešerno" vodi Festival narečne popevke.

iri
03.09.2007, 01:36
meni se pa zdi, da se je od samih tegob v zadnjih petih mesecih postarala za pet let :d

freya
03.09.2007, 06:58
shujšala je, se mi zdi

iri
03.09.2007, 08:01
a lahko sploh še kam shujša? meni se zdi, da se ji konstantno grbančenje čela počasi začenja poznat ...

freya
03.09.2007, 16:56
naslednja bo s.javornik
no eko....kot sem rekla ;)


@iri....mojca bi nujno morala zapolniti lička s kakim kilogramčkom gor, pa bi gubice izginile...:)

iri
03.09.2007, 18:36
se strinjam. :approve:

Andreea
03.09.2007, 19:08
ddd
baba bo 34 stara, normalno, da ima sem pa tja kako gubico.... bi jo mela tud če bi mela 100 kil :nonono:

al ste ji sam tolk fouš, k ne morte met tolk majhne riti k ona :veryevil:

TuNina
03.09.2007, 19:46
al ste ji sam tolk fouš, k ne morte met tolk majhne riti k ona :veryevil:

ja, plivadon namesto riti je pa res nekaj dobrega. :d

mrjerry
04.09.2007, 09:11
Sam ste res mal zleht, ne.

Andreea
04.09.2007, 09:15
Malo, je reku :d

Ni čudno, de se je gips razpacal, k vsi tolk pljuvate po njem :d

freya
04.09.2007, 14:29
ddd
baba bo 34 stara, normalno, da ima sem pa tja kako gubico.... bi jo mela tud če bi mela 100 kil :nonono:

al ste ji sam tolk fouš, k ne morte met tolk majhne riti k ona :veryevil:

34 pa res še niso leta, da bi morala imeti gube :nonono:

mrjerry
04.09.2007, 15:56
pa tudi ne leta, v katerih jih ne bi smela imeti :approve:

Katrin
04.09.2007, 18:04
Torej leta, v katerih je vse dovoljeno :)

monster
05.09.2007, 00:46
najboljša leta :) ...

mrjerry
05.09.2007, 08:22
Skoraj vse.
Pisanje plagiatov sigurno ni, zanic vodenje prireditve naj ostane stvar nje in tistega ki jo je najel, s kislim nasmehom naj se ukvarjajo tisti, ki ga znajo osladkati (prijatelji, familija, psi, macke, kanarcki...) itd.

freya
05.09.2007, 10:34
dost smo naspamali
narečne popevke nisem gledala, dvomim pa , da stara voditeljska mačka MM ne bi dobro vodila prireditve...ugotovitve, da njen obraz ni v top formi pač ne moreš pripisati foušiji...dejstva so dejstva. ;)

monster
07.09.2007, 17:33
Dragi moji!

Moja obljuba iri in ostalim ... lov na plagiat se ponovno začenja ;)

Marcel je prevedel članek iz New Yorkerja (datum ni znan) o Curtu Cobainu in Coutney Love ter ga objavil v Mladini pod svojim imenom :) ...prevedel do pike.

Na netu bomo zadevo zihr našli in videli ;) let's go!!!

monster
07.09.2007, 18:37
...zaenkrat nisem uspešen pri iskanju