Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Doup-ing - tudi zarad Jole :(


monster
26.07.2007, 09:36
Ok folk, tole je čist mim. Tour je promocija farmacije, zdaj tudi Jola :(

men je to žalostno. Očitno skoraj ni več vrhunskega športa brez drogic ... Mogoče moštveni športi.

Kakšne so možnosti? Če ne ješ pyzdarij, zaostaneš za dve sekundi in nisi konkurenčen ... ali pa ješ in tvegaš, da te na križ prbijejo. Da ne bi o tem, kaj delaš iz svojega telesa ... :(

Ima kdo kako rešitev? Strožje kazni? Ukinitev športov? Sprostitev trga dopinga?

:)

p.s. rasmussena je rabobank fliknil iz ekipe ...

monster
26.07.2007, 09:55
Za frenčije ...

26/07/2007
Athlé - Dopage - Ceplak positive

La recordwoman du monde du 800m en salle Yolanda Ceplak a été contrôlée positive à l'érythropoïétine, annonce le quotidien l'Equipe ce jeudi. La Slovène avait fait l'objet d'un contrôle inopiné à Monaco il y a plusieurs semaines, et les échantillons A et B ont confirmé la présence d'EPO chez la médaillée de bronze olympique aux JO d'Athènes en 2004.

Inox
26.07.2007, 10:07
NEEEEEEE, Ne mi tega delat Joli :sad:

monster
26.07.2007, 10:15
Še pomnite? :( ...tko je blo in ne bo več nkol ...

http://www.100zone.8m.com/1920.jpg

stjalone
26.07.2007, 11:01
No zdaj pa bo čas, da tudi slovenci malo resneje razpravljamo o dopingu. Včerajšnja kratka razprava v odmevih je bila samo površna, da RTVSLO izkoristi malo zanimivo temo, za pridobivanje gledalcev.
Zdaj je vpletena naša nacionalna junakinja (http://sportikus.wordpress.com/2007/05/24/jolanda-ceplak/).

Bodo zanimivi odzivi. Tudi pijača, ki jo prodajajo v Šparu ne bo dolgo na policah, v kolikor se res pokaže da so obtožbe resnične.

Api
26.07.2007, 11:44
Počakmo, da bo uradno ....

Podobno se je zgodilo z Javornikovo pa se je izkazalo, da ni bilo res.

Sem proti dopingu ampak zadnje čase se mi zdi, da je kar nekaj afer sproženih zaradi lastne promocije določenih uradnikov/organov ipd. ali pa zaradi dviga naklade.

lp.

VrtniPolž
26.07.2007, 13:04
Ampak Javornikova ni imela obeh testov pozitivnih, pri Joli pa A in B, pa v Lequipe že piše da ima 2 leti prepovedi (vsaj na enem forumu sem to prebral).

lover001
26.07.2007, 13:04
hja..sam osebno poznam enega slovenskega atleta, ki pravi takole...

vsi so na dopingu, vendar je potrebno dozirati v pravem trenutku in pred resnimi tekmami, enemu se zadeve pokažejo drugim pa ne...

dejstvo je da je denar ki ga zaslužijo več vreden od tveganaj, da te dobijo....in da te slavijo množice...

mislim, da se bo joli kmlalu preselila nazaj v velenje...:nonono:

monster
26.07.2007, 14:45
žal verjamem lover :(

to je vse skupi mal brezveze ... :(

monster
26.07.2007, 16:24
Čeplakova začasno suspendirana

Ljubljana - Slovenska atletska zvezdnica Jolanda Čeplak, ki je marca leta 2002 na Dunaju s svetovnim dvoranskim rekordom na 800 m osvojila naslov evropske prvakinje in istega leta zmagala tudi na EP na prostem v Münchnu ter bila bronasta na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah, je zanikala, da bi jemala prepovedana poživila, kot je poročal francoski športni dnevnik L'Equipe.

Mednarodna atletska zveza (IAAF) je medtem na svoji spletni strani že objavila začasni suspenz Jolande Čeplak.

monster
26.07.2007, 20:10
Hm ...

Ljubljana - Atletska zveza Slovenije (AZS) je v sporočilu za javnost zapisala, da jo je Mednarodna atletska zveza (IAAF) v zvezi z Jolando Čeplak, ki je osumljena uživanja prepovedanih poživil, seznanila danes ob 12.55 uri.

Sporočilo IAAF je bilo poslano predsedniku Komisije za antidoping pri AZS, v današnjem sporočilu za javnost pa je AZS zapisala:

"IAAF je včeraj (25. julija) začasno suspendirala slovensko atletinjo Jolando Čeplak zaradi pozitivnega testa kontrole dopinga na rekombinantni EPO. Test je bil izpeljan kot del programa tarčnega IAAF testiranja izven tekmovanj in se je vršil v Monaku, 18. junija 2007. Testiran je bil vzorec B, ki je potrdil rezultate vzorca A. Glede na IAAF pravila, je primer dodeljen Atletski zvezi Slovenije, ki bo odgovorna za izpeljavo disciplinskega zaslišanja. Ker primer ostaja odprt, IAAF ne daje nadaljnjih komentarjev dokler ne bo zaključeno zaslišanje," je v sporočilu za javnost zapisala AZS.
****

Javornikova je v komentarju rekla, da morajo imeti za analizo vzorca B dovoljenje atleta/zagovornika ... Bikarjeva ni hotela komentirati. je pa čudno, da AZS cel dan pravi, da ni dobila sporočila mednarodne zveze, zdaj pa takole ... :o ...so ga kao dobili že ob 12:55 ...

brock
27.07.2007, 03:17
Še pomnite? :( ...tko je blo in ne bo več nkol ...

http://www.100zone.8m.com/1920.jpg


Tako je bilo, in nebo nikoli vec, je pa res, da v svetu vidimio vsak dan izbolsave, od katerih so ene pozitivne, druge pa negativne! Jolandi povsem stojim ob strani, v vsakem primeru, vendar moramo vedeti, da je tudi Helena Javornik bila obtozena istega pocetja in kasneje oproscena. Jolanda ima pravico do zagovora in sele po pravnoformalnih odlocitvah bomo lahko rekli uradno da je doping pozitivna, in kaksni bojo ukrepi zoper nje bo takrat jasno!

Sicer pa je tudi razseznost in problematike tukaj v slovenski javnosti, katera ni zadovoljna preprosto z nicemer! Javne osebe so postavljene kot tarce na strelicu v katere lahko strelja vsak, ki ima 5 minut casa! To pa je jasno da bolano! Javne osebe so tisto kar vecini populacije ni uspelo postati, lahko so sanje, lahko so blisc in beda, vendar v vsakem primeru, to se navezuje na Jolando direktno, te osebe zastopajo ne samo sebe, ampak tudi naso domovino Slovenijo! In potrebno jih je spostovati, kar marsikdo to zna ko kaj potrebuje, oziroma nezna, ko ima korist od v narekovajih receno pljuvanja po ljudeh!

To da je bila novica objavlena, predem je na strani IAAF bilo napisano, in preden so o tej zadevi bili obvesceni nasi antidopinski organi, in tudi sama Jolanda, je naravnost bolno-podla poteza! In dam vam v pomislek, zakaj se o Jolandi pise zdaj vsakih 5 minut, o Heleni pa je bil en sam clanek dovolj!?

Na koncu pa ne pozabite, da je Jolanda evropska dvoranska prvakinja na 800m, in tudi svetovna rekorderka, v casu tega dosezka pa je bila preverjena in negativna na dopingu! Torej je jolanda najhitrejsa na svetu v vsej zgodovini, odlicij ima toliko, kot je zvezd na nebu ce jih stejete in cilje ima domala izpolnjene! Sport ji je sedaj uzitek in sluzba, malo verjetno pa je, da bi kateri od vas za slusbo zrtvoval svoje zdravje! In jaz sem mnenja, da Jolanda, zenska s ponosom in zenska, ki si bo pocasi morala ustvariti druzino v polnem pomenu, tega nebi privoscila! Se enkrat pa opozarjam, da dokler ni spisan kljucni sklep, in podana zadja mnenja, je kot na sodiscu Jolanda Ceplak, ena najbolsih sportnic v zgodovini Slovenije, in sigurno najbolsa atletinja v zgodovini, nedolzna teh obtozb!

Vi pa se raje o pljuvanju po njej in njenem se ne dokazazanem, in upam da koncno videno nepocetju, ukvarjejte z katerimi koli drugimi problemi, ki so bolj pomembni! Ne pozabite, da ste po Dunaju bili vsi na njeni strani, dones pa vas ni!!!

Zamislite se raje nad sabo, pustite drugim da so kar so in vam bo dosti lepse, kot nabijati obrabljene tipke, v se bolj obrabljene besedne zveze, ki so za zdaj, in upam da zavedno, le prazno tolmacenje, in votlo udarjanje po pozeti slami!

Lp

Kahla
27.07.2007, 05:42
Mene je zelo presenetila ta vest. Za njo si res ne bi mislila. Amapk kljub njenemu zanikanju mislim, da je res.

freya
27.07.2007, 06:12
Dokler dejanje ni dokazano, obdolženi velja za nedolžnega...naj bo tako, čeprav sankcije so jo že doletele.
Jolanda je velika športnica, tega nihče ne oporeka, toda tudi veliki padejo v skušnjavo v želji po hitrem povratku. Motiv obstaja. Eritropoetin se injecira skozi kožo, ni možnosti, da bi ga zaužila nevede, torej obstaja možnost laboratorijske napake. Upam, da se bo izkazalo, da je ni jemala nedovoljenih poživil, čeprav je upanje le majhno.
O eritropoetinu (http://www.hardcore-forum.com/forum/viewtopic.php?p=31061&sid=c4e6c834cc0f9291c214ce5474820b31)
Krvni doping ( le kot zanimivost)
Eritropoetin ima podoben ucinek kot krvni doping. Krvni doping je nedovoljen nacin, pri katerem športniku vzamejo pol litra krvi in mu jo vrnejo tik pred tekmovanjem. Po odvzemu krvi se "izgubljena" kolicina in število rdecih krvnih celic naravno nadomestita. Transfuzija odvzete krvi tik pred tekmovanjem poveca krvno vsebnost hemoglobina, kar izboljša sposobnost krvi za preskrbo mišic s kisikom.

snežko
27.07.2007, 09:37
:) drek

_Anja_
27.07.2007, 10:27
Vse to me je zelo presenetilo, ji pa tudi verjamem in komaj čakam, da bodo priznali napako!

monster
27.07.2007, 10:50
brock ...dobro napisano :)

nikakor ne bi želel pljuvati, vsekakor pa bom (in sem že malo) razočaran in žalosten, that's it!

Ja, vsi vemo, da v primeru potrjenega dopinga vsi dosežki za nazaj zbledijo in izgubijo vrednost, pa čeprav točno v tistem primeru ni bil dokazan doping :( that's a fact.

Tudi o zmotnem zaužitju je na srečo že freya pojasnila zadeve. Če ste včeraj gledali odzive nekaterih športnikov, ne bi ravno dali roke v ogenj za njo. Sam pa sem takoj za to, da je nedolžna :) ...

Zaenkrat je nedolžna in pod suspenzom. Naj pride resnica na dan.

Kar se pa tiče obveščenosti pa ..L'Equipe je znan kot odlično obveščen cajtng in se dosedaj v svojih napovedih še ni zmotil (razen seveda V-Primeru-Saj-Veste-Koga), tukaj imam v mislih njihovo "prehitevanje" mednarodne atletske zveze, ne nujno pravilnosti obtožb.

Zanimivo je spremljati reakcije. Najprej je folk pisal, "to je kar nekaj", "en cajtng je neki objavil", potem je prišel suspenz mednarodne zveze, danes je tudi AZS objavila suspenz Jole za DP. Mislim, da e moram strinjati z Đorđevičem, da se ta mašinerija ne zažene kar tako v tri krasne.

Athena89
27.07.2007, 11:45
Js verjamem, da Jolanda ni kriva. Najprej je grozno, da je za pozitiven doping test prej izvedel cel svet, kot pa ona... Potem pa... ob svojih največjih dosežkih je bila vedno negativna na doping testih, zdaj ko pa trenutno ne teče svojih najboljših rezultatov, bi naj bila pa pozitivna? Blo je že velik primerov, ko se je na koncu izkazalo, da športnik ni kriv, in upam, da bo tako tudi pri Jolandi... sploh pa je imela v istem tednu tri teste, EPO pa je pokazal samo drugi... In pa B test so delali v Parizu, ravno tako kot A test, to pa spet ne bi smeli...

brock
27.07.2007, 11:53
brock ...dobro napisano :)

nikakor ne bi želel pljuvati, vsekakor pa bom (in sem že malo) razočaran in žalosten, that's it!

Ja, vsi vemo, da v primeru potrjenega dopinga vsi dosežki za nazaj zbledijo in izgubijo vrednost, pa čeprav točno v tistem primeru ni bil dokazan doping :( that's a fact.

Tudi o zmotnem zaužitju je na srečo že freya pojasnila zadeve. Če ste včeraj gledali odzive nekaterih športnikov, ne bi ravno dali roke v ogenj za njo. Sam pa sem takoj za to, da je nedolžna :) ...

Zaenkrat je nedolžna in pod suspenzom. Naj pride resnica na dan.

Kar se pa tiče obveščenosti pa ..L'Equipe je znan kot odlično obveščen cajtng in se dosedaj v svojih napovedih še ni zmotil (razen seveda V-Primeru-Saj-Veste-Koga), tukaj imam v mislih njihovo "prehitevanje" mednarodne atletske zveze, ne nujno pravilnosti obtožb.

Zanimivo je spremljati reakcije. Najprej je folk pisal, "to je kar nekaj", "en cajtng je neki objavil", potem je prišel suspenz mednarodne zveze, danes je tudi AZS objavila suspenz Jole za DP. Mislim, da e moram strinjati z Đorđevičem, da se ta mašinerija ne zažene kar tako v tri krasne.

V vsakem primeru se roko v ogen pri takih obtožbah nikoli ne daje! Pa če smo še tako prepričani v svoje mišlejne, ve o tem največ in edino resnico Jolanda sama! Ji pa lahko stojimo ob strani in upamo da to ni res, saj s tem ni pokopala, v primeru pozitivnosti, samo sebe, temveč tudi vso slovenjsko atletiko!

Zgodilo se je že, da si bili atleti oproščeni istega postopka in nedvomim da se bo isto pripetilo tudi sami svetovni rekorderki Jolandi Čeplak!

Nobena mašinerija se ne zažene kar tako! To je jasno, vendar moramo vedeti tudi to, da je mednarodna antidopinška komisija delno počivala, na področju odkrivanja nepravilnosti, z jemanjem določenih substanc, sedaj pa to praznino, kot da se jim gre za povprečje, kar lepo polnijo!

Kljub temu pa je zanimiva trditev, na katero prosim položite vso pozornost mojega sporočila! Na sportalu je bilo objavljeno da je natanko ob 12.55 AZS dobila poziv oz. obvestilo iz strani iaaf o pozitivnem testu Jolande, kar se tiče EPOja! Vsi mediji pa se nas zasuli že dan prej, da je Jolanda, ki takrat čisto mimogrede še ni bila obveščena iz strani iaaf, pozitivna-doping A in B!
Po pravilniku, o doping kontrolah, pa se B vzorec preveri pod posebno komisijo šele po pritožbi športnika! Jolanda o zadevi ni bila obveščena, s tem pa se tudi ni morala pritožiti da bi dobili izvide B testa! Je to morda luknja oz. velika napaka v postopku antidopinške komisije, ki lahko reši jolando pred najmanj dvoletnim supslenzom?

D' Andre
27.07.2007, 11:59
Eh Jolly, Jolly... Edino ona sama ve, ali je ali ni. Tale EPO si lahko le vbrizgaš, druga oblika konzumacije baje ni mogoča. Kakorkoli, v primeru da je 'clean' ji želim čimprejšnji povratek, čeprav nekdanjega blišča verjetno v nobenem primeru ne bo več dosegla. Adijo Osaka in Peking! :( Že pred časom sem zapisal, da ne bo več tekla 1:55 ali 1:56. Poleg tega Čeplakova ni Ljudmila Narožilenko - Engquist, ki so ji kazen skrajšali tik pred OI 96' v Atlanti - v škodo Brigite Bukovec, ki je, kot vemo, v finalu popušila zlato medaljo proti tisto sezono nepremagljivi Švedinji (okej, Rusinji) za stotinko sekunde.

monster
27.07.2007, 12:11
Hm, včeraj je Jola v intervjuju rekla, da je 14 dni čakala na rezultate B testa, torej je vedela za pozitivni A test in odpade argument Javornikove, da niso Jole nič obvestili ...ona je vedela, ni pa očitno vedela AZS, niti javnost ...

To, da je L'Equipe dobro obveščen, pa ni nič novega. vsi so povzeli itaq samo pisanje francoskega časnika, nič drugega ...copy-paste pač.

Athena89
27.07.2007, 12:20
V kerem intervjuju je to rekla?? Kolker js vem, je rekla, da je niso nič obvestili...

Nevem, js še vedno verjamem, da ni kriva. Je pa res, da verjetno resnico pozna samo ona sama...

monster
27.07.2007, 12:23
Očitno v nekem video prispevku na RTV SLO

copy-paste:


171. warlord (26.07.2007 || 22:49:06)
Zakaj je Jola izjavila, da se "že 14 dni sprašuje, kako je to možno"?

Kakšnih 14 dni????

172. JoshauBoy (26.07.2007 || 22:53:43)
v video prispevku je povedano, da je bila obveščena o pozitivnem vzorcu A pred toliko časa - tekom dneva je bil zaradi njene prve izjave vtis, kot da ni bila obveščena niti o pozitvnem vzorcu A

173. tomci (26.07.2007 || 22:54:54)
Tudi meni se zdi čudno. Najprej je trdila, da je za vse izvedela iz medijev. Potem pa je rekla, da je sama naročila test B.

174. warlord (26.07.2007 || 22:59:38)
A ni mal čudno, da je bila obveščena pred 14 dnevi o pozitivnem testu A, naša atletska zveza pa ne?

175. perc (27.07.2007 || 07:19:51)
Takšni smo ljudje - favšeritni! A je vsakega, ki je dober je treba tkoj pohodit? Vsak je nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže. Zato malo več strpnosti do ljudi, ki so okoli nas dragi moji sodržavljani. Je že res, da ima vsak rad pohvalo, ampak na grajah se pa največ naučimo. Tudi iz tega primera. Podpirajmo Jolo vsaj tako dolgo, da se izkaže resnica.
Jola! Še bog ni vsem všeč!!! Zato se ne sekiraj, saj smo s tabo!!!

176. boogyman (27.07.2007 || 07:34:04)
Vse njene izjave so bolj čudne,ker se zapleta v protislovja.*****a ma nekej za bregom in ona to dobro ve.Zdej,ko ji grozi usahnitev dohodkov od sponzorjev in ostalih stvari,bi se vsak boril in nakladal,kako ni nič jemal,da so mu to podtaknili pri frizerju in podobne kozlarije!!
Če je kriva je kriva,da je oz,da bo popušila si je kriva sama,nihče je ni silil v to!!

177. tomci (27.07.2007 || 09:06:01)
@perc: WADA je krivdo dokazala z dvema pozitivnima vzorcema. Kako bi jo pa ti?

178. Schrei (27.07.2007 || 09:18:03)
Halo no!

Jest verjemem da je nedolžna. Ti testi niso niti približno tako zanesljivi kot si nekateri tu predstavljate.

179. tady12senov (27.07.2007 || 13:21:24)
****a če ji dokažejo nima kej govorit da ni res

Athena89
27.07.2007, 12:25
Kljub temu pa je zanimiva trditev, na katero prosim položite vso pozornost mojega sporočila! Na sportalu je bilo objavljeno da je natanko ob 12.55 AZS dobila poziv oz. obvestilo iz strani iaaf o pozitivnem testu Jolande, kar se tiče EPOja! Vsi mediji pa se nas zasuli že dan prej, da je Jolanda, ki takrat čisto mimogrede še ni bila obveščena iz strani iaaf, pozitivna-doping A in B!
Po pravilniku, o doping kontrolah, pa se B vzorec preveri pod posebno komisijo šele po pritožbi športnika! Jolanda o zadevi ni bila obveščena, s tem pa se tudi ni morala pritožiti da bi dobili izvide B testa! Je to morda luknja oz. velika napaka v postopku antidopinške komisije, ki lahko reši jolando pred najmanj dvoletnim supslenzom?

Jp, Jolanda naj bi za svoj suspenz izvedela šele po pregledu IAAF splete strani... Prva stvar, ki jo rešuje, je vzorec B testiran, brez njene vednosti, druga stvar pa je, da je bil tudi vzorec B testiran v istem laboratoriju kot vzorec A - to pa pravilnik ravno tako prepoveduje.....

monster
27.07.2007, 12:26
Očitno je malo zapleta nastalo zaradi vtisa, da sta HKRATI prišla rezultata A in B testa ;)

Pa kaže, da ni bilo tako ... bolj je seveda pomembno, da naj bi bil v enem tednu samo eden od treh vzorcev pozitiven. Če bo nov laboratorij pregledal vse tri vzorce ... ;)

monster
27.07.2007, 12:29
Bluzite fantje in dekleta :)

Pravim vam, da je vedela za pozitivni A vzorec, nismo pa vedeli mi!

Drugo je seveda o tem, da je isti laboratorij pregledal A in B, to pa je že argument. samo ne več omenjat, kako ni vedela no za A vzorec :o.

p.s. v izjavi za RTV SLO omenja ženske težave kot vzrok pozitivnega A vzorca :o ...povečan EPO zaradi hormonalnih težav ...khm.

Athena89
27.07.2007, 12:39
Glede ženskih težav - se pač ne spozna na vso zadevo - ni ji jasno, zakaj in od kod vse to, in pač razmišlja, kaj je bilo tisti dan drugače... ... nevem, še vedno upam da ni kriva.

Glede RTV intervjuja - a je to tale? Če ni, prosim za link :)
http://www.rtvslo.si/sport/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=16

brock
27.07.2007, 12:55
Bluzite fantje in dekleta :)

Pravim vam, da je vedela za pozitivni A vzorec, nismo pa vedeli mi!

Drugo je seveda o tem, da je isti laboratorij pregledal A in B, to pa je že argument. samo ne več omenjat, kako ni vedela no za A vzorec :o.

p.s. v izjavi za RTV SLO omenja ženske težave kot vzrok pozitivnega A vzorca :o ...povečan EPO zaradi hormonalnih težav ...khm.


Grda izjava praznega tolmača! Nevem kdo se skriva za tem nick name, vendar je jasno pokazal s svojimi potezami, da se Jolande želi po hitrem postopku odkrižati! Žau negre tako hiter, v večini lahko rečem na srečo! Jolanda bo na scveni še kar nekaj časa, če ne druga preko pritžb! Kaj pa se tiče denarja in podobnih zadeu pa dejmo karte na mizo! Jolanda je v svoji briljantni karijeri dobila toliko denarja, da je zapustila slovenijo zaradi previsokih davkov! Svetovna rekorderka ima ime, denar, ugled!

Takšno tolmačenje, da jo mormo odpisat, če je test tak je tak pa je žal prazno! Upam da se vam za tem vzdevkom vrne to kar dajete, in sicer ko boste nekoga na živlenje potrebovali, da boste ostali brez kritja!

Vseeno je kako in kaj! Marsihko kaj jemlje in vsi vemo, pa noben ne obtožuje! Zakaj samo glede jolande takšne polemike? Je tako lepo polena pod noge metat? Pustmo sliko pr miru, da se zbistri, da si magar zmisli izgovor, kakorkol, in naj ji uspe da se zmaže! In še vedno upam da nedolžno! Da se narest use kaj se hoče! Vam se še sanja ne, kaj znajo američani, rusi, itd! Mi zvemo šele po 10letih za nove načine, ki jih ljudje uporablajo, in lahko je da je tudi jolanda deu kakšne zamere, lahko da je nehote prišlo do zdravljenja z snovjo ki to vsebuje, lahko pa da je to uzela načrtno..pa kaj je to važno? bistvo je v tem da je lahko in je vgled slovenskemu športu! seveda brez te afere!

Vendar ne pozabite, svetovno rekorderko ste meli vsi radi ko je tekla svetovni rekord, zdaj pa bi jo nekateri kar zabili u tla, kot pru klin k vam pod roko pride! Takšni ljudje ste zgolj dvolični hinavci!

JOLI JST VRJAMEM VATE!!!
:(

P.S. Če pa se monster nisi veseliu za svetovni rekord, potem pa tut nevem kakšna oseba si!

lp

+ za jolando stopm ceu u ogen in zgorim če je treba! Ženska nam je dala marsikaj kar nebo nihče več! In zelo podpria razvoj mladih športnikov in športnic! Tako da joladna čeplak is the best 4ever!

monster
27.07.2007, 13:14
idiotski argumenti brock :o

spet tako kot večina slovenčkov, glejmo kaj delajo drugi, zakaj so se spravili na nas! To je v smislu morale čisti fake, dragi moj brock :) ...ker so rusi in ameri tolk pred nami, dejmo mi mal gulfat, samo joj, dobili so nas ... mi to želiš povedati?

Ponovno ponavljam, da sem bil samo razočaran nad tem ... in da ni res, da Jola ni vedela za pozitivni A vzorec. pa nehite nakladat.

kaj ima pa veselje nad svetovnim rekordom pa res ne vem? :o veselil sem se dragi moj, tudi Bena Johnsona, ker je bil končno en ne-američan, ki je pokazal hrbet amerom, pa ... jep, njegovi dosežki izbrisani, ker je bil dopingiran. Vedno sem navijal za Jolo ravno zato, ker je eni tako elitni disciplini kot je 800m pokazala vetra. zato sem še toliko bolj razočaran ... evo. A je zdej jasno?

p.s. Athena, med linkov ne odpira :( ...eden od teh bo ... http://www.rtvslo.si/sport/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=16&c_id=34903#comments

brock
27.07.2007, 13:28
idiotski argumenti brock :o

spet tako kot večina slovenčkov, glejmo kaj delajo drugi, zakaj so se spravili na nas! To je v smislu morale čisti fake, dragi moj brock :) ...ker so rusi in ameri tolk pred nami, dejmo mi mal gulfat, samo joj, dobili so nas ... mi to želiš povedati?

Ponovno ponavljam, da sem bil samo razočaran nad tem ... in da ni res, da Jola ni vedela za pozitivni A vzorec. pa nehite nakladat.

kaj ima pa veselje nad svetovnim rekordom pa res ne vem? :o veselil sem se dragi moj, tudi Bena Johnsona, ker je bil končno en ne-američan, ki je pokazal hrbet amerom, pa ... jep, njegovi dosežki izbrisani, ker je bil dopingiran. Vedno sem navijal za Jolo ravno zato, ker je eni tako elitni disciplini kot je 800m pokazala vetra. zato sem še toliko bolj razočaran ... evo. A je zdej jasno?

p.s. Athena, med linkov ne odpira :( ...eden od teh bo ... http://www.rtvslo.si/sport/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=16&c_id=34903#comments

o idiotskem argumentu bi se dal govorit, v dojemanju povedanega pa še več!

namreč to da so rusi in američani red nami, pravim za tematiko goljufij! Tko mim grede! V postih poslanih s strani IP za katerim sediš in tlačiš tipke, so nakazovali v hitr odpis rekorderke! Izjava za rtv pa je jasno pokazala, da jolanda to dojema zelo čustveno!

in da nebomo stali sam za bledo sliko vsega! tudi sam sem atlet in sicer v atletskem klubu Velenje, kjer je Jolanda pričela svojo odlično atletsko karjero! Z jolando sem veliko trenirtal in ji tudi pomagal, zato vem kakšna je ta ženska, in da gara kot nihče na svetu! Včasih se zgodi da še mene prekaša na treningih, pa ne zaradi česarkoli, temveč zaradi njene zagnanosti! Joli je rojena tekačica, rojena de leze z glavo skozi zid ki ji ga postavi telo! In kaj vidim na treningih je vse druga, kot pa asociacia na nekoga, ki bi se podal dopingu!

če gledaš nigre kok delajo! pomnož to x jolanda, pa boš dobu nepopisno število, za katerim stoji trdo delo, odrekanje, in 100% zbranost! Kot je sama povedala, imam težave tudi v zasebnem živlenju, in ji te kritike tukaj prav nič ne polepšajo dneva, ko pogleda na net, kolk nas je še ostalo, da jo 1000% podpiramo v aferi!

kaj je jolanda vedla, kaj je vedla AZS, STA, to so nakladanja, katerih se loti lajk slošnega pogleda! Nihče, in tudi ni mogoče, da bi potrdil kdaj je jolanda zvedla vseskupaj! Izjave svetovne rekorderke pa so prepričljive, in nevidim zapletanja v PROTISLOVJE, če se seveda napisana beseda pri piscu nahaja na pravem mestu v besednem zakladu!

jolanda je takoj ko je zvedela dala izjavo, in se ne zapira, ampak je odkrita z vsemi ki jo rabijo kaj se medijev tiče! torej ni sklicala tiskovke, povedla ene naučene zgodbe in utihnala..nep jola ma "jajca" in pove usakemu posebej, in z stališča poznanih ter mene, se te pripovedi ujemajo!

lp

Athena89
27.07.2007, 13:35
p.s. Athena, med linkov ne odpira :( ...eden od teh bo ... http://www.rtvslo.si/sport/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=16&c_id=34903#comments

Oprosti, ampak v tem prisepvku Jolanda samo pove, koliko traja med A in B testom, ne pa da je že prej vedela za A test, nato pa zahtevala B. To trdi samo komentator - ona pa ne.

monster
27.07.2007, 13:37
Oho kolega z atletskih stez! Velenje praviš ...torej ne boš vedel za prve primere "dopinga", ki so jih prav v Veleju trenerji "spyzdili" kolegom iz beograjskega Partizana pred cca. 20 leti? Off-topik. Seveda ne veš nič o tem ... A pa kdaj opaziš bivše atlete, ki pridejo na pijačo okol štadiona, pa zakaj so večinoma na berglah, tko mimogrede? Sami tekači ...

Hm, sem razumel tvoje američane in ruse, prav tako tudi izjavo, da "je slavna, ima ugled in denar". Ja in? Kaj to dokazuje ... ? da je nedotakljiva ali da smo samo zato, ker jo omenjamo, že foušljivi.

Btw. komentarji, ki so z RTV Slo spletne strani, pa seveda niso moji, sem lepo napisal copy-paste ;)

Gre za to, da v nekem trenutku ne moreš vedeti vsega in to nikakor ni dvoličnost, če kasneje pač dobiš nova dejstva. Dokler ne veš, da te tvoje dekle vara, je super punca, kasneje pa plasica :) ... ne morem pa brez ovir vedno podpirati nekoga samo zato, ker sem ga enkrat podpiral. :)
Globoko pa se strinjam, da ji ni še nič dokazanega, da vse skupaj meče grdo luč na našo atletiko, da ji bo težko ... verjemi ali ne, so bili vsi posti napisani v razočaranju :(

monster
27.07.2007, 13:44
...in seveda to, da smo pametni vsi prekmalu.

Zadeva je simpl ko keks:
če je nedolžna, globoko opravičilo.
če je kriva, adijo za vse čase, zame izbrisana iz športnega spomina.

Ni opravičila za jemanje dopinga! To niso rusi, američani, kriza karkoli ... kot, da je olajševalna okoliščina, kadar kradeš, da nisi imel dovolj denarja, ja itaq!

VrtniPolž
27.07.2007, 13:45
brock ...dobro napisano :)

nikakor ne bi želel pljuvati, vsekakor pa bom (in sem že malo) razočaran in žalosten, that's it!

Ja, vsi vemo, da v primeru potrjenega dopinga vsi dosežki za nazaj zbledijo in izgubijo vrednost, pa čeprav točno v tistem primeru ni bil dokazan doping :( that's a fact.


Če ji bo dokazano, da je jemala poživila pol ne vidim razloga zakaj ne bi vsi njeni dosežki zbledeli... Le na tak način se lahko kdo kaj nauči. Takšna oseba pač ne more biti več noben vzor nikomur, krivda je pač na tekmovalcu in sprejet mora tudi posledice. Če je resnično kriv ali ne je že drugo vprašanje.

brock
27.07.2007, 13:54
Oho kolega z atletskih stez! Velenje praviš ...torej ne boš vedel za prve primere "dopinga", ki so jih prav v Veleju trenerji "spyzdili" kolegom iz beograjskega Partizana pred cca. 20 leti? Off-topik. Seveda ne veš nič o tem ... A pa kdaj opaziš bivše atlete, ki pridejo na pijačo okol štadiona, pa zakaj so večinoma na berglah, tko mimogrede? Sami tekači ...

Hm, sem razumel tvoje američane in ruse, prav tako tudi izjavo, da "je slavna, ima ugled in denar". Ja in? Kaj to dokazuje ... ? da je nedotakljiva ali da smo samo zato, ker jo omenjamo, že foušljivi.

Btw. komentarji, ki so z RTV Slo spletne strani, pa seveda niso moji, sem lepo napisal copy-paste ;)

Gre za to, da v nekem trenutku ne moreš vedeti vsega in to nikakor ni dvoličnost, če kasneje pač dobiš nova dejstva. Dokler ne veš, da te tvoje dekle vara, je super punca, kasneje pa plasica :) ... ne morem pa brez ovir vedno podpirati nekoga samo zato, ker sem ga enkrat podpiral. :)
Globoko pa se strinjam, da ji ni še nič dokazanega, da vse skupaj meče grdo luč na našo atletiko, da ji bo težko ... verjemi ali ne, so bili vsi posti napisani v razočaranju :(

Me veseli da smo prišli do takšnega sklepa! Ne sam hočem poudarit da če bi blo karkoli prikritga bi bla nejna reakcija zelo drugačna, tako pa jo spremljamo zelo pretreseno, kaj pa ni lepo!
O atletih in berglah in tekačih pa se da povedat še več! in zdej so to edini primeri? al pa si se kdaj vprašal malo drugače? kje pa je cena vsega garanja, in premagovanja telesa? nekje jo moreš plačati ane? kdor zna delati z atleti, njegovi atleti ne trpijo! V Velenju pa se trenutno trenerji ukvarjajo samo z atletskimi "selekcijami" ki počasi lezejo proti članom!

Nikakor nemorem zanikati, da so vse zgodbe negativne ali pozitivne, saj sam nisem enciklopedija!Za Jolando pa bom stau tko kt stojim za sabo na atletskih stzah...in to pomeni, da gazimo vse kar nam pride na pot! in to kakršnikoli obupi, želje po goljufijah ipd!

nenazadje sem tudi sam državni rekorder, in morem priznati, da sem se veliko v svoji psihi teka naučil prav od svetovne rekorderke! če se spomnemo zadnje olimpiade naprimer...

jolanda je močno ciljaja na to olimpijado zdej, in verjamem da zaradi nepomembnih tekmic pred njo, ni poskušala karkoli..dejala je da v atletiki ni od učeri, in dobr vsi vemo, koliko je garala in čakala, da je prišla do rezultata, ki ga bo svet še dolgo pomnil! in mislite da je bilo 15 let garanja premalo, da je lahko garala, zdej pa eno leto nebi mogla zdržat? to se mi zdi za lase speljano!

brez zamer, sam če kdo pozna jolando osebno, ve kakšna fenomenalna oseba je!
seveda pa ne morem potrdit da je izjava na iaaf pravilna ali ne, na to pa bomo skupaj čakali, in upam da držali pesti da se izjava ovrže in oprosti suspenz, ter da nam jolanda prinese še eno odličje iz olimpijade!

JOLI ČAKAM NA KOLAJNO!!!!!!!!!!!hehehe

monster
27.07.2007, 14:01
ok, peace brother :)

Če ovrže obtožbe argumentirano in osvoji kolajno ...svaka čast! :)

brock
27.07.2007, 14:08
ok, peace brother :)

Če ovrže obtožbe argumentirano in osvoji kolajno ...svaka čast! :)


Torej smo ji postavli cilj, za katerega verjamem da se bo z dušo in telesom zavzela, da nam ga izpolne:)
:angel: =joli....sam da to zdej še neveste:rolling: .... drugače pa bi prosu, če se da vse članke in podobne objave na netu servirat linke na tole temo, da se da mnenje skos uzdrževa ter spremljat situacijo!

lp:2thumbs:

monster
27.07.2007, 14:09
na wikipedii so hitri ...je že na seznamu suspendiranih športnikov :o

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sportspeople_who_tested_positive_for_banne d_substances

grofica
27.07.2007, 14:48
Če ji bo dokazano, da je jemala poživila pol ne vidim razloga zakaj ne bi vsi njeni dosežki zbledeli... Le na tak način se lahko kdo kaj nauči. Takšna oseba pač ne more biti več noben vzor nikomur, krivda je pač na tekmovalcu in sprejet mora tudi posledice. Če je resnično kriv ali ne je že drugo vprašanje.


NJENI DOSEŽKI NIKAKOR NE MORJO ZBLEDET, KER JE BLA TAKRAT, K JIH JE DOSEGLA, ČISTA..PREVERJENO NIČKOLIKOKRAT..ZAME JE ČISTA TUT ZDEJ...DOKLER NE DOKAŽEJO DRGAČ..IN TUT, ČE NI...JI PROU NČ NE ZAMERIM...U BISTVU JI JE TREBA POSTAUT SPOMENIK, GLEDE NA TO, PO KAKŠNIH POŠKODBAH SE JE VRNILA...ČUDNO, DA SPLOH LOHK ŠE TEČE...

SE PA BEJBA LOČUJE...IN BOHVE KAK JI JE...MOGOČE JE KEJ UZELA, MOGOČE NI...SAM ONA VE IN MISLM, DA STE LOLEKI, KI TLE SEDITE ZA MIZAMI IN TOUČETE PO TASTARURI IN PLJUVATE, ZADNJI, KI MATE PRAVICO PLUVAT...BUMBARJI:mad:

monster
27.07.2007, 14:54
opa grofa, moja čast.

ker ne pretečem 800 metrov pod 2 minuti ne smem pisat? Ker nisem vzel heroina ne smem cajtat odvisnikov? Ker ne gemblam, ne smem imeti pojma o hazardu? Oh, takšne igrice smo se šli pred 10imi leti ...ne pali.

Vraga, še kar bomo tolkli po tastaturi :d

grofica
27.07.2007, 15:02
opa grofa, moja čast.

ker ne pretečem 800 metrov pod 2 minuti ne smem pisat? Ker nisem vzel heroina ne smem cajtat odvisnikov? Ker ne gemblam, ne smem imeti pojma o hazardu? Oh, takšne igrice smo se šli pred 10imi leti ...ne pali.

Vraga, še kar bomo tolkli po tastaturi :d


:kisses: :kisses: :rolling: SJ PROU...SAM NE MI PLUVAT PO JOLI, DOKLER NI USE RES:veryevil: OK?

brabrabranc
27.07.2007, 15:14
gotovo je s temi športi, kolesarstvo je totalno v podnu....

sej bi iskal tolažbo v slovenskem fuzbalu, pa je še večji fiasko....brez da bi se sploh kej dopingiral

Irina
27.07.2007, 21:49
Mogoče sem naivna, ampak jaz verjamem Jolandi, da ni jemala poživil. Petnajst let svojega življenja je dala zato, da sedaj pobira sadove.

Držim pesti, da dokaže, da je res dobra, in za svoje dosežke ne potrebuje poživil.

Spyder
28.07.2007, 14:22
NJENI DOSEŽKI NIKAKOR NE MORJO ZBLEDET, KER JE BLA TAKRAT, K JIH JE DOSEGLA, ČISTA..PREVERJENO NIČKOLIKOKRAT..ZAME JE ČISTA TUT ZDEJ...DOKLER NE DOKAŽEJO DRGAČ..IN TUT, ČE NI...JI PROU NČ NE ZAMERIM...U BISTVU JI JE TREBA POSTAUT SPOMENIK, GLEDE NA TO, PO KAKŠNIH POŠKODBAH SE JE VRNILA...ČUDNO, DA SPLOH LOHK ŠE TEČE...

SE PA BEJBA LOČUJE...IN BOHVE KAK JI JE...MOGOČE JE KEJ UZELA, MOGOČE NI...SAM ONA VE IN MISLM, DA STE LOLEKI, KI TLE SEDITE ZA MIZAMI IN TOUČETE PO TASTARURI IN PLJUVATE, ZADNJI, KI MATE PRAVICO PLUVAT...BUMBARJI:mad:Ti, kdo je glih lolek boš kmal ugotovila, za pomoč pri ugotavljanju ti pa na ušesek pihnem, da se EPO injecira.

wski
28.07.2007, 14:59
doping niso samo "pravni postopki", "kemija", "injekcije" - doping je state of mind. laž, goljufanje nasprotnika, omadeževanje krepostnih stvari v športu. doping je sprevrženost. ne zatiskajte si oči!

ali kdo gleda tour, najpomembnejši športni dogodek na svetu brez OI? rumeno majico (!) so odpustili (ekipa), ker jim je lagal, kje je treniral! noben vzorec pozitiven! :dontknow:
skesanega bassa so zamrznili za 2 leti, ker je samo "razmišljal, da bi goljufal". na nobenem testu ni bil pozitiven!:dontknow:

JČ pa dobijo v postopku, na katerega je ona pristala. in javnost misli, da so svinje z zahoda fovšljivi. čisto možno, da se bo čeplakova izmazala. izmazal se je simpson, l.a., landis ... vse so ujeli s "krvavimi rokami", ampak so jih (bodo) rešile procesne napake. (hvala bogu za kazensko procesno pravo, preprečuje barbarstvo, jasno)

ampak etično je čeplakova na majavih nogah. če bi slovenska javnost (ki je naivna do tokia :rolling: ) imela malo zraka nad glavo, bi atletinja, ki medtem "trenira v poreču" (:rolling: ), bila poklicana na resen zagovor. tako pa poslušam antidoping doktotrja iz atletske zveze, ki se obnaša kot kak voljen funkcionar. jih že berem: "počakajmo, pa bomo videli. naj jo disciplinira iaaf, mi je ne bomo". ali kaj takega. (V smislu, če lahko Bolgari zaslišijo Stambolovo in jo oprostijo, kaj ne bomo mi našega vlečnega konja. "Spar se zna umakniti iz atletike, bemti"). Kaj nas ob tem briga če nas bo IAAF imel za banana državo!:nonono:

me zanima, za koliko primerov slo atlestkega dopinga veste? dva, tri? bilo jih je vsaj 12 v zadnjih petnajstih letih! Za koga dela AZS, kaj počne OK? Mar ni njihovo poslanstvo etični in varen šport? Mar niso odgovorni našim otrokom? Ali samo atletom in svojim žepom?:nonono:

in novinarji, ki so vsi po vrsti "državotvorni" in se grejo pravičnike! in slepo prenašajo besede, kot da govori sam predsednik CK! :clown:
Kao: "imam menstruacijo. ziher bo to!" (naj si malo pogledajo kaj je EPO in kaj spolni hormoni. seveda obstaja denar za dr. znanosti, ki bo na sodišču rekel, da "je to še premalo raziskano področje in da se pariški laboratorij lahko moti").:nonono:
ali pa "a ni čudno, da so me testirali trikrat v istem tednu, pa dvakrat ni bilo nič" (kot da so oni budale in nadlegujejo našo "šampionko" kar brez zveze. doping je najbolj propulzivno mikrobiološko področje, ki se odmerja na mikrograme in milisekunde, ne pa na "dneve in tedne", kot novinarje vozi scat atletinja. da o maskerjih ne govorimo.) :nonono:
ali pa tista (prikrita) laž, da o A semplu ni nič vedela. kot da je B sempl sploh nujen! Zahtevati ga mora atlet in nosi tudi stroške analize.:nonono:

bi šel kdo malo povprašati njene znance, bivšega partnerja, kakšnega skesanca? na kašen izlet v monte carlo do sosedov? jo povprašal po njenih poteh "tiste" dni? :angel:

gospa zadnje dni tudi sicer govori čisto zmedeno in vzbuja prevelike dvome.
Ali ni normalno:
če bi mene obtožili zdajle, bi samozavestno rekel "ničesar nisem jemal. pika.", ne pa "poskušala bom dokazati, da mi nič ne morejo dokazati bla bla". naj skliče tiskovko in reče: "Nikoli v življenju nisem jemala EPO ali karkoli prepovedanega ali etično spornega. Če bo kdo kadarkoli dokazal, da sem tekmovala na neetičen način, sem pripravljena vrniti ves sponzorski in državni denar... z obrestmi vred". In to pravno zavezujočo zavezo deponira na DURSU, OK, AZS in pri Sparu. Te pesmi ne bomo slišali.

Dokler ne bo nekaj vsaj tako močnega kot je bila sama novica, je zame osebno nevredna imena slovenija na prsih. do tega imam pravico.:2thumbs:

Irina
28.07.2007, 20:55
Zakaj moramo že vnaprej popljuvati nekoga, ki ga poznamo samo takrat, ko mu gre dobro. Se "sončimo" v njegovi slavi, mukotrpne treninge, strahove in stiske je pa reševala sama.

V kolikor je res vzela kako poživilo, je Jolanda zapravila vse, kar je gradila pravzaprav celo življenje.

monster
28.07.2007, 23:34
Kopiram komentar dr. Andreja Stareta z RTV SLO ...

Andrej Stare

Citat za prebrat, 28. julij 2007 11:32
Ljubljana - RTV SLO

Sam nad tem odkritjem nisem presenečen. To možnost sem omenjal že leta 2003 na svetovnem prvenstvu v Parizu, pa so me takrat obsojali, da sem moralno izprijen.

Očitno, da sem imel prav. Jolanda Čeplak takrat ni prišla na štart na 800 metrov ter se je zlagala, da je bila v Parizu, čeprav ni bila. Potem je prišla teči 1.500 metrov in bila tam zadnja. Vsi ljudje iz reprezentance, vključno z njenim vodstvom, predsednikom in trenerjem so jo takrat podprli. To je bil neki alarm, da se dogaja nekaj nenavadnega.

Vito Divac z Dela, ki je bil povezan s Srdjanom Djordjevićem, dr. Miličem in drugo mafijo, ki je njo pač oskrbovala, je za nameček popljuval vse tiste, ki nismo pihali v isti rog. Sam sem svoje povedal med vrsticami, nisem pa se šel javne polemike, ali je ali ni. Dokler človeku ne dokažejo dopinga, je pač treba biti pazljiv. Bilo pa je evidentno, da je bilo nekaj narobe.

Včeraj me je klical gospod z Mednarodne atletske zveze (IAAF), s katero sodelujem že 12 let kot predstavnik Mednarodnega olimpijskega komiteja, in mi rekel: 'Nič nisem začuden. Poglej njene fotografije iz leta 2000 in danes. Ali ni bilo z Jarmilo Kratochwilovo enako?'

Nisem pravnik, a lahko povem, da bi bilo vse, ki jih dobijo na dopingu, treba dosmrtno diskvalificirati, brisati njihove rezultate in vrniti bi morali ves denar, ki so ga z atletiko zaslužili. Potem bi videli, koliko ljudi bi se še šlo to svinjarijo. Vso svojo tridesetletno športno kariero sem strogo proti dopingu in enako obravnavam Justina Gatlina, Bena Johnsona in Jolando Čeplak kakor tudi Boruta Bilača, Ksenijo Predikako, Hedviko Korošak, Sašo Prokofjev in ostale varovance trenerja Srdjana Djordjevića, ko so že bili 'zadrogirani'.

VrtniPolž
29.07.2007, 08:36
Kaj točno pa bi se naj zgodilo takrat v Parizu?
In a ma kdo slike izpred l. 2000 ?

Irina
29.07.2007, 08:53
Očitno sem zelo naivna, ampak vseeno, dajmo ji možnost dokazati, da ni jemala poživil.

castor
29.07.2007, 23:29
Kolesarstvo je cirkus, takisto tudi atletika. Tako je.

Je pa klinc ker lahko povem, da v naših mladinskih kolesarskih ekipah fantje že pred 18im letom veselo papcajo čudne stvari. Trenerji pa v "vrečkah" tovorijo čez mejo v poreč na priprave. ***at ga. To je šport.

spartan
30.07.2007, 06:54
Ok folk, tole je čist mim. Tour je promocija farmacije, zdaj tudi Jola :(

men je to žalostno. Očitno skoraj ni več vrhunskega športa brez drogic ... Mogoče moštveni športi.

Kakšne so možnosti? Če ne ješ pyzdarij, zaostaneš za dve sekundi in nisi konkurenčen ... ali pa ješ in tvegaš, da te na križ prbijejo. Da ne bi o tem, kaj delaš iz svojega telesa ... :(

Ima kdo kako rešitev? Strožje kazni? Ukinitev športov? Sprostitev trga dopinga?

:)

p.s. rasmussena je rabobank fliknil iz ekipe ...

Točno tako...če se vrhunski športniki ne filajo s poživili, niso konkurenčni. Če nisi konkurenčen, zaostajaš za vodilnimi in tako nisi magnet za sponzorje ter se ne moreš preživljati. In ker druga ne znaš kot ukvarjati se s športom, imaš na izbiro......ali da ali ne.
Da o pritiskih javnosti in medijev....še sedaj se spomnim, kako so naši Slovencljni želeli Peterko "ostriči", ker je bil nespodoben za med ljudmi:hammer:

Rešitev...dokler je toliko denarja v igri, so posamezniki nepomembni. Nekaj takšnega kot vojna v Iraku; vojaki so žrtvovani za višje cilje.

Sama športna industrija žene športnike v jemanje poživil; dokler laufa zadeva in te ne dobijo, je vse okey. Potem ti pa taisti ljudje obrnejo hrbet in te ožigosajo. Baš lepo....ni kaj.

Današnji športniki pa tako ali tako niso več osebnosti....ko jih gledam so kot roboti, od katerih se pričakuje, da jih vklopiš in izklopiš. Lep primer so umetno vzgojeni Kitajci, ko režim zahteva rezultate. Takšen primer je bila tudi bivša Sovjetska Zveza in NDR.

Pa tudi če se je res dopingirala...pa kaj potem.

VrtniPolž
30.07.2007, 08:19
http://www.cyclingnews.com/news.php?id=features/2005/avoid_positive

modelko
30.07.2007, 15:13
Dr. Stare, ti ga pa pihneš 100km/h. Ne morem verjet, kako lahko zdaj en dr.Stare, pametuje po dolgem in po čez. Naj počaka še malenkost da se dejansko vidi, ali je sploh test bil pravilno izpeljan!

dr. Stare, idi v penzion bo tko boljše, tko al tko s tabo nismo nič na boljšem ko komentiraš razne prenose športnih dogodkov!

Jola, glavo pokonci!!!!

castor
30.07.2007, 15:57
Stare je bog in prav ima. Đorđevič je mafijaš. Vsi varovanci so prišli v stik z dopingom. Vprašite kolesarje kaj jim je ponujal za Atene... :)

Spyder
30.07.2007, 16:40
Dr. Stare, ti ga pa pihneš 100km/h. Ne morem verjet, kako lahko zdaj en dr.Stare, pametuje po dolgem in po čez. Naj počaka še malenkost da se dejansko vidi, ali je sploh test bil pravilno izpeljan!

dr. Stare, idi v penzion bo tko boljše, tko al tko s tabo nismo nič na boljšem ko komentiraš razne prenose športnih dogodkov!

Jola, glavo pokonci!!!!Ti fantina, a se delaš norca, ali si res en model :rolling:

Ps: Dr. A. Stare je pa itak zakon!

modelko
30.07.2007, 17:52
Ti fantina, a se delaš norca, ali si res en model :rolling:

Ps: Dr. A. Stare je pa itak zakon!


Vsak ima svoj pogled na celotno zadevo. Novinarja ala Stare nisem še nikjer zasledil, saj VEDNO, ko pride do takih ali drugačnih pripetljajev (neuspehov) začne "udrihati" po akterjih zgodbe.

Sploh pa se ne delam norca, ker tale Stare je res za odpis oz. naj gre v "zaslužen" penzionski staž :)

Spyder
30.07.2007, 21:06
Vsak ima svoj pogled na celotno zadevo. Novinarja ala Stare nisem še nikjer zasledil, saj VEDNO, ko pride do takih ali drugačnih pripetljajev (neuspehov) začne "udrihati" po akterjih zgodbe.

Sploh pa se ne delam norca, ker tale Stare je res za odpis oz. naj gre v "zaslužen" penzionski staž :)

Ja, sej, vsak ma svoj pogled.... tudi do gospoda Stare- ta. Predvsem me pa najbolj skrbi to; da ti je mar samo za 'pravilno izpeljan postopek', ne pa za to, da je nekdo kriv zaradi te, oziroma druge stvari. Zamisli se malo!

Irina
30.07.2007, 23:17
V vsej tej poplavi afer s poživili, je lepo slišati, da je vsaj eno prireditev ta "vražji zvarek" obšel. Gorski tek na Grintovec. Tudi to je nekaj.

buba
31.07.2007, 05:00
Očitno sem zelo naivna, ampak vseeno, dajmo ji možnost dokazati, da ni jemala poživil.
--seveda si naivna -- pa nic bolj, kot vecina, plebejcev, ki nujno potrebujejo, neko "sliko na ogled postavi", da se sploh lahko identificirajo, kot narod --- in to kar je povedal Stare, drzi, kot pribito --- Srđana, poznam osebno ze od l. 1978 in to, kar je povedal Stare, je vse res ---- stric enostavno, dokler ni zacel z uporabo, vseh stvari, do katerih, je imel dostop, ni imel pol pi... hladne vode nobenega uspeha, kot trener --- se vedno se nasmehnem, kako je zacel z elektro - stimulacijo --- kako sva skupaj z odprtimi usteci, poslusala Romunskega trenerja na zakljucni slovesnosti, po balkanskem mladinskem prvenstvu v Ljubljani in kako je taisti, falirani dalinas, sel vedno preko trupel, da je dosegel, kar, pac je .....da o principu " Velenjske atletske sole" iz katere izgaja CeplakovA NITI NE GOVORIM...

Riki
31.07.2007, 05:15
Ps: Dr. A. Stare je pa itak zakon!


Točno. Stare je zakon, on namreč jemlje zakon v svoje roke. On bi Čeplakovo še predno so vsi postopki sploh končani kar obsodil na doživljensko prepoved nastopanja čeprav je v takih (dokazanih in predvsem dokončanih) primerih običajna kazen, ki jo izreka IAAF dve leti nenastopanja. Ampak ne, Staretu se mudi, on bi jo kar "giljutiniral" že kar takoj, on bi jo po znani slovenski maniri: "biti bolj papeški kot papež" obsodil dosti bolj rigorozno kot bi (jo bo) IAAF. Kot kak bivši kompartijski politkomisar, ki je delil ukaze koga vse je potrebno odstraniti brez sojenja seveda. Pa ne samo to, on že samo na podlagi izgleda človeka določa kdo vse je bil dopingiran v preteklosti in to kar za vse svetovne atlete. Le kaj se muči IAAF s to protidopinško komisijo, naj zaposlijo Stareta in prihranili bodo ogromno denarja za laborante in laboratorije, in dobili nezmotljive ocene tega super strokovnjaka, ki v svojih komentarjih na TV po vsakem krogu teka napoveduje svetovne rekorde in pred vsakim tekom našteje kot favorite za zmago skoraj vse tekače, ki so na štartu.

Stare je resnično zakon.

Riki
31.07.2007, 05:34
--seveda si naivna -- pa nic bolj, kot vecina, plebejcev, ki nujno potrebujejo, neko "sliko na ogled postavi", da se sploh lahko identificirajo, kot narod --- in to kar je povedal Stare, drzi, kot pribito --- Srđana, poznam osebno ze od l. 1978 in to, kar je povedal Stare, je vse res ---- stric enostavno, dokler ni zacel z uporabo, vseh stvari, do katerih, je imel dostop, ni imel pol pi... hladne vode nobenega uspeha, kot trener --- se vedno se nasmehnem, kako je zacel z elektro - stimulacijo --- kako sva skupaj z odprtimi usteci, poslusala Romunskega trenerja na zakljucni slovesnosti, po balkanskem mladinskem prvenstvu v Ljubljani in kako je taisti, falirani dalinas, sel vedno preko trupel, da je dosegel, kar, pac je .....da o principu " Velenjske atletske sole" iz katere izgaja CeplakovA NITI NE GOVORIM...Kako "zanimiva" "argumentacija", ki se ponavadi začne z: "Jaz ga poznam", in ker ga "Jaz poznam" potem je zato, ker ga "jaz poznam" vse res kar sam rečem čeprav nič ne rečem, ker pač rečem samo, da :"da o tem kakšna baraba je NITI NE GOVORIM"

Ampak zanimivo Slovenija je res majhna, Srđana tudi jaz poznam osebno in to še od takrat, ko sem že treniral in od takrat, ko še ni bil trener, da NITI NE GOVORIM kako sem ga spoznal. In res, ko je bil Srđan še dojenček ni imel pojma o pojmu, pa si morete misliti, človek se je učil z odprtimi usteci.

grofica
31.07.2007, 20:24
Točno. Stare je zakon, on namreč jemlje zakon v svoje roke. On bi Čeplakovo še predno so vsi postopki sploh končani kar obsodil na doživljensko prepoved nastopanja čeprav je v takih (dokazanih in predvsem dokončanih) primerih običajna kazen, ki jo izreka IAAF dve leti nenastopanja. Ampak ne, Staretu se mudi, on bi jo kar "giljutiniral" že kar takoj, on bi jo po znani slovenski maniri: "biti bolj papeški kot papež" obsodil dosti bolj rigorozno kot bi (jo bo) IAAF. Kot kak bivši kompartijski politkomisar, ki je delil ukaze koga vse je potrebno odstraniti brez sojenja seveda. Pa ne samo to, on že samo na podlagi izgleda človeka določa kdo vse je bil dopingiran v preteklosti in to kar za vse svetovne atlete. Le kaj se muči IAAF s to protidopinško komisijo, naj zaposlijo Stareta in prihranili bodo ogromno denarja za laborante in laboratorije, in dobili nezmotljive ocene tega super strokovnjaka, ki v svojih komentarjih na TV po vsakem krogu teka napoveduje svetovne rekorde in pred vsakim tekom našteje kot favorite za zmago skoraj vse tekače, ki so na štartu.

Stare je resnično zakon.

NE, SAM RES...STARE JE ZAKON...JE LE ROMANTIK, KAR SE TIČE ŠPORTA, PREDVSEM ATLETIKE..., NE POZNAM ČLOVEKA, KI BI VEDU VEČ O ATLETKI KT ON...IN GA NE POZNAM NIKOGAR, KI BI JO TOLK LJUBIL...ATLETKO SEVEDA...ZATO GA ČIST ŠTEKAM, DA JE RAZOČARAN...IN GREM STAUT, DA NI PROU NČ VESEU, PONOSN AL PA PREPOTENTN ZATO, KER JE MEU LETA 2003 PROU...JE LE IN PREDVSEM ŽALOSTEN....

buba
31.07.2007, 21:29
Kako "zanimiva" "argumentacija", ki se ponavadi začne z: "Jaz ga poznam", in ker ga "Jaz poznam" potem je zato, ker ga "jaz poznam" vse res kar sam rečem čeprav nič ne rečem, ker pač rečem samo, da :"da o tem kakšna baraba je NITI NE GOVORIM"

Ampak zanimivo Slovenija je res majhna, Srđana tudi jaz poznam osebno in to še od takrat, ko sem že treniral in od takrat, ko še ni bil trener, da NITI NE GOVORIM kako sem ga spoznal. In res, ko je bil Srđan še dojenček ni imel pojma o pojmu, pa si morete misliti, človek se je učil z odprtimi usteci.
--no ja Ri(t)ki, potem je pa ja vse jasno, kaj ne --- potem seveda poznaš, tudi Šobo Alberta ( sedanjega trenerja Osovnikarja ), ki sem ga ceklo jaz treniral 1 leto, ki vehementno zatrjuje, da so vsi Đokotovi bumbarcki naspidirani ( glede na to, kdo od njegovih atletov je bil do sedaj ze vse ujet, je to kar res -- Prokofijeva, Bilac, Simunic )....tako, da naivcek, moj mali, ti se kar verjemi v "Kravice Katke" -- konec, koncev je pravljicni svet zelo zanimiv --- btw -- danes je tudi ze jasno, da je EPO v Jolandini krvi sintetičnega izvora...no, pa lahko noč...:clown:

monster
31.07.2007, 21:48
samo za one, ki ne spremljate redno ...

Atletska zveza Slovenije je prejela pozitivna izvida vzorcev A in B Jolande Čeplak, ki nedvomno dokazujeta, da je bil EPO v njenem telesu tudi zunanjega izvora.

Irina
02.08.2007, 00:17
Kaj naj rečem, zalostna in razočarana sem. Po drugi strani se pa lahko vprašamo zakaj športniki sploh posežejo po poživilih. Verjetno zato, ker vsi pričakujemo nekaj več, kar se po naravni poti ne da. Ni to opravičilo za nikogar, tudi za Jolando ne.

buba
02.08.2007, 04:51
Kaj naj rečem, zalostna in razočarana sem. Po drugi strani se pa lahko vprašamo zakaj športniki sploh posežejo po poživilih. Verjetno zato, ker vsi pričakujemo nekaj več, kar se po naravni poti ne da. Ni to opravičilo za nikogar, tudi za Jolando ne.--enostavno -- kruha in iger --- plebejci, rabijo svoje "junake" -- industrija svoje promotorje in vladalci srecne drzavljane.....pa naj stane, kar hoce....in realna resitev problema je zgolj ena --- legalizacija dopinga namrec --- ali pa morda, kdo misli, da se bodo plebejci spremenili - postali bolj autarkticni, skromni in osebno bolj polni --- jasno, nikoli --- "Hpllywoodska" indokrinacija, je premocna in postavljena ze v zibelko....

D' Andre
02.08.2007, 10:30
Men se zdi sam čudn, da je Jolly pred 5 leti tekla 1:55 in naj bi bila čista, danes pa se dopingirana ne more spustiti po 2:00... 5 sekund razlike v dveh krogih? :dontknow:

Lios
02.08.2007, 14:52
Kaj naj rečem, zalostna in razočarana sem. Po drugi strani se pa lahko vprašamo zakaj športniki sploh posežejo po poživilih. Verjetno zato, ker vsi pričakujemo nekaj več, kar se po naravni poti ne da. Ni to opravičilo za nikogar, tudi za Jolando ne.

Najprej nismo verjeli, potem smo jo zagovarjali, sedaj ko je vse povsem jasno, pa že spet iščemo razloge povsod drugje. Kaj pa to, da se je Joli zlagala in "glumila" pred celotno slovensko javnostjo? Mene pa bolj to moti in boli, čeprav tudi dopinga seveda ne zagovarjam.

Irina
02.08.2007, 22:30
Vsaka gluma (beri laž) ima kratke noge. Žal je Jolanda zapravila največ kar ima vsak človek, to je spoštovanje. Namesto, da zapravlja ćas in denar za dokazovanje, nečesa kar se ne bo dalo dokazati, naj stopi pred slovensko javnost in se opraviči.

Nisem iskala razloge drugje, samo vprašala sem se, kaj športnike žene, da prestopijo mejo športnika in postanejo, težka beseda, kvazi-športniki.

monster
11.08.2007, 12:14
KZS odvzela Nosetu lansko zmago

Novo mesto – Očitno se tudi slovenskemu kolesarstvu obeta nova afera. Kolesarska zveza Slovenije (KZS) je namreč na svoji spletni strani objavila novico, da je Antidoping komisija Kolesarske zveze Slovenije (ADK) sprejela ukrep diskvalifikacije Tomaža Noseta in odvzema zmage na dirki Po Sloveniji 2006.

monster
13.08.2007, 13:52
Tomaž Nose je pojasnil dopinški škandal, ki mu ne bo vzel volje do dirkanja. Trdi, da je zdravilo jemal le iz zdravstvenih razlogov.

"Zdravila nisem jemal, da bi izboljšal rezultate! Nisem dopingiranec, čeprav me je antidopinška komisija razlasila za to. Globoko sem prizadet, na kazen se bom pritožil," je na novinarski konferenci povedal zmagovalec zadnjih dveh Dirk po Sloveniji, ki je naredil le to napako, ker potrdila slovenske protidopinške komisije ni poslal na Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI).

mrjerry
13.08.2007, 14:16
Vsaka gluma (beri laž) ima kratke noge. Žal je Jolanda zapravila največ kar ima vsak človek, to je spoštovanje. Namesto, da zapravlja ćas in denar za dokazovanje, nečesa kar se ne bo dalo dokazati, naj stopi pred slovensko javnost in se opraviči.

Nisem iskala razloge drugje, samo vprašala sem se, kaj športnike žene, da prestopijo mejo športnika in postanejo, težka beseda, kvazi-športniki.

Odgovor je preprost. Na vsakem tekmovanju se delijo tri medalje. Na velikih tekmovanjih jih zeli nastopati na tisoce.

freya
13.08.2007, 14:18
...in zahteve sponzorjev so velike

mrjerry
13.08.2007, 14:23
Saj to je povezno. Dokler se ne bo pojavil nekdo ki bo rekel `nehal sem z dopingom ker sem ugotovil, da ga ne rabim', obenem pa se naprej zbiral medalje, se trend ne bo obrnil. Druga stvar, ki jo je potrebno izpostaviti pa je, da o dopingu javnost prav dosti dejansko ne ve. Vecini ljudi so EPO, kreatin in aminokislinske tablete eno in isto. Moje mnenje je, da je na novico o Ceplakovi kazni javnost odreagirala zelo neprimerno. Posledicno tudi njenih nadaljnjih reakcij nima smisla komentirati. Hudic je pa to, ko vecina teh istih Janezev sploh ne gleda vec atletike. Razlog: zadnja leta je brez veze ker ni vec nobenih rekordov.

Tudi nikakrsne potrebe ne vidim, da bi se kdorkoli komurkoli opraviceval.

Irina
28.09.2007, 18:30
Juri bo za Joli zelo pomemben dan. Ji bo uspelo dokazati, da so obtožbe neresnične?

monster
29.09.2007, 12:33
ob 13. uri tiskovka v hotelu M

monster
29.09.2007, 13:19
Protidopinška komisija Atletske zveze Slovenije je zaradi domnevne zlorabe dopinga zaslišala Jolando Čeplak in odredila dodatno preiskavo.

Velenjčanka jemanje eritropoetina seveda zanika in trdi, da je šlo za proceduralno napako pri jemanju vzorca.

Komisija je na zagovor tako poklicala človeka, ki sta vzela vzorec, izprašana pa bosta tudi biokemična strokovnjaka in zdravnik reprezentance Rastko Štok. Rok, do katerega morajo opraviti zaslišanje, je 20. 11. Končna odločitev mora biti znana do 18. 12.

****

nč nouga

grofica
03.10.2007, 12:52
Sj Zdej Je Itak Kondicijska Trenerka V Interbloku...

Men Je Ta Poteza Od Šefa Ful Dobra...

D' Andre
05.10.2007, 15:13
Marion Jones priznala jemanje nedovoljenih poživil! Obstaja možnost, da ji vzamejo medalje iz Sydneya, tri zlate in dva brona.

monster
05.10.2007, 16:39
Sj Zdej Je Itak Kondicijska Trenerka V Interbloku...

Men Je Ta Poteza Od Šefa Ful Dobra...

Itaq, odlična. Že zmagujejo ... pa pozabmo, kaj je blo ane?

dadod
06.10.2007, 08:52
Ameriška atletinja Marion Jones, trikratna olimpijska prvakinja iz Sydneyja 2000, je na zaslišanju na sodišču v White Plainsu v zvezni državi New York priznala jemanje prepovedanih poživil in zavajanje zveznih preiskovalcev.

http://sportal.siol.net/default.asp?article_id=10081010710060853240

sumberg1
06.10.2007, 16:41
Ne bom se direktno lotil Jolande Čeplak, ki jo spremljam še iz njenih rosnih zgodnjih najstniških let. Vsaka čast ji za vse rezultate. Sintetični EPO pa so sigurno po pomoti našli v njenem telesu.
V vsem športnem dopingu gre predvsem za eno stvar: Kdo bo koga premagal, ali doping komisija tekmovalca ali obratno. Športniki imajo za seboj cele ekipe zdravnikov, katerih naloga je predvsem pikrivanje dopinga.
Lahko rečem, da se imam za poznavalca dopinga, ki je vse to izkusil na svojih koži in nisem diler, da ne bo pomote. Če kdo ne verjame, da je ves šport prežet z dopingom, mu ni pomoči. Dopingirajo se že najstniki pri 16-ih, 17-ih letih.
Pred dobrima dvema mesecema me je poklical amaterski! kolesar, ki je bil pripravljen odšteti ogromno denarja za 'pravi' EPO doping. In to, verjeli ali ne, za amaterske dirke. Potem se pa moj kolega, ki je 'natur' profi čudi, kako na Franji ne more višje od desetega mesta. Poznam ogromno rekreativnih športnikov, ki so na efedrinu, pa na caffeinu, tako, za boljši filing. Pa sta oba na listi, čeprav ju štejem v kategorijo aspirin in lekadol.
Sam osebno sem vase 'spustil' dobrih 20000 EUR materiala, kar tako, napol brez veze. Samo občutek, kako rasteš, kako letiš, je fantastičen. Takrat pozabiš na vse posledice. Pozabiš na jetra, na ledvice, na prostato, na srce... Spomniš se le, ko se sredi popoldanskega počitka zbudiš z 200 utripa. Takrat se vprašaš, če je to potrebno in predvsem, za koga.
Normalno, da je zelo zanimivo, če dobijo na dopingu koga od znanih športnikov. Nihče pa se ne vpraša, koliko nas, jih, je, za katere ne ve nihče, o katerih se ne piše v medijih. Iz svojih izkušenj 'na 100 metrov' vidim, kdo je clean in kdo na dopingu. Brez testa. Saj imamo tudi natural fenomene, toda takih je bolj malo.
Ampak, na koncu tunela je svetloba. In tudi sam sem že eno leto clean. Treniram tako kot prej, včasih še bolj in ne boste verjeli, sem skoraj v isti formi kot s steroidi. Čisto malo mi še manjka. Kakih 10%. In ta manjko bi z lahkoto rešil z eno kuro steroidov v enem mesecu. Slaba 2000 EUR, pa bi bilo spet super. Za kratek čas, seveda. Sedaj se ostavlja samo vprašanje, ali naj se :veryevil:krog sklene ali ne. Tako je to, dragi moji.:veryevil:

monster
06.10.2007, 16:43
hvala sumberg za tole :) ... iskreno in direkt ..samo ne v žilo ;)

Đoni
07.10.2007, 07:19
Lp


Lepo si napisal,kar se pa tiče tvojega primera pa ti samo rečem da nikoli ne boš ČIST tudi ko v tvojem telesu nebo več znakov EPO-ja. KO ENKRAT VZAMEŠ SI ZA VEDNO "UMAZAN"!!!!:nonono: :mad: :(

Tramp
07.10.2007, 09:04
Včer zvečer gledam na nacionalki poročila in poslušam vest o Marion Jones. Nadebudni mladi "športni" novinarček pa si je ob koncu dovolil celo osebni komentar, ob katerem me je skor zabrisalo s postle. Češ, Jonesova je zgubila denar, medalje, skratka vse, "še enkrat več pa je dokazala, da je velik človek, saj je priznala svoje grehe". Pa idi v P.M. A zdaj si pa že zarad tega junak??????? Najboljš da grem ene tri fentat, pol pa to po televiziji priznam in bom kar naenkrat postal zgled mladini. Najbolj na k...ac mi gre, kadar o kakem ozdravljenem narkomanu govorijo, ta je pa super človek, se je zlizal iz tega ven in da je oh in sploh, ko da mi, ki pa nismo se nikol z drogam pečal, smo pa eni luleki brezvezni.

Irina
07.10.2007, 09:37
Ne bom se direktno lotil Jolande Čeplak, ki jo spremljam še iz njenih rosnih zgodnjih najstniških let. Vsaka čast ji za vse rezultate. Sintetični EPO pa so sigurno po pomoti našli v njenem telesu.
V vsem športnem dopingu gre predvsem za eno stvar: Kdo bo koga premagal, ali doping komisija tekmovalca ali obratno. Športniki imajo za seboj cele ekipe zdravnikov, katerih naloga je predvsem pikrivanje dopinga.
Lahko rečem, da se imam za poznavalca dopinga, ki je vse to izkusil na svojih koži in nisem diler, da ne bo pomote. Če kdo ne verjame, da je ves šport prežet z dopingom, mu ni pomoči. Dopingirajo se že najstniki pri 16-ih, 17-ih letih.
Pred dobrima dvema mesecema me je poklical amaterski! kolesar, ki je bil pripravljen odšteti ogromno denarja za 'pravi' EPO doping. In to, verjeli ali ne, za amaterske dirke. Potem se pa moj kolega, ki je 'natur' profi čudi, kako na Franji ne more višje od desetega mesta. Poznam ogromno rekreativnih športnikov, ki so na efedrinu, pa na caffeinu, tako, za boljši filing. Pa sta oba na listi, čeprav ju štejem v kategorijo aspirin in lekadol.
Sam osebno sem vase 'spustil' dobrih 20000 EUR materiala, kar tako, napol brez veze. Samo občutek, kako rasteš, kako letiš, je fantastičen. Takrat pozabiš na vse posledice. Pozabiš na jetra, na ledvice, na prostato, na srce... Spomniš se le, ko se sredi popoldanskega počitka zbudiš z 200 utripa. Takrat se vprašaš, če je to potrebno in predvsem, za koga.
Normalno, da je zelo zanimivo, če dobijo na dopingu koga od znanih športnikov. Nihče pa se ne vpraša, koliko nas, jih, je, za katere ne ve nihče, o katerih se ne piše v medijih. Iz svojih izkušenj 'na 100 metrov' vidim, kdo je clean in kdo na dopingu. Brez testa. Saj imamo tudi natural fenomene, toda takih je bolj malo.
Ampak, na koncu tunela je svetloba. In tudi sam sem že eno leto clean. Treniram tako kot prej, včasih še bolj in ne boste verjeli, sem skoraj v isti formi kot s steroidi. Čisto malo mi še manjka. Kakih 10%. In ta manjko bi z lahkoto rešil z eno kuro steroidov v enem mesecu. Slaba 2000 EUR, pa bi bilo spet super. Za kratek čas, seveda. Sedaj se ostavlja samo vprašanje, ali naj se :veryevil:krog sklene ali ne. Tako je to, dragi moji.:veryevil:


Lepo si opisal, kako se kriza današnje družbe odraža tudi na športnem področju. Kakšen je naš odnos, predvsem pa znanje o prehranskih dopolnilih se kaže v reklamah za tovrstne izdelke. Začne se čisto nedolžno. Ste pod stresom, ste preboleli neko bolezen, vaš čakajo naporni izpiti ali naloge. Imamo rešitev za vas......... Dopolnila, ne da bi se zavedali kaj to pomeni, dajejo danes že starši svojim šolarjem, jemljejo jih mladostniki in trideset letniki, ki bi bili radi v pogonu 24 ur na dan. Zato se nisem preveč začudila nad tvojim zapisom, da tudi amaterski tekmovalci dopolnijo svoj trening tudi s tovrstnim "obrokom". Sem pa naivno mislila, da Joli ni posegala po prepovedanem, če ne zardi drugega, pa zaradi nenehnih kontrol.

snežko
07.10.2007, 17:38
Sintetični EPO pa so sigurno po pomoti našli v njenem telesu.:

itak - a to si mislu uno vic pomoto, k ga je redno vlekla kolesarjem??

Boonen
08.10.2007, 10:19
Ne bom se direktno lotil Jolande Čeplak, ki jo spremljam še iz njenih rosnih zgodnjih najstniških let. Vsaka čast ji za vse rezultate. Sintetični EPO pa so sigurno po pomoti našli v njenem telesu.
V vsem športnem dopingu gre predvsem za eno stvar: Kdo bo koga premagal, ali doping komisija tekmovalca ali obratno. Športniki imajo za seboj cele ekipe zdravnikov, katerih naloga je predvsem pikrivanje dopinga.
Lahko rečem, da se imam za poznavalca dopinga, ki je vse to izkusil na svojih koži in nisem diler, da ne bo pomote. Če kdo ne verjame, da je ves šport prežet z dopingom, mu ni pomoči. Dopingirajo se že najstniki pri 16-ih, 17-ih letih.
Pred dobrima dvema mesecema me je poklical amaterski! kolesar, ki je bil pripravljen odšteti ogromno denarja za 'pravi' EPO doping. In to, verjeli ali ne, za amaterske dirke. Potem se pa moj kolega, ki je 'natur' profi čudi, kako na Franji ne more višje od desetega mesta. Poznam ogromno rekreativnih športnikov, ki so na efedrinu, pa na caffeinu, tako, za boljši filing. Pa sta oba na listi, čeprav ju štejem v kategorijo aspirin in lekadol.
Sam osebno sem vase 'spustil' dobrih 20000 EUR materiala, kar tako, napol brez veze. Samo občutek, kako rasteš, kako letiš, je fantastičen. Takrat pozabiš na vse posledice. Pozabiš na jetra, na ledvice, na prostato, na srce... Spomniš se le, ko se sredi popoldanskega počitka zbudiš z 200 utripa. Takrat se vprašaš, če je to potrebno in predvsem, za koga.
Normalno, da je zelo zanimivo, če dobijo na dopingu koga od znanih športnikov. Nihče pa se ne vpraša, koliko nas, jih, je, za katere ne ve nihče, o katerih se ne piše v medijih. Iz svojih izkušenj 'na 100 metrov' vidim, kdo je clean in kdo na dopingu. Brez testa. Saj imamo tudi natural fenomene, toda takih je bolj malo.
Ampak, na koncu tunela je svetloba. In tudi sam sem že eno leto clean. Treniram tako kot prej, včasih še bolj in ne boste verjeli, sem skoraj v isti formi kot s steroidi. Čisto malo mi še manjka. Kakih 10%. In ta manjko bi z lahkoto rešil z eno kuro steroidov v enem mesecu. Slaba 2000 EUR, pa bi bilo spet super. Za kratek čas, seveda. Sedaj se ostavlja samo vprašanje, ali naj se :veryevil:krog sklene ali ne. Tako je to, dragi moji.:veryevil:

Ubogi Sumberg. Ne vem, kdo se mi bolj smili. Ali tvoj kolega, ki je kao profi, pa na Franji ne more rekreativcev držat, ali ti, ki si danes še dodatnih 10% slabši, kot si bil včasih. :mad:

Sem eden tistih, ki na Franji lahko pripelje med 10. Ne lahko - malo je treba prej trenirat, pa takrat eno urico potrpet na pulzu, ki je zate normalen sredi popoldanskega počitka. Meni se kaj takega ne more zgodit. Imam pač službo in družino in ne pomnim kdaj sem zadnjič popoldne počival.

Prav rad bi videl, da bi en tak kot si ti enkrat zbral pogum, se mi približal na 100m, me pogledal in mi povedal kaj jemljem. Oni od WADE (ali kdorkoli nam že to dela) pravijo, da nič. Ampak v primerjavi z lenuhi in netalentiranimi nezadovoljneži tako letim, da to ne more držat.

Si kdaj pomislil, zakaj komaj razumeš kako Pitagorov izrek "dela", nekateri drugi pa težke integrale rešujejo in pri šahu 10 potez naprej razmišljajo? Doping? :dontknow:

sumberg1
08.10.2007, 11:32
Ubogi Sumberg. Ne vem, kdo se mi bolj smili. Ali tvoj kolega, ki je kao profi, pa na Franji ne more rekreativcev držat, ali ti, ki si danes še dodatnih 10% slabši, kot si bil včasih. :mad:

Sem eden tistih, ki na Franji lahko pripelje med 10. Ne lahko - malo je treba prej trenirat, pa takrat eno urico potrpet na pulzu, ki je zate normalen sredi popoldanskega počitka. Meni se kaj takega ne more zgodit. Imam pač službo in družino in ne pomnim kdaj sem zadnjič popoldne počival.

Prav rad bi videl, da bi en tak kot si ti enkrat zbral pogum, se mi približal na 100m, me pogledal in mi povedal kaj jemljem. Oni od WADE (ali kdorkoli nam že to dela) pravijo, da nič. Ampak v primerjavi z lenuhi in netalentiranimi nezadovoljneži tako letim, da to ne more držat.

Si kdaj pomislil, zakaj komaj razumeš kako Pitagorov izrek "dela", nekateri drugi pa težke integrale rešujejo in pri šahu 10 potez naprej razmišljajo? Doping? :dontknow:

Takole je, dragi Boonen: Če si bil letos na Franji res med 7 (ne med 10!), ti vsaka čast. Če pa si bil slabši, si pa tam nekje, kot moj kolega in mislim, da pretirana samohvala ni potrebna.

Vsi trije imamo očitno službe in družine in si svoj prosti čas (če ga pač imamo) in treninge razporejamo po svoje. Pri mojemu športu večinoma treniram zvečer in si lahko privošim kakšne pol urice pavze, le če mi čas dopušča. Drugače pa moj delovnik ne traja od ponedeljka do petka, ampak brez dneva pavze tudi mesec ali dva in to včasih tudi po 40 ur neprekinjeno, pa tudi 72 sem jih že naredil in to fizičnega dela.

jakasraka
08.10.2007, 19:22
vrhunski šport=raznovrstna poživila
iz ust našega profija sem slišal da si je pred odhodom med profije vzel 14 dni časa za premislek a se gre tako igro in se je šel(za solidne denarce seveda)prav tako pove da v njegovi panogi ni tekmovalca ki bi bil 100%čist kar pa verjetno velja za vse vrhunske športnike
odkrivanje dopinga je podobno bitki z mlini naj profijem pustijo da se šopajo saj so le gladiatorji v areni industrije ki jih zanima samo dobiček kdor pa se gre športnika pa naj trenira na makarone in naj si ne išče idolov med profiji

Đoni
09.10.2007, 16:21
Včer zvečer gledam na nacionalki poročila in poslušam vest o Marion Jones. Nadebudni mladi "športni" novinarček pa si je ob koncu dovolil celo osebni komentar, ob katerem me je skor zabrisalo s postle. Češ, Jonesova je zgubila denar, medalje, skratka vse, "še enkrat več pa je dokazala, da je velik človek, saj je priznala svoje grehe". Pa idi v P.M. A zdaj si pa že zarad tega junak??????? Najboljš da grem ene tri fentat, pol pa to po televiziji priznam in bom kar naenkrat postal zgled mladini. Najbolj na k...ac mi gre, kadar o kakem ozdravljenem narkomanu govorijo, ta je pa super človek, se je zlizal iz tega ven in da je oh in sploh, ko da mi, ki pa nismo se nikol z drogam pečal, smo pa eni luleki brezvezni.


10000000% se strinjam stabo!!!!

Đoni
09.10.2007, 16:22
vrhunski šport=raznovrstna poživila
iz ust našega profija sem slišal da si je pred odhodom med profije vzel 14 dni časa za premislek a se gre tako igro in se je šel(za solidne denarce seveda)prav tako pove da v njegovi panogi ni tekmovalca ki bi bil 100%čist kar pa verjetno velja za vse vrhunske športnike
odkrivanje dopinga je podobno bitki z mlini naj profijem pustijo da se šopajo saj so le gladiatorji v areni industrije ki jih zanima samo dobiček kdor pa se gre športnika pa naj trenira na makarone in naj si ne išče idolov med profiji

nimaš pojma!!!! niso vsi športniki na ""RAZNOVRSTNIH POŽIVILIH"" tko da če nimaš znanja o te temi raje ne piši takih bedarij!!!

jakasraka
09.10.2007, 18:03
napisal sem samo kar mi je povedal eden izmed najboljših slo kolesarjev glede na to koliko šampionov so že dobili(in jih verjetno še bodo)mu gre vsaj delno verjeti
sam osebno poznam nekaj rekreativcev ki so si pomagali s raznimi hormoni,amfetamini...kar se mi zdi neumno a v tekmovalnem športu očitno običajno
bilo je tudi nekaj ljudi ki so na veliko obsojali doping pa so na koncu tudi njih dobili kar pa se jole tiče pa jo ne obsojam tudi če se bo izkazalo da je res pozitivna taka je zgleda realnost

Đoni
09.10.2007, 18:47
Lej...ne morš vsakmu vrjet kar reče! Se strinjam da je v vzdržljivnostnih športih dosti tekmovalcev ki vzemajo prepovedana sredstva vendar ne VSI!!!
Poglej naprimer atletiko:-metalske discipline koliko ljudi jemlje prepovedana sredstva?

Tako da ta stavek ki si ga rekel da pred ""PREPOVEDANIH DODATKO"" ni profesionalnega športnika se zelo motiš!

Đoni
09.10.2007, 18:49
Kar se tiče jole je pa tko...

Ona je imela poškodbo in to poškodbo je bila taka da se bi lahko pozdravila v minimalnem času 6mesecev z dobrim okrevanjem,zdravniki in prilagojenimi treningi.
Vendar ona pa je že po 3mesecih tekla kot da poškodbe sploh ni imela!!!


Tako da.....JAZ MISLIM DA JE UZEMALA PREPOVEDANE SUBSTANCE!!!!

jakasraka
09.10.2007, 19:21
no tisti = je mogoče res pretiran
doping je v kolesarstvu zelo močno prisoten sem pa prepričan da ga je veliko tudi v drugih športih saj epo lahko dokažejo šele nekaj časa prej je zaradi pregoste krvi sledil le prisilni 14dnevni počitek(vsaj pri
kolesarjih)
samo poglej indurain-asmatik,armstrong-potreba za zdravljenje v t-mobilu večina priznala le jan trdi nasprotno,riis priznal,virenk priznal,vinokurov-krvni doping,rasmunsen bio epo,landis-hormoni (in še bi se našli)vsem je skupno da so vrhunski tekmovalci zmagovalci na največjih dirkah a je po tvoje to slučaj ali vzorec za uspeh???prepričan sem da bi tudi v drugih športih bilo podobno če bi jih tako striktno nadzorovali kot to zdaj počnejo v kolesarstvu
enkrat sem gledal intervju s srđanom na temo poživil in lahko rečem da je odgovarjal zelo diplomatsko

kar pa se tiče jole pa v bistvu tudi jaz mislim da je pozitivna vendar s to razliko da so njo dobili nekaterih ostalih pa ne

Spyder
09.10.2007, 21:31
@ sumberg1: Ne bom se direktno lotil Jolande Čeplak, ki jo spremljam še iz njenih rosnih zgodnjih najstniških let. Sintetični EPO pa so sigurno po pomoti našli v njenem telesu.

:rolling: sam ti si res smešn, a ti misliš, da sta tista dva gospoda, ki sta ji vzorc vzela, stisnla še mal erythropoietin- a not 'za farbo'. Dej Janezek ne vrjem vsega kar v mikijevem zabavniku piše ;) pa kšno knjigo rajš preber.

sumberg1
10.10.2007, 04:50
sam ti si res smešn, a ti misliš, da sta tista dva gospoda, ki sta ji vzorc vzela, stisnla še mal erythropoietin- a not 'za farbo'. Dej Janezek ne vrjem vsega kar v mikijevem zabavniku piše pa kšno knjigo rajš preber.

Očitno nisi razbral, kar so vsi ostali. Temu se reče 'branje med vrsticami'. Prebrane literature je pa ogromno, vsaj kar se sterotov tiče, tako da lahko napišem, da sta pri meni teorija in praksa 'z roko v roki'.
Bojim se samo tega, da postopek 'pade' zaradi proceduralnih napak.

n...
10.10.2007, 13:19
najvecja fora pa je, da se v dosti primerih zgodi, da je bil doping pac odkrit, vendar zadeva pade zaradi kao napacnega postopka.po mojem mnenju bi bilo sploh najboljse sportnika dozivljenjsko suspendirati, ce mu dokazejo jemanje dopinga.ker ok, nekateri so dopingirani in potem suspendirani za nekaj mesecev, 2 leti...brezveze pomojem.

jakasraka
10.10.2007, 14:38
no ja dvo letni suspenz za mnoge pomeni praktično konec kariere pa še težko dobi prostor v kaki drugi ekipi

snežko
10.10.2007, 16:19
:) razn u interbloku...

Đoni
10.10.2007, 16:55
Sej v fuzbalu itak vsak dobi delovno mesto....tud če nisi izobražen!:rolling:

Sej ker fuzbal igralc pa je izobražen(slovenski)?

grofica
10.10.2007, 20:49
Kar se tiče jole je pa tko...

Ona je imela poškodbo in to poškodbo je bila taka da se bi lahko pozdravila v minimalnem času 6mesecev z dobrim okrevanjem,zdravniki in prilagojenimi treningi.
Vendar ona pa je že po 3mesecih tekla kot da poškodbe sploh ni imela!!!


Tako da.....JAZ MISLIM DA JE UZEMALA PREPOVEDANE SUBSTANCE!!!!

toèn to je ob njenih takratnih uspehih po tv reku stare,...pa so ga usi popluval..

grofica
10.10.2007, 20:50
Sej v fuzbalu itak vsak dobi delovno mesto....tud če nisi izobražen!:rolling:

Sej ker fuzbal igralc pa je izobražen(slovenski)?

no, no..ne pametuj brezveze....

bajdvej...tonèi žlogar diplomiran pravnik..mislm, da ma tut že pravosodni izpit...

pa še kr dost jih je..:mad: :veryevil: :clown:

monster
10.10.2007, 22:28
žlogar se pa vedno omenja kot študiran fuzbaler, ampak vendo samo on ... kateri so že še tako mnogi? tako, mimogrede grofa ti ne bo težko našteti kakih 10 imne, sa jih je itaq dosti :veryevil:

nattka
10.10.2007, 22:53
nimaš pojma!!!! niso vsi športniki na ""RAZNOVRSTNIH POŽIVILIH"" tko da če nimaš znanja o te temi raje ne piši takih bedarij!!!


aha ... name one ...

nattka
10.10.2007, 23:10
NJENI DOSEŽKI NIKAKOR NE MORJO ZBLEDET, KER JE BLA TAKRAT, K JIH JE DOSEGLA, ČISTA..PREVERJENO NIČKOLIKOKRAT..ZAME JE ČISTA TUT ZDEJ...DOKLER NE DOKAŽEJO DRGAČ..IN TUT, ČE NI...JI PROU NČ NE ZAMERIM...U BISTVU JI JE TREBA POSTAUT SPOMENIK, GLEDE NA TO, PO KAKŠNIH POŠKODBAH SE JE VRNILA...ČUDNO, DA SPLOH LOHK ŠE TEČE...

SE PA BEJBA LOČUJE...IN BOHVE KAK JI JE...MOGOČE JE KEJ UZELA, MOGOČE NI...SAM ONA VE IN MISLM, DA STE LOLEKI, KI TLE SEDITE ZA MIZAMI IN TOUČETE PO TASTARURI IN PLJUVATE, ZADNJI, KI MATE PRAVICO PLUVAT...BUMBARJI:mad:

yap, maš prav ... najboljš ukiniti doping kontrolo, pa naj se drogirajo do onemoglosti ...

ker če lahko postopek "pade" zaradi napak v proceduri ... če ostanejo vsi dosežki ... če se jih kaznuje simbolično ... potem škoda denarja za kontrole ...

minili so časi, ko je plebs verjel, da so punce padle na doping kontroli kao zaradi jemanja kontracepcijskih tablet ...

grofica
11.10.2007, 07:39
žlogar se pa vedno omenja kot študiran fuzbaler, ampak vendo samo on ... kateri so že še tako mnogi? tako, mimogrede grofa ti ne bo težko našteti kakih 10 imne, sa jih je itaq dosti :veryevil:

glede na to srèek, da v gimnaziji šiška že sedmo leto(semizdi, al osmo) obstaja nogometni razred, kjer je vsako leto 24 fantov...bajdvej..moj sine je mogu bit lani odlièen, da je pršu zraven, in, da jih veèina po gimnaziji gre študirat, torej mi je nekak potegnil, da veè ne velja tist...èe nauš pridn, si še zmer lohk fuzbaler...seveda pa takim, kne poznate drugih kt naše repke(pa še tistih ne useh), ðabe razlagat, kdo vse so ti fantje...

:veryevil:

Đoni
11.10.2007, 13:10
aha ... name one ...

Am...NAME ONE? vsi metalci niso na prepovedanih substancah. V zgodovini sta samo 2metalca vzela prepovedane substanec in so jih takoj dobili.

Đoni
11.10.2007, 13:12
glede na to srèek, da v gimnaziji šiška že sedmo leto(semizdi, al osmo) obstaja nogometni razred, kjer je vsako leto 24 fantov...bajdvej..moj sine je mogu bit lani odlièen, da je pršu zraven, in, da jih veèina po gimnaziji gre študirat, torej mi je nekak potegnil, da veè ne velja tist...èe nauš pridn, si še zmer lohk fuzbaler...seveda pa takim, kne poznate drugih kt naše repke(pa še tistih ne useh), ðabe razlagat, kdo vse so ti fantje...

:veryevil:

Ja zdej se vsi športniki izobražujejo ker se morjo kdor ne dela šole ga tud tko ne rabjo.Samo če pa gledaš zdejšne razmere po NZS pa mi povej kateri je izobražen pri starostni skupini ČLANI?

monster
07.11.2007, 20:51
glede na to srèek, da v gimnaziji šiška že sedmo leto(semizdi, al osmo) obstaja nogometni razred, kjer je vsako leto 24 fantov...bajdvej..moj sine je mogu bit lani odlièen, da je pršu zraven, in, da jih veèina po gimnaziji gre študirat, torej mi je nekak potegnil, da veè ne velja tist...èe nauš pridn, si še zmer lohk fuzbaler...seveda pa takim, kne poznate drugih kt naše repke(pa še tistih ne useh), ðabe razlagat, kdo vse so ti fantje...

:veryevil:

haha, vem ja ... imam enega od teh silnih mulcev gimnazije šiška v obravnavi .. pa ne zaradi lobanja golmana ...srčica :veryevil:

monster
20.11.2007, 16:37
Protidopinška komisija AZS-ja je ovrgla vse sume o nepravilnostih pri odvzemu vzorca atletinje Jolande Čeplak.

snežko
20.11.2007, 19:14
:) pismo sem že mal pozabu na tole afero...kako čas leti...samo pač potrditev dejstva. res pa je da tele luknje ki jih izkoriščajo advokati so vedno manjše...

lover001
22.11.2007, 13:21
Protidopinška komisija AZS-ja je ovrgla vse sume o nepravilnostih pri odvzemu vzorca atletinje Jolande Čeplak.


drugega ni bilo za pričakovati...tisti ki je gledal izjave vpletenih mu je verjetno jasno zakaj gre...:2thumbs:

monster
22.11.2007, 20:25
... sej trenira Interblock kondicijsko ;)

monster
23.11.2007, 18:25
In kaj sedaj?
Utonila v sramotno pozabo?
Vrnila medalje in sponzorski denar?
Se opravičila slovenski javnosti?
Po prepovedi nadaljevala s kariero?
Ostala nedolžna v slovenskih srcih?

grofica
23.11.2007, 19:58
haha, vem ja ... imam enega od teh silnih mulcev gimnazije šiška v obravnavi .. pa ne zaradi lobanja golmana ...srčica :veryevil:


seveda ga lahko imaš...tko, kt ga loh maš iz gimnazije bežigrad al pa škofijske..zihr ga pa nimaš iz nogometnega razreda...tm nardijo sam eno napako, pa letijo....pa ne iz matematike...srèek..:veryevil:

Irina
23.11.2007, 20:12
... sej trenira Interblock kondicijsko ;)

Za začetek lahko Cimerotiču svetuje, česa ne sme več uživati, da mu jetra ne bodo čisto odpovedala.

monster
23.11.2007, 23:44
seveda ga lahko imaš...tko, kt ga loh maš iz gimnazije bežigrad al pa škofijske..zihr ga pa nimaš iz nogometnega razreda...tm nardijo sam eno napako, pa letijo....pa ne iz matematike...srèek..:veryevil:

pa glih iz nogometnega ... fotr trdi, da ga bo odlično prodal v tujino in da igral za repko ;)

je pa čefurček :d :d

Đoni
25.11.2007, 09:41
Sej skor vsi k igrajo nogomet so "ČEFURČKI":nonono: pač sam to lohk igrajo!

monster
25.11.2007, 12:05
Đoni ;)

No, mene res zanima, ali je še kje kdo, ki verjame, da so ji tole podtaknili? "Naša" Jola :o

bobi
25.11.2007, 12:24
Jaz verjamen da je Jola nedolžna :approve:
Kriva je naša vlada in JJ :approve:

monster
25.11.2007, 12:28
hvala Bobi :)

mplank
17.06.2008, 13:27
zdravo vsem !

mene pa zanima ,če gdo pozna rastlino mumija(tako ji pravijo, pravo ime rastline ne vem -baje raste na hrvaškem) in če je prepovedana (doping).
hvala vsem za informacije.


lp m;)

apancur
17.06.2008, 16:11
Izražam podporo Heleni Javornik, naj se ne da. Torej, v športu doping, v službah mobbing? Princip je isti. Če se nekdo želi nekoga znebiti, mu nekaj podtika, v tem primeru atletinjam dokazujejo doping z nezanesljivimi testi? Naši znanstveniki so to že dokazali, a ne vem, zakaj tako pozno, prepozno za Čeplakovo. Se bodo tokrat pravočasno oglasili?
Helena, ne daj se!:2thumbs:

monster
17.06.2008, 23:21
Helena Javornik, ki je bila pozitivna na rekombinantni eritropoetin, bo zaslišana v sredo, 18. junija 2008, ob 18.30 uri v prostorih Atletske zveze Slovenije. Zaslišanje bo zaprto za javnost, je še sporočil predsednik Komisije za antidoping AZS, doc. dr. Tadej Malovrh.

Slovenska rekorderka v dolgih tekih, ki je jemanje nedovoljenih poživil že zanikala in se bo, da dokaže resničnost svojih trditev, borila do konca, je bila pozitivna na obeh testih – A in B. Prvi vzorec so ji odvzeli 11. aprila, drugega pa 13. maja, zato jo je Mednarodna atletska zveza IAAF 11. junija začasno suspendirala.

Javornikova bi morala sicer nastopiti na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu, kjer naj bi tekla v maratonu.

mplank
18.06.2008, 09:45
zdravo vsem !

mene pa zanima ,če gdo pozna rastlino mumija(tako ji pravijo, pravo ime rastline ne vem -baje raste na hrvaškem) in če je prepovedana (doping).
hvala vsem za informacije.


lp m;)

a ni nobenga da bi mi pomagu:dontknow::nonono::(

monster
18.06.2008, 10:29
mogoče na Metelkovi? :)

monster
20.07.2008, 14:56
kolesarstvo je farsa :(