Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Umiranje Zemlje


sati
28.07.2007, 06:31
Meni je pred kakim časom preko znancev prišla v roke knjigica, ki jo je izdalo Univerzalno življenje in v kateri so baje napovedi Kristusa, ki naj bi jih posredovala neka prerokinja. Prebrala sem to brošurico in seveda vzela z rezervo, saj imaš takih katastrofalnih napovedi cel kup, od Nostradamusa naprej. Ampak zmeraj bolj se mi dozdeva, da nekaj je na teh napovedih, da se uresničujejo! Pa presodite sami, napišem kratek izsek teh prerokb, ki so bile izrečene, baje preko Kristusa, že pred davnimi leti, od 1980 leta naprej, ko o teh dogodkih še ni bilo sledu.

Vsaki akciji sledi reakcija. Jezus je dejal, prihodnost prinaša to, kar so ljudje posejali v preteklih časovnih obdobjih in kar sejejo sedaj. Sedaj ni več vrnitve! Povodnji se dvigajo, pomanjkanje hrane, katastrofe in vojne se že izmenjujejo, to pomeni, da se Zemlja stresa. Leži v vročici in bo oddala vse, kar ne spada k notranjosti Zemlje, k čisti biti. Blizu je čas, ko bodo vode pobrale mnoge ljudi, ko bodo nastopile različne spremembe, še se širijo puščave, toda ko pridejo vode.... Dragi bratje in sestre, samo svetlobni preblisk prihodnosti, kajti marsikaj vam je zamolčanega. Viharji časa niso samo napovedani, vihrali in divjali bodo po vseh kontinentih. Mogočni viharji bodo divjali po vseh deželah in porušili mnogo zgradb, to so vrtinčasti viharji, ki nastanejo in opustošijo mesta, vasi.... Zemlja se segreva, led se topi, prihajajo povodnji, začenjajo se viharji, potresi.... Zemeljska os se bo spremenila, v svoji rotaciji bo postala drugačna, zaradi odklona te osi se dvigujejo morja, vulkanski izbruhi se izmenjujejo. Mati Zemlja se stresa zaradi viharjev, gozdnih požarov, suš, poplav....

Ali se vse to že ne dogaja na našem planetu? Dovolj je pogled na včerajšnje novice, katastrofalne poplave v Angliji, divjanje požarov po vsej Evropi, ekstremne temperature....

In kaj pravi knjiga o vzrokih za to stanje na planetu? Edini krivec je človek, ali, kot naj bi povedal domnevni Jezus:

Vsaka žival občuti in čuti, kaj človek z njo namerava. V prelomnem času je brutalnost do živalskega in rastlinskega sveta dosegla nepredstavljive razsežnosti. Ljudje, ali se ne zavedate, da brez živali ,rastlin in mineralov ne morete živeti? Če umre narava, umre tudi človeški rod.

s@ma_j@ma
28.07.2007, 21:58
Jaz osebno - na to, kar izdaja Univerzalno življenje ne dajem nobene veljave, ker nima s pravim Kristusom nič skupnega. :nonono: :nonono:
Jezus sam je povedal na več mestih v Svetem pismu (že v času njegovega javnega delovanja), da se bodo pojavljali "lažni Kristusi" in svaril nas je že tedaj, naj temu ne verjamemo.
Človeku, ki ne živi čisto in sveto življenje, ne more govoriti Kristus.
Veliko tega boš lahko našel (če želiš) v Svetem pismu na www.biblija. net - v Razodetju.:ja: :ja: :ja:

anarchy
29.07.2007, 13:36
Ja, to pa res ni prerokba, ker to se ze dogaja, mogoce, ce bi bila ta prerokba napisana pred 2000 leti, bi bila se kaj vredna, tako, pa res nic ne pomeni, saj opisuje samo trenutno stanje, uau.

Kot, da bi zdaj jaz napisal prerokbo za 9/11, ali sta se ze zrusila dvojcka? Nihce se ni napovedal prihodnosti, kvecjemu sedanjost ali preteklost, kar zna vsak.

sati
31.07.2007, 17:23
Ja, to pa res ni prerokba, ker to se ze dogaja, mogoce, ce bi bila ta prerokba napisana pred 2000 leti, bi bila se kaj vredna, tako, pa res nic ne pomeni, saj opisuje samo trenutno stanje, uau.

Kot, da bi zdaj jaz napisal prerokbo za 9/11, ali sta se ze zrusila dvojcka? Nihce se ni napovedal prihodnosti, kvecjemu sedanjost ali preteklost, kar zna vsak.

Anarchy, ne bodi tako zahteven. Mi, ki nismo preroki, ne vemo niti, kaj bo jutri, napovedat pa vse te dogodke že pred davnimi dvajsetimi leti in več, pa že pokaže eno "težo prerokb". :) ;)

Trdonja
31.07.2007, 20:25
sama jama,

glej, Jud imenovan JEŠUA ha NOZRI - v času, ko naj bi govoril te besede:


"....Vstali bodo namreč krivi Kristusi in krivi preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi tudi izvoljene premotili, ko bi bilo mogoče...."

ŠE SPLOH NI MOGEL VEDETI, da ga bodo čez STOLETJA PREIMENOVALI V "kristusa"!

KAKO je potlej lahko sebe imenoval "kristus" (oziroma druge - lažni kristus???)

s@ma_j@ma
31.07.2007, 21:45
Prispevek je iz : http://zupnije.rkc.si/smartno-sg/?id=32

Drugo vprašanje, ki je vznemirjalo prve kristjane pa je bilo pričakovanje drugega Kristusovega prihoda. Toda prej se morata zgoditi še dva odločilna dogodka, ki bosta zaznamovala drugi Kristusov prihod: »Prej mora priti odpad in se razodeti človek nepostavnosti, sin pogube« (1 Jn 2,3). Mt pravi: »Če vam tedaj kdo poreče: Glejte tukaj je ali Tam je, ne verjemite.
Vstali bodo namreč lažni kristusi in lažni preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi zavedli celo izvoljene, če bo mogoče (Mt 2,23-24). »Kdo je lažnivec, če ne tisti, ki zanika, da je Jezus Mesija?
Antikrist je tisti, ki zanika Očeta in Sina« (1 Jn 2,22).

in dalje:

Iz evangelija po Janezu - Jezus in Samarijanka 4, ..............

23 Pride pa ura in je že zdaj, ko bodo pravi častilci častili Očeta v duhu in resnici. Prav takih častilcev si namreč želi Oče. 24 Bog je duh, in kateri ga častijo, ga morajo častiti v duhu in resnici.« 25 Žena mu je dejala: »Vem, da pride Mesija (kar pomeni Maziljenec). Ko pride, nam bo vse oznanil.« 26 Jezus ji je rekel: »Jaz sem, ki govorim s teboj.«

sati
01.08.2007, 13:43
sama jama,

glej, Jud imenovan JEŠUA ha NOZRI - v času, ko naj bi govoril te besede:


"....Vstali bodo namreč krivi Kristusi in krivi preroki in bodo delali velika znamenja in čudeže, tako da bi tudi izvoljene premotili, ko bi bilo mogoče...."

ŠE SPLOH NI MOGEL VEDETI, da ga bodo čez STOLETJA PREIMENOVALI V "kristusa"!

KAKO je potlej lahko sebe imenoval "kristus" (oziroma druge - lažni kristus???)

Kako to misliš? Hrist, Hristos, Maziljeni, to ime je imel Jezus že od začetka.

Trdonja
01.08.2007, 18:58
sati,

Jud Ješua ha Nozri ni nikoli zase trdil, da je "mesija" (maziljenec) - "to praviš ti..." je dejal Pilatu!
Ješua ha Nozri je bil vodja ločine Nazarejcev (posnemovalcev Nazircev) - beseda "nazarejci" prihaja iz aramejske besede NAZORAIOS, kar nima prav nobene zveze s krajevnim imenom nekega galilejskega zaselka.

mizarstvo.lorencak
01.08.2007, 21:24
Ja Sati, prav imaš, vse prerokbe, ki so jih napovedali Božjega duha polni ljudje, so resnične in se uresničujejo
ena za drugo, pa čeprav jih večina ljudi ne vidi in meni, da se to pač ne dogaja, je resnica to, kar omenjaš ti.

Mislim, da tudi v knjigi prerokinje Gabrijele veje pravi Božji duh, enako kot v Velikem Janezovem evangeliju
in še nekaterih drugih knjigah, ki so jih pisali Božji pisarji.

Zemlja bo ali bi tudi prešla v duhovno brez človeške pomoči, kolikor jo pač človek z svojo nevednostjo in
norostjo prispeva, in bo nekoč tudi umrla, kakor vse materijalno, in potem bo postala duhovno telo.

Ravno zaradi akcije in potem reakcije, kot praviš, ali vzroka in potem učinka so možne napovedi v prihodnost,
ampak brez določenega datuma. Nekaterim prerokom pa je tudi datum razodet.

Tako, kot vsak človek lahko napove že novorojenčku, da bo nekoč zanesljivo umrl, tako lahko pravi preroki,
ki so prevzeti od Božjega duha, napovedujejo prihodnost ljudem, svetu in vesolju.

s@ma_j@ma
01.08.2007, 23:10
Mt 7, 21-23 *** Lažni preroki
21 »Ne pojde v nebeško kraljestvo vsak, kdor mi pravi: ›Gospod, Gospod,‹ ampak kdor uresničuje voljo mojega Očeta, ki je v nebesih. 22 Veliko mi jih bo reklo tisti dan: ›Gospod, Gospod, ali nismo v tvojem imenu prerokovali in v tvojem imenu izganjali demonov in v tvojem imenu storili veliko mogočnih del?‹ 23 In takrat jim bom naznanil: ›Nikoli vas nisem poznal. Pojdite proč od mene, kateri ravnate nepostavno".

Mt 27,11-14
Jezus pred Pilatom
27, 11 Jezusa so postavili pred upravitelja, in upravitelj ga je vprašal: »Si ti judovski kralj?« Jezus je odgovoril: »Ti praviš.« 12 Ko so ga véliki duhovniki in starešine obtoževali, ni nič odgovoril. Tedaj mu je Pilat rekel: 13 »Ne slišiš, koliko pričajo zoper tebe?« 14 Toda ni mu odgovoril niti na eno besedo, tako da se je upravitelj zelo čudil.

Mr 15, 2-5
Jezus pred Pilatom
15, 1 Takoj zjutraj so véliki duhovniki sklicali posvet s starešinami in pismouki, torej ves véliki zbor. Nato so Jezusa zvezali, ga odpeljali in izročili Pilatu. 2 Pilat ga je vprašal: »Si ti judovski kralj?« Odgovoril mu je: »Ti praviš.« 3 Véliki duhovniki so ga obtoževali veliko reči. 4 Pilat ga je znova vprašal: »Nič ne odgovarjaš? Poglej, koliko reči te obtožujejo.« 5 Jezus pa ni nič več odgovoril, tako da se je Pilat čudil.

Lk 23, 2-5
Jezus pred Pilatom
23, 1 Vzdignila se je vsa množica in ga peljala k Pilatu. 2 Začeli so ga tožiti in so govorili: »Tega smo zalotili, da zavaja naš narod in brani cesarju dajati davke ter pravi, da je Mesija, kralj.« 3 Pilat ga je vprašal: »Si ti judovski kralj?« On pa mu je odgovoril: »Ti praviš.« 4 Pilat je rekel vélikim duhovnikom in množici: »Nobene krivde ne najdem na tem človeku.« 5 Oni pa so še bolj pritiskali in govorili: »Ljudstvo hujska, ko uči po vsej Judeji, od Galileje, kjer je začel, pa vse do sèm.«

Jn 18, 28-38
Jezus pred Pilatom
18, 28 Od Kajfa so torej Jezusa peljali v sodno hišo. Bilo je zgodaj zjutraj. Sami niso šli v sodno hišo, da se ne bi omadeževali, ampak bi smeli jesti pashalno jagnje. 29 Pilat je prišel ven k njim in rekel: »Kakšno tožbo imate zoper tega človeka?« 30 Odgovorili so in mu rekli: »Ko ne bi bil hudodelec, bi ti ga ne izročili.« 31 Tedaj jim je Pilat dejal: »Vzemite ga in ga sodite po svoji postavi.« Judje so mu rekli: »Mi ne smemo nikogar usmrtiti.« 32 S tem se je izpolnila Jezusova beseda, s katero je označil, kakšne smrti bo umrl. 33 Tedaj je šel Pilat spet
v sodno hišo, poklical Jezusa in mu rekel: »Si ti judovski kralj?« 34 Jezus mu je odgovoril: »Praviš ti to sam od sebe ali so ti drugi povedali o meni?« 35 Pilat je odvrnil: »Sem mar Jud? Tvoj narod in véliki duhovniki so te izročili meni. Kaj si storil?« 36 Jezus je odgovoril: »Moje kraljestvo ni od tega sveta. Ko bi bilo moje kraljestvo od tega sveta, bi se moji služabniki bojevali, da ne bi bil izročen Judom, toda moje kraljestvo ni od tod.« 37 Pilat mu je rekel: »Torej si ti vendarle kralj?« Jezus je odgovoril: »Ti praviš, da sem kralj. Jaz sem zato rojen in sem zato prišel na svet, da pričujem za resnico. Kdor je iz resnice, posluša moj glas.« 38 Pilat mu je rekel: »Kaj je resnica?«

Opomba: Pilat je spraševal, ali je on kralj.:) :ja: http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Anges_et_d%E9mons/ange9.gif

s@ma_j@ma
01.08.2007, 23:59
Ja Sati, prav imaš, vse prerokbe, ki so jih napovedali Božjega duha polni ljudje, so resnične in se uresničujejo
ena za drugo, pa čeprav jih večina ljudi ne vidi in meni, da se to pač ne dogaja, je resnica to, kar omenjaš ti.

Mislim, da tudi v knjigi prerokinje Gabrijele veje pravi Božji duh, enako kot v Velikem Janezovem evangeliju
in še nekaterih drugih knjigah, ki so jih pisali Božji pisarji.

Zemlja bo ali bi tudi prešla v duhovno brez človeške pomoči, kolikor jo pač človek z svojo nevednostjo in
norostjo prispeva, in bo nekoč tudi umrla, kakor vse materijalno, in potem bo postala duhovno telo.

Ravno zaradi akcije in potem reakcije, kot praviš, ali vzroka in potem učinka so možne napovedi v prihodnost,
ampak brez določenega datuma. Nekaterim prerokom pa je tudi datum razodet.

Tako, kot vsak človek lahko napove že novorojenčku, da bo nekoč zanesljivo umrl, tako lahko pravi preroki , ki so prevzeti od Božjega duha, napovedujejo prihodnost ljudem, svetu in vesolju.Ali mi lahko poveš na podlagi česa sklepaš, da je to prerokinja, oziroma prava prerokinja ?:?:
Evangelijev niso pisali Božji pisarji pač pa evangelisti in apostoli. http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Anges_et_d%E9mons/A_01AN%7E1.GIF
Kako poznaš pravega od nepravega preroka?:?:

sati
02.08.2007, 12:35
Ali mi lahko poveš na podlagi česa sklepaš, da je to prerokinja, oziroma prava prerokinja ?:?:
Evangelijev niso pisali Božji pisarji pač pa evangelisti in apostoli. http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Anges_et_d%E9mons/A_01AN%7E1.GIF
Kako poznaš pravega od nepravega preroka?:?:

Jaz razlikujem to čisto preprosto. Če se prerokbe uresničujejo, in te se uresničujejo, je prerok pravi, če pa se ne, je lažni.

s@ma_j@ma
02.08.2007, 13:36
Jaz razlikujem to čisto preprosto. Če se prerokbe uresničujejo, in te se uresničujejo, je prerok pravi, če pa se ne, je lažni.

No to le ni tako preprosto zakaj ?
Izaija v 55 poglavju pravi takole:
" 8 Kajti moje misli niso vaše misli
in vaše poti niso moje poti, govori GOSPOD.
9 Kajti kakor je nebo visoko nad zemljo,
tako visoko so moje poti nad vašimi potmi
in moje misli nad vašimi mislimi."
Bog je dal človeku svobodno voljo in vsak je svoje sreče "kovač" - kar se večnosti tiče.
Pred Bogom se ne bomo mogli zgovarjati, da je nekdo drug kriv za naša dejanja:nonono:
Če želiš si preberi zelo podučno v Svetem pismu na internetu, priliko o "Bogatinu in Lazarju" .
Zelo zanimivo, a kaj ko smo ljudje takšni, kot smo:dontknow:
Marsikdo je danes "prerok", ker je to zelo "dober- donosen posel".
Modrosti nam manjka vsem. To je zelo pomembno!
Lep dan ti želim !

Trdonja
02.08.2007, 15:01
sama jama,

težko je debatirati z nekom, ki ne pozna osnov materije, o kateri bi pa sicer rad debatiral, kakor to počneš ti....

Glej, "mesije" ali maziljenci SO BILI JUDOVSKI KRALJI!

Nihče ni mogel postati judovski kralj, če ni bil MAZILJEN - torej "posvečen", da je postal "mesija" - zato tudi to spraševanje Pilata, ki pa ga ti očitno NE RAZUMEŠ - bi pa rad debatiral.....Pilat pa je to VEDEL!

sati
02.08.2007, 19:13
sama jama,

težko je debatirati z nekom, ki ne pozna osnov materije, o kateri bi pa sicer rad debatiral, kakor to počneš ti....

Glej, "mesije" ali maziljenci SO BILI JUDOVSKI KRALJI!

Nihče ni mogel postati judovski kralj, če ni bil MAZILJEN - torej "posvečen", da je postal "mesija" - zato tudi to spraševanje Pilata, ki pa ga ti očitno NE RAZUMEŠ - bi pa rad debatiral.....Pilat pa je to VEDEL!

Tudi je težko debatirat z nekom, ki ne pozna osnov transcendence....

:angel:

Trdonja
02.08.2007, 19:24
sati,

"transcendenca" je zgolj mit in to LAŽEN MIT - nihče ga ni nikoli dokazal ali argumentirano predstavil...:nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:

sati
02.08.2007, 20:38
sati,

"transcendenca" je zgolj mit in to LAŽEN MIT - nihče ga ni nikoli dokazal ali argumentirano predstavil...:nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono: :nonono:

Vse je dokazljivo! Vsa skrivnost je v tem, da je vse večno! Materija in duh sta večna. Materija se zgolj preoblikuje iz ene oblike v drugo, razlika med duhom in materijo pa je v tem, da je ena energija višja, druga pa nižja.

Torej Vrhovni duh- Bog, duhovne duše- živa bitja imajo zavest, v primerjavi z materijo, ki je mrtva. Telo je živo samo, dokler v njemu prebiva ta duhovna iskra, tisti hip, ko odide, nastopi smrt. Torej se to v celoti ujema s fizikalnim zakonom, da je energija neuničljiva, duh in materija sta torej neuničljivi energiji Vrhovnega Energetika- Boga, ki je Vrhovna Transcendenca.

mizarstvo.lorencak
02.08.2007, 21:31
Božji duh je samo eden in veje po vsem vesolju enako in je v vsaki točki vesolja isti.
Zato vsi ljudje, ki so prerojeni v Duhu, ali so na resni poti proti razsvetlenju, ali prerojenju Duha,
začenjajo razumeti govorico Božjega duha, ki je v vsakem kotičku vesolja ista, zato z lahkoto
spoznajo sebi enakega.

Izvirno Sveto pismo (novo zavezo ) sta pisala apostol Janez in apostol Matej, vsi poznejši
evangelisti in prepisovalci Svetega pisma, ki jih navaja RKC nimajo večje teže v Božjih očeh,
razen tistih Božjih pisarjev, ki jih je sam Bog obujal v času skoraj dveh tisočletij, po njegovem bivanju v materijalnem in jim po pisalnem peresu narekoval besedo na papir.

Vneki priliki v Svetem pismu je Jezus rekel; lažne preroke boste spoznali po njihovih dejanjih.
Mislim, da je človeku odprtih oči to dovolj.

s@ma_j@ma
02.08.2007, 23:15
Janez : 1. poglavje
Božje Jagnje
……..
29 Naslednji dan je zagledal (Janez Krstnik) Jezusa, da prihaja k njemu, in je rekel: »Glejte, Božje Jagnje, ki odvzema greh sveta. 30 Ta je tisti, o katerem sem rekel: Za menoj pride mož, ki je pred menoj, kajti bil je prej kakor jaz. 31 In jaz ga nisem poznal, vendar sem zato prišel in krščujem v vodi, da se on razodene Izraelu.« 32 In Janez je izpričal: »Videl sem Duha, ki se je spuščal z neba kakor golob in ostal nad njim. 33 In jaz ga nisem poznal; tisti, ki me je poslal krščevat v vodi, mi je rekel: ›Na kogar boš videl prihajati Duha in ostati nad njim, tisti krščuje v Svetem Duhu.‹ 34 In videl sem in pričujem, da je ta Božji Sin.« ………

41 Ta je najprej našel svojega brata Simona in mu je rekel: »Našli smo Mesija« (kar v prevodu pomeni Maziljenec). ……

49 Natánael mu je odgovoril: »Rabi, ti si Božji Sin, ti si Izraelov kralj.« 50 In Jezus je odgovoril in mu rekel: »Ker sem ti rekel, da sem te videl pod smokvinim drevesom, veruješ? Še več kot to boš videl.« 51 In rekel mu je: »Resnično, resnično, povem vam: Videli boste nebesa odprta in Božje angele hoditi gor in dol nad Sinom človekovim.« http://www.cosgan.de/images/midi/engel/d040.gif
http://www.cosgan.de/images/midi/engel/g050.gif

Lk 9, 18 - 20
Peter izpove vero
18 Ko je nekoč na samem molil, so bili z njim učenci in vprašal jih je: »Kaj pravijo množice, kdo sem?« 19 Odgovorili so: »Janez Krstnik, drugi: Elija, spet drugi pa, da je vstal eden od starodavnih prerokov.« 20 Nato jim je rekel: »Kaj pa vi pravite, kdo sem?« Peter je odgovoril: »Božji Maziljenec.«

Mesija v SP NZ pomeni božji maziljenec.
Mesija ima bolj politični prizvok, zato Jezus ni maral, da ga kličejo mesija.
Jezus je povedal, da njegovo kraljestvo ni od tega sveta, zato ga ne moremo primerjati z zemeljskimi kralji – Jezus je Bog, je druga božja oseba Svete Trojice.
Ali ga je kdo mazilil, da bi lahko postal zemeljski kralj? Kaj takega Jezus tudi ni nikoli trdil.

Jezusova nasilna smrt ni bila samo posledica človeške hudobije temveč uresničenje božjih napovedi, da bo Mesija trpel.
Pilat je spraševal Jezusa, ali je kralj in ne, ali je mesija in, ali maziljenec:nonono: :nonono: :nonono:

Irina
03.08.2007, 01:37
Razprava se mi zdi sila zanimiva, čeprav moje poznavanje teme ni tako veliko, da bi se lahko resno vključila v vašo debato. Je pa zanimiva za razširitev splošne razgledanosti. Vsakemu posebaj hvala.

shem_me_zion
14.08.2007, 09:12
Kako to misliš? Hrist, Hristos, Maziljeni, to ime je imel Jezus že od začetka.

To je grska beseda za "mesijo". Kako je lahko ta Jud imel grski vzdevek ze od zacetka??