Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sagem modem


bobo72
30.07.2007, 13:18
Pozdravljeni, problem je sledeč imam paket trio, do 14.7.2007 je vse delovalo brez problemov, ko se vrnet z dopusta zadeva ne dela niti internet niti siol tv, kličem čez na 080 1000 nekaj ni vredu bodo prijavili napako, pride tehnik napake ne ve odpraviti pravi da je nekaj z linijo narobe zadeva še danes ne deluje kot je treba, so rekli da bodo prišli ta teden in si vzamejo čas da zadeve preverijo ???????!!!!!!!!!!!!!!!!.

Torej edina zadeva ki deluje je da modem sagem priklopim diretno na računalnik mimo routerja kreiram povezavo in to je to. Če pa priklopim router na sagem zadeva v nekaj sekundah pade in se več ne sinhronizira s centralo, sem mislil da je router pokvarjen, pa ni, sem probal z tremi različnimi routerji in zadeva je enaka, ko povežem modem in router se stvar sesuje, tv pa sploh ne dela v nobenem primeru, a ve mogoče kdo za kašnem nasvet ali kaj podobnega?????????????


lp

boris

X-wrt
01.08.2007, 19:05
Si priklopil router na wan port ?
Zamenjal mrežni kabel od samega do routerja ?

Apla
10.08.2007, 21:53
Je kaj novih info v zvezi s tem problemom? Meni se zadnjih nekaj dni dogaja isto. Imam pa Sagem modem in Linksys BEFSR41 router. Povezala dela stabilno samo takrat, ko je na modem priključen direktno PC in PC vzpostavlja ADSL PPPoE povezavo. Če pa PPPoE vzpostavlja router, se po padcu modemske povezave PPPoE ne vzpostavi nazaj.

sumoborac
11.08.2007, 00:13
Je kaj novih info v zvezi s tem problemom? Meni se zadnjih nekaj dni dogaja isto. Imam pa Sagem modem in Linksys BEFSR41 router. Povezala dela stabilno samo takrat, ko je na modem priključen direktno PC in PC vzpostavlja ADSL PPPoE povezavo. Če pa PPPoE vzpostavlja router, se po padcu modemske povezave PPPoE ne vzpostavi nazaj.

tudi ce vec racunalnikov na enkrat prikljucis na Sagemov modem ter na vseh vzpostavic ADSL PPPoe povezavo pade linija? ali takrat ostane stabilna? Si preveril moznost da Sagemov modem nastimas da deluje kot router?
( http://192.168.2.1 )



Sumoborac

080 Rok
11.08.2007, 00:15
Je kaj novih info v zvezi s tem problemom? Meni se zadnjih nekaj dni dogaja isto. Imam pa Sagem modem in Linksys BEFSR41 router. Povezala dela stabilno samo takrat, ko je na modem priključen direktno PC in PC vzpostavlja ADSL PPPoE povezavo. Če pa PPPoE vzpostavlja router, se po padcu modemske povezave PPPoE ne vzpostavi nazaj.

Poskusi na Sagemu izklopiti DHCP. Nekatere routerje zna to motiti.
Preveri tudi nastavitve samega routerja. Nastavljen mora biti recimo na "keep connection alive" opcijo. Če se računalnik poveže BP, potem tudi z routerjem nebi smele biti težave.

Apla
11.08.2007, 15:59
V bistvu sem zdaj zadevo začasno rešil tako, da namesto Linksysa za router uporabljam kar Sagem, ki mi tudi sam vzpostavlja PPPoE. Ko bom imel kaj časa, bom poskusil še zgornji nasvet (ugasniti DHCP na Sagemu). Mi je pa čudno, da pred nadgraditvijo na ADSL2+ teh težav ni bilo. Se mi pa tudi redno dogaja, da enkrat na pol ure pade povezava modema s centralo (Sagem kor router, ADSL2+). V tem času seveda ne dela niti TV niti telefon. Ko pa je vse OK, se modem sinhronizira z 9Mbps, torej izgleda v redu.

080 Rok
12.08.2007, 00:40
Se pravi obcasno pade sinhronizacija (adsl lučka začne utripati)?

Javi mi username na ZS, da preverim parametre linije in ti sporočim kaj in kako naprej.

Apla
12.08.2007, 20:59
Ja, na cca. pol ure ugasne ADSL lučka, potem začne utripati in po 30 sekundah se sinhronizacija spet postavi. V tem času seveda nič ne dela - če medtem ravno telefoniram, se pogovor prekine, TV zmrzne, ...

Na ZS sem ti poslal username in se seveda pripročam za pomoč.

sumoborac
13.08.2007, 15:34
se bojo potrudili ter ti zadevo uredili. najvrjetneje tekom tedna ;)


Sumoborac

Apla
21.08.2007, 11:35
Očitno je Siol res spremenil moj profil na centrali in to že naslednji dan. Modem se zdaj sinhronizira na 11MB (prej 9MB), sinhronizacija ne pada več, TV dela sprejemljivo dobro, le zvečer so pogoste kocke. Upam, da jim bo uspelo rešiti še to. Se pa sprašujem, ali ne bi bilo pametno zamenjati Sagem modema za kaj drugega? Calisto? Ima kdo izkušnje z zamenjavo? Bo povezava bolj stabilna, TV slika boljša? Ali Telekom odobri take zamenjave brez težav?

sumoborac
21.08.2007, 12:45
Očitno je Siol res spremenil moj profil na centrali in to že naslednji dan. Modem se zdaj sinhronizira na 11MB (prej 9MB), sinhronizacija ne pada več, TV dela sprejemljivo dobro, le zvečer so pogoste kocke. Upam, da jim bo uspelo rešiti še to. Se pa sprašujem, ali ne bi bilo pametno zamenjati Sagem modema za kaj drugega? Calisto? Ima kdo izkušnje z zamenjavo? Bo povezava bolj stabilna, TV slika boljša? Ali Telekom odobri take zamenjave brez težav?

Ce imas sedaj sinh. 11M potem je to uredu, ti vsaj sihnr. ne bo dol padala, poglej pa zvecer ko ti kocka, kok mas kej linijo (podatke - ce mas manjso sinhronizacijo slucajno) pa javi tukaj, bomo skupaj pogledal.

Zdej modema callisto ti nebi priporocal, glede na to, da ima samo 1 ETH izhod, in potrebujes switch za naprej, pravtako sam modem nima UI vmesnika, torej nemores gledat stvari na modemu.
Opcija menjave je sicr za Sinope, vendar je nacelno potreben tehnicni razlog za menjavo modema.

080 Rok
21.08.2007, 13:15
Očitno je Siol res spremenil moj profil na centrali in to že naslednji dan. Modem se zdaj sinhronizira na 11MB (prej 9MB), sinhronizacija ne pada več, TV dela sprejemljivo dobro, le zvečer so pogoste kocke. Upam, da jim bo uspelo rešiti še to. Se pa sprašujem, ali ne bi bilo pametno zamenjati Sagem modema za kaj drugega? Calisto? Ima kdo izkušnje z zamenjavo? Bo povezava bolj stabilna, TV slika boljša? Ali Telekom odobri take zamenjave brez težav?

Pojavlja se nekaj napak na liniji, ki so vzrok za motnje pri TV-ju. Še malo se bomo "poigrali" s profilom, mislim da tu nebi smelo biti težav.

Rešitev pričakujte tekom tedna.