Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zaradi ameriške krize dražji krediti?????


bico
11.08.2007, 09:50
A vam je kaj znano? Zaradi Ameriške krize bomo čutili podražitev kreditov tudi v že tako skopušni Sloveniji. Pa najbolje bo, da se začnemo učiti osnove klošarjenja. PREKLET BUSH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Limml
11.08.2007, 10:33
ja Bush je kriv.. za vse...tud , če ti guma pri avtu poči, je bush kriv.. en mora bit, a ne?

bico
11.08.2007, 10:42
Ja nego.........:rolling:

mrjerry
20.08.2007, 11:11
Ce si ogledas obrestne mere centralnih bank bos videl, da krediti niso pogosto tako poceni, kot so bili zadnja leta. In zaradi tako agresivnega zadolzevanja po celem svetu so se krediti pac tudi podrazili.

Davor
21.08.2007, 19:20
A vam je kaj znano? Zaradi Ameriške krize bomo čutili podražitev kreditov tudi v že tako skopušni Sloveniji. Pa najbolje bo, da se začnemo učiti osnove klošarjenja. PREKLET BUSH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Predno sodiš se vsaj malo pozanimaj o vsej stvari.

Leta 2000 je ameriški balon na fin. trgih začel pokati, gospodarstvo je bilo praktično pregreto, proizvodnih kapacitet preveč....in gospodarstvo je začelo drseti v recesijo, tako so v prihodnjih 2 letih začeli intenzivno zmanjševati o.m. in so jih spustili do 1%. Torej so imeli takrat američani relano negativne obrestne mere. Na ta način so hoteli spodbuditi gospodarsko rast, saj naj bi nižje obrestne mere zelo pocenile denar in na ta način olajšale financiranje podjetništva. Ko je gospodarstvo začelo rasti, je zarad poceni denarja prišlo do previsoke likvidnosti zato so začeli dvigovti obrestne mere, da bi se izognili previsoki inflaciji...V času najnižjih obrestnih mer, so začeli posamezniki najemati hipotekarne kredite in dokler so cene nepremičnin rasle se jim je to fino izplačalo, ko pa so cene nepremičnin začele padati so vsi ti krediti postali slabi krediti, anuitete pa so se zaradi višjih obrestnih mer občutno dvignile. Folk ne more več vračati kreditov, hipotekarne banke so v zelo slabem položaju, kupna moč američanov pa pada kar predstavlja nevarnost nove recesije. Torej kot vidiš za vse skupaj težko kriviš Busha. Lahko ga pa kriviš za vojno v Iraku....

V evropi je zgodba podobna in nima veze z Bushom. Obresnte mere rastejo zaradi hitre gospodarske rasti, katero spremlja nevarnost inflacije. Skratka gospodarska gibanja se gibljejo v ciklih, kreditojemalci pa se ne pozanimajo o tveganjih. Po mojih informacijah je na sedežu ene največje domače banke, do sedaj samo ena stranka vprašala kaj bo z njenim kreditom če se obrestne mere dvignejo za dve odstotni točki...

skratka neumni kreditojemalci, ki sedaj krivijo busha namesto da bi pogledali v ogledalo.

Tko, na kratko in zmedeno napisano, sam za kaj več je pa brezveze zgubljat čas.