Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : dimnikarji


mihaf
13.08.2007, 10:48
Zanima me, kaj dimnikarsko podjetje v Ljubljani (in drugje) v stanovanjih, ki se ogrevajo preko toplarne, sploh pregleda? Na podjetju, ki to izvaja, pravijo, da tudi prezračevalne naprave. Katere prezračevalne naprave? Kaj v to spada? In nenazadnje, koliko ta obvezna stvar stane?


Vaše izkušnje?

lp,
miha

manpower
13.08.2007, 11:19
Ja v stanovanjih v blokih pogledajo prezračevalne cevi za kuhinsko napo in podobne scene.... samo to lahko storiš sam in dimnikarsko podjetje pošleš v *****, ker za tako stvar ni potrebno imeti dimnikarja. Razen če je to kje v zakonu napisano. Stane pa tudi kar nekaj kar mi je znano, ni poceni !:nonono:

mihaf
13.08.2007, 11:24
Itak, da je obvezno. Drugače ne bi spraševal.

Zanima me, kaj lahko sam storim, da bo stvar trajala čim manj (plača se po času).
Zanima me tudi, kje je kakšna fora, npr. kaj sem jim dolžan pokazat in kaj ne - ker se bojim, da mi bojo še kaj več zaračunali, kot je potrebno.

Če jih ne spustim v stanovanje, je kazen. Zato me zanimajo vaše izkušnje.

manpower
13.08.2007, 11:30
Jah nevem, treba jim bo pokazat vse prezračevalne sisteme, tega pa itak v stanovanju ni veliko, v kuhinji za kuhinjsko napo ter v WC-ju in kopalnici so zračniki drugega pa mislim da ni. Tko da glih nevem kolko časa se s tem nebi smel zamuditi, sam radi pretiravajo.

mihaf
13.08.2007, 11:35
Ja, to razumem, pokazat...

Kaj pa potem naredijo - pogledajo al tudi kaj pucajo?

snahad00
13.08.2007, 20:01
Zanimivo je da v nekaterih krajih sploh ne pregledujejo prezračevalnikov, plinskih/oljnih peči, ... Ali se jim ne ljubi ali pa nevem kaj. V kraju kjer živim k enim hodijo dimnikarji kontrolirat k drugim pa že več kot 10 let ne hodijo.
Zanimivo je tole početje.
Glede hitrosti opravljene storitve pa takole. Tudi če pregleda vse v 5 minutah je tarifa še vedno tistih 30+ €

lp,

Vsemogočni
13.08.2007, 22:42
Dokler bodo s pregledi dimnikov lepo živeli, se verjetno kaj drugega ne bodo lotili. Že zaradi ljubega miru ne. Ko pa bodo imeli zmanjšan prihodek, je to varovalka, da se bodo izgovarjal na zakon in delali vse po vrsti. Nekatere država prav sili, da dobro služijo, čeprav so temu vzrok ljudje sami.
Tako so malomarni, da pravi čas sami nočejo očistiti dimnikov, ampak rajši počakajo da se saje v njih vžgejo. Potem določeni štejejo število gašenj in napišejo zakon, ki veliko bolj boli, kot pa redno čiščenje dimnika.
hudič, vedno in povsod je vzrok in nato posledica - ČLOVEK, ki dela sam sebi največ težav.

nemehecat
17.08.2007, 14:39
Dimnikarske storitve opravljajo podjetja, ki imajo za to koncesijo. Cene so določene na storitev, ne na čas in so napisane v enem zakonu, sam ne bom zdej takoj vedla katerem, da bi ti link iz UL nalepla sem. Te storitve so obvezne, v primeru požara ti zavarovalnica povrne stroške samo v primeru rednega čiščenja - predložen račun. Med te obvezne preglede spada tudi pregled ventilov plinske jeklenke med drugim. Dimnikar se mora najaviti en teden preden pride izvajat storitev.
Zaenkrat je tako, se je pa že nekaj govorilo, da naj bi se zakon spremenil...
Nekaterim hišam še vedno ne pregledujejo in čistijo dimnikov, ker ljudje še niso seznanjeni s tem zakonom in dimnik čistijo sami. Če je dimnikar "fajn", jim ne bo težil in jih pustil pri miru, lahko pa jih prijavi inšpekciji, v vsakem primeru pa izda račun za neopravljene storitve.
Torej, če želiš, da pride k tebi, pokliči dimnikarsko podjetje...

mihaf
20.08.2007, 10:01
No, ni čisto tako. Cena se računa tudi na minuto, sem prebral zakon, odvisno od storitve.

In prav zato, ker sem ga prebral, mi ni jasno, kaj naj bi pregledovali v stanovanju, ki se ogreva preko toplarne.

Je imela pa ravno kolegica primer pred dnevi, ko so se dimnikarji napovedali (stanovanje v LJ, ogrevanje na toplarno). Je poklicala na dimnikarsko podjetje in vprašala, če pridejo tudi v stanovanje in so rekli, da pridejo. Pa ni bilo nikogar.

Mowgli
20.08.2007, 10:33
To je približno tako, kot zaračunavanje "svetovanj" v lekarni, da so lahko cene dvignili. Papir vse prenese, praksa pa...

prelude
11.09.2007, 13:09
Dimnikar pride na dom in računa čiščenje peči in dimnika.Potem hoče še izmerit pline 20eur.
Pline naj merijo tisti ki nastavljajo gorilce, ker itak dimnikar ne bo nastavil gorilec če bo preveč plinov.
Evo in ker nisem pustu meritev mi je zaračunal +dodatno prevoz.Kje je tukaj pravica.
In ko grem gledat letni promet z tremi dimnikarjem vidim da ima enih 4x premal prikazanega.
Torej dobim serviserja ko mi nastavi gorilec in seveda mora narest potem meritve da vidi kaj je naredu,nakar pride dimnikar in zahteva da naredi meritve ker so zakonsko obvezne.Kdo je tuki zakone postavlju in cenike.

_____
11.09.2007, 20:17
Če jih ne spustim v stanovanje, je kazen. Zato me zanimajo vaše izkušnje.

Ne, ne morejo te kaznovati (s tem blefirajo!) Če mora imeti policaj sodni nalog za vstop v zasebne prostore, ne more dimnikar kar tako vstopati kamor se mu k.rac dvigne! Slovenska ustava garantira nedotakljivost zasebnosti!

_____
11.09.2007, 20:38
http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,35,209423
http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3098976&show_media=60021668
http://www.kosak.si/mediji.asp?IDpm=1074&ID=12421
http://www.dossierkorupcija.com/forum/forum_posts.asp?TID=1400

Dajmo zj.bat to bando dimnikarsko!

prelude
12.09.2007, 09:22
Prasci nagravžni,kasirajo ko budale prometa pa prikažejo veliko manj kot delajo in pobašej mimo države v žep.
Oni delajo meritve plinov zakaj jih pa potem ne nastavljajp.To je isto kot nekdo bo pumpal gume nek drug ki ma koncesijo bo pa meru in kaseru.PRASCI.

axlrose
12.09.2007, 18:03
jst pravm da je treba sam stanovanje zaklent pa nej se ***ejo :D

Z750
29.10.2007, 19:27
ali mogoče kdo ve, katero dimnikarsko podjetje ima koncesijsko pogodbo za MO Kranj? Dobili smo dve prijazni obvestili, da nas bo obiskal dimnikar v razmaku 14. dni, od Snedima in Dovrtela. Res, da mi sreče manjka, samo dva taka obiska nista ravno poceni:d

hvala za odgovore;)

nattka
29.10.2007, 19:35
mende dovrtel ...

http://dimnikarstvo.blog.siol.net/

Z750
29.10.2007, 19:39
:o matr tole je blo pa hitr :d

nattka :kisses: :kisses: :kisses: kak si kaj:blush:

vem da se nekaj tožarijo - obe podjetji in občina :veryevil: na občini pa na mejle še ne znajo (nočejo) odgovarjat:veryevil:

nattka
29.10.2007, 19:44
:o matr tole je blo pa hitr :d

nattka :kisses: :kisses: :kisses: kak si kaj:blush:

vem da se nekaj tožarijo - obe podjetji in občina :veryevil: na občini pa na mejle še ne znajo (nočejo) odgovarjat:veryevil:

ma nattka dela vse na forte ...:blush:

ataaa, fajn sem če odmislim, da sem preslabo plačana ... preveč rejena zadnje čase ... premalo razumljena doma in da nimam niti dimnikarja, da se za knofe primem ...:rolling: :rolling: :kisses: :kisses: :kisses:

občina od obeh firm lepo davke pobira, pa jim je vseen, kdo ti spuca ...
jaz bi se odločila za tistega dimnikarja, ki je bolj seksi ... :blush:

Z750
29.10.2007, 19:46
:d ma sej smo vsi na istem:clown:

kul:2thumbs: bom zahteval dimnikarko:approve: dimnikarčico:approve: dimnikarkinjo:approve: :clown:

nattka
29.10.2007, 19:50
:d ma sej smo vsi na istem:clown:

kul:2thumbs: bom zahteval dimnikarko:approve: dimnikarčico:approve: dimnikarkinjo:approve: :clown:


loh te pa jaz pridem prepihat ... :approve: prevrtat ...:approve: počohat ...:approve: spucat ...:blush:

saj je konec koncev tebi vseeno, kdo ti spuca ali je treba ravno koncesijsko firmo izbrat?
zaračunavajo pa več, kot če bi nov dimnik zidal ...:mad:

Z750
29.10.2007, 19:59
ja meni je vseen:d
sam je pa baje neka fora, da mora biti dimnik pregledan (očiščen) od koncesionarja:veryevil: na žolč mi gre pa zato, ker sta raufnk in peč nova in ni nič za pucat, modela pa prideta v razmaku 14. dni, ajde če bi en prišel zdaj en pa aprila, bi še pristal tako pa ... :veryevil:


ja ... čohat se pa pustim :p

nattka
29.10.2007, 20:06
če sem dobro razumela članek ... ima 5 letno koncesijo Dovrtel ... župan pa navija za Snedim, ki pa nima niti veljavne pogodbe ...:dontknow:

Vsemogočni
31.10.2007, 15:54
Če ju ne potrebuješ, napodi oba kadar prideta vse dokler se ne zmenijo kdo uradno ima koncesijo in to povedo jasno in glasno tudi nam uporabnikom, njihovh-dimnikarskih storitev.

Dejstvi je, da je potrebno dimnike čistiti. Vendar s koncesijo še ne pomeni, da se ljudi prisili v to, da te pod mus obišče dmnkar in opravi storitev. To je posiljevanje ljudi, če pa nas že posiljujejo s takimi storitvami, potem naj to v vsesplošno dobro opravljajo zaston in naj jih plačuje tisti, ki jim je podelil koncesijo.

Ljudje se naj odločamo svobodno (sej menda je demokracija :dontknow: ) kdaj bodo naročili dimnikarske usluge.

Vendar, če lastnik stavbe ne očisti dimnika in saje zagorijo, ali se zaradi malomarnega vzdrževanja in nenaročila čisščenja dimnika pride do vžiga tako dimnika kot stavbe, ter morajo posredovati gasilci, se pač takemu lastniku zaračuna kazen, ki naj ima recimo vrednost celotne intervencije gasilcev in še vrednost 5 ali več letnega čiščenja dimnika. Nikakor se pa ne sme posiljevati ljudi, da koristijo usluge določenih služb. Marskido je pripravljen in tudi sam skrbi za dimnik in zakaj bi moral plačevati nekomu za tisto, kar zna in naredi sam kvalitetno in dobro :dontknow:

mitnica
01.11.2007, 09:47
Meni se je podobna zadeva pripetila spomladi, vendar samo z Dovrtel-om. Ko je dimnikar prišel sem ga odslovil saj čiščenja dimnika nisem potreboval ( imam novo peč na lesno biomaso ). In glej ga zlomka, pošljejo mi opomin za dvakratni obisk. Napišem pritožbo, odgovora pa ni. Par dni nazaj pa dobim priporočeno pismo od nekega odvetnika ( naj bi bil pooblaščen Dovrtel-ov ) da naj plačam račun sicer bodo šli v sodno izvršbo. Ampak sem se odločil, da dela ki ga nekdo ni opravil ne bom plačal pa pika. In me resno zanima kako se bo razpletlo? li je že kdo imel podoben ( enak ) problem?