Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Solni žar


monster
14.08.2007, 11:20
O tejle inovaciji se že kar veliko govori, jutri testiram in vam povem :p

Tomaž nam medtem predstavi svojo inovacijo, ki ga je letos izstrelila med evropske kuharske zvezde: solni žar. Ideja je zelo preprosta in se jo lahko greste doma: vzemite korajžno mero svežih dišavnic in začimb. Nekaj jih zavrite z vodo, precedite in dajte v pršilko, ostale pa pomešajte z grobo morsko soljo. Sol stresite v ponev ali na vročo ploščo in segrevajte na močnem ognju. Nonstop, ampak res vseskozi, špricajte z odišavljeno vodo. Ko se sol dovolj segreje, dajte nanjo rezine svežega brancina. Ali pa florentinca. Ali pa karkoli drugega. Brez olja, brez vsega. Čisti okus, briljantna ideja!

silence
14.08.2007, 12:17
Uuuuuu.... :p Tole je pa nujno za sprobat. :cool:

mrjerry
14.08.2007, 13:07
Meni se zdi hudo podobno pecenju na kamnu. Ce fino zalivas z vodo (najbrz bi bila idealna sprej prsilka), itak dobis kamen.

monster
14.08.2007, 16:43
v vodo je šel rožmarin, štiri vrste popra, timijan in sveža bazilika. v sol pa isto, samo bazilika je posušena ... :p

Pekle se bodo pa orade, filejčki :)

Poročam ...

mrjerry
14.08.2007, 17:32
Itak da bo dobro. Sploh ce boste RES NA POLNO razpalili sol, da se na ribi naredi skorjica tako kot se zagre.

monster
14.08.2007, 17:45
smo pred tem, da grejo ribice na mizo, zraven pa chardonnayček polsuh .. :p

adijo :)

monster
14.08.2007, 18:56
solni žar v popolnosti uspel :p ...naslednjič bom dal malo manj soli ...pa opozorilo:

ne delajte ga v premajhnih kuhinjah, ker se malo vali dim, poln začimb, ki gre fejst v oči :)

drgač pa ...njami :p

freya
14.08.2007, 20:17
kakšno ponev si uporabil in je bila po uporabi še uporabna?

btw...najbolj praktično je ribe peči zunaj
;)

monster
14.08.2007, 20:53
navadno 28 cm ponev, še je uporabna vsekakor ..aja, vonja po ribah skoraj ni ;)

silence
15.08.2007, 18:57
OK, okna na stezaj odprta, pa bo. (mam zanic napo, pa kr OK velko kuhno:d ). Piscanca se dela skor na isti nacin; dve kili soli, pa u pecico. Baje ful dober (kot vegi tega pac ne morem komentirat anede:approve:).

monster
15.08.2007, 19:11
...pišče v soli komplet je naslednji projekt ja :)

mrjerry
16.08.2007, 08:16
Pohvalno, monster. Kuharski eksperimenti so superca :approve: