Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pomoč-otrok, ločitev, varstvo otroka...


Pablo
02.09.2007, 07:01
Pozdravljeni
Zanima me nekaj delikatnih zadev, ki se tičejo družine, otroka,staršev...
Prijatelj si je z novo prijateljico, s katero imata namen ostati skupaj nakopal probleme v svoji družini in pri svojih starših. Z ženo imata čudovitega otroka(4), katerega oba lepo vzgajata, živita pa v stanovanju njegovih staršev, ki so stanovanje pred dvanajstimi leti kupili prav za niju. Starši živijo v drugem kraju, v svoji hiši.
Mož si vsekakor želi ohraniti stike in prijateljstvo z ženo(sploh zaradi otroka in ker si ne želi kreganja in podtikanja polen pod noge), otroka bi rad večkrat peljal na počitnice z novo prijateljico(ima dva otroka in je ločena), kjer ima otrok vse pogoje normalnega preživljanja počitnic(stanovanje, hrana, spoštovanje... izleti, zoo, bazen, kino...). Prijateljica je pripravljena sprejeti otroka, saj je tudi ta možakar sprejel njena, in se nima nikakeršnega namena kregati z ženo, celo obratno, rada bi navezala stik, kar se tiče otroka... ga prišla iskat, javila če je zbolel, ga zaradi pomankanja časa odpeljala ali prišla iskat kadar bi bil na vključen v razne kroške ali aktivnosti... Če že ne sama, pa z očetom. Tukaj žena dela problem, da druga ženska ne bo imela njenega otroka in da ga mož ne bo mogel vzeti s sabo, kljub temu, da so razčiščeni pojmi glede tega kdo je mati, da imajo vsi otroci samo eno mamo in očka, da on nikoli ne bo očka njenih otrok in obratno...
Drugi problem pa je ta, da sedaj starši mečejo ven iz tega stanovanja možakarja, da bi mogoče stanovanje prodali, ali pa postavili določene pogoje. Najboljša rešitev bi bila, da bi se stanovanje prodalo, se kupila dva manjša, ki pa nebi bila oddaljena, tako da bi otrok imel v bližini očeta in mamo ter vse pogoje, da se normalno razvija in da ne trpi. Druga rešitev pa bi bila, da bi šla žena živeti z otrokom v hišo njegovih staršev(kar ona noča zaradi ponosa), stanovanje bi se prodalo, možakarju pa bi se kupilo garsonjero in vsi bi bili zadovoljni. Vse nepremičnine bi itak bile v oporoki pisane na otroka(slučaj smrti...)
Za vaša mnenja, mogoče celo rešitve in pomoč se vam lepo zahvaljujem
No, pa še to, starša še nista ločena.:dontknow:

Irina
02.09.2007, 09:47
Za začetek, gospod (naj je še tako fejst možakar) ne more sedeti na dveh stolih. V kolikor si je našel drugo življensko sopotnico, bi bilo pričakovati (od tako fejst možaka) da se preseli k novi izbranki, ali si skupaj poiščeta novo bivališče. Če ima res tako rad svojega otroka, potem naj se ga sedanje stanovanje ne tiče. Saj ga z ločitvijo ne bo izgubil. namenjeno je pa tako in tako sinu iz sedanjega zakona. Predvsem je pomembno, kdo je lastnik stanovanja. V kolikor so to starši, jih razumem, da jim je v tej situaciji bolj pomemben vnukec kakor sin.

Mogoče bi bilo še najbolj pametno, da se s soprogo ponovno pogovorita.

monster
02.09.2007, 11:41
Hvala Irina, glede stanovanja si mi odvzela tipkanje ;) točno tako!

Kar se tiče pa odnosa do otroka ... ne glede na ločitev ali ne, so stiki med otrok in roditeljem namenjeni njima in ne novim partnerjem staršev ... izgovori, da je včlasih tako lažje itd itd ne zaležejo. Prav tako bi tebi in tvojemu prijatelju oporekal glede tega, koliko 4letnik res ve, kaj so novi odnosi med obema :) To bo prinesel čas. Najprej pa lepo skrbeti za odnos oče-otrok :) ... če pa se recimo očetu med vikendom pridruži nova partnerka, to ni ni nič narobe. Ne pa da ona gre iskat otroka, z njim preživlja veliko časa, ker je očka pač zaposlen :s

Po pogovoru s ženo je ob soglasju obeh možno tudi skupno starševstvo. V tem primeru je skrb za otroka razdeljena 50-50

o sedenju na dveh stolih pa vsekakor v celoti podpiram Irino. Samo še to: lastnik nepremičnine lahko nekoga vrže ven, če se dejansko izkaže, da dotični tam ne živi, da mu najde novo bivališče ali s tožbo na izselitev. Roko na srce, če so lastniki starši "bivše" žene, bivši mož nima tam kaj iskati in naj si anjde novo bivališče.

monster
02.09.2007, 11:46
še enkrat sem prebral tvoj post, kolega Pablo

"prijatelju" povej, da "pomanjkanje časa" odlično kaže na resnično željo po skrbi za otroka :veryevil:

in da takrat pride po otroka nova prijateljica :o ... pa še niti ločena nista ... :o mal več pameti.

Pablo
02.09.2007, 11:54
Lastniki stanovanja so njegovi starši. Prijatelj bi rad, da se vse reši brez prepirov, po prijatejski poti in brez trplenja. Toda roko na srce(ne me razumeti narobe, ker cenim matere, žene, ženske...), v takšnih situacijah se ženske spreobrnejo, postanejo maščevalne, niso za kompromise, pogovore... dobesedno trga se jim, kot da se je v njih naselil hudič.

monster
02.09.2007, 11:58
itaq. Tudi njegova nova partnerka bo postala hudič ane? Čez nekaj let ...:d ..v resnici so vse ženske iste ...hm, zakaj se pa potem podoaja v novo razmerje? :veryevil:

glede stanovanja, če so lastniki starši, nima nobenih pravic. Lahko se izseli prostovoljno ali pa ga ven vržejo s sodno odločbo. Garsonjera bi bila dobra volja staršev :o ...samo zakaj pa? A je ta tvoj prijatelj opravilno sposobna odrasla oseba? ...no torej ...
Ojej, pardon, šele zdaj videl se pardoniram ... NJEGOVI starši. Aha. Ona gre lahko z otrokom, kamor želi, če tako hočejo njegovi starši ... lahko se usedejo in razdelijo flat na dve garsonjeri ali pa ne ...

p.s. pablo, not, žal ne delim tvojega mnenja o maščevalnih ženskah, delim pa lahko mnenje o očkih, ki bi si radi skrb za otročka malo olajšali :)

monster
02.09.2007, 12:10
v primeru, da so se sposobni pogovarjati, se seveda lahko zmenijo karkoli ...

najprej pa bi se veljalo dogovoriti o zaupanju otroka v varstvo in vzgojo: njej, njemu ali skupno starševstvo

Irina
02.09.2007, 16:11
Zapis sem še enkrat prebrala. Ves problem je samo, v za sedaj še prvi zakonski ženi. Nihče se ni vprašal kako se ona počuti v tej situaciji, kaj si ona želi. Ne samo otroku, tudi njej sta fejst možakar in njegova prijateljica pripravila njima dopadljiv scenarij. In cel problem je v tem, da ljudje niso predmeti, ki bi jih prestavljali takrat in tako kakor nam vstreza.

Eno zlobno vprašanje. Kdaj pa je ta fejst možak našel čas za prijateljico in njena otroka, če se je poleg zaposlitve še toliko ukvarjal s svojo družino (izleti, bazen, zoo......). Verjetno takrat, ko je bil od jutra do večera zaseden s službenemi zadevami in je žena sitnarila, da ga ni nikoli doma in sta s sinetom večno sama. Ne vem, samo sprašujem.

monster
02.09.2007, 16:17
irina ...;) ... :kisses: bereš mi misli

Irina
02.09.2007, 16:32
To ni možno, saj sem samo ženska. Mogoče me je v celem Pablovem zapisu zmotilo to, da sedanji ženi ni namenjena niti ena prijazna beseda. Lahko bi bila, vsaj iz vljudnosti.

monster
02.09.2007, 16:37
mene pa moti lahkotnost tega, kako zveze z res mejhnimi otroci razpadajo :(

4letnik bo z lahkoto sprejel, da sta oči pa mami narazen, da ima oči novo žensko, mah, kaj je pa to problem za mulca ... :veryevil:

mal več pameti pri načrtih in mal več pripravljenosti za izboljšnaje stanja si želim. Če si v takšni zvezi z žensko, da imaš z njo otroka, vaju verjetno nekaj veže, razen, če ni bil "izhod v sili" ali "ponesrečen" ... :o ... mal več volje za zgladitev sitaucije ... ker otroci so tisti, ki nasrkajo.

Irina
02.09.2007, 16:45
Tukaj razpravljava samo midva. Pablo se verjetno na tako prijeten dan potepa kje po Italiji. Njegov prijatelj pa bog si ga vedi kje in s kom igra fejst možaka.

monster
02.09.2007, 16:48
ma ja, gledajo pa tud tretji ;)

zadnjič v službi. poroka feb 2007, otrok maj 2007, razveza julij 2007 :o ...men se zdi to skregano z logiko ...

Pablo
02.09.2007, 17:51
Ne, žena tega možakarja je odlična ženska, zvesta, odgovorna, odlično vzgaja otroka.. skratka nima napak. Kaj naj rečem, fant se je zaljubil, prijateljica tudi... mati narava.

Pablo
02.09.2007, 17:54
Pablo je bil na kolesarski turi.;)

Irina
02.09.2007, 19:26
Ne, žena tega možakarja je odlična ženska, zvesta, odgovorna, odlično vzgaja otroka.. skratka nima napak. Kaj naj rečem, fant se je zaljubil, prijateljica tudi... mati narava.

Potem naj si ta fejst možak spakira kufre in si z novo ljubeznijo splete novo gnezdo. Odpade barantanje za stanovanje in vsiljevanje svoje nove partnerke kot varuške. Po pravici ti povem, da v kolikor bi bila "ledih in fraj" si prav gotovo ne bi izbrala za partnerja moškega, ki bi zapustil svojega, majhnega otroka in skušal mojim otrokom igrati dobrega očija. Ne bi mu zaupala.

V tem trenutku naj tvojega prijatelja bolj skrbi, kako bo svojemu štiri letnemu sinetu obrazložil zakaj ga ni več domov. Zakaj je njegov oči sedaj nekim drugim otrokom oči.

gostMR
05.09.2007, 13:13
Ja malce nastaja problem s to demokracijo in svobodo v vsem.
Fantje in dekleta se takoj zaljubijo, seveda je takoj otrok na poti. Prvi problemcek, no ja mogoce sedmi, pa ze gresta narazen.
Vcasih je potrebno malo potrpeti, OBA. Ja ce je alkoholizem zraven, mamila, nezvestoba ali kaj hujsega, takrat je potrebno razmislati o odhodu. Prvo pa vedno najprej pomislite na otroka, a ni bil sad ljubezni. Kaj je otrok naenkrat naredil, da je sedaj taksen problem.
A nimajo starsi kaksne sibe pri roki. Pa ceprav se praviloma naj ne bi vmesavali. Dajte ze prej kaj delati na odnosih, ze takrat ko se se imate radi!!!

n...
05.09.2007, 21:28
ta super oce pozablja, da je otrok zivo bitje in ne pisasta igracka, ki bi bila malo pri mami, malo pri ocetu, malo pri ocetovi trenutni ljubici...100% podpiram otrokovo mati, ki ne pusti, da je njen otrok v varstvu pri njegovi ljubici.pomojem se bo mama rajsi "na pol pretrgala" do bo zmogla vse narediti za svojega otroka (ga peljala v solo,na kosarko, na 1000razlicnih krozkov,v hribe,na pocitnice,v zoo itd itd...)kot pa da ga bo zaupala zenski, ki je otroku "ukradla" oceta, torej cloveka, ki mora otroku stati ob strani, mu biti vzor, mu pomagati, mu svetovati ipd. Ker oce ni clovek, ki ima otroka tako malo za hobi, ga obisce 1x tedensko (mesecno?...) in ga pelje na pico ter v zivalski vrt. sori ampak meni se zdi, da je boljse da takega oceta ni, kot pa da se pojavi enkrat na 14dni in bega otroka ter mu posega v vsakdanje zivljenje.ogromno otrok izhaja iz takih neurejenih druzinskih razmer in veliko jih ima kasneje v dobi odrascanja velike probleme, v skrajnih primerih zabredejo celo v droge in kriminal...tukaj je en izmed faktorjev tudi ta, da je ocka zapustil mamico in se rajsi zabaval...

dejte ljudje ne biti tako egoisticni in misliti samo nase in se imeti fino v zivljenju.:nonono:

za stanovanje so povedali ze drugi, ceprav nisem brala vseh postov.

monster
05.09.2007, 21:37
gostMB in n... :approve:

a je treba še kaj povedat?

pinky
05.09.2007, 21:44
Ja, je. Da če že pride do ločitve, misli predvsem na otroka, ki ni ničesar kriv in tule bolj trpi kot starši. In požri ponos, užaljenost, nevoščljivost ali pa kar te že muči in se o vsem normalno pogovori. Predvsem pa o druženju obeh z otrokom. Ne se kregat in predvsem ne otroku govorit, da je očka (al pa mami) grd in žleht in podobno. In tudi ne tega, da je njegova sedanja zmaj.

monster
05.09.2007, 21:46
ok. bravo pinky ... :kisses:

lila5
05.09.2007, 21:54
Pozdravljeni
Zanima me nekaj delikatnih zadev, ki se tičejo družine, otroka,staršev...
Prijatelj si je z novo prijateljico, s katero imata namen ostati skupaj nakopal probleme v svoji družini in pri svojih starših. Z ženo imata čudovitega otroka(4), katerega oba lepo vzgajata, živita pa v stanovanju njegovih staršev, ki so stanovanje pred dvanajstimi leti kupili prav za niju. Starši živijo v drugem kraju, v svoji hiši.
Mož si vsekakor želi ohraniti stike in prijateljstvo z ženo(sploh zaradi otroka in ker si ne želi kreganja in podtikanja polen pod noge), otroka bi rad večkrat peljal na počitnice z novo prijateljico(ima dva otroka in je ločena), kjer ima otrok vse pogoje normalnega preživljanja počitnic(stanovanje, hrana, spoštovanje... izleti, zoo, bazen, kino...). Prijateljica je pripravljena sprejeti otroka, saj je tudi ta možakar sprejel njena, in se nima nikakeršnega namena kregati z ženo, celo obratno, rada bi navezala stik, kar se tiče otroka... ga prišla iskat, javila če je zbolel, ga zaradi pomankanja časa odpeljala ali prišla iskat kadar bi bil na vključen v razne kroške ali aktivnosti... Če že ne sama, pa z očetom. Tukaj žena dela problem, da druga ženska ne bo imela njenega otroka in da ga mož ne bo mogel vzeti s sabo, kljub temu, da so razčiščeni pojmi glede tega kdo je mati, da imajo vsi otroci samo eno mamo in očka, da on nikoli ne bo očka njenih otrok in obratno...
Drugi problem pa je ta, da sedaj starši mečejo ven iz tega stanovanja možakarja, da bi mogoče stanovanje prodali, ali pa postavili določene pogoje. Najboljša rešitev bi bila, da bi se stanovanje prodalo, se kupila dva manjša, ki pa nebi bila oddaljena, tako da bi otrok imel v bližini očeta in mamo ter vse pogoje, da se normalno razvija in da ne trpi. Druga rešitev pa bi bila, da bi šla žena živeti z otrokom v hišo njegovih staršev(kar ona noča zaradi ponosa), stanovanje bi se prodalo, možakarju pa bi se kupilo garsonjero in vsi bi bili zadovoljni. Vse nepremičnine bi itak bile v oporoki pisane na otroka(slučaj smrti...)
Za vaša mnenja, mogoče celo rešitve in pomoč se vam lepo zahvaljujem
No, pa še to, starša še nista ločena.:dontknow:

A najboljša rešitev? Za tvojega prijatelja in njegovo novo ljubezen sigurno.........sama si recimo bolj težko predstavljam, da bi v primeru ločitve šla živet k staršem svojega bivšega moža.........

In ta tvoj prijatelj, ki ga v neomajni skrbi za otroka pesti bolj problem stanovanja kot pa otrok......omenja se le preživljanje počitnic, kako bi njegova nova ljubezen šla iskat otroka namesto njega......otrok bi itak živel pri mami in v svoji ljubezni in skrbi za otroka bi jima naj privoščil vsaj stanovanje ne pa da bi ga delil na pol.........

Ker se s svojo ženo ne razume oz. si je tvoj prijatelj našel novo ljubezen in se namerava ločiti pa je treba vzeti v zakup tudi probleme, ki pri tem nastanejo ne pa igrati na struno nekega dobrohotneža, ki pod krinko neomajne ljubezni do otroka in vzvišene lojalnosti do bivše žene misli v prvi vrsti le na najbolj ugodno rešitev zase...........

monster
05.09.2007, 21:57
pablovemu "prijatelju" ne kaže najbolje ;) ..očitno je zadeva veliko preveč prozorna, da bi sprevideli njegove "dobre namene" :)

Pablo
07.09.2007, 06:39
V tem primeru ni mamil, alkohola, pretepov... Družina je normalna povprečna slo. družina, katero pesti edini problem-nova ženska. Ko sem se včeraj pogovarjal z njim, mi je dejal, da ta "ljubica" ni mišljena kot varuška, kot se tukaj na veliko piše, ampak kot ženska ki je pripravljena spoštovat njegovega otroka, in ravnat z njim kot vsaka normalna ženska. Seveda pa mu nikoli ne bo mati. Namen imata kupiti stanovanje v istem kraju ali bližini, tako, da to nebi bilo tedensko ali mesečno srečanje temveč vsakodnevno, sploh pa kar se tiče šole, učenja, vzgoje, nadzorstva v adolescenci... Vidim, da ta forum obdelujejo večinoma ženske, zato ga vse pljuvajo. Mislim pa, da je tako ljubezen kot otrok del mati narave.

monster
07.09.2007, 11:52
monster ni ženska ;)

zate in priajtelja pa velja, da bo treba spregledat ... niso samo droge, nasilje in alkohol "zlo" v odnosnih zadevah. Ne vem, kako naj ti še bolj nazorno napišem (razen če pogledate Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v člen 106 in 106a), da je stik med otrokom IN očetom in ne med otrokom in njegovo novo partnerko. Z njo se lahko otrok odlično razume in je to fajn, vendar zadev v zvezi z otrokom (prihajanje, hranjenje, varstvo) ureja oče in še enkrat oče. Bolj jasno ne morem napisati.

ps. žal pablo, o "obvladovanju" žensk in kako se spremenijo v hudiča, si pa že objavil nazoren post :)