Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : 2 PC - 1Hi-Fi


primozib
02.09.2007, 11:26
Imam morda kdo kak predlog kako naj priklopim dva PC-ja na en Hi-Fi sistem, problem je v tem, da ima stolp samo en AUX vhod, po moji logiki bi vrjetno mogel narediti nek vmesnik, z dvema vhodoma in enim izhodom, vjetno bi moral vmse vgraditi tudi kake diode. Prosim za kak uporabem nasvet.

LP

Slowhand
02.09.2007, 21:12
primerne adapterje se da kupit v elektro trgovinah,tko da ni problema...
sočasno predvajanje muzke pa itak odpade,razen če nardiš mono vezavo in en kanal uporabiš za en komp,drugega pa za drug...

Karl
03.09.2007, 19:57
Vmesnik, ki ga omenjaš, je v bistvu mešalna stopnja. Na bolhi se kdaj pa kdaj najdejo tudi zelo poceni mešalke, ki pa potrebujejo posebej napajanje. Če ti elektronika ni tuja, se lahko lotiš tudi izdelave te stopnje po načrtu. Usmerniške diode ti same po sebi ne bodo koristile, saj gre za izmenične signale. Tisto, kar imaš verjetno v mislih s temi diodami, se rešuje z upori po nekaj-kOHM-ov.

Še najenostavnejša rešitev pa je, da priključiš izhod zvočne kartice enega izmed računalnikov na vhod (line-in) zvočne kartice drugega (najbolje tistega, ki bo v vsakem primeru prižgan). Seveda tu nastane problem, če eden izmed računalnikov ne bo prižgan vedno, ko boš hotel s kateregakoli predvajati.

Slowhand
05.09.2007, 16:42
Karl,tuki se pa mal ne strinjam s tabo...
tud če oba line out izhoda iz kompov poveže na en vhod stolpa ne bi smel bit problemov (kvečjem zmešnjava zvoka)...
pač ugasneš en izvor....
zadeva preskušena...skurjenga ni blo nič...
adapterji z dvema jack vtičnicama in enim jack izhodom (različnih dimenzij od 3,5 do 6mm)) se pa dobijo...
dobr,mešalka oz.mini mešalka je tud na izbiro,sam je po moje nepotreben strošek - rezultat pa isti) :approve:

Karl
05.09.2007, 18:23
Zavedati se je treba, da s tem, ko povežeš izhoda obeh zvočnih kartic na skupni vhod na stolpu, si ju hkrati povezal tudi paralelno (vzporedno). To pa prinese nevšečnosti, saj postaneta izhoda drug drugemu v breme in lahko pride do pregrevanja, ker bi se dobršen del moči signala porabljal znotraj zvočne kartice, namesto, da bi se razporedil na izhod (čemur je vse skupaj tudi namenjeno), v določenih okoliščinah pa pride tudi do motenj (brnenja), do izgube dinamike, hitreje pride do clippinga ali če bi povezoval na ta način več naprav, tudi do okvare. Ne glede na to, da v tvojem primeru ni prišlo do okvare, to še ne pomeni, da je bilo pravilno izvedeno (hočem samo povedati, da to, če nekaj kratkoročno ne pregori, še ne pomeni, da stvar deluje tako, kot bi morala in naj zunanje opazovanje trenutnega stanja ne bo referenca za ocenitev razmer v vezjih). Glede na to, da so moči na tem predojačevalniškem nivoju relativno majhne, se pri 2 napravah morda res lahko tako "po domače" rešuje problem, vendar bi se tako reševanja problema pri izhodih za zvočnike kaj hitro končalo z okvarami.

Kar se adapterja tiče, nisi navedel pravzaprav ničesar drugega, razen to, kateri tip priključkov ima. Za odpravo zgoraj omenjenega problema, bi potreboval oba izhoda ločiti z upori po 10 kOHM, vendar bi to prineslo tudi slabljenje signala, kar pa bi se dalo rešiti z določenim pojačanjem glasnosti na glasbenem stolpu. A kljub temu bi zaradi izgube signala na vhodu prišlo tudi do določene izgube razmerja signal/šum.

Morda sem v prejšnjem postu pozabil omeniti, da obstajajo tudi pasivne mešalke, ki pa doprinesejo tudi do 12 dB atenuacije (-12dB), kar je pa pač cena za to, da mešalka nima lastnega napajanja.

mrjerry
07.09.2007, 07:46
Kolikor je meni znano, lahko v trgovinah z elektroniko kupis ready made skatlice z enim izhodom in dvema vhodoma ter vmesnim preklopnim stikalom.

Snif
08.09.2007, 19:37
Jst sem rešil tako, da je en pc priklopljen na HIFI sistem, drugi pa vezan v mrežo. (predvajaš lahko v bistvu vse preko mreže, če rabiš ima pa drugi pc še vedno zvočnike). Sicer pa za izravnavo zvoka uporabljam predojačevalec.