Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kodeks RTV


monster
26.09.2007, 19:19
Sicer umaknjen, vendar tako zabavno branje, da so mi iz oči tekle solze čiste blagoslovljene vode, med branjem sem se trikrat pokrižal in enkrat pokleknil ...potem pa prasnil v smeh :d

samo izvleček za lačne dobre zabave :)

Lepo je, če se ob vsakokratnem srečanju med seboj prijazno pozdravimo, tako v poslovni stavbi kot izven nje.
* Spoštljiv odnos do strank, gostov, nadrejenih, sodelavcev in podrejenih sodi v osnovno kulturo vedenja vsakega zaposlenega.

* Mobilni telefon imamo v času službe nastavljen na diskretno zvonjenje, da ne moti sodelavcev pri delu.
* Pri vstopanju v druge pisarne je potrebno potrkati. Če boste ob vstopu našli sodelavca pri telefonskem razgovoru, je vljudno, da se umaknete iz prostora oziroma vstopite le, če vam sodelavec da znak, da lahko vstopite.
* Več kot prijateljstvo na delovnem mestu ni primerno. Medsebojni odnosi naj bodo poslovni in ne preveč osebni.
* Prijaznost in strpnost se v osebnem stiku s strankami, gosti ali sodelavci vedno obrestuje. Prijazna beseda in nasmeh ublaži še tako nestrpen odnos.
* Če bomo videli, da ima sodelavec veliko dela, mi pa imamo trenutno čas, mu bomo pomagali in s tem bo delo prej končano. V primeru, da sami ne bomo zmogli ugodno rešiti določenih zadev, za pomoč prosimo sodelavca.

(3) 2- * Na delovno mizo sodijo zadeve, ki so trenutno v obdelavi, ostalo pa v predale in omare.
* Na stene in delovne površine ne lepimo in ne postavljamo osebnih predmetov, ki ne sodijo na delovno mesto.
* Delovnega mesta med delom ne zapuščamo, pač pa za urejanje zadev s sodelavci, v kolikor je to mogoče, urejamo po telefonu in elektronski pošti.
* V primeru, da moramo zapustiti delovno mesto, bomo o tem obvestili sodelavca ter poskrbeli za ustrezno preusmeritev telefonskih klicev.
* Na sestanke bomo vedno prihajali točno. Kadar se sestanka ne moremo udeležiti, bomo to sporočili nekaj dni prej in opravičili odsotnost. (pravočasno!!)
* Poslovni prostori morajo biti urejeni. Vsak delovni dan bomo zaključili tako, da svojo pisalno mizo pospravimo.

(3) 3- * Osebna urejenost ne sme motiti strank, gostov in sodelavcev.
* Na delovnem mestu in v stiku s strankami in gosti bomo vedno urejeni, primerno oblečeni in čisti. Neprimerna so športna oblačila in obutev, pa tudi sledenje ekstremnim modnim smernicam.
* V stiku s strankami bomo vedno oblečeni poslovno. Na delovnem mestu, kjer nimamo stika s strankami, bomo oblečeni poslovno neformalno.
* Ne dovolimo, da bi neurejen videz, neugoden telesni vonj ali neprimerna obleka pri delu prevladali nad našo strokovnostjo.
* Osebno garderobo, torbice, rezervne čevlje ipd. bomo imeli pospravljene v garderobni omari oz. na obešalniku.
* Ker gojimo kulturo oblačenja, je manj primerno, če nosimo: majice s sporočilnimi napisi, majice brez rokavov, oprijete hlače, majice, skozi katere se vidi spodnje perilo, športne čevlje, prosojna oblačila, kratke hlače, jeans, ipd.

lady_lucifer
26.09.2007, 19:22
ene tukej so cist common sense zadeve, k bi jih mogu poznat vsak :dontknow:

monster
26.09.2007, 19:29
žal gojim ekstremni modni imidž in se s tem ne strinjam. pa patike nosim :)

lady_lucifer
26.09.2007, 19:30
dokler se ne vid, da mas prepirsane bradavice, je vse ok :d:d:d

monster
26.09.2007, 20:53
Predlog kodeksa, ki je bil sicer umaknjen, dobro odraža miselnost RTV hiše in njeno klerikalno naravnanost.

Guzej se je zgrožen že oglasil, ker je "interni osnutek" končal v javnosti. Predlog umika in piha na dušo, naj vseeno živijo v njegovem duhu. Pa dobro, sej vsi vemo, da nima pojma o televiziji, ker je to povedal že sam pred 3 leti, vendar smo milsili, da se bo kaj naučil. Direktor MEDIJA si, verjetno bo kaj končalo tudi v medijih :)

monster
04.10.2007, 21:30
LOL :d :d

Zloglasni osnutek kodeksa ravnanja zaposlenih v RTV Slovenija je med zaposlene in potem v medije prišel na podlagi nerodne pomote Cvetke Žirovnik, pomočnice generalnega direktorja RTV Antona Guzeja za organizacijske in kadrovske zadeve. Znano ambiciozna Žirovnikova naj bi ga po elektronski pošti poslala prehitro, brez vednosti Guzeja, kar so nam neuradno potrdili tudi nekateri vodilni televizijci. Izvedeli smo tudi, da je Žirovnikova, ki je bila očitno zadolžena za pripravo kodeksa, besedilo dobesedno prepisala iz kodeksa Banke Slovenije, kar so ertevejevski hekerji brez večjih težav ugotovili iz računalniških dokumentov s pomočjo ukazov properties, kjer je razvidno, da pod company piše Banka Slovenija in začetnice resničnega avtorja kodeksa.
Na naše vprašanje, ali držijo trditve, da naj bi osnutek spornega kodeksa zaposlenim predčasno posredovala Žirovnikova, ki naj bi kodeks enostavno prepisala iz kodeksa Banke Slovenije, so nam iz RTV sporočili naslednje: "Osnutek kodeksa ravnanja zaposlenih v RTV Slovenija je vodstvo RTV Slovenija pripravilo na podlagi sklepa Nadzornega sveta. Osnutek oziroma delovno gradivo je bilo pripravljeno na osnovi podobnih dokumentov, ki jih imajo številna slovenska podjetja, ki smo si jih pred pripravo osnutka tudi pridobili ter jih pregledali. V osnutku kodeksa ravnanja zaposlenih v RTV Slovenija so seveda upoštevane in dodane tudi vsebine, ki so povezane s posebnostmi, ki izhajajo iz delovanja javnega zavoda. Kot smo že zapisali v odgovoru novinarju Pozareporta Mitji Vrdelji, je osnutek kodeksa pripravljen za nadaljnjo obravnavo, predelavo, krajšanje in popravke. Gre zgolj za osnutek v najširši obliki, z neprečiščenim besedilom, ki je še nelektoriran in še nepregledan s strani vseh pristojnih na RTV Slovenija. Tudi Svet delavcev in Sindikati RTV niso imeli možnosti izreči svojih nestrinjanj, črtanj…Gre za neuraden dokument za interno uporabo, ki ni bil namenjen širši javnosti."