Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kateri RAM?


Pinturichio
17.10.2007, 15:09
Kupujem dodatne rame pa me zanima kateri spominski modul (512 ali 1024) bi pasal v trenutno mojo konfiguracijo: (da ne bom kaj zaj...)
http://shrani.si/?2M/VJ/xAOWxmX/untitled.jpg

Hvala za odgovore

_Es_
17.10.2007, 15:36
Pomoje se ti bol splača dat stare ven pa nove not (s hitrejšo frekvenco), ker boš 166hmz RAMe težko kje našel.

Poglej, kako hitre RAMe podpira tvoja plata in si kupi pač tisto kar je v zgornji meji.

(primer: http://www.mimovrste.com/artikel/1140413519/patriot-ddr-long-dimm-1-gb-400-mhz . )

Pinturichio
17.10.2007, 17:04
Podprti tipi spomina DDR-200 SDRAM, DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM
Tako mi piše v Everestu. Torej lahko dokupim RAM z največ 333 Mhz? Kajti pregledal sem cel net pa nič našel :(

_Es_
17.10.2007, 19:10
Nažalost res.

Še pogooglaj, probaj še 266 mhz. Vso srečo ;)

Pirotehnik
17.10.2007, 20:05
najbolš da si kupš novo plato s podporo za DDRII....

zeriX
17.10.2007, 20:12
Nažalost res.

Še pogooglaj, probaj še 266 mhz. Vso srečo ;)

Get real.
Ram je lahko hitrejši. Ampak bo deloval na maksimumu ki ga podpira plata.
Enak princip fiček pred porschejem po enosmerni. Ker ne moreš prehitet pelješ lahko hitro tako kot fiček in nič hitreje.

Pinturichio
17.10.2007, 20:26
Get real.
Ram je lahko hitrejši. Ampak bo deloval na maksimumu ki ga podpira plata.
Enak princip fiček pred porschejem po enosmerni. Ker ne moreš prehitet pelješ lahko hitro tako kot fiček in nič hitreje.

Pol bi ta bla v redu?

http://www.mimovrste.com/artikel/1140413519/patriot-ddr-long-dimm-1-gb-400-mhz#pictures

zeriX
17.10.2007, 20:52
Hja tu je pa spet da je ta verjetno preveč nova.
Tako iz glave nevem, neka mala možnost je da bi delovalo.
Če ti plata podpira LONG DIMM potem bo delalo, če pa ne podpira pa verjetno nebo delalo.

mckeky
18.10.2007, 09:43
Pol bi ta bla v redu?

http://www.mimovrste.com/artikel/1140413519/patriot-ddr-long-dimm-1-gb-400-mhz#pictures

Tudi moja plata podpira najvec 333 pa sem narocil tale ram... itak lepo dela na 333 ceprav je 400

Kaco
19.10.2007, 15:57
Pomoje se ti bol splača dat stare ven pa nove not (s hitrejšo frekvenco), ker boš 166hmz RAMe težko kje našel.

Poglej, kako hitre RAMe podpira tvoja plata in si kupi pač tisto kar je v zgornji meji.

(primer: http://www.mimovrste.com/artikel/1140413519/patriot-ddr-long-dimm-1-gb-400-mhz . )

Jaz isto razširjam RAM iz 512 na 1GB. Imam pa takele podatke o moji slotih. http://shrani.si/?2w/L8/1BlB5Dfj/sandra1.png

Kaj potem kupim tega http://www.mimovrste.com/artikel/1140413519/patriot-ddr-long-dimm-1-gb-400-mhz ali lako kakega več?

Kaco
26.10.2007, 13:35
Kaj potem kupim ta DDR ram ali ne.

Erikfrik
27.10.2007, 23:54
Ja jest tud nadgrajujem svoj glavni pomnilnik... pa zdej ne wem a bi kar uzel enga ven in ga nesu v trgovino, da mi dajo tazga k ga že mam al kej druzga naredu.U glavnem ne bi rad kupu zdej vse na novo ampak samo dodal recimo 512MB... Kakorkoli že tuki je moja konfiguracija pa če lahko kdo kej pove kaj narest:

pomnilnik: http://shrani.si/?/Pj/2Vd6hINC/ram.png
plata: http://shrani.si/f/33/Am/3GPkhUjm/plata.png

mckeky
28.10.2007, 01:38
Ja jest tud nadgrajujem svoj glavni pomnilnik... pa zdej ne wem a bi kar uzel enga ven in ga nesu v trgovino, da mi dajo tazga k ga že mam al kej druzga naredu.U glavnem ne bi rad kupu zdej vse na novo ampak samo dodal recimo 512MB... Kakorkoli že tuki je moja konfiguracija pa če lahko kdo kej pove kaj narest:

pomnilnik: http://shrani.si/?/Pj/2Vd6hINC/ram.png
plata: http://shrani.si/f/33/Am/3GPkhUjm/plata.png

Vse kar moras storiti je to, da gres v trgovino in reces, da bi imel 512mb pomnilniski modul z oznako DDR in paziti, da ti pordajalec ne ponudi DDR2 ali pa ga z nekaj kliki narocis tukaj,......
http://www.mimovrste.com/artikel/1140413721/patriot-ddr-long-dimm-512-mb-400-mhz

Pinturichio
30.10.2007, 12:00
No sedaj sem dokupil 1G ddr400. Imam pa še stari ram 512MB ddr333. Zdaj me pa zanima če je možno da računalnik dela počasneje z 1,5G (oba rama vendar z različno frekvenco) kot z 1G (samo novi ram), kajti zdi se mi da je računalo z obema ramoma delalo občutno počasnejše kot samo z novim ramom? Ima različna frekvenca ramov kaj vpliva?

Kaco
09.11.2007, 09:54
No sedaj sem dokupil 1G ddr400. Imam pa še stari ram 512MB ddr333. Zdaj me pa zanima če je možno da računalnik dela počasneje z 1,5G (oba rama vendar z različno frekvenco) kot z 1G (samo novi ram), kajti zdi se mi da je računalo z obema ramoma delalo občutno počasnejše kot samo z novim ramom? Ima različna frekvenca ramov kaj vpliva?
To tudi mene matra.

zeriX
09.11.2007, 11:04
Ja vpliva. Počasnejši modul vpliva na hitrejšega in sicer tako da hitrejši modul dela enako hitro kot počasnejši modul.