Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Marinada za piščančje meso


Mesečnica
22.10.2007, 11:08
Nama z mojim dragim včasih ful zapašejo v pečici pečene piščančje perutničke (s krompirjem, seveda :p). Običajno jih samo posolim in malo kakšne začimbice gor potresem, pa so super. No, prilegla bi se kakšna sprememba, pa sem razmišljala o marinadi. Imate kakšen dober recept? Ali pa morda veste, kako narediti nekaj podobnega marinadi, ki jo Perutnina Ptuj da k svojemu piščancu po ptujsko? Ta mi je prav huda :p :p :p

pinky
22.10.2007, 11:25
za ptujsko ne vem

men je dobro, če kot marinado uporabim sam gorčico in sojino omako

silence
22.10.2007, 11:25
Jest sem vegetarijanka - pa tole po ptujsko izkoristim, ker nimam kej sfalit :angel: :d :d Baje je ful dobro.

Ni hujsga kot kuhat neki kar ne mores probat, da pol naslednjic lohk kaj izboljsas :dontknow:

TuNina
22.10.2007, 12:19
jaz ponavadi uporabljam gorčico.. in papriko v prahu.

Mowgli
22.10.2007, 13:02
A) olivno olje, strt česen, paprika, piment

B) zenf, soja, poper, sol (odvisno od soje)

C) rožmarin, sol, poper

:dontknow:

nattka
22.10.2007, 22:49
olivno olje, česen, ščepec ostre paprike, sladka paprika, rožmarin, sol, za trohico popra ...

zverina
23.10.2007, 08:03
pa zenf daste že na začetku pečenja na piščanca?

silence
23.10.2007, 08:21
Ne - kasno uro do dve prej :d

Mowgli
23.10.2007, 08:52
pa zenf daste že na začetku pečenja na piščanca?

Ja, nekaj časa je že fino, da mesek vpija paco. Sicer pa ga lahko v pečico zabrišeš zavitega v alu folijo in se še malo poduši v nanešenih aromah.

Čeprav ga ni čez zlato umeno rjavo barvo pečenega meska. A ne, silence? :d

freya
23.10.2007, 08:58
Tole bi bilo uporabno tudi za purana pečena v voku ;)

Mowgli
23.10.2007, 09:08
Lačen!

zverina
23.10.2007, 10:32
Lačen!


ja pol pa spet na drugem topiku jokaj, da te je Greenpeace na morju med sončenjem v vodo vlekel.:mad:


jaz ponavad po pečenju piceka oz. mal prej, ko ga vzamem ven oblijem z limoninim sokom.:p

mrjerry
29.10.2007, 13:10
Katerakoli mesanica suhih zacimb je okej. Ce se pece v pecici v odprti posodi (na pekacu, recimo), se je priporocljivo izogibati vsakrsnemu listju (timijan, rozmarin, origano, bazilika, pehtran...) ali popru, ker se zazge.

Moji kandidati so:
cili mesanica
sladkor
sol
paprika v prahu
ingver v prahu
kajenski poper
curry prah
kurkuma
cesen v prahu
cebula v prahu
zdrobljena gorcicna semena

Iz izbora teh zacimb naredis mesanico (lahko si jo namesas v vecjih kolicinah in jo imas spravljeno v kozarcu za veckratno uporabo). Razmerja in izbori so pa lokalne skrivnosti posameznika, pac odvisno od zelja (ali zeli bolj paprikasto, bolj pikantno, itd.). To so suhe mesanice.

Ce pripravljam prav marinado, stvar zahteva se tekocino. Takrat uporabim tudi disavnice (sploh pehtran je odlom na piscancu), limonin sok/bel balzamicni kis/belo vino (nekaj od tega), sol ali sojino omako (pac odvisno od tega, ali zelim zahodnjasko alo vzhodnjasko izvedbo), opcija je tudi sake. Tudi vorcesterska omaka zna zapasati.

silence
29.10.2007, 13:22
Sladkor :eek: :nonono:

mrjerry
30.10.2007, 09:06
Absolutno da sladkor :approve: . Seveda rjavi sladkor, cim temnejsi.

Lahko tudi med, ampak potem ne gre vec za dry rub.

Imhotep
31.03.2009, 20:03
Slučajno zasledil - vem da je staro, ampak...

med s česnom! noroooo!!!

nattka
10.04.2009, 19:32
Slučajno zasledil - vem da je staro, ampak...

med s česnom! noroooo!!!

in s tem premazan piščanec, ki se nato hrustljavo zapeče in se kar topi v ustih ...:p:p