Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : program v c/c++


she
25.10.2007, 13:18
Zdravo!

Narediti moram enostaven program, ki bo prebral dve celi števili in ju s pomočjo seštevanja pomnožil. Ne smem uporabiti operatorja *!
primer:
3*5= 5+5+5=15

Vem, da je program ZELO enostaven in kratek:blush: , ampak nimam ideje, kako izpisati rešitev.

Tu je še moj program:


#include<stdio.h>
int main()
{
int a,b;
int rez=0;
int i;

scanf("%d",&a);
scanf("%d",&b);

for(i=a;i>0;i--)
{
printf("%d", );

}
return 0;
}


V printf-u za vejico ne vem kaj naj napišem, da mi bo izpisal drugo število tolikokrat, kolikor je vrednost prvega.

Prosim za pomoč!

Hvala in lp :)

Cvetlični deček
25.10.2007, 13:53
predlagam novo funkcijo zmnozi(n, x) ki ti v for zanki (1..n) sešteva rVal = x+x

lahko pa samo še ne izpišeš številke v for zanki ampak jo tam samo spreviš v rVal (rVal = b+b) in izpišeš kasneje

she
25.10.2007, 16:27
še en prog. je.

//11. Napišite program, ki prebere število in izpiše vsoto števil od 1 do tega števila. Npr:
//5 -> 1 + 2 + 3 + 4 + 5 = 15; za preverjanje pravilnosti lahko uporabite tudi formulo (n*(n+1))/2.

#include<stdio.h>
int main()
{
int stevilo,stevec,rez=0;

scanf("%d",&stevilo);

for(stevec=1;stevec<=stevilo;stevec++)
{
rez=rez+stevec;

}

printf("rezultat je %d.",rez);
return 0;
}


/*testiranje:
>Exit code: 0
>nal_11
7
rezultat je 28.>Exit code: 0
*/


rezultat mi izpiše, vendar imam spet problem pri izpisu vseh števk --->
moralo bi mi izpisat 1+2+3+4+5+6+7=28

Kak predlog?

Hvala, lp.

pinky
25.10.2007, 16:34
ja v for zanki izpisuj števila - prvič sam število, pol pa vsakič znak + in število - pa pazi da uporabiš ukaz za print, ki ne skoči pol v novo vrsto (ne vem kater je, ker C-ja ne poznam)

zeriX
25.10.2007, 18:08
(ne vem kater je, ker C-ja ne poznam)
Ne programiraš ti v C#? oO



for(stevec=1;stevec<=stevilo;stevec++)
{
rez=rez+stevec;

}
tole spremeni v:

stevec = 1;
printf("%d", stevec);
for (; stevec <= stevilo; stevec++)
{
printf("+");
rez = rez + stevec;
printf("%d", stevec);
}
printf("= %d, rez);


Upam da se še dobro spomnim tega Cjevskega printf :)

she
25.10.2007, 20:17
sem že uredila z do while zanko.. mal spremembe v kodi, sam vseen dela. Hvala vsem za pomoč! :)

zeriX
25.10.2007, 20:26
Hmm..jaz se pa mučim z to sovražno for zanko in potem poveš da lahko z while :P

she
25.10.2007, 20:46
:P pa sej v bistvu je isto. s tem da v for zanki v prvem pogoju določiš kok je začetna vrednost, v drugem do kod gre, v tretjem pa s kakimi koraki gre... tk da izvaja, dokler ni tisti pogoj na sredini izpolnjen.. tu pa je isto :P

zeriX
25.10.2007, 21:36
V bistvu v foru rabiš samo pogoj, ostalo je samo pomoč.
But still. I hate for.

Cvetlični deček
25.10.2007, 22:56
Ne programiraš ti v C#? oO
c# nima printf

čestitke, she

Blednik
26.10.2007, 07:29
rez += stevec; :censored: :(