Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Odklepanje Mojih dokumentov iz prejšnjga PCja - problem


Kaco
26.10.2007, 14:51
Ker imam novo instalirane XP imam problem pri branju oz. obdelavi datotek, ki sem jih iz prejšnjega sistema prenesel na D disk. Na Cju so instalirani novi XPji. Ko hočem na Dju uporabljati datoteke, mi javi access denied. Datoteke so obarvane v zeleno. Kako jih "odklenem"?

tosho
26.10.2007, 19:29
Določi si pravice v lastnostih mape v zavihku varnost.

Kaco
26.10.2007, 20:39
Določi si pravice v lastnostih mape v zavihku varnost.

Ne najdem zavihka varnost:dontknow:

tosho
27.10.2007, 09:45
Ne najdem zavihka varnost:dontknow:

Klikneš na mapo z desnim knofom na miški, pokaže ti menu v katerem klikneš spodaj na lastnosti (prva slika), ali pa klikneš na na cel disk (druga slika) in tam imaš zavihek...

http://shrani.si/f/15/e5/3bIMwGqe/nas.jpg http://shrani.si/f/2T/Sn/4XQQxlYV/nast.jpg

Kaco
27.10.2007, 14:04
Meni se ne pokaže zavihek varnost. Ne vem kako to.

Cvetlični deček
27.10.2007, 14:10
verjetno si pri instalaciji izbral fat32 datotečni sistem ki ne podpira lastništva datotek. pa tudi če bi izbral ntfs, mislim da ne boš mogol dostopati do datotek na disku d, ki jih je imel pod lastništvom prejšnji uporabnik, saj so zaščitene za njegov uporabniški račun. Mogoče poskusi še tako, da se prijaviš kot administrator?

Kaco
28.10.2007, 10:29
verjetno si pri instalaciji izbral fat32 datotečni sistem ki ne podpira lastništva datotek. pa tudi če bi izbral ntfs, mislim da ne boš mogol dostopati do datotek na disku d, ki jih je imel pod lastništvom prejšnji uporabnik, saj so zaščitene za njegov uporabniški račun. Mogoče poskusi še tako, da se prijaviš kot administrator?

Te datoteke nujno rabim. Pri instalaciji sem izbral NTFS. Kako pa se prijavim kot administrator? Kaj pa če na novo naložim winse in dam računalniku isto ime kot prej (to vidim pri lastnostih tistih datotek mislim da).
Vsaka dodatna pomoč je lepo dobrodošla.:angel:

Vsemogočni
28.10.2007, 11:39
To je pa najenostavnejša rešitev, enako ime, enake prioritete :2thumbs:

Sm mislu, da si to že naredu!

Kaco
28.10.2007, 13:55
To je pa najenostavnejša rešitev, enako ime, enake prioritete :2thumbs:

Sm mislu, da si to že naredu!

Sem zdejle naredu, pa ne pomaga. Se pravi v lastnostih-->dodatno-->podrobnosti vidim uporabniško ime: (glej priponko). Kje zdaj računalniku ukažem oz. kaj vtipkam kam. Polno ime računalnika naj bo: DOMA-S67118... ali kako? :dontknow:

sJavorshek
28.10.2007, 17:20
Še ena možnost je, da do datotek dostopaš z linux live cdjem (zaženeš sistem s linux cdja, priporočam knoppix), jih prekopiraš na usb ali kaj drugega in potem nazaj na računalnik.

Gonzo
28.10.2007, 17:42
Ne najdem zavihka varnost:dontknow:

Izklopiti moraš simple file sharing. Greš v raziskovalca, Tools->Folder Options->zavihek View in izkopiš (ne sme biti klukica) simple file sharing (čisto zadnja opcija). Zdaj ob desnem kliku na mapo vidiš tudi tab Security (varnost).

tosho
28.10.2007, 18:21
Sem zdejle naredu, pa ne pomaga. Se pravi v lastnostih-->dodatno-->podrobnosti vidim uporabniško ime: (glej priponko). Kje zdaj računalniku ukažem oz. kaj vtipkam kam. Polno ime računalnika naj bo: DOMA-S67118... ali kako? :dontknow:

Klik na knof "dodaj", odpre se ti okno v katerem klikni na knof "dodatno", spet v oknu, ki se odpre klikni na knof "najdi zdaj" pol pa spodaj v belem oknu najdeš administrators in spet klik na knof v redu. Pol naj bi se spet odprlo okno, v katerem označiš poln nadzor. Pol je sicer še nekaj for, sam najprej probaj to, pol bomo pa naprej govoril, če bo kaj uspeha...

Kaco
28.10.2007, 21:50
Klik na knof "dodaj", odpre se ti okno v katerem klikni na knof "dodatno", spet v oknu, ki se odpre klikni na knof "najdi zdaj" pol pa spodaj v belem oknu najdeš administrators in spet klik na knof v redu. Pol naj bi se spet odprlo okno, v katerem označiš poln nadzor. Pol je sicer še nekaj for, sam najprej probaj to, pol bomo pa naprej govoril, če bo kaj uspeha...

Sem uspel dobiti zavihek varnost. Matr, kok so te Winsi zakomplicirani. Še vedno ne morem dostopati do datotek, se pravi tistih zeleno obarvanih.

tosho
29.10.2007, 07:41
Sem uspel dobiti zavihek varnost. Matr, kok so te Winsi zakomplicirani. Še vedno ne morem dostopati do datotek, se pravi tistih zeleno obarvanih.

Probaj najprej samo eni izmed tistih datotek nastavit pravice. Pol imaš pa za nastavit tudi nadzor lastništva in lastnika...Če ne bo uspeha, pa me kontaktiraj na ZS, pa ti lahko jaz prek msn-ja porihtam...

Kaco
13.11.2007, 13:49
S Toshotom sva se nekaj matrala, zaenkrat še ni uspelo. Ima še kdo kakšno idejo, kako odklenem datoteke, se pravi tiste tazelene?:angel:

peternelj
13.11.2007, 18:25
Če si imel prej nastavljenih več uporabnikov na sistemu , ti winsi kriptirajo datoteke in boš po ponovni instalaciji windowsov zelo težko dostopal do teh datotek.

Slowhand
13.11.2007, 22:10
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;810881
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;308421

izvedi oba postopka,opisana na teh straneh,pol bi pa moralo bit....

Kaco
14.11.2007, 08:16
Če si imel prej nastavljenih več uporabnikov na sistemu , ti winsi kriptirajo datoteke in boš po ponovni instalaciji windowsov zelo težko dostopal do teh datotek.

Na starem sistemu sem bil samo jaz uporabnik. Od določenega trenutka dalje mi je vse na novo ustvarjene datoteke (ne vem zakaj) obarval v zeleno, in teh zdaj ne odpira. Acces denied.

Slowhand
14.11.2007, 10:32
RESOLUTION
To resolve this issue, you must turn off Simple File Sharing, and then take ownership of the folder: 1. Turn off Simple File Sharing: a. Click Start, and then click My Computer.
b. On the Tools menu, click Folder Options, and then click the View tab.
c. Under Advanced Settings, click to clear the Use simple file sharing (Recommended) check box, and then click OK.

2. Right-click the folder that you want to take ownership of, and then click Properties.
3. Click the Security tab, and then click OK on the Security message, if one appears.
4. Click Advanced, and then click the Owner tab.
5. In the Name list, click your user name, Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group.

If you want to take ownership of the contents of that folder, click to select the Replace owner on subcontainers and objects check box.
6. Click OK.

You may receive the following error message, where Folder is the name of the folder that you want to take ownership of:
You do not have permission to read the contents of directory Folder. Do you want to replace the directory permissions with permissions granting you Full Control? All permissions will be replaced if you press Yes.
7. Click Yes.
8. Click OK, and then reapply the permissions and security settings that you want for the folder and the folder contents.

Kaco
14.11.2007, 11:03
RESOLUTION
To resolve this issue, you must turn off Simple File Sharing, and then take ownership of the folder: 1. Turn off Simple File Sharing: a. Click Start, and then click My Computer.
b. On the Tools menu, click Folder Options, and then click the View tab.
c. Under Advanced Settings, click to clear the Use simple file sharing (Recommended) check box, and then click OK.

2. Right-click the folder that you want to take ownership of, and then click Properties.
3. Click the Security tab, and then click OK on the Security message, if one appears.
4. Click Advanced, and then click the Owner tab.
5. In the Name list, click your user name, Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group.

If you want to take ownership of the contents of that folder, click to select the Replace owner on subcontainers and objects check box.
6. Click OK.

You may receive the following error message, where Folder is the name of the folder that you want to take ownership of:
You do not have permission to read the contents of directory Folder. Do you want to replace the directory permissions with permissions granting you Full Control? All permissions will be replaced if you press Yes.
7. Click Yes.
8. Click OK, and then reapply the permissions and security settings that you want for the folder and the folder contents.

Sem naredil proceduro. Nič ne pomaga.

Slowhand
14.11.2007, 11:46
instaliraj si explorer xp - mogoče bo kaj iz tega....

http://www.explorerxp.com/index.html#download

Kaco
14.11.2007, 16:41
instaliraj si explorer xp - mogoče bo kaj iz tega....

http://www.explorerxp.com/index.html#download

Še vedno nič.:(

doli
14.11.2007, 18:18
Sem vprašal enga kao strokovnjaka pa mi je tole poslal:

Hello,

have you tried taking ownership over the drive? Right-click it ->
Properties -> Security -> Advanced -> tab "Owner" and select your username.
Then, try applying your permissions again.

Greetings,

:dontknow:

Kaco
16.11.2007, 09:53
Sem vprašal enga kao strokovnjaka pa mi je tole poslal:

Hello,

have you tried taking ownership over the drive? Right-click it ->
Properties -> Security -> Advanced -> tab "Owner" and select your username.
Then, try applying your permissions again.

Greetings,

:dontknow:

Ni pomagalo. Sicer je kopiralo pol minute neke pravice na datoteke, vendar datotek še vedno ne morem odpirati.

Cvetlični deček
16.11.2007, 13:10
no, sedaj ko si nastavil lastništvo , lahko nastaviš še pravice za branje. Podoben postopek.

Kaco
18.11.2007, 20:12
no, sedaj ko si nastavil lastništvo , lahko nastaviš še pravice za branje. Podoben postopek.

Sem povsod naredil kljukice, ne pomaga.:(

zeriX
18.11.2007, 20:22
Omg...Linux Live v pogon pa si skopiraj nekam datoteke pa konec za***ancije.

Slowhand
18.11.2007, 20:49
Omg...Linux Live v pogon pa si skopiraj nekam datoteke pa konec za***ancije.

:2thumbs:
očitno edina možna varianta,če bi rad fajle še kdaj videl...:angel:

Kaco
20.11.2007, 13:10
:2thumbs:
očitno edina možna varianta,če bi rad fajle še kdaj videl...:angel:

Daj pliz malo bolj razloži postopek z Linux live CDjem. Naredil sem CD Knoppix. Noče pa mi bootat iz njega.

zeriX
20.11.2007, 20:32
V BIOS-u nastavi 1st boot device na CD/DVD.
Knoppix ne vem če že ima po standardu ntfs-3g vgrajen.
Priporočal bi ti raje SLAX System Rescue and Archive (http://www.x-shells.org/slax/slax-sra.5.1.8.1.iso)
Za tega vem da ima ker sem ga sam pacal skupaj.

Kaco
20.11.2007, 22:56
V BIOS-u nastavi 1st boot device na CD/DVD.
Knoppix ne vem če že ima po standardu ntfs-3g vgrajen.
Priporočal bi ti raje SLAX System Rescue and Archive (http://www.x-shells.org/slax/slax-sra.5.1.8.1.iso)
Za tega vem da ima ker sem ga sam pacal skupaj.

Saj je nastavljeno da boota najprej iz cdja, če je boot cd, in da pritisni katerokoli tipko, da boota iz njega, ampak v tem primeru preskoči cd iin naloži winse. Link ki si ga dal panaapiše tole:

Not for sale anymore.


Be good, e-mails still the same. adminATx-shells.org

Pošlji drugega.

Kaco
26.11.2007, 22:31
Prosim še enkrat za info. Kako naredim boot cd?

Slowhand
27.11.2007, 05:45
i went to safe mode and took ownership of the folder!

How to take ownership of a folder
Note You must be logged on to the computer with an account that has administrative credentials. If you are running Microsoft Windows XP Home Edition, you must start the computer in safe mode, and then log on with an account that has Administrative rights to have access to the Security tab.

If you are using Windows XP Professional, you must disable Simple File Sharing. By default, Windows XP Professional uses Simple File sharing when it is not joined to a domain.

For additional information about how to do this, click the following article number to view the article in the Microsoft Knowledge Base:
307874 (http://support.microsoft.com/kb/307874/) How to disable simplified sharing and set permissions on a shared folder in Windows XP
To take ownership of a folder, follow these steps:
1. Right-click the folder that you want to take ownership of, and then click Properties.
2. Click the Security tab, and then click OK on the Security message (if one appears).
3. Click Advanced, and then click the Owner tab.
4. In the Name list, click your user name, or click Administrator if you are logged in as Administrator, or click the Administrators group. If you want to take ownership of the contents of that folder, select the Replace owner on subcontainers and objects check box.
5. Click OK, and then click Yes when you receive the following message:
You do not have permission to read the contents of directory folder name. Do you want to replace the directory permissions with permissions granting you Full Control?

All permissions will be replaced if you press Yes.
Note folder name is the name of the folder that you want to take ownership of.
6. Click OK, and then reapply the permissions and security settings that you want for the folder and its contents.


rešitev z enega od forumov....isti problem...
dvomim,da ne bi uspelo tudi tebi....

zeriX
27.11.2007, 14:12
Sorry za napačen link. Ta je taprav:
www.x-shells.org/slax/slax-5.1.8.1-sra.iso

Kaco
04.12.2007, 04:38
Sorry za napačen link. Ta je taprav:
www.x-shells.org/slax/slax-5.1.8.1-sra.iso

Naredil boot cd, in zdj je tam ala DOS sistem. Kako si s tem pomagam, in kako in kam kopiram datoteke, pa ne vem. Una varianta z lastništvi pa tudi ne dela. Lohk kljukam pa prenašam pravice, menjujem lastnike... ne pomaga nič.

Kaco
11.12.2007, 00:42
Naredil boot cd, in zdj je tam ala DOS sistem. Kako si s tem pomagam, in kako in kam kopiram datoteke, pa ne vem. Una varianta z lastništvi pa tudi ne dela. Lohk kljukam pa prenašam pravice, menjujem lastnike... ne pomaga nič.

Še vedno nisem uspel rešiti zadeve. Pls hlp:blush:

Slowhand
12.12.2007, 14:14
zdej je tko - al res ne moreš do mape (če je bla kriptirana pozabi na vse skupaj in sformatiraj zadevo),al pa ne znaš oz. nisi nasvetov temeljito prebral in napačno ukrepal......
zaradi tebe sem simuliral zadevo na svojem kompu - in z nasveti,ki sem ti jih prek googla in ms dal v svojem postu uspešno uredil zadevo.....

moj nasvet - najdi nekoga (ne razumet to kot podcenjevanje in žalitev),ki dobro obvlada angleščino in obvlada delo z računalnikom in naj ti zadevo poskuša urediti tako,kot je v mojem postu opisano - če pa si sam že to res tako izvedel (se še enkrat opravičujem,če sem ta podcenil),pol je pa zadeva zrela za forenzike oz. je šla v večna lovišča....
žal se tudi to zgodi.....

še en nasvet za prihodnjič (pa vsi ga tako radi pozabimo) - shranjevanje podatkov na drug medij (v dobi cd-jev in dvd-jev je to že kar pretežko - ko smo mel pa še diskete,jih pa ni blo tud 100 težko ponucat ,sam da je blo arhivirano :approve:)

zeriX
12.12.2007, 14:45
Kaj maš to ATA ali S-ATA disk?
Najprej se prijavi,
user: root
geslo: toor
Se pomakni v /mnt direktorij in preglej vsebino:
cd /mnt
ls
Tam bi se ti morali pojaviti neki direktoriji, nekje bodo verjetno podobni:
hda1 ali sda1
hda2 ali sda2
hdb1 ali sdb1
hdb2 ali sdb2
h ali s je odvisno če imaš ATA (h) ali S-ATA (s) disk.
a ali b sta pa dva diska, prvi in drugi, a je ponavadi primary master, b je pa primary slave.
Če imaš še zraven enegaboš imel tudi h/sdc.
Številke so pa particije, prva, druga, tretja...koliko jih pač imaš.
Zdaj na katerem disku je, recimo da na S-ATA drugi disk, prva particija.
Spravit pa hočeš na prvi disk na prvo particijo v direktorij podatki ki ga še ni.
Potem narediš tole:
mkdir -p sda1/podatki
cd sdb1
cd Documents\ and\ Settings
cd user
cp -r My\ documents/* /mnt/sda1/podatki
Vmes med vsakim ukazom pogledaš vsebino z ukazom:
ls
ali List na dolgo povedano, mislim da dela tudi
dir
ki je bolj DOS "narave" ;)

Tako si skopiral iz drugega diska verjetno iz particije label C na prvi disk verjetno na particijo label C.
Nebi ti rad vsega podrobno razlagal ker potem me bodo začele roke bolet od tipkanja. ;)

Kaco
13.12.2007, 18:54
zdej je tko - al res ne moreš do mape (če je bla kriptirana pozabi na vse skupaj in sformatiraj zadevo),al pa ne znaš oz. nisi nasvetov temeljito prebral in napačno ukrepal......
zaradi tebe sem simuliral zadevo na svojem kompu - in z nasveti,ki sem ti jih prek googla in ms dal v svojem postu uspešno uredil zadevo.....

moj nasvet - najdi nekoga (ne razumet to kot podcenjevanje in žalitev),ki dobro obvlada angleščino in obvlada delo z računalnikom in naj ti zadevo poskuša urediti tako,kot je v mojem postu opisano - če pa si sam že to res tako izvedel (se še enkrat opravičujem,če sem ta podcenil),pol je pa zadeva zrela za forenzike oz. je šla v večna lovišča....
žal se tudi to zgodi.....

še en nasvet za prihodnjič (pa vsi ga tako radi pozabimo) - shranjevanje podatkov na drug medij (v dobi cd-jev in dvd-jev je to že kar pretežko - ko smo mel pa še diskete,jih pa ni blo tud 100 težko ponucat ,sam da je blo arhivirano :approve:)

Angleško znam dobro, sem šel po tistemu postopku, prenesel pravice in ne vem kaj še vse. Še vedno ko kliknem zeleni file (ne vem zakaj mi jih je na prejšnjem sistemu kar naenkrat začelo barvati zeleno ) mi javi: Access denied. Zdaj imam slax Linux CD, poženem iz boota, samo kaj, ko je tistih dokumentov za 6,2 GB. :nonono:

Kaco
14.12.2007, 13:20
Kaj maš to ATA ali S-ATA disk?
Najprej se prijavi,
user: root
geslo: toor
Se pomakni v /mnt direktorij in preglej vsebino:
cd /mnt
ls
Tam bi se ti morali pojaviti neki direktoriji, nekje bodo verjetno podobni:
hda1 ali sda1
hda2 ali sda2
hdb1 ali sdb1
hdb2 ali sdb2
h ali s je odvisno če imaš ATA (h) ali S-ATA (s) disk.
a ali b sta pa dva diska, prvi in drugi, a je ponavadi primary master, b je pa primary slave.
Če imaš še zraven enegaboš imel tudi h/sdc.
Številke so pa particije, prva, druga, tretja...koliko jih pač imaš.
Zdaj na katerem disku je, recimo da na S-ATA drugi disk, prva particija.
Spravit pa hočeš na prvi disk na prvo particijo v direktorij podatki ki ga še ni.
Potem narediš tole:
mkdir -p sda1/podatki
cd sdb1
cd Documents\ and\ Settings
cd user
cp -r My\ documents/* /mnt/sda1/podatki
Vmes med vsakim ukazom pogledaš vsebino z ukazom:
ls
ali List na dolgo povedano, mislim da dela tudi
dir
ki je bolj DOS "narave" ;)

Tako si skopiral iz drugega diska verjetno iz particije label C na prvi disk verjetno na particijo label C.
Nebi ti rad vsega podrobno razlagal ker potem me bodo začele roke bolet od tipkanja. ;)

S Slaxom sem zdaj bootal, dobim komando [dr-dos] a:\>

nobenega user in passworda ne kaže.

Imam pa Ata 100 disk.

Kako zdaj postopam?

Slowhand, še enkrat sem naredil postopek novega lastništva, pa ne uspe. Sem šel po korakih ki so v angleščini, se pravi zagon iz varnega načina, itd...

Slowhand
14.12.2007, 15:31
Kaco,ravno tale post pisem prek live cd-ja...SLAX
na kompu mam dosegljive vse fajle,tud tiste,k sem jih ustvaril z drugimi racuni,pa dal pod sifro...
pa tud tiste,k sem jih z f-lockom zaklenil - bo treba kak drug program gor dat - edin problem mam s tipkovnico...:p

fajle sem si skopiral na drugo particijo - tud tiste,ki naj bi bili yaklenjeni - ma tale z me mal be :veryevil:,
dal na cd...ma ni kar ne dela....
hvala Zerixu za dopolnitev Slaxa :2thumbs::2thumbs::2thumbs:

Slowhand
14.12.2007, 15:48
Kaco,ravno tale post pisem prek live cd-ja...SLAX
na kompu mam dosegljive vse fajle,tud tiste,k sem jih ustvaril z drugimi racuni,pa dal pod sifro...
pa tud tiste,k sem jih z f-lockom zaklenil - bo treba kak drug program gor dat - edin problem mam s tipkovnico...:p

fajle sem si skopiral na drugo particijo - tud tiste,ki naj bi bili yaklenjeni - ma tale z me mal be :veryevil:,
dal na cd...ma ni kar ne dela....
hvala Zerixu za dopolnitev Slaxa :2thumbs::2thumbs::2thumbs:

no zdejle sm pa še tipkovnico zrihtu....
ma sej ni res,kakšne dnarje pobira Bill,če so pa zadeve tko enostavne - en cd in to je to....:nonono:

Slowhand
14.12.2007, 16:13
no in sedajle si ogledujem fajle,prekopirane iz zaklenjenih map na drugo particijo v winsih....:rolling:

če pri tebi to ni možno,obstaja ena možnost,da gre za fajle,ki so bili ustvarjeni z nekim programom,ki ga sedaj,po novi namestitvi nimaš na kompu in jih zato ni možno odpreti ali pa nisi skopiral kakih dodatnih fajlov (npr.bin brez cue - no tole mal ugibam)....tega pa žal ne vem....

pa dvd ustvarjen v slaxu tud deluje brez problema

tko da cd s slaxom (je že prej) zavzema častno mesto na polici...:angel::2thumbs::approve:
pa kopija - za bog ne daj,če se originalu kej zgodi....:angel:

Kaco
19.12.2007, 13:00
no in sedajle si ogledujem fajle,prekopirane iz zaklenjenih map na drugo particijo v winsih....:rolling:

če pri tebi to ni možno,obstaja ena možnost,da gre za fajle,ki so bili ustvarjeni z nekim programom,ki ga sedaj,po novi namestitvi nimaš na kompu in jih zato ni možno odpreti ali pa nisi skopiral kakih dodatnih fajlov (npr.bin brez cue - no tole mal ugibam)....tega pa žal ne vem....

pa dvd ustvarjen v slaxu tud deluje brez problema

tko da cd s slaxom (je že prej) zavzema častno mesto na polici...:angel::2thumbs::approve:
pa kopija - za bog ne daj,če se originalu kej zgodi....:angel:

Programe imam iste kot prej, office, pregledovalnik slik... Daj pliz povej, kaj najprej naredim ko bootam sistem z Slaxom? Napiše mi [dr-dos] a:\> .... pa sedaj?

Kako pa tipkovnico zrihtam , da bo y z in z y, podpičja, oklepaji...:dontknow:

Slowhand
19.12.2007, 15:05
mal se mi zdi,da tale tvoj cd ne deluje....
če ne vidiš zelene deteljice ob bootanju s cd-ja,ga po vsej verjetnosti nisi pravilno zapekel....
uporabi dvd decrypter in ponovno zapeci iso na cd....
http://www.dvddecrypter.org.uk/

priporočam,da v biosu nastaviš samo cd enoto za boot,vse ostalo nastavi na none....

ko se uspešno logiraš v slax (login vpišeš root in password toor),se ti pokaže vrstica root@slax: - tam pa vpiši startx in prideš v podobno okolje kot so winsi....
tam potem zraven ure vidiš kvadratek z napisom US - desni klik - configure - izbereš slovenia in gumb add,pa maš slovensko tipkovnico....

zeriX
19.12.2007, 16:13
To je lahko problem, ker morda še ta verzija slaxa nima driverjev za njegovo grafično ;)
Če piše a:\> potem to ziher ni Slax.
Mora bit polno texta na koncu pa slax login:

Slowhand
19.12.2007, 16:29
To je lahko problem, ker morda še ta verzija slaxa nima driverjev za njegovo grafično ;)
Če piše a:\> potem to ziher ni Slax.
Mora bit polno texta na koncu pa slax login:

sej glih zarad tega se mi zdi,da ni cd-ja pravilno speku...
tud če ni driverja za grafo,se del texta mora spisat (ker itak laufa v vga načinu)...al se motim....:dontknow:

Kaco
21.01.2008, 13:07
Naredil boot cd, in zdj je tam ala DOS sistem. Kako si s tem pomagam, in kako in kam kopiram datoteke, pa ne vem. Una varianta z lastništvi pa tudi ne dela. Lohk kljukam pa prenašam pravice, menjujem lastnike... ne pomaga nič.

Tukaj sem našel KNOPPIX V4.0, ki je bil zraven laptopa. Kako postopam s tem ploščkom, če mi poveš prosim :). Malo sem zaspal zdele s temi dokumenti, sem imel druge skrbi....

Kaco
06.02.2008, 12:35
Tukaj sem našel KNOPPIX V4.0, ki je bil zraven laptopa. Kako postopam s tem ploščkom, če mi poveš prosim :). Malo sem zaspal zdele s temi dokumenti, sem imel druge skrbi....

Še vedno čakam kak nasvet... Hvala.:blush:

Kaco
04.09.2008, 13:34
Oj.

Kako kaže s temle Knoppixom? Bo original cd v redu?