Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : quick format-da ali ne?


mckeky
30.10.2007, 15:17
Vsakdo, ki je ze kdaj na novo nalagal Windows XP se je ze srecal z formatiranjem in je imel na izbiro opcijo Quick format ali pa "normalnega".......

In razlika je vec kod ocitna kar se tiče časa... 120gb disk lahko z quick formatom foramatiras v 20sekundah, med tem, ko bos z normalnim cakal tudi do pol urce (za povprecen IDE disk)....

Vem, da je glavna razlika v tem, da pri normalnem formatu disk preišče tudi za poškodbami oz. bad sektorjami, med tem ko pri quick formatu tega ne stori oz. mu le določi, da je disk (particija) prazen,..
Zato pa lahko disk po namestitvi se zmeraj kadarkoli preskinirate za kakšnimi napakami,.....

V neki stari racunalniski reviji sem prebral stavek "Izogibajte se quick formatu.", ki pa je bil brez razlage,...

Torej je le to, ali pa je tale stavek le imel se kaksen drug pomen, zaradi cesar bi se lahko bilo dobro izogniti quick formatu in raje pocakati malo dlje....... :dontknow:

Vsemogočni
30.10.2007, 21:37
Nekaj boš našel pod naslovom: DaMachk, na spletni strani: http://stare.razprave.com/viewtopic.php?t=4175&postdays=0&postorder=asc&start=0

Pa ne se ustrašiti prijavnega obrazca v forum, ki se pokaže, enostavno klikni mimo in bo izginil.

Tole pa piše na Microsoftovi spletni strani:
Opombe
Hitro formatiranje odstrani datoteke z diska brez predhodnega iskanja poškodovanih sektorjev. To možnost uporabite le, če je bil disk že prej formatiran, in ste prepričani, da ni poškodovan.
Če želite informacijo o kateri koli možnosti, kliknite vprašaj v zgornjem desnem vogalu pogovornega okna Formatiranje in nato kliknite možnost.
Če so datoteke na disku odprte in je prikazana vsebina diska, ali če disk vsebuje sistemsko ali zagonsko particijo, diska ne morete formatirati.

zeriX
30.10.2007, 21:38
Quick Format ali High-Level Formatting:
http://en.wikipedia.org/wiki/Disk_format#High-level_formatting
Nikoli še naletel na težave.