Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Mišični encim


Vidd
02.11.2007, 23:26
Pozdravljeni,
pred začetkom poletja je zdravnik ob rednem pregledu krvne slike ugotovil povečanje vrednosti mišičnega encima. Dogovorila sva se, da bova vrednosti spremljala, zato sem pred dnevi imel ponovno kontrolo krvne slike. Čeprav sem računal, da se bo vrednost od zadnje kontrole normalizirala, se je vrednost kljub temu še povečala. Vsled temu me je zdravnik napotil k revmatologu.

Zanima me, ali mogoče kdo izmed vas ve, na kaj lahko nakazujejo povečane vrednosti tega encima in ali je kdo izmed vas že imel podobne težave.

Lep pozdrav
Vid

tanjak
12.01.2008, 21:33
Tudi jaz imam oz. sem imela povečane mišične encime. To so mi odkrili v bolnišnici, kjer sem ležala zaradi pljučnice in vnetja podkožnih tkiv. Ko so se te zadeve pomirile, so me poslali domov z vedno hujšimi bolečinami v mišicah.. Ker se le te niso umirile, je moj zdravnik predlagal pregled CK- mišičnih encimov, ki so bili povečani. Poslali so me v Klinični center, kje so mi na oddelku za nevrofiziologijo določili diagnozo polimiozitis, kar laično pomeni razpad mišic. Grozilo mi je zdravljenje s kortikosteroidi, a so mi jih zdravniki zaradi nizke starosti (18 let) odsvetovali. Sledilo je izboljšanje stanja, brez posebnih terapij. Problemov nimam več, imam pa še vedno povišane mišične encime. Problem le teh je njihovo odlaganje v lednicah, problemi s srcem. Kot so meni razložili zravniki, so lahko ti povečani že od rojstva in odkriti povsem naključno, ne da bi pri tem imel bolnik kakršnekoli bolezenske težave.
Lp