Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pismo Evropskemu komisarju za okolje g. Dimasu


Matej62
07.11.2007, 08:21
Mineva skoraj leto od pravnomočne odločitve, da se mora črno zgrajena asfaltna baza v Planinski vasi odstranit in vspostaviti prvotno stanje in ker državni in lokalni organi popolnoma ničesar ne ukrenejo proti maltretiranju krajanov s strani nelegalno postavljene asfaltne baze (deluje vsak dan na “polno”), smo se odločili pisati “vladi” EU. Upamo, da bodo evropske avtoritete tik pred predsedovanjem EU toliko streznile naše organe, da bodo intervenirale proti mafijskim metodam nasilja nad ljudmi. V kolikor ne bo prišlo do realizacije sklepov Ustavnega sodišča RS, bomo poleg tožbe na Sodišču za človekove pravice prosili avtoritete EU za posebno obravnavo med slovenskim predsedovanjem EU.

Pismo in slikovni matrial najdete na:

http://www.matjaz62.eu/odnos_vlade_rs_do_okolja_in_izigravanje_pravnega_r .html

Vse o kronologiji pa na:

www.planinskavas.si

:d :mad:

Matej62
10.11.2007, 09:15
Civilna iniciativa Planinske vasi pisala evropskemu komisarju

http://www.vecer.si/vecer2003/podatki/2007%5C11%5C10%5CSLIKE%5C01041579-300.jpg
Krajani Planinske vasi so na svoje probleme letos spomladi opozarjali tudi pred ministrstvom za okolje in prostor.

Matjaž Majerič v imenu Civilne iniciative poziva evropskega komisarja Stavrosa Dimasa, naj urgira pri slovenski vladi

Desetletje trajajoča zgodba o asfaltni bazi zasebnika Mirka Kovača, ki jo je postavil v Planinski vasi na Kozjanskem, v teh dneh dobiva novo poglavje. Matjaž Majerič je namreč v imenu Civilne iniciative za varovanje okolja Planinska vas pismo z naslovom Odnos vlade RS do okolja in izigravanje pravnega reda Republike Slovenije naslovil na Stavrosa Dimasa, evropskega komisarja za okolje. V pismu je med drugim zapisal, da ga želi seznaniti z odnosom slovenske vlade do okolja in izigravanja pravne prakse v naši državi. Kot primer takšne prakse je opisal primer asfaltne baze v Planinski vasi. Zapisal je, da je primer s pravnega vidika zaključen, slovenska vlada in pristojne službe pa še naprej dopuščajo kršitev pravnomočne odločitve Vrhovnega sodišča in tudi odločbe Ustavnega sodišča.

Kot smo nekajkrat že poročali, so krajani, ki se preživljajo s kmetijstvom, asfaltni bazi nasprotovali od samega začetka. Zadeva se je dolga vlekla po različnih sodiščih in nato lani pristala na vrhovnem sodišču, to pa je lani sprejelo odločitev, da je treba asfaltno bazo iz Planinske vasi odstraniti. Vendar se to do danes, kot piše Majerič v pismu, ni zgodilo.

Zato Matjaž Majerič v imenu Civilne iniciative poziva evropskega komisarja Stavrosa Dimasa, naj urgira pri slovenski vladi, da ta končno začne dobro pravno prakso pri varovanju okolja ter da začne spoštovati sprejeto in veljavno zakonodajo Evropske unije. Če pa tudi to ne bo pomagalo, da se zadeva razreši, se bodo v Civilni iniciativi obrnili na Evropsko sodišče za človekove pravice


Gordana Possnig

Matej62
22.11.2007, 16:45
Društvo CIVO Planinska vas
Planinska vas 39, SI - 3225 Planina pri Sevnici , SLOVENIJA
Mail: info@planinskavas.si , info@matjaz62.eu


Dr. Türk Danilo
Dunajska 119
SI-1000 Ljubljana
p.p. 3285
danilo.turk@zapredsednika.si
Planinska vas, dne 12. 11. 2007


ZADEVA: Seznanitev s problematiko črno zgrajene asfaltne baze v Planinski vasi

Spoštovani g. Türk,

Iz Vaših aktivnosti v predvolilnem času je bilo razvidno, da bo ena od prioritet v Vašem predsedovanju tudi varovanje in zaščita okolja. Tudi zato smo Vam nekateri izmed okoljevarstvenikov zaupali ta mandat.

Želimo Vas seznaniti z desetletjem staro zgodbo črne gradnje asfaltne baze v Planinski vasi. Še posebej smo ogorčeni nad odnosom Vlade RS, pristojnimi državnimi službami in lokalnimi politični veljaki, ki zaradi pohlepa po kapitalu in političnih stolčkih ne upoštevajo odločitev Vrhovnega sodišča in Ustavnega sodišča RS.

Za lažje razumevanje problema Vam v prilogi pošiljamo kratko kronologijo dogodkov.

Na Vas se obračamo s prošnjo, da podate pisno mnenje o tem konkretnem primeru in poveste, kaj nameravate narediti kot predsednik republike.

Z najboljšimi željami,

Za CIVO Planinska vas
Mihaela Kotnik l.r.
Matjaž Majerič l.r.

Priloga:
Kronologija

Matej62
22.11.2007, 17:04
Odgovor novoizvoljenega predsednika Dr. Türka najdete tukaj:

http://www.matjaz62.eu/odgovor_novo_izvoljenega_predsednika_dr_trka_v_z.h tml

Matej62
04.01.2008, 07:10
SODBA V IMENU LJUDSTVA - TOŽBA SE ZAVRNE!

Tožeča stranka Mirko Kovač je podala pritožbo zoper toženo stranko Ministrstva za okolje in prostor zaradi odprave gradbenega dovoljenja za legalizacijo asfaltne baze.

S to sodbo asfaltna baza v Planinski vasi ostaja brez gradbenega dovoljenja in posledično tudi brez uporabnega dovoljenja.
Okoljske inšpekcijske službe bodo sedaj imele razlog za ukrepanje.
Več informacij bo podanih na novinarski konferenci, katero bomo sklicali takoj po prejemu odgovora Inšpektorata RS za okolje in prostor.

Samo sodbo najdete na www.planinskavas.si