Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : dodajnje RAM-a


Tonči
07.11.2007, 14:37
Pozdravljeni.Trenutno imam v računalniku 512 MB Ram-a.Rad bi dodal še1GB.V Win98(128+256MB) je to delovalo.Zanima me, če je to v Xp mogoče, oz,.če so kakšne težave.L.P.

kalkul
07.11.2007, 15:03
XP podpira, vprašanje pa je če tudi matična plošča
LP

grega74
07.11.2007, 15:39
Zakaj pa nebi delovalo?
Mogoče zna bit edino problem z kakšnimi rami, kot je recimo Kingston.
Včasih vem, da kingston ni pustil zraven nobenegha drugega RAM-a kot še enega Kingstona.
Kapaciteta RAM-a ni važna (eden in drug RAM).
Edino poglej, koiko največ RAM-a ti plata spusti (2 GB itak skor vse podpirajo).
Če pa daš dva enaka RAM-a pa ti bo delovalo na dual channel.
Tukaj je vsa logika. Dva enaka RAM-a = dual channel.
Drugače pa so lahko različnih kapacitet, frekvenc (deluje na frekvenci ki jo ima ram z najbižjo frekvenco)

zeriX
07.11.2007, 18:42
Zakaj pa nebi delovalo?
V tem primeru sicer tega problema ni, ampak v kakem drugem da boš naslednjič vedel, XP ne ve naslavljat več kot 4GB memory. ;)

Glede dual-channel pa prosim da prebereš najprej to:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dual_channel
In potem svetuješ naprej ;)
Ker namreč tvoja enačba dva enaka RAM-a = dual channel niti pod razno ne drži, namig:
It is not required that identical modules be used, but this is often recommended for best compatibility for dual channel operation. It is possible to use a single-sided module of 512 MiB and a double-sided module of 512 MiB in dual-channel configuration, but how fast and stable it is depends on the memory controller.
Moreta pa biti enako hitra.

Aja, pa še matična mora to podpirat.

grega74
09.11.2007, 21:48
Oprosti, ampak kaj si hotel sploh s tvojim komentarjem povedat?
Da si nekje prebral, da gresta enostranski pa dvostranski RAM skupaj?

zeriX
09.11.2007, 22:00
Ok, I'm gonna take it slow.
Ti praviš dva ENAKA rama sta avtomatsko dual channel in to je daleč daleč od resnice.
Prvič ne rabita biti povsem enaka, le kapaciteta in hitrost.
Drugo pa najprej mora podpirat plošča dual channel šele takrat se lahko igraš z tem.
Torej če vtaknem dva modula v navadno ploščo še vedno ne bo dual channela.
Kar pomeni na kratko, govoriš neumnosti.

grega74
10.11.2007, 21:24
Pač sem pozabu napisat, da mora to matična podpirat.
Men je pač to logično, ker itak vse novejše to podpirajo.

Ti pa pač ljudi loviš na neke "glupe fore":dontknow:

Wikipedia vabi :censored:

zeriX
10.11.2007, 21:28
XP + "samo" 512MB RAMa.
Torej mašina je lahko iz leta 2000 ali še celo starejša, takrat so bile pa dual channel še kar redke.

Slowhand
11.11.2007, 17:20
branje priročnikov matičnih plošč se pri dodajanju rama zelo obrestuje....! ! !

v "delu" imam eno od asrockovih plošč....512mb rama (double sided) v prvem slotu deluje na frekvenci 2x200 mhz(400 )...če dodaš še en isti modul v drugi slot,dobiš sicer 1gb,ki pa deluje na nižji frekvenci (2x166)....dodajanje še enega rama v tretji slot,pa frekvenco še dodatno zniža (2x133)....
kako se to občuti pri uporabi računalnika...cod2 pri samo enem ramu deluje brez vidnih zatikanj...pri uporabi dveh ramov pa že prihaja do zatikanja,čeprav je rama več....
torej je (v tem primeru) bolje vstaviti en modul 1gb v prvi slot,če hočemo pohitriti komp....

da se pa double sided in single sided ram na tej plošči ne ujameta najbojlje,pa tudi piše v priročniku...slabše,kot če vstavimo dve palčki rama z različnimmi latencami....

Alef
04.12.2007, 09:24
Pozdravljeni!
Imam vprašanje
Imam matično ploščo Asrock K7S41GX - 2 DDR DIMM slots, max 2 GB, 184 pin.
Trenutno nameščenih 512 MB RAM(2x256)
Plošča podpira PC2700(DDR 333) in PC 2100(DDR 266)
Želel bi nadgraditi na 2 GB.(2x1 GB)
Problem je v tem ker ne dobim RAM-a PC 2700 ali 2100.
Vprašanje pa je - ali lahko vgradim RAM PC 3200(DDR 400)
Bo deloval na tej matični plošči?
Ali pa če kdo ve kje dobiti RAM ki ga moja matična podpira?

LP
Alef

moat
05.12.2007, 09:57
Pozdravljeni!

Načeloma bo ram deloval, vendar z omejitvijo frekvenc, katerih podpira tvoja matična plošča; to pa je PC2700 (DDR 333). Se pravi, da bi kljub namestitvi 400 mhz RAM-ov, le ti delali le pri frekvenci 333 mhz.
Za rabljenimi RAM-i poglej malce po Bolhi.

LP!

Alef
05.12.2007, 11:16
Pozdravljeni!

Načeloma bo ram deloval, vendar z omejitvijo frekvenc, katerih podpira tvoja matična plošča; to pa je PC2700 (DDR 333). Se pravi, da bi kljub namestitvi 400 mhz RAM-ov, le ti delali le pri frekvenci 333 mhz.
Za rabljenimi RAM-i poglej malce po Bolhi.

LP!

Hvala za odgovor.
Glede RAM-a pa - raje bi naavil novega, ne rabljenega.
Slabe izkušnje...:dontknow:
Sem pregledal kar nekaj spletnih trgovin, pa...:nonono:
Že 184 pin je redkost, PC2700 pa sploh ni.

Slowhand
05.12.2007, 11:29
Pozdravljeni!
Imam vprašanje
Imam matično ploščo Asrock K7S41GX - 2 DDR DIMM slots, max 2 GB, 184 pin.
Trenutno nameščenih 512 MB RAM(2x256)
Plošča podpira PC2700(DDR 333) in PC 2100(DDR 266)
Želel bi nadgraditi na 2 GB.(2x1 GB)
Problem je v tem ker ne dobim RAM-a PC 2700 ali 2100.
Vprašanje pa je - ali lahko vgradim RAM PC 3200(DDR 400)
Bo deloval na tej matični plošči?
Ali pa če kdo ve kje dobiti RAM ki ga moja matična podpira?

LP
Alef

evo,ista plata,dva rama po 512MB (en transcend in en kingston),oba sta 400Mhz oz.PC3200 (delata pa na frekvenci 333)
aja,fsb sem z jumperji nastavil na 333 (privzeta nastavitev je bla na 200Mhz - je pa odvisna od procesorja)

Slowhand
05.12.2007, 11:34
Hvala za odgovor.
Glede RAM-a pa - raje bi naavil novega, ne rabljenega.
Slabe izkušnje...:dontknow:
Sem pregledal kar nekaj spletnih trgovin, pa...:nonono:
Že 184 pin je redkost, PC2700 pa sploh ni.


evo tale bo čist dober,pa še dost pocen je

http://www.mimovrste.com/artikel/1140413519/patriot-ddr-long-dimm-1-gb-400-mhz

frikec
05.12.2007, 11:47
Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj:
Na prenosniku Toshiba U300-13J http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?service=EU&PRODUCT_ID=135539
bi želel dodati/nadgraditi/zamenjati RAM iz trenutnih 2x512MB na 2x1GB.
Zanime me kateri ram moram izbrati:
tega: https://www.aperio.si/article.aspx?articleid=136972

ali tega:
https://www.aperio.si/article.aspx?articleid=126552

ali kaj drugega?

Hvala in lp

rda
05.12.2007, 12:21
Zanime me kateri ram moram izbrati:
tega: https://www.aperio.si/article.aspx?articleid=136972

ali tega:
https://www.aperio.si/article.aspx?articleid=126552

ali kaj drugega?

Hvala in lp

Prvi je za prenosnika in ni 667MHz, drugi pa je 667MHz in ni za prenosnika.

Torej nobenega od teh :)

Jaz bi izbral tega: http://www.aperio.si/article.aspx?articleid=157669

lp

frikec
05.12.2007, 12:46
Prvi je za prenosnika in ni 667MHz, drugi pa je 667MHz in ni za prenosnika.

Torej nobenega od teh :)

Jaz bi izbral tega: http://www.aperio.si/article.aspx?articleid=157669

lp


Ej, super! Hvala! Tega sem pa sploh spregledal. To je to.
:2thumbs:

Alef
05.12.2007, 17:55
evo tale bo čist dober,pa še dost pocen je

http://www.mimovrste.com/artikel/1140413519/patriot-ddr-long-dimm-1-gb-400-mhz

Hvala za odgovor.
To sem že videl, samo nikjer ne piše koliko pinski je.
Jaz rabim 184 pin.

Slowhand
05.12.2007, 22:36
PC3200 imajo vsi 184-pinov....oz PCXXXX.....
lohk pa povečaš sliko in prešteješ....:approve: