Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Računalnik zmrzuje


alessy
08.11.2007, 12:00
Jaz bi vprašal, če je imel mogoče kdo kakšen podoben problem, ko računalnik zmrzuje včasih 3 krat na dan , včasih pa tudi po teden dni ne. Pač dela ok, pa ponavadi med prehodom iz kakšnega programa na drugega zmrzne.

Naj povem še to, da so na računalniku nameščeni win 2000 .

Drugače sem pregledal in vsi ventilatorji normalno delujejo, tako da se pregrevat skoraj nebi smel, ne vem pa kaj bi še lahko storil da bi to napako odpravil.

hirohito
08.11.2007, 15:54
Po mojem imaš premalo ram-a. Nekateri programi, potrebujejo več nekateri manj ram-a, hiter prehod iz enega v drugi program pa ti zmanjka memorije-računalnik ti zamrzne. Vsakemu računalniku se dajo rami nadgradit. Priporočam ti min 512mb Ram cena je nekje okoli 50 €. Pa ne pozabi naložit XP-je........

zeriX
08.11.2007, 18:52
Po mojem imaš premalo ram-a. Nekateri programi, potrebujejo več nekateri manj ram-a, hiter prehod iz enega v drugi program pa ti zmanjka memorije-računalnik ti zamrzne. Vsakemu računalniku se dajo rami nadgradit. Priporočam ti min 512mb Ram cena je nekje okoli 50 €. Pa ne pozabi naložit XP-je........

Ja, nebi raje kar Viste?
Če "primankuje" rama potem je bolje imet Win2k ki porablja manj rama kot XP ki porablja več, ali pač?
Ko pa zmanjka "placa" v phisical memory se začne naslavljanje virtual memory oz. swap ali polknarsko page file če ti je mogoče bolj znano.

Poškodovan modul, čist možno, premalo, nebi rekel.
Skini dol MemTest86+ in čez noč pusti da laufa in boš videl če se bodo začele pojavljati kake napakice v spominu, potem je lahko zanič ali poškodovan modul.

alessy
09.11.2007, 12:21
Zadeva je sledeča. Računalnik ima 128 mb rama, pa sem poizkusil zamenjat z 256 mb, pa je vseeno enako delalo. Je zmrznil vseeno. Tako da moje mnenje je da ni ram.

Sem se že nekaj zanimal in bral na googlu pa je lahko težava če imata dve strojni opremi enak IRQ, potem je lakho problem, če uporabljš agp vodilo, da se izogibaš pci vodilu poled agp, ker imata enak interrupt.

No te stvari moram poizkusit, pa bom vidu kaj bo. Če ima kdo še kakšno idejo, je dobrodošel..


L.p.

zeriX
09.11.2007, 18:15
IRQ je čist mogoče.
Če imaš možnost probaj še z drugo matično ploščo.

Slowhand
10.11.2007, 05:50
na 128mb rama,bi osebno naložil windows 98 - deluje brez problemov....:2thumbs:
za win2000 in me(milenium) pa znajo driverji povzročat težave (rama je sicer načeloma dovolj)....
za win me vem to,da če nadgradiš ram,da je najbolje,če ponovno namestiš sistem,ker se v nasprotnem primeru mal čudno obnaša (ram sicer zazna,vendar ga ne zna uporabit...:veryevil: )

če maš probleme z irq,pa se jih da ročno spremeniti oz.napravam dodeliti drug irq....
vseeno ti priporočam win98,je bolj stabilen in nima teh težav....:approve: