Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : S klikom na miško do hrane za lačne


Irina
10.11.2007, 15:56
Siol.net - Novice 10.november 12007

S klikom na miško do hrane za lačne
London - Spletna igra za izboljšanje besednega zaklada v angleškem jeziku, ki so jo na splet dali pred enim mesecem, se je izkazala za izredno uspešno humanitarno akcijo. Zbrali so že toliko riža, da bi lahko nahranili 50.000 ljudi, so sporočili iz Svetovnega programa za prehrano (WFP).
FreeRice igralcem nudi več definicij za pomen posamezne besede, z vsakim pravilnim klikom pa WFP daste 10 zrnc riža. Izboljšate svoj besedni zaklad in obenem nahranite lačna usta.
S spletom v boj proti lakoti
Humanitarna akcija s pomočjo igre na spletni strani www.freerice.com temelji na dohodkih od oglaševanja. "Freerice je odličen primer izkoriščanja spleta za dvig zavesti in zbiranja sredstev za enega največjih problemov današnje globalne družbe," je dejal vodja WFP Josette Sheeran."Freerice je zgodba o uspehu viralnega trženja, saj je bilo v enem mesecu doniranih več kot ena milijarda riževih zrn, ki bodo pripomogla v boju proti lakoti," je dodal.
7. oktobra, ko je bila igra objavljena, je bilo doniranih samo 830 zrn. Med spletno javnostjo se je vest o igri hitro razširila, tako da so samo 8. novembra doniral 77 milijonov zrn, kar znese 7,7 milijona pravilnih klikov. (siol.net/Foto Reuters)


Pridružimo se tudi mi tej humanitarni akciji.

http://www.freerice.com

paradox
13.11.2007, 01:07
...ce ze klikate se ena uspesna hunger-site:

http://www.thehungersite.com/clickToGive/home.faces?siteId=1

Irina
13.11.2007, 01:17
Spletni mojstri in sponzorji bi lahko tudi za naše v Sloveniji pripravili kako stran.