Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ko računalnik dela več stvari hkrati...


niaeva
14.11.2007, 17:25
Pozdrav.

Kupujem prenosni računalnik, ki bi se uporabljal za downloadanje filmov, muske in drugih stvari. Za snemanje dvdjev, diwx, mpr3, za brskanje po internetu, za gledanje filmov, obdelovanje fotografij, za pisarniške namene, program.... messenger...

kateri prenosnik priporočate? Kaj mora zato imeti rač. dobro hitrost, min. 2.0 Ghz ? Ter npr. Intel Core2 Duo dvo-jedrni procesor-vsekakor ane? Ali je za to da rač. dela več stvari hkrati pomembno kaj drugega?

Na rač bi rada imela tudi velik prostor za shranjevanje raznih dokumentov, filmov, glasbe, raznih programov....

Cena prenostnika naj bi bila ok. 700€.

Niti ne vem katera znamka: Acer, Hp, Toshiba, Ibm, Msi..? Rač. bi bil zgolj za domačo uporabo, ampak želim da je hiter. :kisses:

lp

Wanted
14.11.2007, 17:39
www.ceneje.si

www.mimovrste.com

www.enaa.com

Tu se najde marsikaj

zeriX
14.11.2007, 18:42
Računalnik nikoli ne dela samo ene stvari hkrati. Oziroma zelo zelo redko.
Za ta opravila nikakor ne potrebuješ dual core, 2GHz ali bilo kaj od tega. Za ta opravila je dovolj že kak 700MHz in se ga da usposobit tako da bo delal hitreje kot marsikatei 2GHz računalnik, seveda z žrtvovanjem teh bling-bling efektov(ki so po mojem pojmu brezveze, ker računalnik je orodje za delo in ne čudo za strmet vanj).

Firme Acer, Dell, MSI, lalala in nevem kaj še vse je vse en isti k* razen ko se pride do garancije. Komponenta je komponenta in je vseeno če računalnik skupaj sestavi dell ali msi.
Enako kot če dobavljaš vse dele avta zastavi in ferrariju je vseeno kdo bo te komponente sestavil skupaj, avto bo enak.

Priporočam nasplošen izogib Core2Duo in nasploh Intel procesorjev(Before everyone else beotches out: sem AMD fan in cena AMDja je mnogo primernejša za taka opravila), zatorej priporočam kak AMD procesor, hitrost izbiraj sama.
RAM-a gledaj da bo minimalno 1GB če že ne 2GB ker boš ziher prej ko slej preklopila na Visto(žalostno ampak resnično).
Grafična je lahko integrirana in shared, razen če misliš izvajat kake zahtevne grafične operacije, kot so npr. igre, grafično oblikovanje itd, v takem primeru priporočam nakup prenosnika z GF krafično in nikakor ne ATI(stara zamera, sorry fans).
Ostalo kar pa je pa je itak že standard v prenosnikih(Bluetooth, WLAN, USB, LAN, modem, etc., etc.,)

Nebom ti dajal linkov ker potem bi bil enak prodajalcu v trgovini ki ti nek prenosnik potisne pod nos in reče ta je najboljši. Lahko pa seveda po želji upoštevaš moje zgornje "napotke".

Cvetlični deček
14.11.2007, 20:24
sam na hitro dam kontro zerixu pa rečem, da se ti ni treba izogibat core2duo.
tebe zanimata najbolj velik disk (120gb+), ram 1gb+ pa garancija 2leti +
pa če rabiš kake podrobnosti ala bluetooth, brezžičn wifi ma pa itak skor vsak laptop zadnje cajte... mogoče pomisli še na avtonomijo = trajanje baterij, katero ima intel baje boljšo.