Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : NapaČno Tankanje


phil350
16.11.2007, 20:18
Včeraj sem na Petrolu napolnil rezeroar 50 L Eurosupra 95, namesto Diesla, ročka za nalivanje je bila črna in ne zelena zato nisem opazil razlike. Po cca 10 km vožnje sem opazil da motor ne deluje pravilno. Motor sem ugasnil, po posvetu z avtomehanikom sem naročil vlečno službo. Avto je še na servisu, pa me zanima kakšne posledice me čakajo. Se je komu kaj podobnega pripetilo:(

bobi
16.11.2007, 21:01
Vsaj model avta in pa starost bi lahko napisal! A imaš še pumpo, ali ne, je tudi pomembno, računalnik (zaradi garancije)
Podobno se mi je zgodilo na OMV-jevi črpalki na meji in sem imel kar dosti sranja preden smo prečrpali nafto, ker mi računalnik to ni dopuščal. Same neke okvare ni bilo, ker bencin ni tako nevaren v disel motorju. Hudo bi bilo če bi bilo obratno.
10 km. ni veliko, pa še računaj, da si imel v tanku še kaj nafte.
Jaz sem iztržil od OMV-a pol miljona sit za odškodnino in nevšečnosti, ker je bila njihova krivda. Bilo je enako kot pri tebi, napačna barva ročke!

Redi
16.11.2007, 23:04
Tudi pri dizlu znajo bit velike okvare motorja zaradi napačnega goriva.
Pri starem dizlu je teže da bi ti se lahko kaj zgodilo, pri ta novem sistemu( Comon Reil) pa je pesem čisto drugačna.No! Ker sklepam da si pravočasno vgasnil motor in ni prišlo do poškodbe visokotlačne pumpe, verjetno bo serviser isčrpal vso gorivo in zamenjal filter.
Pri comon reil-u so vsi organi visokotlačnega sistema 3 krat bolj delikatni in kvarljivi od starega sistema če ne paziš malo.Svetujem ti da svojemu serviserju naročiš da ti natoči še kakšen dodatek za dizle motorje v rezervarju.
LP pa veliko sreče

sioluser
16.11.2007, 23:45
Meni se je zgodilo podobno - natankal sem 54 litrov nafte v 65l rezervoar - ustavil sem po 1 km voznje; vendar brez kakih hudih posledic -razen praznjenja rezervoarja!

LP

sparky1985
17.11.2007, 19:50
ponavadi spraznimo rezervoar,zamejamo čistlec goriva,spihamo cevi od rezervoarja do motorja ,da gre ves bencin ven,natočimo nafto v rezervoar in bum!

avto vžge in dela.
samega dela je za slabi dve uri....

nisi edini,je dosti takih....:2thumbs:

lp