Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : WIRELESS Problem ! ! ! ! !


drejc87
19.11.2007, 16:12
Pozdravljeni!

Nujno potrebujem pomoč. Nabavil sem Wireless router Siemens Gigaset SE505dsl/cable. Imam T-2 ponudnika internetnih storitev. Imam prenosnik in navaden rač. Router sem usposobil in na obeh rač. preko KABLA deluje internet. Problem je ta, da se ne morem povezat wireless v router preko prenosnika. Prenosnik ima vgrajeno brezžično mrežno kartico. Imam pa WinXP.

Prosim za Vašo pomoč! Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem!

Lp! Andrej

bluemax
19.11.2007, 16:42
Ker oba računalnika ne delata brez kabla niti ni pomembno kere kartice premoreta ane...!?;)
Driverji za WiFi so pravi in v upravitelju naprav ni klicajev?
A si nastavu internet nastavitve(up.ime, geslo) na ruterju?
A si nastavitve za WiFi določu, če si kakšne(open-open, wep, wpa...)?
Lp B

drejc87
19.11.2007, 16:50
V upravitelju naprav ni klicajev. Kakih posebnih driverjev ni bilo potrebno nalagat. V omrežju na klic je že naložena brezžična povezava (Broadcom 802...). Kar se tiče nastavitev, nisem nastavljal wep,wpa...saj sem hotel prvo sprobat zadevo če sploh deluje in nato poskrbeti za varnost. Na routerju pa sem nastavil geslo!

Prosim za pomoč!

LP! A

bluemax
20.11.2007, 07:02
Ja če je tko, ti pol manjka samo WiFi pognt na ruterju. Pod WiFi setup maš par nastavitev. Najprej omogoči - aktiviraj wireless wlan. Pod security-varnost pa izber none oz open.
Po tem bi ti mogl delat.
Lp B

mrjerry
20.11.2007, 07:14
Ja, ponavadi moras na routerjih vkljuciti wireless opcijo. Pa kaksno varnostno nastavitev se splaca vkljuciti.

drejc87
20.11.2007, 10:47
Sem se prijavil v router. Wireless network je vključeno. SSID pa to je nastavljeno pod vidno in ime je spremenjeno. Ampak noče mi delat.

If the MAC Access Control is enabled, only the Client PCs, which are defined in the following table are allowed to access the internet. To zadevo sem izključil in sedaj bi naj kao wireless delal, ampak piše kao INVALID IP. Mislim da je problem v ipjih.


Prosim še za malo pomoči pa bo zadeva rešena :)

LP! Andrej

drejc87
20.11.2007, 11:09
Zadeva mi deluje! :d Tale MAC je bilo potrebno izklopit in določit da sam izbere avtmatsko IP.

Zahvaljujem se za vašo pomoč! :2thumbs:

LP! Andrej

bluemax
20.11.2007, 11:15
Sam da dela. Zdej pa ne pozab poskrbet za varnost!
Če mislš uporablat wireless povezavo samo zase je pametno vklopt mac filter! Sploh če živiš v kšnem močno naseljenmu okolju!
Lp B