Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zaposlitev


žajfa
21.11.2007, 19:12
Živjo

A morda ve kdo kako delodajalci reagirajo na izobrazbo. Recimo v razpisu piše, da zahtevajo 4.stopnjo poklic Mizar-ja narejeno pa imaš Pekarsko triletno srednjo šolo.
Ali mislite, da bi te delodajalec povabil na razgovor kasneje pa tud zaposlil.
Čim več izkušenj.

lp

Smaug
22.11.2007, 08:33
Vsak, ki isce dobro delovno silo, bo v obzir vzel izkusnje. Ce teh pac nimas, nimas tudi upanja na natecaju, ker enostavno nihce nima casa-->denarja-->volje, da te bo izobrazeval.

Davor
25.11.2007, 09:24
Vsak, ki isce dobro delovno silo, bo v obzir vzel izkusnje. Ce teh pac nimas, nimas tudi upanja na natecaju, ker enostavno nihce nima casa-->denarja-->volje, da te bo izobrazeval.

Ne vem no, vse večkrat slišim, da v nekaterih manjših podjetjih radi zaposlujejo ta pridne študente takoj po diplomi, da jih potem lahko po svoji volji izoblikujejo. Je pa res, da mi je znan izredno majhen vzorec teh podjetij.

Smaug
25.11.2007, 19:30
Jaz osebno ne poznam enega manjsega slovenskega podjetja z doloceno kilometrino, ki bi bilo resno pripravljeno investirati v mladega cloveka samo na bazi solskega povprecja (so pa vsi poizkusali, vkljucno z menoj).
Najhujsi problem tukaj je ta, da se tistih par promilov sposobnih ljudi, ki jih lahko vzgojis v kakovosten kader, kasneje odide v bolje placano sluzbo, najraje v tujino. In seveda mu pri tem nimas kaj zameriti

So pak zato tu vecje firme, ki si na svojo kolicino zaposlenih lahko privoscijo dolocen osip mladega kadra in so pripravljeni investirati v razvoj cloveka doloceno kolicino let/denarja, ampak tudi sklenejo dolocene predpogodbe, na kateri si ti vezan za njih za X let. Dolgorocno gledano se jim to skoraj vedno izplaca, ker je dovolj ze par sposobnih ljudi na generacijo, ki kasneje pokrijejo stroske izobrazevanja vseh in se lepo zasluzijo.
Ampak slovenskih podjetij, ki si lahko to privoscijo, ni ravno veliko, se posebaj pa ne v trenutnem stanju nasega gospodarstva in drzave...
Tukaj se nanasam na tehnicne poklice, kjer mora imeti clovek malo juhe v mozganih in biti prakticen.

Vecina podjetij dandanes zaposluje mladi kader samo zato, ker ga kosta mnogo manj (za dolocen rok, preko studenta, ipd.), brez dolgorocnega cilja. In to so sluzbe, kjer se prelaga nekaj in enega mesta na drugo.

Davor
26.11.2007, 21:03
Saj pravim...omenjeni vzorec šteje tri podjetja s po par deset zaposlenimi....ni baš neki....

misswho
19.12.2007, 15:52
Pri nas gledamo na izkušnje, ravno to - študenjte, s katerimi se ujamemo na osebni ravni, potem pa zelo hitro napredujejo ... Ampak to je pač zelo odvisno od dejavnosti, kulture v firmi ...

castor
19.12.2007, 17:22
Jst sem prišel brez izkušenj, brez izobrazbe, v podjetje, ki se je šele pojavilo na slovenskem trgu. Šefi so takoj dejali, da ne gledajo na izobrazbo, da imajo čas, da se človeku posvetijo in ga izbrusijo. In so me. Veliko učenja, veliko dela, veliko garanja, po enem letu sem dobil pogodbo za nedoločen čas. In vame še vedno veliko vlagajo in moram priznati, da sem se naučil res veliko. Delam v računovodstvu in moram priznati, da od predmeta na EF nisem potegnil pol toliko, kot v enem letu dejanskega dela.

je pa res, da bi moral neko fakulteto narediti čimprej... :blush: