Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Žive jaslice v ledu - Mlačca Mojstrana


retropil
22.11.2007, 16:31
Vabimo vas na ogled predstave Živih jaslic v ledu, v soteski Mlačca pri Mojstrani. Dramska igra, v kateri sodeluje več kot 20 igralcev, traja približno pol ure in z dinamičnim združevanjem aktualne življenske zgodbe, Božične zgodbe in dramskih efektov že šesto leto nagovorja tako otroke, kot tudi odrasle.

Letošnja zgodba govori o dveh ljudeh, ki sta se odločila v sveti noči končati svoja mlada življenja. Ker sta si na poti, se okorno zapleteta v pogovor, ki ni nikomur dobrodošel. Nehote se začneta bodriti, ko vidita, da spregovorjeni zgodbi ne zvenita več tako tragično. Odločita se, da se umakneta s spolzkih tal v toplejšo cerkev, kjer se pridružita neznanim vernikom pri polnočnici. Tam začutita mir in sprejetost, po kateri sta hrepenela. Sprevidita, da jima bo življenje teklo tako, kot si ga bosta usmerila sama. Čutita, da nista sama. Vrne se vsaj kanček izgubljenega zaupanja, ko postaneta prepričana, da njuno srečanje ni bilo naključno. Da jima je nekdo dal možnost, da se odločita za življenje.

Zgodba je sicer sestavljena iz dveh prepletajočih se zgodb. Ena je zgoraj opisana zgodba, druga pa je zgodba o Jezusovem rojstvu.


Predstave se bodo odvijale od 25. do 30. decembra 2007, ter 1. in 2. januarja 2008. Na dan bodo po štiri predstave, in sicer ob 16h, 17h, 18h ter 19h.

Več informacij na: http://www.lednoplezanje.com/jaslice/

Lepo vabljeni,
retropil :p

silence
22.11.2007, 17:50
Retropil :p

OK, tole ni reklama, prej ljubezen do Mojstrane:

Tele zive jasli se bodo dogajale na res idilicni lokaciji - v soteski v Mlačci; v kateri pozimi naredijo led po eni steni soteske; kjer se odvijajo tudi razna tekmovanja v lednem plezanju (izven obdobja predstave). Lahko se pa samo mal rekreativno popleza. Tudi ena oddaja za neko Svedsko TV so delno posneli tam :cool:

Pravim samo, da jo je treba videti, ko so jasli al pa ko jih ni. :approve:

Aja, pa se slap Peričnik mate osvetljen - ce boste u casu predstave, tam okrog setali. :2thumbs:

retropil
22.11.2007, 18:07
Sicer jaz nisem iz Mojstrane, ampak vseeno sodelujem pri projektu.. Lahko vam zagotovim, da vam ne bo žal, če nas boste obiskali. :)

silence
22.11.2007, 18:18
Sej men je jasno, da nisi iz Mojstane, zarad ene napakice u tvojem postu.:d

Ce pa ze delas reklamo, naredi primerno za slovencke: pred sotesko bojo stanti z cajem, medico in kuhanim vinom. :clown:
Yap, Veseli December se dogaja tudi u Mojstrani. :d

Hrushka
02.11.2008, 11:09
Bo kaj takega tudi letos? Glede na to, da bo malo več prostih dni, bo pa mogoče še res čas iti kaj pogledat ...

Babi2
02.11.2008, 17:05
Ob cesti na Hrušici (če se ne motim) sem pred nekaj dnevi videla velik reklamni pano za tole prireditev, tako da očitno bo.

Tudi jaz ogled priporočam, zelo lepo je, res prav posebno doživetje. Če pridete k zgodnji predstavi imate še dovolj časa za ogled Peričnika, ki je pravljično osvetljen in prav tako vreden ogleda nekoliko drugače, kot smo ga običajno vajeni.

Hrushka
01.12.2008, 10:35
Hvala Babi, bo res za pogledati! Se pravi Mojstrana, soteska v Mlačci, pa Peričnik =)