Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ikone na namizju


dady
23.11.2007, 18:29
kako lahko popravim napise pri ikonah na namizju, da bi bili na pol skriti in bi bile ikone lahko bolj skupaj, sedaj jih imam bolj narazen, da se vidijo cela imena ikon

zeriX
23.11.2007, 19:12
Lepo da bi rad to uredil, ampak kje?

Dajte no ljudje, bodite malo bolj informativni.

dady
23.11.2007, 19:42
v windows xp, sp2, na namizju:2thumbs: se opravičujem, malo se mi je mudilo

Slowhand
23.11.2007, 19:53
desni klik na ikono in preimenuj (rename)....pobrišeš,kar ni treba,pa bo....
npr.bližnjica do explorer.exe preimenuješ v explorer....:approve:

dady
23.11.2007, 20:15
sem poskusil, vendar tudi če imam kratko ime mi naredi isto, nekaj sem počel v tune up 2007, ko sem hotel odstraniti puščice na bljižnicah, kar mi je tudi uspelo, poskusil pa sem tudi povečati ikone, kako izgleda če so največje in ko sem dal nazaj na male je ostalo tole

Vsemogočni
23.11.2007, 20:22
Sploh pa ne vem zakaj pisati še .exe na koncu zapisa. Čim krajši zapis, saj v bistvu že ikona pokaže za kaj oz. za kateri program se gre. Zato naprimer: za Word je več kot dovolj zapis: Word, Adobe Acrobt Reader maš več kot dovolj AAReader ali AReader itd.

Ker ni prehiter lahko klikne v zapis pod ikono, hipec počaka, pa še enkrat klikne v zapis. Sedaj se vsa podlaga pod zapisom obarva v modro. Zdaj ni potrebno čisto nič drugega kot samo prepisat z željenim zapisom. Ker takoj ko pritisnete tipko s prvo črko, ves markiran zapis izgine in zapiše se pritisnjena črka v okence. Nadaljuješ pač s tistim kar želiš še zapisati.

zeriX
23.11.2007, 20:58
V enih računalniških novicah(preteklih) je bil en "trik" kako to odstranit, ampak oprosti, zdaj se mi res ne da iskat te revije. Če še do ju3 neboš vedel se bom potrudil, danes pa res ne. :)

Slowhand
23.11.2007, 23:11
v tuneup si najbrž spremenil vrednost spacing (windows privzeta je 43x43 pixels),icon size je pa 32x32 pixels.....

sicer maš pa spodaj gumb restore defaults....
po vnešenih spremembah maš pa obvezen restart,da spremembe pridejo do izraza...:approve:

zgleda da je vsemogočni moj post bolj slabo prebral...:angel:

Guliwer
19.12.2007, 19:31
Zanima me ce je kaksen program (brez spywara) s katerim bi lahko usaki ikoni določil velikost posebej

lp

Vsemogočni
23.08.2009, 21:25
Mene pa zanima kako odstranim puščico iz ikone, ki je bližnjica za zagon programa na namizju, v WIN7

Ker je čisto drugače kot v XP! (v WIN7 v regeditu ... ni zapisa IsShortcut).

Kdo ve kako?

Slowhand
25.08.2009, 11:03
http://depositfiles.com/en/files/dt2rfn4qq

snemi,poženi,pozabi


http://www.mydigitallife.info/2009/01/31/workaround-to-remove-shortcut-arrow-make-transparent-in-windows-7-yet-can-pin-to-taskbar-or-start-menu/
tukaj pa malo ročne telovadbe

Vsemogočni
25.08.2009, 22:48
Se ti lepo zahvaljujem za pomoč. Pobral, pognal prg, resetal računalnik in puščic ni več.

Hvala lepa :2thumbs:

Vsemogočni
30.08.2009, 22:15
Naj še opozorim tiste, ki se bodo lotili brisanja pušcic.
Večkrat se zgodi (ali povozi ker programček tisti del registra, ki to ureja), da se čez ikone (vse) na namizju nariše črn kvadrat. Če ikonam povečate velikost, se ikone delno pokažejo izza črnega kvadratka, pri nastavitvi na največjo velikost ikone, pa črni kvadratki izginejo.

To se mi je začelo pojavljati po enih treh vklopih računalnika. Zdej še ne vem kaj naj zbrišem, ker ko gledam register, ki ima puščice v ikonah, je poplnoma enak mojemu.

Dodatno sem pognal še programček, ki je na spletni strani, FlushCode.exe, ki pa ne spremeni zadeve.
Zanimivo je to, da čez ikono naredi črn kvadratek. Ko daš osveži namizje, se za hip pokaže cela original ikonca, ki pa jo takoj prekrije črn kvadratek. Se pa naredi, da se črni kvadratki sploh ne pokažejo in takoj nastavi ikonce programov. Dočim v spodnji vrstici Toolbara) so vse ikonce programja vedno vidne.

Zato pred posegom odstranjevanja, naredite arhiv registra!

Slowhand
31.08.2009, 18:43
hm,mal te moram okrcat
če bi preveril drugi link v mojem postu,bi našel tudi tole
http://depositfiles.com/en/files/dt2rfn4qq

pol pa dobiš kljukce nazaj

ko bo pa na voljo kak tweak ui tudi za visto in win7,bo pa malo lažje :angel:

kaj pa pravi sistem restore na dan pred spremembo - recimo 25.8.2009 ob 12:03 oz.malček prej ?

Vsemogočni
01.09.2009, 00:16
Nč ne pravi, ker mi je obnovitveno točko naredil šele 3 dni po spremembi, pač moja krivda, hi. Saj se nič ne pritožujem, le v opozorilo, če bo še kdo želel uporabiti tisti programček, da ve kaj ga mogoče čaka. Ja, pa da prej nardi obnovitveno točko. To je dost pomembno. Ker XP so mi jo naredil takoj, sem računal, da tukaj tudi sam naredi.