Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sendviči


Patsy
26.11.2007, 16:55
Kakšni sendviči so vam najbolj všeč?

Meni sta to tunin in jajčni z majonezo. Tega jajčnega se dobi žal samo v GB. Je pa dober. :)

Wanted
26.11.2007, 16:57
Ni ga čez angleškega

Patsy
26.11.2007, 17:17
kakšen je pa angleški?

silence
26.11.2007, 17:27
Nobeni!
Ce ze morem, u sili razmer, ga pojem.

Wanted
26.11.2007, 17:28
Angleški je lahko po želji, lahko je piščančji, puranji, poli, z tuno.... Fora angleškega sendviča je v njegovi trikotni obliki in pšenični beli ali polbeli kruh. Zraven salame se ponavad noter natlači še paradižnik, sir, majoneza, lahko tudi kumarice...

zverina
26.11.2007, 18:01
Kakšni sendviči so vam najbolj všeč?

Meni sta to tunin in jajčni z majonezo. Tega jajčnega se dobi žal samo v GB. Je pa dober. :)

kak je to res, ta jajčni sendvič, kak se pripravi?:shy:

gia
26.11.2007, 18:31
obvezno more met dodatke minimalno v obliki sira in kumar, pa če je not meso, mora bit lepo. drugače pa nisem zbirčna tok :shy:

lady_lucifer
26.11.2007, 21:07
recimo:
- z vlozeno papriko,
- s peceno papriko,
- z ricotto in olivami,
- z bucnim polpetom in curryjem...

je pa res, da si ga bolj redko nardim :)

Patsy
27.11.2007, 08:43
jajčnega pripraviš tako da trdo kuhano jajce zmečkaš z vilcami, zraven zmešaš majonezo, premešaš, malo soli in daš v sendvič. angleži po vrhu jajčnega namaza posujejo še krešo.

Alias
29.11.2007, 01:19
Kakšni sendviči so vam najbolj všeč?

Meni sta to tunin in jajčni z majonezo. Tega jajčnega se dobi žal samo v GB. Je pa dober. :)


Ja :p

mrjerry
29.11.2007, 12:37
Dva kosa kruhovine z ne pretrdo skorjo. Kaka povsem sveza ciabatta, na primer. Vsak kos z notranje strani namocen (ne polit) z olivnim oljem in za krajsi cas neusmiljeno vrzen na na hudo razgreto povrsino ali resetke.

Vmes: na tanko narezani koscki pravilno ulezanega in roznato pecenega rostbeefa. Solidno popranega s sveze mletim crnim poprom. Nekaj listkov rukole, na tanke rezine narezan cesnjevec da ne sprica naokrog ko ga jes. Kar se je nacedilo med rezanjem rostbifa, je na karamelizirani salotki reducirano, obogateno z nekaj kapljami madeire in zgosceno s koscki hladnega masla. Lahko tudi kombinirano z govejo osnovo, ce jo kdo seveda ima.

Harmonija :p :p

mrjerry
29.11.2007, 12:41
Strucka iz temnejse moke, zgornja rezina namazana z mehkim maslom. Spodnja stran na tanko namazana z mesanico nepekoce gorcice, torej take brez dodanega hrena, kopra, nekaj kapljic limoninega soka in zlico olivnega olja. Dobro premesano, da dobimo emulcijo. Bogato oblozeno z rezinami dimljenega lososa. Preden sendvic zapremo dodamo se malenkost kaviarja, samo toliko, da losos dobi bolj morski okus.

Smaug
29.11.2007, 12:44
Sendvic, a :d

To je v stilu: "Dva kosa crnrga kruha namakamo v Hennessy Paradiso-u dokler se popolnoma ne napijeta konjaka. Nato ju lepo ocedimo v kozarec, ostanek namazemo z maslom in rahlo popecemo v pecici (150 stopinj C). Med tem casom iz kubanskega tobaka zvijemo par visokokakovostnih Kubank. Cez priblizno 20 minut, ko so cigare pripravljene in ocedek konjaka prelit v pravi kozarec, iz pecice vzamemo kruhke in jih vrzemo kar se da dalec stran. V miru pokadimo cigaro in uzivamo v konjaku."

mrjerry
29.11.2007, 12:48
Zacnemo z na tanko in nekoliko postrani narezani koscki svinjske ribice.

Dve do tri suhe slive vzamemo iz koscice in jih kar se le da na fino nasekljamo.

V ponvi zreduciramo nekaj zlic traminca v druzbi polovice cimetove palcke in nageljnove zbice. Po cimet in zbico nadomestimo s slivami. Dodamo brizg belega balzamicnega kisa. V to namakamo rezine svinjske ribice, toliko da se ogrejejo. Ce je prevec tekoce, zgostimo s hladnim maslom.

Ogreto, a ne popeceno strucko ne prerezemo povsem, ampak jo samo razpremo. Vanjo zlozimo rezine svinjske ribice. Obogatimo z nekaj na dalje rezance narezane mlade cebule ali pora ter nanesemo omakico.

mrjerry
29.11.2007, 13:00
V sekljalniku razbijte nekaj posusenih paradiznikov, skupaj z najboljsim olivnim oljem kar ga premorete. In pa enim filetom incuna.

V pecici ogrejte suseno polenovko. Ce je dimljena, jo prej oplaknite z mrzlo vodo in sele nato ogrejte v pecici. Najboljsa bo v mehkejsi zemlji, namazani s paradiznikovo pasto, na nitke narezanimi listki bazilike in koscki parmezana.

Skoraj bi pozabil. Cisto boste zmagali, ce med paradiznike skrijete nekaj kapljic vodke. Ampak naj bo res nekaj kapljic. Preostalega 0.9999 litra imejte za poplaknit.

nattka
29.11.2007, 14:43
ržen ali polnozrnat kruh ... namazan s svežim sirom, skuto ali ricotto ... čez pa avokadove rezine, rahlo posloljene ...:p

misswho
30.11.2007, 18:08
Uuuu, sem že lačna. :d Sanjski sendvič pa je zame sendvič s suho salamo (npr. milanska, ogrska...) in zraven obvezno kisle kumarice. So pa dobri tudi sendviči z dunajskim zrezkom, ki imajo noter še malo solate, paprike, paradajza in majoneze...špica! :2thumbs:

KissMe
30.11.2007, 20:15
Tud men je d best s suho salamo al pa pršutom, pa če je kakšn namaz notr (majoneza, tatarska, hrenov namaz...), pa lahko tud kakšn sir, kumarice in vložena paprika :) mmmmmmmm

souL
20.12.2007, 18:53
Polnozrnata štručka namazana z mlečnim namazom Dukatela (lahk kj drugega sam men je ta naj) pol pa gor suhe salame al pa pršut pa paradižnik. :) jam..

Hrushka
25.12.2007, 20:11
sveža makova štručka, kuhan pršut, sir in sveža paprika (zelena).

Lencka
25.12.2007, 20:51
o, ja, snedviči :p samo da ni suh, pa gre :d

Njuška Trap
09.02.2008, 15:26
Kakšna res kvalitetna polnozrnata štrućka, notri pa skutin namaz z zelenjavo in solato (veliko nje in zelo hrustljave, prosim!). Po želji pa lahko eno notranjo stran štručke premažeš z maslom.

Namaz: v skuto (nepasirano) daš malo olivnega olja, nasekljano čebulo, česen, svežo papriko, paradižnik, malo več sveže bazilike (lahko jo nasekljaš ali pa daš cele liste čez namaz), premešaš, soliš in poporaš (lahko daš tudi čili v prahu ali na drobno naseckane čili papričice) in voila!

partibrejker
19.02.2008, 08:16
Kakšni sendviči so vam najbolj všeč?

Meni sta to tunin in jajčni z majonezo. Tega jajčnega se dobi žal samo v GB. Je pa dober. :)


od Jablana ali pa od Vege Way

freya
19.02.2008, 08:55
obožujem
-sendvič s polnozrnato štručko, namazan z maslom, z zelenjavo- solata, sveže kumarice, paradižnik, mozzarello, popečeno slanino
-olivna čabata namazana s svežim sirovim namazom ali kislo smetano ali feta sirom in suhim pršutom
-svež bel kruh , kisla smetana, poli salama
-olivna čabata, ementaler sir + extra olive

pa še bi se našlo