Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : povezaba prek routerja


dcotic
27.11.2007, 16:01
pozdravljeni!

Imam kabelsko povezavo...in me zanima kako bi moralo biti priklopljeno in nastavljeno da bi lahko prek routerja povezal 2. računalnika, sem že vse možno poskusil in ne gre.prosim pomagajte mi..hvala

zeriX
27.11.2007, 18:57
Kabelski ponudniki ponavadi omejujejo povezave na MAC naslov, oziroma jih zaklepajo.
Zdaj na katerem računalniku imaš naštimano kloniraš MAC naslov tiste kartice in potem normalno nastavljaš naprej.
StaticIP ali pa če ima možnost za Cable connection.

DrOnyx
28.11.2007, 08:33
Morda v pomoč tole:

http://www.networklab.co.uk/cmodem/linksys.html

Tale primer routerja in kabelskega modema ravno rešujem za nekega znanca. Dejansko ima vpisan MAC naslov v kabelskem modemu (in celo na pogodbi), tako da je potrebno zamenjati MAC naslov na WAN portu ruterja tako, da bo enak MACu računalnika, ki ima dostop do interneta. Zadeva trenutno še ne dela (kljub zamenjavi MACa), domnevam pa da je trik tudi v tem, kako naprave priključuješ nazaj. Če kabelskega modema ne ugasneš in samo zamenjaš UTP iz računalnika na router, potem verjetno DHCP ne da routerju novega IP naslova (ker "lease time" še ni potekel).