Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Virusi, črvi, trojanci,.....


slončica
27.11.2007, 19:52
... moj večni problem:nonono:

Kar naenkrat se je zgodilo, da se NOD32 ni mogel več posodabljati (Failure connection). Tako, sem ugotovila, da mu je verjetno nek Trojanec to preprečil. Pa namestim Bitdefender in najde Trojanca, ga izbriše. Med izbrisanimi ni bilo nič, kar bi spadalo v Program files ali pa pa kaj v povezavi z Explorer-jem; le nek neuporaben program...

Ampak sedaj mi pa ne dela Explorer oziroma se sploh noče odpret, niti ne morej prejeti pošte; medtem ko se internetna povezava normalno vzpostavi... Kakšno bolezen ima sedaj moj račun:dontknow:alnik oziroma kaku mu pomagam?

NightTrain
27.11.2007, 20:45
- za čiščenje tistih živali s tvojga računalnika sledi navodilom s te strani (http://www.joker.si/mn3njalnik/index.php?showtopic=54078&st=0)

- po končanem postopku si naloži zastonjsko različico Avast antivirusnika (http://www.avast.com/)

- namesto Explorerja raje brskaj z Firefoxom (http://www.mozilla.com/en-US/firefox/)

OK, zadosti tega alinejskega naštevanja, ampak če se ti da tolk časa vzet in se potrudit spucat računalnik na tak način, ter potem uporabljat še tista dva programčka, ne boš mela težav (govorim iz lastnih izkušenj)...pa srečno;)

Slowhand
28.11.2007, 05:49
žal na tisti strani manjka SuperAntiSpyware,ki je zastonj - je pa zelo uporaben in odstrani marsikaj,kar tudi plačljivi programi ne....

http://www.superantispyware.com/download.html

snemi free edition,posodobi bazo in izberi temeljit pregled....

slončica
28.11.2007, 05:55
Samo en problem je: iz svojega računalnika ne morem priti na internet:nonono: Se pravi, da vseh te programov ne morem naložit, sploh pa ne on-line ''čekirati'' viruse.

Preden sem z Bitdefenderjem pobrisala tiste okužene file-e, sem lahko normalno šla na internet, sedaj pa ne gre. To verjetno pomeni, da imam še vedno nekje viruse, a ne?

Slowhand
28.11.2007, 07:22
ena od možnosti je,da obnoviš sistem na čas pred čiščenjem....dobiš po vsej verjetnosti viruse nazaj,vendar jih potem ponovno odstraniš...

če maš pa kaka čreva pridobljena prek messengerja,pa ti tudi sistem restore ne bo deloval,oz. ti bo javil,da se ne more izvesti - ta problem sem pa že v enem postu opisal...

superantispyware in posodobljeno bazo si lahko snameš na kakem drugem računalniku (saj nisi totalno odrezana od sveta,če sodeluješ na forumu :approve:),zapečeš na cd in namestiš s cd-ja...

sumim,da sta ti ta šmorn skuhala nod32 in bitdefender....enega odstrani s sistema,drugega pa začasno onemogoči...mogoče bo tudi kaj pomagalo....

nejc
28.11.2007, 08:16
Prvo pravilo pri AV.

NIKOLI NE UPORABLJAL DVEH ALI VEČ AV SKUPAJ!!!

Ker se tepejo med seboj in bo stanje najverjetneje slabše.

Vsemogočni
28.11.2007, 13:28
Čist eno kratko še prtaknem.
Kot je že nekdo zapisal, če pišeš v forum imaš tud varianto da pobereš dol take in podobne koristne zadeve s spleta. Za to pride več kot odlično ključek z vsaj 1 GB, dobiš pa za solidno ceno že s 4 GB kapacitete. Ker nekateri nimajo več disket, ki imajo že v glavnem premajhno kapaciteto, nimaš vedno pri sebi CD ploščka, ključek je pa tolk mali, da ga ni problem nosit v žepu ali torbici.

zeriX
28.11.2007, 17:14
Kako internet ne dela?
Probaj pingat nekaj, WindowsTipka+R -> cmd -> ping google.si
Če napiše da se je čas iztekel ali pa da ni mogoče resolvat google.si potem bi bilo dobro vedet če so mrežni gonilniki ok, da jih ni kak trojanec ali pa virus pobasal sabo z brisanjem le teh.
Če pa ping dela je pa verjetno kje problem v IE in namesti Mozilla FireFox ali Opera(kerega hočeš) in probaj še z tem recimo.

slončica
29.11.2007, 07:42
No, bom preizkusila vse vaše variante. Do računalnika imam dostop samo v službi. Kateri program si naj z neta potegnem, da bo te viruse mal preveril, ker tudi Bitdefender (poizkusna verzija) se mi ninoče posodobit....

Slowhand
29.11.2007, 08:04
sej sm ti dal link v prejšnjem postu...:approve:

slončica
29.11.2007, 17:03
Pardon Slowhand....
Že vlečem dol :blush:

fazan
29.11.2007, 20:56
Če imaš siol si dol mpotegni bitdefender pa najde vse free verzije nekatere pa je treba sproti metati dol pobrisat potem pa popbrisat pa ponovno inštalirat.Nekidrži in boste priznal antivirusni skrejkana verzija je ista grožnja kot da nimaš antivirusnega programa.

slončica
01.12.2007, 08:09
Ah, ne gre mi.

Sem naredila obnovitev sistema in s tem mi je internet spet začel delati, vendar zelo počasi, pošto pa še vedno ne morem prejeti.

Sem poizkusila z Bitdefenderjem in Kaspersky, pa mi ne nobeden ne najden nobenega virusa. Je pa res, da se mi tudi nobeden od teh antivirusnih noče update-at, tako da zna biti v tem problem. On-line scan pa se mi sploh noče odpreti. Verjetno gre za kakšno virusno zaroto, ki mi onemogoči kakršnokoli čiščenje virusov s pomočjo neta:(

Verjetno mi ostane samo še formatiranje diska:nonono: To je pa tako zamudno delo....

Kako pa je z banko. Kako to reč še enkrat po formatiranju naložim? Ali moram še enkrat tisti certiikat kupit....

joe
01.12.2007, 09:42
Ah, ne gre mi.

Sem naredila obnovitev sistema in s tem mi je internet spet začel delati, vendar zelo počasi, pošto pa še vedno ne morem prejeti.

Sem poizkusila z Bitdefenderjem in Kaspersky, pa mi ne nobeden ne najden nobenega virusa. Je pa res, da se mi tudi nobeden od teh antivirusnih noče update-at, tako da zna biti v tem problem. On-line scan pa se mi sploh noče odpreti. Verjetno gre za kakšno virusno zaroto, ki mi onemogoči kakršnokoli čiščenje virusov s pomočjo neta:(

Verjetno mi ostane samo še formatiranje diska:nonono: To je pa tako zamudno delo....

Kako pa je z banko. Kako to reč še enkrat po formatiranju naložim? Ali moram še enkrat tisti certiikat kupit....

Tukajle si potegneš dol antivirusni program AVIRA personal edition,

http://www.avira.com/en/downloads/avira_antivir_personaledition_premium.html

Tukaj pa dobiš registracijo za 3 mesece,

http://www1.avira.com/de/evaluate/welt.php

Sam sem bil zelo zelo presenečen, kako dober antivirus je to. Sicer pa ni Češki, niti Madžarski, niti Ruski, tega so za spremembo naredili Nemci.

robida
01.12.2007, 21:41
žal na tisti strani manjka SuperAntiSpyware,ki je zastonj - je pa zelo uporaben in odstrani marsikaj,kar tudi plačljivi programi ne....

http://www.superantispyware.com/download.html

snemi free edition,posodobi bazo in izberi temeljit pregled....

Živjo Slowhand,
hvala za link,res super program.S tem bitdefenderjem 2008 so sami problemi v visti in to s slovensko različico,nemška deluje brezhibno,angleško nisem preveril.Zame ni noben problem če je v nemščini,važno da deluje.

Lp
robida

slončica
07.12.2007, 17:24
Hvala vsem za pomoč:)

Moram povedati, da so me ti trojanci spet premagali in je šel računlanik na servis, sedaj dela kot nov:2thumbs: Kljub vsem antivirusnim programom, ki sem jih preizkusila, so bili v račulalniku še vedno najdeni virusi.....

Slowhand
07.12.2007, 21:52
očitno si največji virus kar sama....:rolling:
da maš na kompu tolk virusov,da jih potem ne moreš zbrisat.....:approve:

mal sumim,da so bili v sistem restore,sam do tja z nasveti nismo prišli.....

od zdaj naprej pa raje dnevno pregleduj komp s posodobljenimi programi,pa internetno zgodovino mal večkrat pobriši....pa malo manj messenger uporabljaj (to je živ magnet za škodljivce..) :2thumbs:

krompircek
11.12.2007, 09:05
jst sm zacel uporabljati pidgin namest msn-ni vec niobene panike. sloncica drgac ti pa predlagam, da si nalozis bitdefender, ki ti mora spucat zadevo razen, ce mas viruse s sistemskimi podpisi...pol mors to narest rocno v varnem nacinu. drgac p aprim komp pa ga nes na parametico. men so ze spucal komp, v bistvu so me naucl uporabja bitdefendert...ZASTONJ :)

joe
11.12.2007, 09:15
Tole sem danes našel na interentu. Sprobal in moram reči, da sem impresioniran. Zadeva deluje u nulo.

Kot nekakšen virtual machine, ampak to ni.

prava stvar.

http://www.sandboxie.com/

Zaganjajte internet brskalnik in msn messenger preko tegale pa ni straha, da se okužite.

krompircek
11.12.2007, 10:17
zgleda kul ideja...a kdo ve kej o podpori za to zadevo? pa kdo garantira delovanje pa to?

joe
11.12.2007, 11:08
zgleda kul ideja...a kdo ve kej o podpori za to zadevo? pa kdo garantira delovanje pa to?


Kakšno podporo pa ti potrebuješ?

Kdo od proizvajalcel antivirusnih programov ti karkoli garantira?

zeriX
11.12.2007, 21:30
zgleda kul ideja...a kdo ve kej o podpori za to zadevo? pa kdo garantira delovanje pa to?

Naloži Linux pa ti jaz dam garancijo za viruse. Osebno. Če že hočeš imeti garant. Kako dolgo bom garantiral ne vem. Do "izida prvih virusev" za ta OS. :)
Če si pameten in veš kako računalnik uporabljat potem si sam sebi garancija po eni strani, sploh z kakim SW kot je npr. SandBoxie.

krompircek
12.12.2007, 11:27
Posodobitve, podpora uporabnikom,...kdo to zagotavlja?

Slowhand
12.12.2007, 13:49
Posodobitve, podpora uporabnikom,...kdo to zagotavlja?

jaz :approve::angel:

zeriX
12.12.2007, 13:52
Pri Linuxu? OSC.

Slowhand
12.12.2007, 14:19
za linux je pa itak Zerix glavna faca...:2thumbs:

jest dam sam garancijo na garancijo (sej drobnega tiska pa itak noben ne prebere)....:angel:

op..
tale post je sam za hec,ga moderator lahk pobriše...:blush:

Mowgli
12.12.2007, 14:26
Slejkoprej se bo našel kakšen nadobuden mulc, ki bo želel ujeti slavo s sestavo prvega virusa za Linux okolje, če se bo tako vneto reklamiralo njegovo odpornost. :angel:

zeriX
12.12.2007, 14:33
To je ravno "problem" pri Linuxu da je odporen na viruse.
Tudi če ga kdo napiše težko prodre v sistem globalno ampak, velikokrat ne more prit dlje kot do uporabnika. Če je seveda sistem dobro nastavljen.
Jaz imam root access nasploh izklopljen, potem račun ki ima možnost prit do root pravic ima pa takole geslo:
/I9762HsSsPMESfzQJ6qGHwh7TZcd7i62gRDTJ+kaa5KYIAT+n0 44ZfKCN/M2tXg
Tole je OpenSSL generated 48 naključnih znakov.
In še tretji račun ki ga uporabljam dnevno ki ne more do root pravic.
Torej če bi že z tem računom skasiral virus mi nebi prodrl na globalen sistem.
Programe in ostalo pa nalagam samo iz takih prostorov ki jim 100% zaupam.
Največ kaj se mi lahko zgodi je da izgubim vse svoje podatke, kar pa tudi ni problem ker pomembne reči mesečno arhiviram, na remote sisteme ali DVD ploščke.

To je pa pri Windowsih problem, ker vsak je lahko "administrator" in vsak lahko nalaga šaro na sistem.

joe
12.12.2007, 15:31
Za to se pač odrečeš veliki meri funkcionalnosti. Še posebej, če imaš za geslo takšno klobaso kot ti.

Tudi v Windowsu lahko nastaviš uporabnika z omejenimi pravicami, ki ne more spreminajti sistemskih datotek itd.... Vendar se to prakticira zelo malo ravno zaradi funkcinalnosti.

zeriX
12.12.2007, 15:39
Spljoh ne.
Geslo vnesem samo enkrat dnevno, oz. na en login, zdaj kako dolgo sem loginan je pač moj problem.
Sicer pa tudi vdret je težko ker nimam nič takih servisov zagnanih, kateri pa so pa so dovoljeni samo po VPN.
In ne izgubiš spljoh nič funkcionalnosti, če veš za kaj računalnik uporabljaš in ne drkaš levo ter desno z svojim naborom programja.
Jaz imam nameščeno vse kar rabim in kaj uporabljam in nič drugega, novega je redko kdaj kaj, mogoče 2x na 3 mesce, kar pa je tudi približno takrat ko updejtam trenuten software, tako da praktično root pravic sploh ne rabim. In se spljoh nič ne počutim kot "prikrajšan" za neko funkcionalnost, ker uporabljam računalnik v polni meri.

joe
12.12.2007, 16:38
Spljoh ne.
Geslo vnesem samo enkrat dnevno, oz. na en login, zdaj kako dolgo sem loginan je pač moj problem.
Sicer pa tudi vdret je težko ker nimam nič takih servisov zagnanih, kateri pa so pa so dovoljeni samo po VPN.
In ne izgubiš spljoh nič funkcionalnosti, če veš za kaj računalnik uporabljaš in ne drkaš levo ter desno z svojim naborom programja.
Jaz imam nameščeno vse kar rabim in kaj uporabljam in nič drugega, novega je redko kdaj kaj, mogoče 2x na 3 mesce, kar pa je tudi približno takrat ko updejtam trenuten software, tako da praktično root pravic sploh ne rabim. In se spljoh nič ne počutim kot "prikrajšan" za neko funkcionalnost, ker uporabljam računalnik v polni meri.


Pri takšni uporabi, kot jo opisuješ, si tudi v Windowsih popolnoma varen.

zeriX
12.12.2007, 17:09
Vem, ampak je nihče ne uporablja ker se jim po domače povedano je*e za to.

Problems 24/7
12.12.2007, 20:25
Pozdravljeni!
Moj problem je tak:
BitDefender zazna 3 viruse v ENI datoteki

Virusi so:
-Adware.NewDotNet.BK
-Adware.OneStep.A
-Trojan.Dloader.AMA

Vendar jih ne more izbrisati, saj so kao v arhivu.:mad:
Tega arhiva pa ne najdem nikjer!
Kako bi se lahko znebil te nesnage?
Hvala;)

zeriX
12.12.2007, 20:28
Kolko se še jaz to spomnim ti bitdefender izpiše pot do te datoteke.

Problems 24/7
12.12.2007, 20:39
Kolko se še jaz to spomnim ti bitdefender izpiše pot do te datoteke.

ja, sam da tam noter ni nič:2thumbs:
tudi skrite mape in datoteke so prikazane, tistega "arhiva" pa nikjer :rolling:

zeriX
12.12.2007, 21:02
čudno

joe
12.12.2007, 22:35
ja, sam da tam noter ni nič:2thumbs:
tudi skrite mape in datoteke so prikazane, tistega "arhiva" pa nikjer :rolling:

Vrž dol, pa daj gor Avast. Kadar kaj ne bo mogel pobrisat mu nastavi BOOT time scan, navadno pa že sam ponudi, če želiš datoteko odstraniti pri naslednjem zagonu. In to je to označiš odstrai pri naslednjem zagonu in restartaš računalnik. Datoteka pa izgine.

Problems 24/7
14.12.2007, 19:14
Emm....a Avast je zastonj? :)

joe
15.12.2007, 09:42
Emm....a Avast je zastonj? :)

Je zastonj ampak samo za domačo uporabo, ta zastonj pa tudi nima script blockerja.



http://www.avast.com/eng/av4_version_comp.html

Problems 24/7
16.12.2007, 12:19
Hvala :)
Danes bom poskusil

Problems 24/7
16.12.2007, 17:57
JA ITAK!
Odprem Avast, cel računalnik zablokiran, tipka reset ne deluje .. itd. itd. itd.
Sem moral zapreti napajalnik :mad:
Un Avast mi zgleda ne dela najbolje

joe
16.12.2007, 18:44
JA ITAK!
Odprem Avast, cel računalnik zablokiran, tipka reset ne deluje .. itd. itd. itd.
Sem moral zapreti napajalnik :mad:
Un Avast mi zgleda ne dela najbolje

Da ti tipka RESET ne deluje ne more biti kriv AVAST niti noben drug antivirusni program. Tipka RESET je popolnoma HARDWARE-ska zadeva in ti je noben program ne more zablokirat.

To da je bil tvoj računalnik po namestiti Antivirusnega programa AVAST zablokiran je verjetno krivo dejstvo, da nisi odstranil stari antivirusni program. Možno je tudi seveda, da je tvoj računalnik izjemno hudo okužen.

Problems 24/7
17.12.2007, 18:59
Da ti tipka RESET ne deluje ne more biti kriv AVAST niti noben drug antivirusni program. Tipka RESET je popolnoma HARDWARE-ska zadeva in ti je noben program ne more zablokirat.

To da je bil tvoj računalnik po namestiti Antivirusnega programa AVAST zablokiran je verjetno krivo dejstvo, da nisi odstranil stari antivirusni program. Možno je tudi seveda, da je tvoj računalnik izjemno hudo okužen.

Ja, žal mi je. Odprl sem računalnik in... kabel počen :blush:

BitDefender sem odstranil, hudo okužen pa ni- saj vrez Avasta vse normalno deluje:dontknow:

Pa ne morem verjet no!:mad:

joe
18.12.2007, 10:23
Ja, žal mi je. Odprl sem računalnik in... kabel počen :blush:

BitDefender sem odstranil, hudo okužen pa ni- saj vrez Avasta vse normalno deluje:dontknow:

Pa ne morem verjet no!:mad:


Če deluje brez AVSTA v redu z AVASTOM pa ne, pomeni, da je zelo okužen. Ko nameščaš Avast, bodi pozoren, ker te vmes sprašuje, če želiš narediti pregled sistema pred zagonom Windowsa. Izberi to možnost in AVAST tio bo razkužil računalnik še preden se bo windows ponovno zagnal.

Problems 24/7
19.12.2007, 15:00
Če deluje brez AVSTA v redu z AVASTOM pa ne, pomeni, da je zelo okužen. Ko nameščaš Avast, bodi pozoren, ker te vmes sprašuje, če želiš narediti pregled sistema pred zagonom Windowsa. Izberi to možnost in AVAST tio bo razkužil računalnik še preden se bo windows ponovno zagnal.

Sem poskusil, nič bolje...:dontknow:

milijana
19.12.2007, 15:07
NA POMOČ ČLANI FORUMA !

Povejte kaj storiti z tem virusom. Našel ga je NOD32. Z NOD-om se ga ne da odstraniti.


Datoteka NOD32.FiX.2.2.zip je okužena z virusom program Win32/HackAV.G. Datoteka je lahko izbrisana. Močno priporočamo, da predhodno arhivirate pomembne podatke pred postopkom.

Za pomoč vnaprej hvala !

Slowhand
19.12.2007, 15:08
SuperAntiSpyware...:approve:

Hola,
no es un virus en si, para nod32 claro que lo es, se trata de el parche (ilegal) con el cual haces que tu nod32 no expire, el archivo que te detecta es el nod32fix.reg,

bo treba original nabavt....:rolling:

mckeky
19.12.2007, 18:35
Spet se pojavljajo dolgocasni msn virusi, a vendar zmeraj manj so nadlezni, saj so tudi tisti najbol radovedni uporabniki koncno odprli oci,...

Pojavila se je zipana datoteka, ki krozi pod imenom jenny18.bmp...........................exe

Za nalasc sem jo sprejel. Nod v3 se tako ali tako ni oglasil. In na testriranju jo je zaznalo KAR NEVERJETNIH
2 antivirusna programa od 32 :) So antivirusni programi res tako dobri kot pravijo proizvajalci??
http://shrani.si/f/z/ec/4YgxFsVS/slika1.jpg



100% bulletin RIGHT :2thumbs:

zeriX
19.12.2007, 19:07
Od kod dobivate te MSN viruse? Če pa jaz nikoli nič ne dobim.
mckeky pošlji mi na admin@x-shells.org
bom probal z ClamAV skenat

mckeky
19.12.2007, 19:15
Od kod dobivate te MSN viruse? Če pa jaz nikoli nič ne dobim.
mckeky pošlji mi na admin@x-shells.org
bom probal z ClamAV skenat

ne vem :d Meni je od ene "zenske" ponudilo sprejem :d .... Ej bi ti poslal pa sem pol za tem, ko sem testiral spucal z diska,.... Drugac pa je ClamAV (8. po vrsti) ze dodan na VirusTotal in posodobljen na danasnji datum ni zaznal zadeve,....

krompircek
04.01.2008, 11:01
msn je krep...nabavte kej freebsd, sam mckeky mislim, da so to ful stare verzije protivirusnih al kako?