Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Delež v podjetju


Mister_Y
29.11.2007, 08:43
Direktor hoče iz s.p. -ja narediti d.o.o., s čimer bi razdelil deleže. Meni naj bi prišlo med 10 - 15%.

Zanima me kake obveznosti in pravice pridejo iz tega. Ali moram kaj prispevat ali avtomatsko dobim delež? Kako izgleda akt rzdelitve, se podpiše pogodba?, Kako je odvisna plača od deleža? Kako je z dobičkom? Ali je 10% dovolj velik delež, da se zavežem? Kako je s tem, če čez par let nočem imeti več deleža?

Hvala za odgovore,
Lp

Mowgli
29.11.2007, 08:59
Lepo izgleda na papirju, konkretno prinese pa ravno toliko, kot se dogovori v medsebojnih pogodbah družbenikov. Dobiček se ali pa ne izplačuje, svoj delež pa lahko prodaš kadarkoli, če spet ni v kaki interni pogodbi drugače določeno. Lahko je le pesek v oči, lahko dejanska korist, povsem odvisno od konkretnega primera.

Bo pa ob vsakem morebitnem slabšem stanju na TRR verjetno slišati o solidarnosti in odgovornosti vseh družbenikov.

Smaug
29.11.2007, 10:07
Najprej bi rekel, da imas pametnega direktorja. Najprej, ker se je odlocil odpreti d.o.o. in kot drugo, ker se je odlocil lastnistvo razdeliti med zaposlene. Slednje je v zadnjem casu kar pogost pojav pri nas.

Kot je ze Mowgli omenil, sam delez nima ne vem kaksne vloge, je bolj psiholoski dejavnik. Financno se na fiskalni letni ravni ne izplacuje nic, dolgorocno pa si ob ugodnem poslovanju podjetja upravicen do dolocenega deleza dobicka (in v tvojem primeru 10%-15% delezal le tega). Glede na to, da ste zaposleni trije + direktor, to verjetno ne bo za novega Aston Martina, bo pa v petih letih ob ugodnem poslovanju za ene Sejsele z zeno ;)

Ali moram kaj prispevat ali avtomatsko dobim delež?
Prispevas nic, ker se podjetje avtomatsko preoblikuje in je potrebno v enem mesecu samo obrniti tistih 7000€.

Kako izgleda akt rzdelitve, se podpiše pogodba?
Sama razdelitev je verjetno navedena ob podpisu delovne pogodbe (kot darilo dlje casa zaposlenemu cloveku). Akt razdelitve se nadaljuje tako, da se razdeli flasa domace sljivovice na proprocionalne lastniske deleze podjetja, nakar mora zavezujoci spiti svoj del.

Ali je 10% dovolj velik delež, da se zavežem?

Cakaj, bom pozvonil pri sosedi in jo vprasal...prej bi pa to lahko pri sebi razcistil, ne?

Kako je s tem, če čez par let nočem imeti več deleža?


In zakaj ga ne bi hotel imeti!? Glede na to, da je to d.o.o., odgovarjate samo s sredstvi firme. Deleza definitivno ne bos mogel prodati, ker je razmisljati o temu absurd (bo tudi v pogodbi to navedeno). Pa malo vec bos moral premikati svojo rit, ker bos od zdaj naprej delal zase in ne samo za direktorja ;)
In jasno, smisel vsega; ob podpisu pogodbe se zavezes, da bos X let kri scal z taisto skupino ljudi. Kar se spet navezuje na zgornje vprasanje. Ampak pri teh letih bi se pa ze pocasi lahko odlocil, kaj bos pocel v zivljenju...


Ocitno vas direktor poizkusa samo malo k pameti spraviti, pa da zacnete malo razmisljati s svojo glavo...boste videli, kako uzivamo :d
Je pa to iskaz njegove obupanosti nad vami ali pak zaupanja. Kaj je bolj pravi, bodete pa sami bolje vedeli.

mrjerry
29.11.2007, 11:47
Odgovore na vsa vprasanja, razen strateskega, bos dobil v vasi druzbeni pogodbi. Pa kot druzbenik se bos moral udeleziti prve skupscine pri notarju, kjer bo pogodba na glas prebrana, dolocene tocke obrazlozene, predvsem pa bos lahko vprasal kar bos hotel direktno notarja/notarko.

Smaug
29.11.2007, 11:58
Mah, nekomu ki sprasuje vprasanja v stilu "Ali je 10% dovolj velik delež, da se zavežem?" ne pomaga niti car Sulejman II...

Mowgli
29.11.2007, 12:52
V bistvu bi bil idealen odgovor: "Dovolj velik delež je 51%", ker potem sam odločaš o poslovanju firme...:approve: Kar je manj, je verjetno res le pisan ovojni papir, v kateremu se bo skrivala pogodba, ki zaposlene veže za določen čas, pa še kakšna konkurenčna klavzula za kasneje. Očitno se šef trudi zadržati kadre, ker z njimi prosperira. In je uporabil ta, morda manj rizičen način, namesto obljube višje plače.

Smaug
29.11.2007, 13:00
Jap, ampak mislim da je najbolj vazna stvar, da imajo ob ugodnem poslovanju firme, od tega korist vsi zaposleni. In da bodo zaceli malo drugace gledati na svoj siht in obveznosti (kar naenkrat ne bo vec nabijanja potnih stroskov, neodgovorne porabe materiala ipd. - v biti denar, ki se bo izplacal kaksno leto kasneje).

Meni je ideja vsec :approve:

Mowgli
29.11.2007, 13:53
Vsi odgovori leže v morebitnih skritih namerah direktorja. Se pa povsem strinjam, da se folk drugače obnaša, ko dela nekje ali z nečim, kar je njegovo. Odgovornost, pripadnost, požrtvovalnost, nenazadnje image in samopodoba... pa še kdaj kakšno odrekanje, ki ga drugače ne bi bilo. Pametna šefova poteza kleščenja stroškov, zdaj pa upajmo še na profit.