Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Namizni računalnik ali Prenosnik ???


gogy20
04.12.2007, 17:16
Nevem kaj da se odločim za prenosknik ali za namizni računalnik.Čeprou vsi pravjo kaj ti bo,sm se po pravici naveliču namiznega računalnika.Za prenosnik bi odšteu cerka 900 do 1000€.Zdj me pa zanima da mi poveste zakaj izbrt namizni računalnik pa zakaj izbrt prenosnik.Pa še eno vprašanje,kere znamke prenosnika da si kupm če je seveda priporočljivo si kupt prenosnik.Lp

Gonzo
04.12.2007, 17:44
Hja, moraš razmisliti za kaj ga boš imel. Če boš igral igre, potem definitivno namizni, če veliko potuješ/hodiš naokrog - prenosnik. Vsak sam ve, za kaj potrebuje računalnik. Za omenjeni denar pa že dobiš izjemen namizni računalnik. V primeru prenosnega pa bi jaz vzel HP, Della ali Toshibo. Ergo, odločitev je tvoja.

moat
05.12.2007, 10:18
Pozdravljeni!

Kot ti je odgovoril že Gonzo. Pri odločanju glede dileme, prenosni ali namizni računalnik, je v ospredju njegova namembnost in ne naveličanost, sicer boš razočaran. Za okoli 1000€ dobiš super namizni (gamerski) in povprečen oz. soliden prenosni računalnik, z omejeno uporabo. Tudi sam sem že večkrat bil pred to dilemo pa sem se vedno vprašal, ali res potrebujem prenosnik? Ugotovil sem da ne, ker bi ga večinoma uporabljal samo doma. Potrebovala pa ga bo kmalu moja hči, ko bo letos odšla na faks. Torej, prenosljivost je tista kategorija, ki mora slediti tvoji odločitvi.
Poleg predlaganih znamk od Gonza, bi omenil sam še Lenovo. Slednjega nameravam kupiti tudi sam za svojo hči.

LP!

mckeky
05.12.2007, 12:53
Jep... "hisni" racunalniki so se zmeraj veliko zmoglivejsi kot prenosni... Poleg tega- ce se kdaj odlocis za nadgradnjo kaksne komponente...Koliko moznosti imas pri laptopu in koliko pri skatli??? .... Poleg tega... -ce veliko downlovdas in imas navado 24/h computer ON ....po mojem mnenju prenosni racunalniki niso primerni za "venomer vkljuceno funkcijo" (ga lahko po 2eh letah vrjetno odpises)....ce veliko igras igre tudi izberi namiznega...

Ce pa si student in ce veliko uporabljas racunalnik za solo pa ti bo laptop prisev prav,...
In vprasanje je spet....-koliko krat bi ga dejansko (zaradi nuje) vzel s sabo "kam drugam" kot pa, da bi ga imel doma na mizi???

Ceprav, komu izmed nas, ki ga se nimamo se pa ne "lušta" laptopa ;) :d

zeriX
05.12.2007, 13:11
Jaz sem se "naveličal" stacionarcev, zato sem vse svoje 4 prodal in nabavil prenosnika(Nisem prodal zato ker nebi imel denarja zanj, prodal sem zato ker so mi šli že na živce). Po pol leta sem nabavil spet enega stacionarca za server in zdaj jih spet kupujem nazaj, prenosnik mi pa gre na živce in ga uporabljam le redko, ponavadi takrat ko grem na pot.
Zatorej, če si enak "freak" kot jaz ti priporočam stacionarca. Zakaj "freak"? Ker rad šraufam po računalnikih in kombiniram komponente da iščem najboljšo rešitev.

Stane
05.12.2007, 14:14
Namizni računalnik je dosti bolj udoben, prenosnik ima pa samo eno prednost - prenosljivost.

Tako da če pogosto (npr. tedensko, vsaj mesečno) prenašaš računalnik, vsemi prenosnik, v vseh ostalih primerih pa škatlo.

mckeky
05.12.2007, 22:51
Namizni računalnik je dosti bolj udoben, prenosnik ima pa samo eno prednost - prenosljivost.

Tako da če pogosto (npr. tedensko, vsaj mesečno) prenašaš računalnik, vsemi prenosnik, v vseh ostalih primerih pa škatlo.

pa bol "fensi" zgleda ..in mislim da je tudi to ena izmed lasnosti, zaradi katere nas laptop privlaci,....

Slowhand
06.12.2007, 05:57
pa magnet si nanjga namontiraj,če ga slučajno pozabiš na strehi avtomobila,da bo tam tudi ostal....:blush:

rock
06.12.2007, 06:15
zadosti močan, da tudi quck format naredi;)?

zeriX
06.12.2007, 14:49
Magnet ti bo naredil še kaj več kot quick format :D