Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Napačne ikone datotek


mao
06.12.2007, 05:05
Zdravo,
po instalaciji WIn Xp, mi nagaja dejstvo da mi op. sistem filmov ne prepozna. Se poskusil desni klik vedno odpiraj z Windows media playerjem, winampom itd. a ikona se ne spremeni. Verjetno bi moral tools-folder options-file types...
a ne vem kater nastavit in kako??
hvala
http://freevideoupload.uploadhut.com/114541-filmi.JPG (http://www.uploadhut.com/id114541/filmi.JPG)

Slowhand
06.12.2007, 05:45
najprej si v explorerju nastavi zadevo tako,da bodo prikazane končnice (v možnostih odkljukaj skrij pripone znanih datotek)

instaliraj ustrezne kodeke (ffdshow je čist zadosten in ac3 za zvok)

nato v explorerju desni klik na fajl npr. s končnico .avi,za odpiranje uporabi npr.windows media player in ne pozabi dati kljukice v rubriko - te vrste datotek vedno odpri s tem programom....

bi moral delat....:approve:

mao
06.12.2007, 11:41
zdravo,
v explorerju je tista opcija odkljukana.
codec pack all in one je tudi ze instaliran (tudi ce ne bi bil, bi morale biti ikone teh vrst fajlov)
tudi desni klik .avi vedno odpri z WMP, a ikona se ne spremeni!
Še kak predlog?:(

Slowhand
06.12.2007, 21:45
filmi.JPG

filmi imajo končnico .avi,.mpg,.wmv.....
če maš video s končnico .jpg,ti noben predvajalnik ne bo zadeve prikazal normalno,ker je jpg privzeta končnica za slike.....
iz tega sklepam,da maš probleme,ki jih opisuješ....na sliki,ki si jo naložil,pa končnic ni vidnih....v naslovu maš pa filmi jpg...:nonono:
kako ti je to uspelo preimenovati,lahko samo predvidevam,da s kakim programom za urejanje slik,ki ti je tudi spremenil končnice,ker imaš v nastavitvah programa nastavljeno opcijo,da pri preimenovanju slik uporabi končnico .jpg......namesto da pusti privzete končnice,preimenuje pa samo imena fajlov....

enega od filmčkov preimenuj tako,da mu spremeniš tudi končnico v .avi,samo glej,da bo potem npr.LOJZKA.avi in ne LOJZKA.jpg.avi....:rolling:

mao
07.12.2007, 00:12
Slowhand:d
hvala da si me nasmejal. A nisi bil pozoren!
FILMI.jpg je ime datoteke, ki sem jo uploadal! TO JE SLIKA;KJER SO OMENJENE DATOTEKE! ko klikneš na tist thumbnail, te pelje na stran, kjer je tista datoteka, v tem primeru slika z imenom FILMI, ki ima seveda končnico .jpg! na sliki pa vidiš, datoteke o katerim sem govoril, ki imajo končnice .avi itd!
prilagam še enkrat link na drugem hostu, tu boš bolje videl, tista stran ima preveč oglasov pa se mogoče nisi znašel.
http://img232.imageshack.us/img232/5097/filmiin9.th.jpg (http://img232.imageshack.us/my.php?image=filmiin9.jpg)

ps: take neumne napake pa ne bi naredil, kot si ti špekuliral:nonono:
A res nihče ne ve??:(

nejc
07.12.2007, 07:54
Nisi še napisal, a lahko te filme vseeno gledaš...ti jih WMP ali kateri drug program predvaja?

A z drugimi končnicami fajlov je vse ok...windows vse prepozna?

Kaj se zgodi, če recimo en film preimenuješ iz *.avi v *.mpg in potem nazaj v *.avi(pač da bi s tem ustvaru nek "šok" za sistem in bi ta bil primoran prepoznat file?

Kaj pa če eno avi datoteko prekopiraš v neko drugo mapo(da nimajo xpji kakega problema točno s to mapo)?

Probi še s kakšnim Registry Mechanicom ali kej podobnega preskenirat register....morda odpravi napako. Ker napaka je v registru.

Sicer sem pa zdle mal googlav, sam nisem našel zaenkrat še nič kej pametnega.

Tuki http://www.softwaretipsandtricks.com/windowsxp/articles/562/1/Windows-XP-FAQ-F poišči besedno zvezo "Unrecognized Extension". Morda bo to pomagalo kej(nisem gledu, kaj bi nej naredu, sam googlam po tej besedni zvezi).

Tule http://www.moviecodec.com/topics/5189p1.html tud razpredajo o tem.

Slowhand
07.12.2007, 08:52
hec mora bit....mal sm bluzil....:approve:

v explorerju nastavi pogled na podrobnosti,pa boš videl tudi pripone.....

me pa resno zanima,če ti windows media player zadeve sploh predvaja in je problem samo v ikonah....

v windows media playerju preveri,če maš slučajno v file types zadeve odkljukane....

če ti javi napako acess denied,gre za mapo in fajle,ki so ostali od prejšnje namestitve winsow in moraš omogočiti dostop....
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=29052&page=4

mao
07.12.2007, 15:01
ja predvaja mi jih. tudi npr. druge mi povzročajo težave .mp3 je ista ikona, avi mpg mpeg itd....
če preimenujem se ne zgodi nič. ma v različnih folderjih filmčke....
SEM PA POSKUSIL V WMP FILE TYPES VSE OBKLJUKATI. PA JE :) DELOVALO! A TO NI VSE, S TEM SEM OBKLJUKAL DA MI VSE AUDIO VIDEO ZADEVE ODPIRA V WMP, IN S TEM TUDI ODA IKONO OD WMP. želim pa da imam ikone od .mp3 od Winampa. če dam desni klik na .mp3 pesem ,vedno odpri z winampom, se vse ikone spremenijo v "neznano" ikone, kot prej(ikone formata mp3)....
ni acces denied...

torej s koncnicami mislim da je vse ok. oz ne razumem kaj sprasujes nejc'?

bom poskusil z registry mechanicom, čeprav dvomim da bo kaj...pa bom pogleda po googlu če seveda bo kaj uporabnega...za ta problem;)
hvala
še kak predlog...dobrodošel....:2thumbs:

Slowhand
07.12.2007, 21:59
pol pa v media playerju odkljukaj mp3 in v winampu določi,da je privzet za mp3....potem bi se ikona morala zamenjat z winampovo....
očitno si pri instalaciji teh programov mal "čaral"....

mao
08.12.2007, 01:32
Sem v WMP odkljukal .mp3, pri winampu je mp3 obkljukan, a vseno ni razlike. Tudi v explorerju -folder- options,- je mp3 privzeeti program winamp in ikona od winampa. a vsseeno ni spremembe...:mad:
aja sem poskusill zagnati registry mechanic, pa napiše unicode systems are not suported..... verjetno je to ker imam dva OS-a na PC-ju (WIn XP in Linux)...:mad:
še kak predlog...:/

Slowhand
08.12.2007, 11:36
men se pa prej zdi,da maš dve verziji win xp gor...je zelo verjetno in odtod tudi težave....
si disk formatiral in instaliral winse nanovo,al si to storil kako drugače ?
ker si zelo skop z informacijami lahko samo ugibam (pa mal bluzim tudi :rolling::approve:)

mao
08.12.2007, 11:51
ena verzija, sem pravilno formatiral nato instaliral..
kaksne informacije še potrebuješ?

BuzzFuzz
17.12.2007, 13:01
v winXP nimajo moji mp3ji in video posntetki oznake fajla. torej mp3ji nimajo slikice mp3 od winampa, video posnetki pa ne od gomplayera. imam nastavljeno da naj odpre program vse tako kot mora. le slikovne oznake ni. pomoč?

Slowhand
17.12.2007, 14:05
ročna varianta:
There is a hidden icon cache file in your windows directory, ShellIconCache, which contains a copy of all the default desktop icons. It sometimes gets corrupted. If it does, your icons will go all black or they may display the wrong icons. If this happens, delete it and reboot. NT (& Win9x) will repopulate the cache with the default icons. To delete the ShellIconCache:
at a command prompt, change to the %SystemRoot% folder
remove the hidden attribute from the file:
type attrib -h shelliconcache and press ENTER.
delete the file:
type del shelliconcache and press ENTER.
logoff and backon and the default icons should be restored.
TweakUI has been known to corrupt the ShellIconCache.
This tip applies to all versions of Windows including Windows NT, Windows 2000, and Windows XP.

ali pa uporabi TuneUp Utilities in v stylerju izberi repair icon cache....

BuzzFuzz
17.12.2007, 19:39
Slow, vem da obvladaš zadevo ampak meni ne gre to uredit. Naložil sem TuneUp Utl in repairno zadevo in the same shit...

nisem še ročnega načina probal ker sem se malce izgubil v tvoje engl postu. pa ne zaradi angleščine :d
če je to ročni način je prek TuneUpa kao avtomatski in bi naj on izbrisal cache... ne vem če ga je..vem pa da pri meni ne deluje zadeva. zanima me le kako pri p**** je prišlo do tega čez noč :S..ffs

bom še malce bolj podrobno poguglal o tej zadevi..

BuzzFuzz
17.12.2007, 22:43
svašta, še zmeraj mi ne kaže wmp, winamp, gomplayer slikic pri formatih. pri meni je enaka zadeva, predvaja se vse brez problema, nimam dve kopij xpjev ali česa podobnega...

skratka vse je tako kot mora bit. le za "dobro jutro" sem pred oznak ostal :dontknow:

Slowhand
18.12.2007, 14:49
Slow, vem da obvladaš zadevo ampak meni ne gre to uredit. Naložil sem TuneUp Utl in repairno zadevo in the same shit...

nisem še ročnega načina probal ker sem se malce izgubil v tvoje engl postu. pa ne zaradi angleščine :d
če je to ročni način je prek TuneUpa kao avtomatski in bi naj on izbrisal cache... ne vem če ga je..vem pa da pri meni ne deluje zadeva. zanima me le kako pri p**** je prišlo do tega čez noč :S..ffs

bom še malce bolj podrobno poguglal o tej zadevi..

če je bil icon cache izbrisan,ti je program javil zahtevo za ponovni zagon,ko se avtomatsko tvori nov fajl....
meni je ta način odprave napake pomagal...

posodobitev oz.namestitev winampa je eden od možnih vzrokov za nastalo stanje....:censored:
mal pa še za kakim trojancem poglej.....znajo delat čudeže....:angel::veryevil: