Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ponudnik internetnih storitev


dbk
07.12.2007, 10:41
Pozdravljeni!!!!

Zanima me kateri ponudnik inernetnih storitev je boljši, ker imam samo opcijo preko telefonske linije TELEKOMA mi je na izbiro AMIS in SIOL, ali če ima negdo kakšno boljšo idejo naj mi svetuje.

Hvala:rolling::rolling:

zeriX
07.12.2007, 19:49
Flamewar tema.
Ne še, bo pa v kratkem :)

Jaz bom rekel SiOL in ne zato ker smo na siolovih forumih in ne zato ker delam na telekomu ampak zato ker imam telekomov internet in nimam nikakršnih pripomb. (Razen TV)

Slowhand
07.12.2007, 21:46
pa si o t-2 tudi kaj razmišljal?
je cenej....:approve:

zeriX
07.12.2007, 22:22
To zame?
Sem, ampak ne hvala.

snickers
08.12.2007, 12:12
dbk Svetujem ti AMIS!
cenejši, nikoli ni bilo težav (enkrat je vrglo iz mreže) so uštimali v slabi urici. Sicer pa helpdesk prijazen in v pomoč. In CENEJŠI!!!!!

rock
08.12.2007, 12:35
Mislim da dileme tle ni. Če se dolgoročno rabi le net AMIS, če tudi TV SIOL.

snickers
08.12.2007, 13:12
saj ima amis tudi TV! mislim da celo ceneje, nisem prepričan....

rock
08.12.2007, 13:15
Ja ima. Programsko shemo si poglej!

Celje
08.12.2007, 13:18
Mislim da dileme tle ni. Če se dolgoročno rabi le net AMIS, če tudi TV SIOL.


TV pa SiOL ? A ti pošljem vse dopise na SiOL, ker mi še po letu dni niso poštimal TVja ?

Ne rečem, da je vse kriv SiOL, ampak, zakaj :veryevil: ponujajo storitev ( v mojem primeru ) , če je ne morejo 100 % realizirat ? Pri meni so bili sigurno že 7 krat, pa še ne dela tako, kot bi moralo.
Prvič so bili krivi stiki na kablih. Je vse porezal, naredil nove stike na kablih in šel.
Drugič je bilo krivo to, ker sem imel preveč razvejano mrežo telefonskih kablov. Sem uredil, potegnil kabel direktno na modem iz notranje omarice.
Tretjič so ugotovili, da imam predebel kabel , imel sem 6 žilnega. Sem potegnil utp, kot mi je tehnik svetoval.
Naslednjič je spet ugotovil, da je kabel pri spajanju lotan, ga je odrezal, dal svojo sponko in odšel
Petič so ugotovili, da je predolga linija od omarice na steni ( Enostanovanjska hiša ) do modema. Sem spet kupil nov UTP, 12 m, in ga napeljal direktno od zunanje omarice do modema. Ko sem povezal, isto. spet kockice na TV.
Naslednjič ko so prišli, so naredili meritve in ugotovili, da je signal do hiše slab. So od GVOja potegnili nov kabel do moje hiše, direktno od njihove omarice. Isto sranje, spet se pojavljajo kockice. Aja, vmes so še enkrat prišli zamenjat modem, ki naj bi bil kriv težavam.
A si štel, kolikokrat so bili tu ??
In na koncu, po letu dni "testiranja" , zaključek : Nikoli, dokler bo ta tehnologija prenosa podatkov ne boste imeli dobre slike, na kockice se boste morali žal privaditi, ali pa odpovejte IP TV.

Še sreča, da imam še kabelsko, da je nisem dal izklopiti. Ampak, sedaj plačujem obojno, SiOL tv in kabelsko !

Imam pa še ta SiOL samo zato, ker je tako enostavno snemat oddaje na PCju :d

rock
08.12.2007, 14:55
Celje:
Maš smolo. Če si daleč od centrale in/ali imaš šlampasto narejeno napeljavo do sebe. Tle se žal ne da pomagat. Je blo kar nekaj zlo jeznih naročnikov na forumu, ki imajo centralo skor v sosednji bajti (200-300m) pa ni šlo .
Naročnik TV sem od samega začetka. Pač mal firbec in porazna kabelska. Poglej si VSE moje objave v tem forumu kar jih še ni odletelo v cyberodpad. Jih je tretjina ali še več na temo TV. Aja pa števec je bil skor pol časa izključen, da ne boš kaj špekuliral z cifro pod nickom. Večina je bila precej kritičnih.
Zadeva je v tem času zrasla iz ALFA testistaranja v uporaben servis z v letošnjem letu že zelo solidno ponudbo.

Pri nas že lep čas IP TV dela zelo zadovoljivo. Sem na cca. 2000m od centrale na ADSL2+. 2 kanala brez težavic. Mi pa močna kompresija sedaj, ko smo mal pomenjali ekrane na večje dimenzije ni več prav nič všeč...

Pri nas so tudi starši nazaj naročili kabel, ker sta 2 kanala premalo. Ko je Siol postal OK smo za par mesecev odjavili.

Skratka, dokler zadeva ne dela na določenem priključku ni garancije, da bo delalo. Tehnologija sama pa špila kot je treba. Ključen faktor je med centralo in modemom.

Dolgo je trajalo, a so končno le uvedli testno obdobje, ki smo ga na forumu predlagali že v samem začetku.

Celje
08.12.2007, 17:19
Ja, smola gor ali dol, SiOL bi me moral, preden je podpisal pogodbo z mano, opozoriti na morebitne težave, na pa, da so mi na slepo obljubljali kar dva programa ( seveda z dvema Aminotama ), sedaj pa še en program ne dela, kot bi moral. Samo to jim zamerim. Razumem pa, da ne morejo čarati. Če tehnične možnosti niso zadovoljive, se pač tu ne da kaj več naredit, saj so se res potrudili in mislim, da so vse naredili, kar so lahko.
Sem pa slišal , ampak ne vem, če je to res, da bi lahko poslali močnejši signal, ampak tega in posebnih razlogov ne naredijo. Koliko je v tem resnice, pa verjetno ne bom nikoli izvedel.
Če druga ne, bi bilo od SiOLa fer, če bi mi vsaj malo zmanjšali račun, saj sem dejansko prikrajšan pri TV od tistih, ki jim dela, tako kot mora. Pa še to: ne zdi se mi pošteno, da vsi plačujemo isto naročnino : tisti, ki lahko spremljajo dva programa hkrati in taki, ki ne moremo niti enega prez problemov.

Mi pa net res boljše dela, odkar imam ta TRIO paket, prenos podatkov je hitrejši kot prej, ko sem imel samo ADSL !

zeriX
08.12.2007, 19:20
Ja, smola gor ali dol, SiOL bi me moral, preden je podpisal pogodbo z mano, opozoriti na morebitne težave, na pa, da so mi na slepo obljubljali kar dva programa ( seveda z dvema Aminotama ), sedaj pa še en program ne dela, kot bi moral. Samo to jim zamerim. Razumem pa, da ne morejo čarati. Če tehnične možnosti niso zadovoljive, se pač tu ne da kaj več naredit, saj so se res potrudili in mislim, da so vse naredili, kar so lahko.
Jaz sem delal v teletrgovini. Maksimalno kar si stranki lahko preveril je če nisi preveč oddaljen (po kablu) od centrale za tako pa tako hitrost in TV 1 ali 2. Ne moreš pa pogledat koliko je stara linija, kakšen tip kabla je v zemlji ali v zraku, ali je ta kabel kje nekoliko poškodovan ali ga je napadel "zeleni volk" kar bi lahko slabilo linijo. Niti ne moreš vedet kako banalno ima stranka narejeno telefonsko inštalacijo(Ob nekaj "črnih" montažah mi je postalo slabo ob pogledu na te "super-duper" inštalacije).

Če si morda najdeš v vseh teh primerih potem si delno kriv sam(za banalno inštalacijo mislim).
In ne se zdaj bunit, tako je. Nekateri raje plačajo manj ali sploh nič pa jim inštalacijo naredi nek električar ki nima pojma o telefoniji, ko pa telekomovci postavijo svojo ceno za inštalacijo se pa vsi bunijo.

Pa ne rečt da bi morali vedet kako stara je linija in če bo še vzdržala ali ne. Ne vejo in to ni mogoče vedet vsega za vsak kabel kako dolgo je v zemlji ali v zraku. Zakaj? Nekoč še ni bilo računalnikov da bi bilo lahko vse zapisano in zlahka najdeno.(Papir se hitro založi in tudi "uniči")

Zdaj če ti pač ne paše z takim izzidom, odpoveš SiOL TV in to je to.

Slowhand
09.12.2007, 01:16
Jaz sem delal v teletrgovini. Maksimalno kar si stranki lahko preveril je če nisi preveč oddaljen (po kablu) od centrale za tako pa tako hitrost in TV 1 ali 2. Ne moreš pa pogledat koliko je stara linija, kakšen tip kabla je v zemlji ali v zraku, ali je ta kabel kje nekoliko poškodovan ali ga je napadel "zeleni volk" kar bi lahko slabilo linijo. Niti ne moreš vedet kako banalno ima stranka narejeno telefonsko inštalacijo(Ob nekaj "črnih" montažah mi je postalo slabo ob pogledu na te "super-duper" inštalacije).

Če si morda najdeš v vseh teh primerih potem si delno kriv sam(za banalno inštalacijo mislim).
In ne se zdaj bunit, tako je. Nekateri raje plačajo manj ali sploh nič pa jim inštalacijo naredi nek električar ki nima pojma o telefoniji, ko pa telekomovci postavijo svojo ceno za inštalacijo se pa vsi bunijo.
Pa ne rečt da bi morali vedet kako stara je linija in če bo še vzdržala ali ne. Ne vejo in to ni mogoče vedet vsega za vsak kabel kako dolgo je v zemlji ali v zraku. Zakaj? Nekoč še ni bilo računalnikov da bi bilo lahko vse zapisano in zlahka najdeno.(Papir se hitro založi in tudi "uniči")

Zdaj če ti pač ne paše z takim izzidom, odpoveš SiOL TV in to je to.:nonono::nonono::nonono::nonono:

zameri ali ne tipično telekomovski odnos do strank....:nonono::nonono::nonono:
al je uporabnik dolžan zagotoviti linijo,ki bo omogočala prenos tv signala,al telekom (če že ponuja storitev)...
udarniški časi so že zdavnaj mimo - ko je cela vas kopala jarek za eno telefonsko linijo z dvema številkama....

zeriX
09.12.2007, 09:00
Telekomovski odnos ali ne, tako je.
Vsak gleda samo da bi čim bolj ceneje prišel skozi, nima veze če je slabo narejeno, glavno da koliko toliko dela(telefon), zdaj pa ko je treba imeti za novo tehnologijo to izpeljano malo bolje pa je spet vse kriv telekom in siol. Ni res, polovico so krivi uporabniki sami. In kako naj sploh telekom ve kako je cela vas kopala jarek in če so to sploh dobro naredili?

Ja kaj mu naj še povem? Če mu telekom ne more porihtat, zakaj bi brezveze plačeval? To ni bil telekomski odgovor ampak nekako prijateljski odgovor.
Zakaj boš plačeval če ne dela?

Celje
09.12.2007, 09:26
Če si morda najdeš v vseh teh primerih potem si delno kriv sam(za banalno inštalacijo mislim).

Ne, instalacija je od omarice do modema nova, skupaj sva jo s tehnikom od telekoma napeljala !!

Pa ne rečt da bi morali vedet kako stara je linija in če bo še vzdržala ali ne. Ne vejo in to ni mogoče vedet vsega za vsak kabel kako dolgo je v zemlji ali v zraku. Zakaj? Nekoč še ni bilo računalnikov da bi bilo lahko vse zapisano in zlahka najdeno.(Papir se hitro založi in tudi "uniči")

Linija pa ni stara, ker je naše naselje zraslo šele pred 12 imi leti in so za vseh 60 hiš povsem na novo napeljali vse vode !
Verjetno je samo oddaljenost od centrale kriva za probleme, kot so dejali tehniki po meritvah in še enkrat : samo to zamerim SiOLu, da so mi obljubljali dva TVja, čeprav bi lahko predvidevali zaradi oddaljenosti, da so že z enim lahko manjše težave !

zeriX
09.12.2007, 09:34
Koliko si oddaljen? Kablarsko mislim.

Celje
09.12.2007, 19:23
Ja, točno ne vem, ker nisem nikoli meril :d , ampak, ko sva se s tehnikom pogovarjala, mi je rekel, da sem nekje na meji možnosti, 2 km zračne linije, koliko so pa kabli dolgi, se pravi, kje okoli so napeljani, se pa ne ve.

zeriX
09.12.2007, 19:36
2km zračne linije lahko vzameš še minimalno 500m zraven kabla. Ni teorije da bi ti delali dve televiziji.
Zakaj so ti obljubljali ne vem, ampak to je prevelika razdalja, še za eno televizijo je skoraj preveč ali očitno po tvojih izkušnjah je preveč.
Zdaj če si pa na meji kot on pravi, potem še pa vzameš v račun kar sem opisoval zgoraj(Mislim povezava med tabo in centralo in ne hišno inštalacijo), pa dobiš rezultat kot ga dobiš.