Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ATI javlja napako


Branks
10.12.2007, 16:42
Pri zagonu igre NFS MOST WANTED mi ATI javi napako, ki jo vidite na sliki.
Prosim, če mi lahko kdo pove v čem je problem.

AMD Athlon 64 2800
512 MB 400MH
ATI radeon
9200 Se128MB

Slowhand
10.12.2007, 17:06
vpu lahko izklopiš,samo potem se ti bo pa izpisal modri zaslon....

vzrok je lahko v driverjih (če maš nove,si raje naloži originalne,ki si jih dobil zraven grafične oz. obratno)...
v igri znižaj ločljivost in detajle.....
pa dxdiag poženi in izvedi vse teste za zvok in grafiko...
directx 9.0c je pa obvezen....

no,pa kakšen popravek igre tud ni slabo kdaj instalirat...

pok
10.12.2007, 17:06
probej VPURECOVER izklopt

Branks
10.12.2007, 20:18
Sem probal, pa ni nobenga učinka.
Sem pa opazil, da se mi nobena podobna igra noče zagnat, računalnik kar zmrzne:dontknow:
Še kakšen nasvet?

Slowhand
11.12.2007, 15:54
pregrevanje ? speedfan pa poglej....
preveri delovanje rama...memtest....
včasih pomaga tudi formatiranje diska...
pa novejša grafikulja tud ne bi bla odveč....tale je že kar malo za odpis...


ne pišeš pa,kaj je z resolucijo monitorja in številom barv....
če maš na monitorju 16k barvno paleto,jo nastavi tudi v igri....pa če maš lcd monitor nastavi ločljivost v igri na ločljivost monitorja (na tisto priporočeno)

kaj pravi dxdiag ?
se testi izvedejo v redu ?
maš strojno pospeševanje omogočeno ?

Branks
13.12.2007, 18:13
sem zdej zamenju driverje pa paleto barv dal na 16, pa dela.
Ko pa dam desni klik mi pa hoče kofiguerat ati catalyst, a ne najde ene datoteke zato vse skupaj prekličem.
Kako bi pa to preklicu?

Branks
13.12.2007, 18:15
p.s.
dxdiag test je pred vsem tem bil OK

Slowhand
13.12.2007, 19:13
sem mel podoben primer pri instalaciji novejših driverjev za radeon 9600 xt.....zadnji so,če se ne motim catalyst 7.1,pol sem pa snel mal starejšo verzijo 6.1,pa zadeve delujejo glih tko....

opozorilo je blo pa neki v stilu,da ti driverji ne nudijo podpore za radeon 9600 serijo....

ah,pa da ne pozabim - pred instalacijo moraš met net.framework 2.0 instaliran....drgač se noče control panel namestit....