Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kazen zaradi napačnega parkiranja


trance0
11.12.2007, 03:01
Vem, da najbrž ni možno, a vprašati ni greh. Avto sem imel parkiran na Prulah ob Ljubljanici in fasal kazen dobrih 80 evrov, ker vozilo ni bilo parkirano v skladu s predpisi. Dobil sem na vetrobransko steklo nalepljeno zloglasno rdeče obvestilo mestnega redarstva(majku jim:)), da hočejo od mene 80 evrov(oz. 40 v primeru plačila v nekaj dneh). Na obvestilu je bilo tudi označeno, da so moj avtoček slikali, ko je bil nepravilno parkiran. Zdej pa mene zanima, če obstaja kakšna varianta(pravna finta), da se izognem plačilu te kazni.

mrjerry
11.12.2007, 07:01
Ce je bilo vozilo napacno parkirano, bos placal kazen.

V nadaljnje se izogibaj napacnemu parkiranju, pa bodo tudi rdeci listki prihajali sploh ne.

kekez
11.12.2007, 09:11
Napiši, da si takrat avto posodil svojemu sorodniku Viktorju Navorskemu iz Krakozhije, ki se pač ne znajde najbolje in je očitno napačno parkiral. :d
Omeni, da je polnoleten in tako le sam odgovoren za svoja dejanja.

mrjerry
11.12.2007, 09:24
kekez, to ne funkcionira.

MORDA bi slo s pooblastilom.

kekez
11.12.2007, 09:34
Hočeš reči, da smo odgovorni za prekrške drugih?
Ravno pred tedni je bila huda polemika o tem na Madžarskem, ker so želeli zakonsko prevaliti vse prekrške na lastnike avtomobilov.
Dvomim, da mi imamo tak zakon in dvomim, da bi presoja takega zakona zdržala.

Ko sem jaz nazadnje dobil listek za parkiranje (nekaj let bo že tega), sem potem dobil domov obvestilo, kjer je pisalo, naj plačam globo ali prijavim ime dejanskega voznika.

mrjerry
11.12.2007, 10:16
To ne, ampak najprej moras dokazati, da prekrska nisi naredil ti. Za to pa moras imeti najmanj pooblastilo, podpisano od obeh strank. Dodatno pa vsaj se kaksen alibi, na primer, da si bil tistega dne na delovnem mestu in da pac nisi mogel biti nekje v centru ljubljane. Cisto kot primer.

trance0
11.12.2007, 19:53
Ja, ***a v glavnem, sem se že sprijaznu, da bom moru plačat.

Katrin
11.12.2007, 22:19
Meni ga je od tam pajk odpeljal. Consider yourself lucky :)

king16
12.12.2007, 05:56
Ja, ***a v glavnem, sem se že sprijaznu, da bom moru plačat.

Napiši pritožbo -obvestilo, da cvozila nisi vozil ti, ampak je tega dne voziltvoj sorodnik- Handarovič hasan, roj. takrat in takrat iz BiH, naslov Sarajevo, ul. ta in ta, daljno sorodnik tvoje žene, ki je bil takrat na obisku pri vas.
trenutno v Sloveniji še ni zakona, da svojega vozila ne smeš posodit komerkoli, ali da bi morala glede posode sklenit kakšno pogodbo ali napisat kakšno pooblastilo. pričo, da si bil v času prekrška kje drugje ( napivu v drugem koncu mesta s prijateljem ) pa tudi ni težko najti.

Odeen
12.12.2007, 09:55
Kot prvo- maš srečo da si dobil samo listek ;)- namreč, v sredo prejšnji teden sem bil v porodnišnici, enkrat popoldne..., pa sem pred porodnišnico srečal enga modela, ki je ves živčen pa hkrati navdušen nekomu po mobitelu razlagal, da je dobil sina pa da je zdrav pa da je vse ok, v isti sapi pa je spraševal, kam mora it po avto, če ti ga pajek odpelje !? Bedaki služijo denar tam , kjer se ga da dobit, pa jim ni mar če je to novopečeni očka...

Kar pa se tiče tehle nasvetov, ki so ti jih dajali predhodniki- če hočeš plačat še ene sodne stroške, pa obresti te kazni, potem se kar pritoži... Kar nekaj ljudi poznam, ki so se lotili takega "postopka"; tako za nepravilno parkiranje, kot tudi za slikanje na radar ob prekoračeni hitrosti (ko ti ravno tako nobeden ne more dokazat da si ti vozil)- no in vsi primeri so se končali brez uspeha.

Ta način je palil pred par leti, ko je naša zakonodaja še dopuščala pritožbe na pritožbe, dokler primer ni zastaral- dandanes si tega ne dovoljo več, ker že tako vsi tolčejo čez sodni sistem in kako ne dohajajo primerov.

Moj nasvet je da pač plačaj tole kazen, drugič pa pojdi z avtobusom ;).

Mowgli
12.12.2007, 10:47
Meni ga je od tam pajk odpeljal.

Meni je kolo pes poscal, ko sem za zebro stal... :( A v ZOO nič ne čuvajo svojih živali??? :clown:

sparky1985
12.12.2007, 19:18
Dobil sem na vetrobransko steklo nalepljeno zloglasno rdeče obvestilo mestnega redarstva.


Če parkiraš avto neustrezno, pusti brisalce vklopljene, da ti ne
bodo mogli kazni zataknit za njih.
:veryevil:

Katrin
12.12.2007, 21:43
Meni je kolo pes poscal, ko sem za zebro stal... :( A v ZOO nič ne čuvajo svojih živali??? :clown:

Jaz sem zadnjič lisice videla šibat čez center... :)

mrjerry
13.12.2007, 08:35
Napiši pritožbo -obvestilo, da cvozila nisi vozil ti, ampak je tega dne voziltvoj sorodnik- Handarovič hasan, roj. takrat in takrat iz BiH, naslov Sarajevo, ul. ta in ta, daljno sorodnik tvoje žene, ki je bil takrat na obisku pri vas.
trenutno v Sloveniji še ni zakona, da svojega vozila ne smeš posodit komerkoli, ali da bi morala glede posode sklenit kakšno pogodbo ali napisat kakšno pooblastilo. pričo, da si bil v času prekrška kje drugje ( napivu v drugem koncu mesta s prijateljem ) pa tudi ni težko najti.

Ce nimas ne pooblastila, na katerem je poleg Hasanovega naslove se vsaj stevilka katerega izmed njegovih dokumentov (npr. potni list, osebna izkaznica) in racuna iz lokala, v katerem si bil s prijateljem, je taksno besedicenje zelo malo vredno.

kr en
28.12.2007, 06:38
Zelo radi delijo OBVESTILA REDARSTVA v bližini Aškerčeve v Ljubljani. Zavedajo se, da so lastniki avtomobilov v večini študenti, ki nimajo rednih dohodkov. Ampak to za njih ni problem, samo da dobijo tistih nekaj žrtev na dan, da zaslužijo svojo plačo.

Slowhand
28.12.2007, 22:49
to,da nimaš rednih dohodkov,še ne pomeni,da lahko potem parkiraš kjerkoli....obratno - če veš,da nimaš denarja za plačilo kazni oz.če se ti zdi plačevanje kazni totalno razmetavanje težko prisluženega denarja,se boš še toliko bolj potrudil,da najdeš ustrezno parkirno mesto....

enako je z ostalimi prekrški v prometu....

Katrin
29.12.2007, 08:04
Se moram kar strinjat. Če imaš za avto in bencin, moraš imeti tudi za kazen, če nepravilno parkiraš. Lahko ga pa pustiš na eni izmed parkirišč na koncu mestnih vpadnic in se v mesto pripelješ z busom, kot toliko redno zaposlenih v mestu, ki nima v kje parkirat.

Bober
29.12.2007, 23:51
parkirišča na koncu mestnih vpadnic? sj ni takih parkirišč, no pri dolgem mostu je, drugje pa ne vem, da bi bilo. Prav gotovo pa na koncu Dunajske ni nikakršnega parkirišča, razen za kolesa.

Sirko
30.12.2007, 12:50
ja sej zatu je pa center mesta skoz zaparkiran (Kongresc in ostale okoliške ulice)
tut na zelenic sm jih že vidu parkirane (večkrat)
edina taprava rešitev bi bli parkrni placi zuni mesta, od tm pa podzemna po celi Lublan.
sicer rešitev ni pocen bi se pa splačal v neki letih tko d ni glih zanemarljiva.

Slowhand
30.12.2007, 14:11
parkiraš v Medvodah,pa se s trolo odpelješ v Ljubljano (če greš z gorenjskega konca):approve::2thumbs:

Slowhand
30.12.2007, 14:12
Če parkiraš avto neustrezno, pusti brisalce vklopljene, da ti ne
bodo mogli kazni zataknit za njih.
:veryevil:

al jih pa dol pobereš...:2thumbs:

gritens
10.02.2008, 22:43
torej izdaja plačilnega naloga redastva je nezakonita in popolnoma v nasprotju z slovensko ustavo!
v 23 čl. ustave lepo piše da sodi lahko samo sodnik ... torej ko bo nek redar oz policist ,ki je izdal kazen za napačno parkiranje in te stem ko je izdal plačilni nalog avtomacko obsodil, imel narejeno šolo oz pravni izpit šele takrat se bo lahko govorilo o tem da je takšna kazen sploh sprejemljiva! slovenski narod premalove kaj pomeni in predstavlja ustava in kako se lahko zaščitimo zato pa se ga da toliko izkoriščat in iz njegovega žepa neupravičeno vleči denar!

več o tem na www.kzvd.si

mrjerry
11.02.2008, 10:06
v praksi ti to bas dosti ne pomaga

Redar te lahko na podlagi fotografije in zapisnika ovadi sodniku za prekrske. V tem primeru gre stvar po ustavno sprejemljivi poti, ti pa poleg skode placas se stroske, ki si jih povzrocil z doslednim spostovanjem ustave.

Pri vsem tem pa izdajanje `phony' racunov samo po sebi ni protizakonito, zaradi cesar ti odpadejo moznosti kontratozbe.

Skratka, redarja lahko razumes kot profesionalnega obcinskega ovaduha, ki je placan za to, da pohajkuje po mestnih ulicah in isce prekrskarje.

WRC555
11.02.2008, 15:00
Danes v centru Lj se vracam do sluzbenega vozila, ko opazim redarko kako mi pise poloznico za napacno "parkiranje"...prijazno sem jo ogovoril in jo odnesel z opozorilom.

Slowhand
11.02.2008, 15:19
jo bo treba ovadit zarad slabega opravljanja dela...
nima kaj padat na šarm....ma da spoštuje zakon do zadnje pike....:2thumbs::veryevil:
sej zato pa je pri nas kot je....
vsi bi se nekaj izgibal kaznim,delu pa sploh....
pišuka...

phil350
12.02.2008, 14:10
Najceneje bo, da čimprej plačaš! Lahko ugovarjaš iz kakršnega-koli vzroka vendar pritožba ne zadrži
izvršbe. Tako, da bodo potem vse druge opcije dražje. Verjetno poznaš tisto:
"Proti vetru je težko scat":(

mrjerry
12.02.2008, 14:27
Tukaj dejansko veter nima nikakrsne zveze. Prometnim kaznim se najucinkoviteje izognes tako, da ne delas prekrskov.

mrjerry
15.02.2008, 09:51
Ja, na ta nacin se lahko izognes temu, da te ocolajo direktno redarji. Ker pa redar ima fotografijo, te lahko prijavi sodniku za prekrske. Tam poleg kazni placas se proceduralne stroske.

Tanatie
15.02.2008, 20:59
v 99% primoerov se splaca placat...drugac pa obstaja neka firma "odvetnikov" ki se prov s tem ukvarjajo in pisejo pritozbe...kek let nazaj vem da so se hvalil da se nobeni stranki ni blo treba placat za napacno parkiranje...samo od takrat je ze neki cajta minil, zdej pa kolkr jst vem majo sodniki tut to opcijo da zavrnejo pritozbo ce je "tipsko napisana"...brez utemeljitve...kar samo pomen da placas polno kazen pa po moznosti se stroske od pritozbe...

nattka
16.02.2008, 06:43
sploh pa folk misli, da je nad zakonom ...

prileti v center, parkira na pol na cesti, na pol na pločniku ... pa tudi na pločniku, če se le da ... potem pa stoka o nelegalnosti??? redarske službe ... ne razmišljajoč o tem, da so redarji postavljeni ravno zaradi takih, kot je on in njemu podobnih ...

če si se napačno parkiral in so te dobili ... pač plačaj kazen ...

Rodrigo
16.02.2008, 06:45
sploh pa folk misli, da je nad zakonom ...

prileti v center, parkira na pol na cesti, na pol na pločniku ... pa tudi na pločniku, če se le da ... potem pa stoka o nelegalnosti??? redarske službe ... ne razmišljajoč o tem, da so redarji postavljeni ravno zaradi takih, kot je on in njemu podobnih ...

če si se napačno parkiral in so te dobili ... pač plačaj kazen ...

:kisses::kisses:

nejc
16.02.2008, 11:12
sploh pa folk misli, da je nad zakonom ...

prileti v center, parkira na pol na cesti, na pol na pločniku ... pa tudi na pločniku, če se le da ... potem pa stoka o nelegalnosti??? redarske službe ... ne razmišljajoč o tem, da so redarji postavljeni ravno zaradi takih, kot je on in njemu podobnih ...

če si se napačno parkiral in so te dobili ... pač plačaj kazen ...
Se strinjam.

Pravila so jasna, penali za kršenje tudi.

doody
16.02.2008, 22:44
Dej,dej.Če velja zakon za nas kmete,bo tudi veljal zakon zate.Parkiraj avto v avtohiši na Zaloški cesti,ki je drga kt žefran,pa ne boš imel problemov.Za dve uri boš plačal cca 80€.