Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Povezovanje v drugi rač. v omrežju


amadej
16.12.2007, 13:52
Torej zanima me kako bi s epovezal z enega računalnika v drugega in obratno...sicer imam oba povezaniva v omrežje preko modema SINOPE....nekaj sem sprobaval z VNC-jem ampak mi ne uspeva oz. neven nastavit nastavitve...ali pozna kdo boljšo rešitev?:dontknow:

amadej
16.12.2007, 15:14
Uspel sem se povezati z pomočjo deskop remote conection ampak je en problemček nastal...sicer na drugem računalniku imam OS XP na tem pa Visto, in z XP-ja se mi gre povezat na Visto obratno pa ne gre, mogoče ve kdo zakaj?....In zanima me še a se to z drugimi računalniki tudi da povezat, naprimer z sosedom ali samo z domačim omrežjem?

bluemax
17.12.2007, 07:40
Z remote desktop se lahk povežeš na kerkol računalnik k je dostopn in on-line.(če je to omogočen v računalniku na katerga se povezuješ) Če ti ne gre z win programom poskus z RAdmin(men naj naj), TightVNC...
Z visto mam bl mal izkušenj... za XP-je pa vela da morš met ukloplen guest račun, da je možna povezava prek remote desktop programa.
Lp B

amadej
17.12.2007, 08:52
Ja je malo čudn veš ko se pa povežem na leptopa kjer je tudi vista pa deluje...saj nv...bom poskuso s temi programčki....lp

pcpodpora
17.12.2007, 21:31
Pozdravljen,

brez problemov bi se moral tudi z Visto povezati na XP-je. Bodi pozoren, da imaš na XPjih nastavljen uporabniški račun in omogočeno, da se lahko drugi računalniki povežejo nanj (Control Panel/System/Remote Desktop/Allow users to connect remotely to this computer). V primeru, da imaš na XPjih kakšen firewall je potrebno odpreti port 3389, katerega uporablja Remote dekstop.

Upam da ti je bil odgovor vsaj malo v pomoč.

LP

Damo79
20.12.2007, 19:23
Jaz uporabljam za reševanje "prijateljev" in dostop do mojih računalnikov storitev logmein(www.logmein.com).Je zelo dobra in preverjena zadeva ki omogoča dostop do vseh vpisanih računalnikov s samo parimi kliki. In kar je najlepše zadeva je free.