Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kaj pomeni to sporočilo?


Soleil
17.12.2007, 16:30
En program se mi zapre, ko kliknem z miško na delovno površino in pusti sledeče sporočilo:

The instruction at "0x7c901010" referenced memory at "0x0d0c0944". The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program

Kaj to pomeni? Da je comp. prešvoh?

Slowhand
17.12.2007, 18:51
ne bo hujšega....
mal preveri,če maš vse popravke winsow gor (večina podobnih obvestil se navezuje ravno na nenameščene popravke)
lahko gre pa za slabo spisan program,ki pa najbrž tudi rabi kak popravek (mal preveri še to)

Soleil
17.12.2007, 19:00
Program na ostalih mašinah dela OK. Problem pa je ostal tudi potem, ko sem inštalirala drugo verzijo. Popravke bom še prečekirala, vendar je na drugih mašinah isto, tako, da imam bolj malo upanja.

Virusov, črvov in podobnega nisem našla dobesedno nič.

Obstaja kakšna baza opisov teh sporočil o napakah?

Slowhand
17.12.2007, 19:13
včasih tudi kak popravek povzroči podobno stanje,dokler ni na voljo popravek od popravka....:approve:
memory could not be read - vnesi v iskalnik google ali pa direktno v microsoftovo stran za podporo,pa si mal oglej možne rešitve....

http://support.microsoft.com/kb/927385/
tale se mi zdi še najbolj verjeten....

zeriX
17.12.2007, 20:09
Program na ostalih mašinah dela OK. Problem pa je ostal tudi potem, ko sem inštalirala drugo verzijo. Popravke bom še prečekirala, vendar je na drugih mašinah isto, tako, da imam bolj malo upanja.

Virusov, črvov in podobnega nisem našla dobesedno nič.

Obstaja kakšna baza opisov teh sporočil o napakah?

Ja pa so ostali računalniki na enaki arhitekturi? Imajo enako količino pomnilnika?
Program poskuša prebrat iz pomnilniške lokacije in se tam obesi.

Če misliš da bi lahko crknil ram, predlagam dolvleko MemTest86+. Speči kot bootable in pusti vsaj eno noč da laufa. Če se začnejo pojavljat napakice potem je lahko da bo ram počasi mrknil, ali pa tudi kaj drugega, ali pa sploh nič ;)

biz
18.12.2007, 11:00
En program se mi zapre, ko kliknem z miško na delovno površino in pusti sledeče sporočilo:

The instruction at "0x7c901010" referenced memory at "0x0d0c0944". The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program

Kaj to pomeni? Da je comp. prešvoh?

problem ja lahko tako SW kot pa HW ali pa kombinacija obeh, morala boš preveriti vse gonilnike za strojno opremo in seveda za programsko opremo namestiti vse nadgradnje - predvsem za windows. Najprej pa seveda program deinstalirati potem pa po nadgradnjah ponovno instalirati in ne preveč nadgradenj instalirati naenkrat, windows ti lahko zameri , torej pripravi se na več ponovnih zagonov.
Če ti po tej operaciji program še vedno ne bo šel prečekiraj še z kakšnim programom za mem test ali pa sistem test (jaz uporabljam burnproof), če še vedno ne bo šlo pa boš morala prečekirati HW komponente ročno kar pomeni najprej rame pa grafiko itd.

Soleil
18.12.2007, 18:15
Težava ostaja.

Sem pregledala RAM, vendar ne kaže, da je kaj narobe z njim. Pa imam še nekaj požrešnih programov, ki tečejo gladko.
Posodobitve od Microsofta so bile vse že gor.
Program že odinštalirala in reinštalirala (je licenčen).
Ostali računalniki ... en ima enako RAM-a (512MB) in na njem dela, sicer počasneje kot na 2GB RAM-a, vendar dela brez take napake kot se pojavlja na omenjenem.

Ostalega HW ne bom čekirala, ker trenutno nimam časa. Bom pa v kratkem sformatirala disk in na novo naložila OS, gonilnike in posodobitve v pravem vrstnem redu. Če pa potem ne bo delal, pa čav kišta.

Slowhand
18.12.2007, 19:59
En program se mi zapre, ko kliknem z miško na delovno površino in pusti sledeče sporočilo:

The instruction at "0x7c901010" referenced memory at "0x0d0c0944". The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program

Kaj to pomeni? Da je comp. prešvoh?

me firbec matra,ker program je to....najbrž se izpiše tud ime programa....:approve:

Soleil
18.12.2007, 21:17
me firbec matra,ker program je to....najbrž se izpiše tud ime programa....:approve:

En inženirski za račun po FEM ...

zeriX
18.12.2007, 21:30
Saj ostalega HW ti ni treba čekirat. Ampak ponavadi se kake HW napakice začnejo pojavljat na RAM-u. Oz. tam se jih najhitreje zazna.

P.S: I wish I had this box and computer. Bi že debugger pel :veryevil:

Slowhand
19.12.2007, 14:03
zerix,večino opozoril te vrste povzročajo programi in viroze....
enostavno gre za blokado v pomnilniku (memtest ponavadi ne javi napak - razen če z ramom res ni kaj narobe - simptomi odpovedi rama se večinoma kažejo v zmrzovanju kompa)

soleil mi pa noče napisat,kaj se izpiše v okencu,ker exe povzroči napako (no mogoče sem malo nerodno vprašal) -
http://www.java.com/en/download/help/ikernel.xml
mal poglej rešitve tudi na tej strani,če ni slučajno kak starejši instaler povzročil zadevo....

zadnje obvestilo tega tipa sem dobil ob igranju cod2 (vmes je bla plata zamenjana,pa en ram dodan) - pomagalo je nameščanje novejših driverjev za grafo....

Cvetlični deček
19.12.2007, 15:02
Če ni ram zanič pa če ni prog. skrekan (praviš da ni) je verjetno napaka v programu samem oziroma v tvojih uporabniških nastavitvah. probaj jih izbrisati.

Soleil
19.12.2007, 15:52
zerix,večino opozoril te vrste povzročajo programi in viroze....
enostavno gre za blokado v pomnilniku (memtest ponavadi ne javi napak - razen če z ramom res ni kaj narobe - simptomi odpovedi rama se večinoma kažejo v zmrzovanju kompa)

soleil mi pa noče napisat,kaj se izpiše v okencu,ker exe povzroči napako (no mogoče sem malo nerodno vprašal) -
http://www.java.com/en/download/help/ikernel.xml
mal poglej rešitve tudi na tej strani,če ni slučajno kak starejši instaler povzročil zadevo....

zadnje obvestilo tega tipa sem dobil ob igranju cod2 (vmes je bla plata zamenjana,pa en ram dodan) - pomagalo je nameščanje novejših driverjev za grafo....

Oj!

V okencu mi napiše tako kot na tvojem linku, le da ni ikernel.exe, ampak imeprograma.exe in pa "address" v sporočilo je drug kot je na linku. Drugače pa enak tip sporočilnega okna. Zadevo sem že odinštalirala in ne morem narest print screena. Je pa tudi to, da mi napako javi med delovanjem programa in ne med inštalacijo.

To je program, ki računa po FEM in solver steče normalno in da rezultate. Problem nastopi, ko želim večjo količino elementov naenkrat izbrati in izolirati od ostalih. Če izberem samo en element naenkrat, mi ne crkne. Ampak kaj z izbiro po enega, ne morem delati. Mi pa odpove tudi še pri kakšni drugi operaciji, ko je v igri le en sam element FE in ne bi smela mašina crkovati, ker je tako malo podatkov. Pa ostali programi delajo OK glede na enake karakteristike mašine.

Ko bom imela čas, bom formatirala vse s svojimi nastavitvami vred. Potem pa bomo videli. In pa malo RAMa bom dokupila.

Soleil
19.12.2007, 15:55
Če ni ram zanič pa če ni prog. skrekan (praviš da ni) je verjetno napaka v programu samem oziroma v tvojih uporabniških nastavitvah. probaj jih izbrisati.

Če pravim da imam licenco (in še hadrware key), potem to imam. :approve:

Tu sem prej še nekaj napisala, pa je izginilo. Ali je omemba Mule prepovedana?

zeriX
19.12.2007, 15:58
Če ni ram zanič pa če ni prog. skrekan (praviš da ni) je verjetno napaka v programu samem oziroma v tvojih uporabniških nastavitvah. probaj jih izbrisati.

Ja, ampak ne neka velika napaka če na enem računalniku dela, na drugem ne.
Največ kar je lahko je da se tepe z kako strojno ali programsko opremo ki jo ta računalnik ima.

Slowhand
19.12.2007, 16:25
osebno bi poskusil še z ukinjanjem procesov,ki tečejo v ozadju (izklop av ipd...),pa mal bi počistil zagonske programe v msconfig-u....
pa mal register popucat,pa kakšen defrag bi padu (tud pagefile.sys)....
za vsak primer pa macolo zravn škatle,če ji še pol kej na misel pride....:rolling:

ponovno nameščanje winsow je pa itak sam za potuho,pa za cajt zgublat....:approve::veryevil:

Soleil
19.12.2007, 16:38
osebno bi poskusil še z ukinjanjem procesov,ki tečejo v ozadju (izklop av ipd...),pa mal bi počistil zagonske programe v msconfig-u....
pa mal register popucat,pa kakšen defrag bi padu (tud pagefile.sys)....
za vsak primer pa macolo zravn škatle,če ji še pol kej na misel pride....:rolling:

ponovno nameščanje winsow je pa itak sam za potuho,pa za cajt zgublat....:approve::veryevil:

To sem že pošlihtala.

Sam je pa zame prej, če ponovno namestim OS in programe (cca. 4 ure) kot pa da en teden šarim po kišti in nekaj spreminjam. :d

zeriX
19.12.2007, 16:43
zerix,večino opozoril te vrste povzročajo programi in viroze....
enostavno gre za blokado v pomnilniku (memtest ponavadi ne javi napak - razen če z ramom res ni kaj narobe - simptomi odpovedi rama se večinoma kažejo v zmrzovanju kompa)

Sorry sem spregledal prej da bi dal odgovor.

Ponavadi se kaže v zmrzovanju, ja se, če kak sistemsko kritičen proces naleti ravno na ta del corrupted memory. Če naleti pa kak user-space program pa to ni rečeno da se bo sistem sesul ali zmrznil, tako da pojavi teh napakic niso le v zmrzovanju.
Plus tega kake napake drugega hardware-a se najprej poznajo na ramu, ker tam potujejo večinoma vsi podatki.