Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : začasna rešitev: velik CRT televizor za cca 400 eur ali LCD 32'' za cca 650 eur


randius
27.12.2007, 09:21
Pozdravljeni!

Izpadlo je tako, da nujno potrebujem nov televizor.

Z januarjem bom koristil zgolj Siol TV. Imel bi jo hkrati na računalniku ter televizorju. Ko bi bil v stanovanju in ko bi imel čas, bi Siol TV jasno spremljal prek STBja (tv komunikatorja) na novem televizorju. Ko me ne bo oz. bom kaj drugega počel, si bi vsebine Siol TV posnel na trdi disk računalnika ter kasneje pogledal na televizorju. Jasno, zgolj za osebno rabo. Ker nimam in še ne razmišljam o nakupu Dvd predvajalnika, bosta morala biti računalnik in televizor vedno povezana. Ta 'link' bi seveda koristil tudi za gledanje DVDjev, DivX in tistih formatov, ki še zmožni. Predvidoma televizorja ne bom uporabljal v druge računalniške namene. Morda le za fotografije ter za občasno daljše branje (www) tekstov. Tako neposredno na televizorju kot tudi posredno na njem prek računalnika (posnetki) bom kar dosti spremljal šport ter filme. TV bom gledal z razdalje cca 2-2,5 metra. Seveda želim imeti kar kvalitetno sliko.

če bi gledal samo na (pričetni) izdatek, bi se odločil za kar se da velik crt televizor 100hz za cca 400 eur. Res pa je, da bi raje LCD televizor (=LCD), a si trenutno zaradi drugih investicij boljšega ter večjega ne morem privoščiti. LCD Full HD tako z cenovnega vidika odpade pa itak se jih popolnoma še kar nekaj časa ne bo dalo izkoristiti. Tako bi vzel spodoben HD-ready LCD 82cm za max 700 eur npr.:
http://www.ceneje.si/lg-lcd-tv-32lc55?cc=1
http://www.ceneje.si/philips-lcd-tv-32-pfl-5322
ali res izjemoma LCD 94cm za max 900 eur. LCD vzamem, če me kdo uspe prepričati, da za to še vedno kar veliko razliko v ceni do CRT dobim tudi boljši televizor glede na moje potrebe. Čez cca 2 leti ali še kasneje, bom skoraj gotovo oz. bolje rečeno glede na potrebe nabavil večji Full HD LCD, zato se mi zdaj res vidi nesmiselno preveč denarja dati za nakup.

A pride zame v upoštev sploh kak CRT televizor (npr. http://www.ceneje.si/gorenje-tv-sprejemnik-tvf-32-vip73-100) ali je rešitev zgolj LCD?

Kolikšna je, če je, izguba kvalitete Siol posnetkov, divX ter DVD predvajanih na CRT televizorju v primerjavi z predvajanimi na LCDjih 84 cm?

primerjava kakovosti slike med gledanjem Siol TV na CRT in LCD?


hvala za zdaj in lepe praznike…

Slowhand
28.12.2007, 23:08
imam crt philips - 100hz,pa hdmi ma tud - ekran 72cm - žal ni več v prodaji oz. je umaknjen s prodajnih polic...zgleda da je bla cena zato tko nizka 423€....
slika je pa lepša kot na lcd ali plazmi....:approve:

mogoče je tukaj še na voljo...je pa mal dražji
http://www.supercena.com/I-Philips_29PT9521_CRT_televizor__29__?PHPSESSID=300 0b939d9172ff52ebb5b2edcb4dc43