Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prenos podatkov prek wireless mreže


merilo
27.12.2007, 12:54
Iz starega računalnika želim prek wireless povezave prenesti podatke na drugi računalnik.Oba računalnika sta prenosnika.Ko na enem računalniku vzpostavim povezavo(jo poimenujem,dam geslo),se mi drugi priključi na povezavo.Ko pa želim prenašati datoteke,pa se stvar ustavi.Čeprav označim datoteke,da se lahko share-ajo,jih v drugem računalniku ne zaznam.Ko grem na Workgroup enega ali drugega računalnika,drugega ne vidim.
Nasvet?

joe
28.12.2007, 12:05
Iz starega računalnika želim prek wireless povezave prenesti podatke na drugi računalnik.Oba računalnika sta prenosnika.Ko na enem računalniku vzpostavim povezavo(jo poimenujem,dam geslo),se mi drugi priključi na povezavo.Ko pa želim prenašati datoteke,pa se stvar ustavi.Čeprav označim datoteke,da se lahko share-ajo,jih v drugem računalniku ne zaznam.Ko grem na Workgroup enega ali drugega računalnika,drugega ne vidim.
Nasvet?


Kaj pravzaprav ti počneš? Povezavo poimenuješ? Ji daš Geslo? Se ti priključi na povezavo? Kaj to spoloh pomeni?

merilo
28.12.2007, 14:09
Kaj pravzaprav ti počneš? Povezavo poimenuješ? Ji daš Geslo? Se ti priključi na povezavo? Kaj to spoloh pomeni?

Rad bi prenesel podatke prek wireless omrežja.Ne vem pa kako.Mislil sem,da tako da ustvarim omrežje na katero se bosta iba računalnika priklopila.Usmerjevalnika nimam.Pri vzpostavitvi povezave te vpraša po imenu povezave(mislim,da se imenuje zadeva SSID),zatem pa tudi ključ,s katerim bi se oba računalnika povezalo na omrežje,ki ga zaznata.Na enem računalniku naredim prej omenjeno omrežje,drugi pa ga zazna in zahteva ključ,da se priključi na to omrežje.Ko vtipkam ključ,se na računalniku izpiše,da je povezava vzpostavljena z omrežjem,ki sem ga ustvaril na drugem računalniku.Ne vem ali se na ta način da prenašati datoteke iz enega v drugi računalnik in če se da,kako.
Lep pozdrav

joe
28.12.2007, 15:12
Rad bi prenesel podatke prek wireless omrežja.Ne vem pa kako.Mislil sem,da tako da ustvarim omrežje na katero se bosta iba računalnika priklopila.Usmerjevalnika nimam.Pri vzpostavitvi povezave te vpraša po imenu povezave(mislim,da se imenuje zadeva SSID),zatem pa tudi ključ,s katerim bi se oba računalnika povezalo na omrežje,ki ga zaznata.Na enem računalniku naredim prej omenjeno omrežje,drugi pa ga zazna in zahteva ključ,da se priključi na to omrežje.Ko vtipkam ključ,se na računalniku izpiše,da je povezava vzpostavljena z omrežjem,ki sem ga ustvaril na drugem računalniku.Ne vem ali se na ta način da prenašati datoteke iz enega v drugi računalnik in če se da,kako.
Lep pozdrav

Seveda se da, to je AdHock povezava. Samo omogoči še skupnaop rabo datotek in tiskalnikov na obeh računalnikih, pa daj kakšno mapo v skupno rabo pa bo.

merilo
03.01.2008, 09:47
Seveda se da, to je AdHock povezava. Samo omogoči še skupnaop rabo datotek in tiskalnikov na obeh računalnikih, pa daj kakšno mapo v skupno rabo pa bo.

Tako,Ad Hoc,začasna povezava.Ampak,ko dam mapo v skupno rabo na enem računalniku,jo na drugem računalniku ne morem najti.Zaznam mrežo,map,ki jih dam v skupno rabo,pa ne.
Lep pozdrav