Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Išče se električar


Katrin
27.12.2007, 22:55
A bi si kdo upal priporočit kakega električarja?

Vsi, ki so kdaj imeli opravka z njimi so rekli, da svojega ne bi priporočali. Ampak jaz rabim enega za čist srednje zahtevne stvari, par vtičnic ne dela, par kablov je treba podaljšat, nekaj štekarjev zamenjat... verjeno dela za par ur.

Gugl pravi da:
1) bi nekdo zaposlil električarja
2) ali pa najde kak neumen blog, kjer nekdo opisuje svojo kalvarijo z enim izmed njih.

Globje ko smo v informacijski dobi, bolj nas ***ejo osnovne stvari. Včasih si je človek vse sam zrihtal, zdej pa enega štekarja ne moreš priklopit, ne da bi moral tri na kup klicat...

Kal-El
27.12.2007, 23:37
Jah poznam dva dobra električarja, ki bi lahko tole tvojo težavo odpravila... več ti napišem v ZS

Katrin
28.12.2007, 20:31
Kal-El, tis taprav superman :)

Vsemogočni
29.12.2007, 15:56
Čisto v redu, če si zadovoljna s priporočenim. Če se pa ni obnesel, pa vem tud sam za enega dobrega in poceni. Samo je pa v Kranju.

Gegi
29.12.2007, 20:28
Če neboš zadovoljna z ostalimi pa povej, zrihtam vse brez problema


Lp

Babi2
30.12.2007, 09:29
pa vem tud sam za enega dobrega in poceni. Samo je pa v Kranju.

Super, tole bi pa meni kdaj prav prišlo. Trenutno sicer vse dela kot je treba, ampak človek nikoli ne ve. Bolje je imeti kakšno ime in telefonsko že pripravljeno ... mi lahko pošlješ?

doody
31.12.2007, 17:44
Dpoznam takega električarja.Pogoj je ,da si doma blizu Ljubljane.a,

gripson
06.01.2008, 15:43
A bi si kdo upal priporočit kakega električarja?

Vsi, ki so kdaj imeli opravka z njimi so rekli, da svojega ne bi priporočali. Ampak jaz rabim enega za čist srednje zahtevne stvari, par vtičnic ne dela, par kablov je treba podaljšat, nekaj štekarjev zamenjat... verjeno dela za par ur.

Gugl pravi da:
1) bi nekdo zaposlil električarja
2) ali pa najde kak neumen blog, kjer nekdo opisuje svojo kalvarijo z enim izmed njih.

Globje ko smo v informacijski dobi, bolj nas ***ejo osnovne stvari. Včasih si je človek vse sam zrihtal, zdej pa enega štekarja ne moreš priklopit, ne da bi moral tri na kup klicat...
To bi moral znati vsak povprečen dec....:mad: še malo pa boste iskale po netu nekoga da vas bo pripognil....:veryevil:

Katrin
06.01.2008, 22:15
Moj dec se ukvarja z drugimi stvarmi. V 21. stoletju se temu reče delitev dela.

Vsemogočni
08.01.2008, 16:22
To bi moral znati vsak povprečen dec....:mad: še malo pa boste iskale po netu nekoga da vas bo pripognil....:veryevil:


Vprašanje kakšen interes ima kdo in kaj koga zanima. naprimer, težko si zamislim, da bi kakšen dec-kirurg menjal vtičnice in podobno, ker si, če ni nekako navajen teh poslov, lahko poškoduje prste in je za lep čas nesposoben v svojem delu. Nekateri niso pripravni za taka dela in je tudi bolje če jih ne počnejo, ker bi naredili več škode kot koristi (najslabše je za takimi popravljati), nekateri so pa tko al tko rojeni za vse, kar se le lotijo. tko, da se ne da metati vseh v isti koš, ali da tisti, ki bi, pa ne ve kako, da je len. Zelo odvisno od posameznika.

Ne navsezadnje, če ti nekdo poleg stalno spušča opazke, pa sam nima pojma kako nekaj narediti, te že to odvrne, da bi sploh kaj delal. Če se spomnim, da je žena kolega, ki je polagal v kuhinji ploščice po tleh, vsako ploščico merila z metrom, napredno jo je dala iz rok in za vsako namenilak omentar ali je v pravilni legi ali mora biti malce bolj levo ali desno, bi sam že zdavnaj izročil delo njej in šel v gostilno na pivce.

doody
02.02.2008, 16:30
Imaš OS.

Vsemogočni
03.02.2008, 01:12
Me zanima kak je zdaj zadeva na stvari?? A že imaš, a še iščeš?

Katrin
03.02.2008, 21:36
Imam, en gospod iz Kranja ravno dela predračun. Kaže dobro, kako bo, bomo še videli. Če bo super, sporočim.

Slowhand
03.02.2008, 21:48
ob pol enajstih zvečer ?
a bo res sam par vtičnic zamenjal ?
kaj za vraga rabi delat predračun za par vtičnic....tačas ma že zamenjane....men je sumljiv....

Katrin
04.02.2008, 20:06
:) je pač mal več kot par vtičnic. Če ga že imam, ga je treba izkoristit.

Vsemogočni
07.02.2008, 19:10
Tako je, če že pride k hiši naj naredi kar je treba narediti, ne pa da se pol človek tolče po glavi zakaj je bil tiho in mora spet nekoga iskat. :2thumbs:
Saj če takoj poveš kaj imaš ni problema, večji problem je, če si sproti izmišljueš, pa še to, pa še to, no zdaj pa sam še to, pa ene parkarta ponoviš. Pri tem načinu te pa res vrže iz tira. Če pa veš kaj imaš za narest, čeprav je več stvari, pač vzameš v zakup, narediš in je narejeno.

Slowhand
07.02.2008, 20:37
ja,sej,prideš kao zamenjat par vtičnic,pol je pa najbolj,da se kar preseliš in delaš do penzije....pa še zastonj - po možnosti....

Katrin
08.02.2008, 20:51
Hehe, to je omenil, da ponavad ljudje pol najdejo 1000 in eno stvar za narest, včasih sploh stran ne more :)

pesikane
09.02.2008, 18:17
Če še vedno iščete električarja, mi pošljite z.s.
:)

Katrin
18.02.2008, 22:36
Se je izkazalo, da je tisti, ki ga priporoča Vsemogočni, super.

derrick
20.10.2008, 19:20
hm..da ne odpiram nove teme...a lahko kdo priproča enega ok električarja...dobil sem eno zadevo v roke (transformator) ampak nisem vedel da je zadeva "sam svoj mojster" varijanta...ne upam si tega sam delati čeprav je to za enega električarja mala malca....

Vsemogočni
21.10.2008, 13:29
Če imaš le transformator v roki, še ne potrebuješ električaja :2thumbs: Povej njegovo izhodno napetost, koliko izhodov ima in na kaj bi ga rad priključil, kolko Amperaže poje breme itd. :dontknow:
To si zdaj ravno tako napisal, kot bi jaz, da rabim serviserja, ker mi je doma crknil avto, pa se ne morem vozit naokoli :nonono:

Tecka
29.01.2009, 12:50
Zivjo! Sm koncno najdla eno temo na internetu ki je temu posvecena, tko da upam da mi boste lahko pomagali.

Rabila bi elektricarja (dobrega) za nekaj popravil doma
- zamenjava ventilatorja kopalnica (2×)
-da bi v elektricni omarici (varovalke, sam niso tiste valjaste k so kot pomanjsane steklenice, vendar so elektricne - firma Legrand) da bi se prevezalo na vsako varovalko isto sobo ker zdaj je na eni varovalki pol ene sobe in pol druge - celotno preoblikovanje, ker nekatere so preobremenjene in kr vn vrze
- k smo pred leti obnavljali stanovanje smo imeli enega elektricarja (zeloooo slabega) ki nam je skoraj vse stene razbil in notri napeljal razne kanale za vticnice in stikala. Tega je ogromno za eno luc so kr trije stikala in je teh zic se pa se. In ta mojster seveda ni znal na koncu nam dat shemo kje ti kanali potekajo in me je vedno samo strah da ce kaksno polico gor dajem da bom v katero od teh lukenj zvrtala - bi rabila ce bi se dalo torej da se pogleda kje ti kanali potekajo in ce je prostor v njih za se kaksno napeljavo. V teh kanalih je elektrika, telefon, tv ipd ...Vsekakor tega je prevec sam kar je je.
- in seveda ce so ti kanali dovolj veliki da se po njih spelje optika oz morda se kater kabel ki bi bil potreben ce bi iz isdn-adsl presla na siol paket

Ce kdo pozna koga bi bila res hvalezna za informacijo. Sem pa iz Ljubljane.

lp

pecnikr
29.01.2009, 17:32
Zivjo! Sm koncno najdla eno temo na internetu ki je temu posvecena, tko da upam da mi boste lahko pomagali.

Rabila bi elektricarja (dobrega) za nekaj popravil doma
- zamenjava ventilatorja kopalnica (2×)
-da bi v elektricni omarici (varovalke, sam niso tiste valjaste k so kot pomanjsane steklenice, vendar so elektricne - firma Legrand) da bi se prevezalo na vsako varovalko isto sobo ker zdaj je na eni varovalki pol ene sobe in pol druge - celotno preoblikovanje, ker nekatere so preobremenjene in kr vn vrze
- k smo pred leti obnavljali stanovanje smo imeli enega elektricarja (zeloooo slabega) ki nam je skoraj vse stene razbil in notri napeljal razne kanale za vticnice in stikala. Tega je ogromno za eno luc so kr trije stikala in je teh zic se pa se. In ta mojster seveda ni znal na koncu nam dat shemo kje ti kanali potekajo in me je vedno samo strah da ce kaksno polico gor dajem da bom v katero od teh lukenj zvrtala - bi rabila ce bi se dalo torej da se pogleda kje ti kanali potekajo in ce je prostor v njih za se kaksno napeljavo. V teh kanalih je elektrika, telefon, tv ipd ...Vsekakor tega je prevec sam kar je je.
- in seveda ce so ti kanali dovolj veliki da se po njih spelje optika oz morda se kater kabel ki bi bil potreben ce bi iz isdn-adsl presla na siol paket

Ce kdo pozna koga bi bila res hvalezna za informacijo. Sem pa iz Ljubljane.

lp

hmmm..zanimivo tole..pa dobro ne morem mimo tega...jaz sem električar in delam vse kar je z elektriko povezano...če koga kaj zanima me lahk na Z.S. vpraša..ni problem... bom odgovoril