Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : menjava matične plošče


prekmurec
30.12.2007, 12:04
sestra ima doma veliko teŽave in pa seveda tudi jaz,ker ne vem ugotoviti vzroka,kako je lahko prišlo do tega.namreč ima proc amd semprom 2800 en giga rama in ostalo šaro,ampak v sistemu kaže da je procesor amd athlon xp 1200mhz.na servisu so se očitno za***al ko so menjali ploščo in sedaj me zanima kaj morem prestavit da bo sistem delov kot prerj s procesorjem amd semprom 2800mhz.plata je pa tala http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=K7VT4A%20PRO&s=n

ps:pa ne govorit naj si nabavi drugega ker ji je tej čist dovolj za msn in gledanje filmov ampak moti naju to kar piše
še slika
http://shrani.si/f/M/WO/16WFFPCh/screenshot003.jpg

prekmurec
30.12.2007, 12:08
pozabil dodati:na servisu so do 7.1.2008 na dopustu čakanje pa ne pride v poštev

edit:sem Že rešil,vse kar je treba je da si manual preberemo in potem nebo problemov

rock
30.12.2007, 12:32
Če se ne spoznaš je najbolje da pustiš pri miru in počakakš ta teden! Sploh če je zadeva funkcionalna!!

Kolker vidim so verjetno pozabili pravilno nastavit takt (FSB). Če zadevo spremeniš narobe in se sistem ne zbudi je treba resetirat, za kar pa je treba fizično priti do matične plošče. Vkolikor so garancijske nalepke gor itak nima smisla brskat saj s serviserji verjetno niste "domači" in ti lahko gre garancija...

prekmurec
30.12.2007, 12:35
rock pravilno sem nastavi takt in zadeva deluje.kot sem Že zgoraj omenil,je včasih tudi manul dobro prebrati

rock
30.12.2007, 12:43
Meni napiše nižji takt, če je FSB spuščen. Nimam pa pojma od kod kater SW podatke pobira. Direkt iz čipa ali množi ostale parametre?

prekmurec
30.12.2007, 12:51
no tule je slika,se Že lepše vidi,pa ne govorit za winse:veryevil:,gadwin printscreen pa je rial verzija ,ker tale winsi nimajo paita,je uploader izbrisal
http://shrani.si/f/10/kU/3XJGiT5y/screenshot004.jpg

Slowhand
30.12.2007, 12:52
v biosu preveri,če maš fsb nastavljen "by jumper"...
če maš pravilno nastavljene jumperje (kot piše v priročniku - sel0 2-3,sel 1 open,sel 2 1-2) in s tem izbran pravilen fsb,je plata fuč - sem mel že isti tak problem z asrockovo plato (pa s c...... servisom :veryevil:)....
pomaga samo menjava plate....

Slowhand
30.12.2007, 12:54
no,glede na sliko,ki si jo priložil,je procesor pravilno zaznan...
amd 2800 + mi dela na 2,1 ghz,kar je pravilno....:approve:
torej maš zadeve pravilno nastavljene....

prekmurec
30.12.2007, 12:56
majster slowhand a pol je zdaj vse vredu?

Slowhand
30.12.2007, 12:58
pozabil dodati:na servisu so do 7.1.2008 na dopustu čakanje pa ne pride v poštev

edit:sem Že rešil,vse kar je treba je da si manual preberemo in potem nebo problemov

ja,branje navodil je res zelo koristna zadeva....
na servisu bi to moral tud včasih nardit....:angel::approve:

Slowhand
30.12.2007, 13:00
majster slowhand a pol je zdaj vse vredu?

yp,razen če bi res rad mel 2,8 ghz....
pol bo pa treba mal navit,sam s to plato bolj težko....:approve:

prekmurec
30.12.2007, 13:02
yp,razen če bi res rad mel 2,8 ghz....
pol bo pa treba mal navit,sam s to plato bolj težko....:approve:

v to se pa nebom spuščal,ker pc ni moj in nočem teŽav doma zaradi pc-ja.:d
glavno da sem uredil.

gorenjc
01.01.2008, 00:55
pozabil dodati:na servisu so do 7.1.2008 na dopustu čakanje pa ne pride v poštev

edit:sem Že rešil,vse kar je treba je da si manual preberemo in potem nebo problemov

Vedno je tako, ko ne gre in ne gre, začni brati navodila :2thumbs: Naredijo se čudeži!

prekmurec
01.01.2008, 09:55
no dobil dovoljenje sestre in glejga čudeŽ,navit se je dalo in izgleda super:2thumbs:
http://shrani.si/f/D/r9/1RWOFc4D/screenshot005.jpg

zeriX
01.01.2008, 13:31
Mah to ti je tako majhno "navijanje", kot da bi v avtu skoz pritljažnik prdel da bi se peljal hitreje.

Slowhand
01.01.2008, 14:16
Mah to ti je tako majhno "navijanje", kot da bi v avtu skoz pritljažnik prdel da bi se peljal hitreje.

BSOD se pa le mal hitrej odpre....:2thumbs:
da ni treba čakat....:rolling:

prekmurec
01.01.2008, 15:34
majster slowhand in pa zerix in pa druge majstre na tem forumi,imam eno vprašanje za vas :proc sem navil do 2400mhz in voltaŽo dvignil,prišel do winsev in takoj zmrznil,v manualu pa piše da gre brez problema do 3000mhz,torej vprašane je kje ga biksam oz.kiksam

Slowhand
01.01.2008, 16:32
1.pri navijanju ti nihče ne garantira stabilnega delovanja
2.proc bi mogoče že šel na kej več (ni pa nujno - niti nisem preverjal,če ma athlon 2800+ odklenjen množilnik in s tem možnost navijanja),plata je pa mal boga....plata res podpira amd 3000+,ki pa ne teče na tej frekvenci (oznaka je le primerjava z intelovim podobnim procesorjem)
3.če bi se rad preizkušal v navijanju (osebno ne vidim v tem nobenga heca),si omisli komponente,ki to preverjeno dopuščajo (je kar dosti forumov na to temo)...:approve:

pa še nasvet - nastavi vse tako,kot je bilo,predno kaj crkne...:angel:

prekmurec
01.01.2008, 16:38
mislim da bom nastavil vse nazaj na privzete nastavitve
hvala vseeno

Slowhand
01.01.2008, 17:01
pridn poba...:approve:

zeriX
01.01.2008, 18:07
Problem je lahko v tvoji plati.
Ponavadi ko dvigneš FSB na procesorju se še avtomatsko dvigne frekvenca na ramih, zdaj procesor še morda deluje stabilno pod višjim taktom, ram pa mrkne in zato računalnik tudi zmrzne.

Če nima plata možnosti nastavljanja FSB procesorja in rama posebaj. Moja vem da ni imela in sem lahko procesor navil maksimalno za 100MHz, kasneje je pa že ram zafrkaval.

Če maš čas in se rad igraš z takimi stvarmi, dvigni frekvenco nazaj, pa poženi MemTest86+ (google it), da boš videl če se morda začne ramu kaj mešat, ali pa procesor ni več stabilen. Ampak Sempron je slab CPU, tako da za neko navijanje začni razmišljat o nakupu kakega athlona ;)

prekmurec
02.01.2008, 10:01
jaz imam athlona,ampak to na mojem pc-ju nebi rad delal,ker je star komaj dva meseca

Slowhand
02.01.2008, 10:33
pred kakršnimkoli navijanjem si zberi preveč informacij,potem pa po pameti....počasi,korak za korakom....
obstajajo pa tudi programi za preverjanje stabilnosti,ki jih poženeš po vsaki stopnji....
je pa izredno dober priročnik za navijanje napisan v reviji swp....

Slowhand
02.01.2008, 17:56
pred kakršnimkoli navijanjem si zberi preveč informacij,potem pa po pameti....počasi,korak za korakom....
obstajajo pa tudi programi za preverjanje stabilnosti,ki jih poženeš po vsaki stopnji....orthos za dvojedrne procesorje in sp2004 za eno ali večjedrne procesorje,CoreTemp za natančno odčitavanje temperature jedra,pa vsem znani Speedfan....
je pa izredno dober priročnik za navijanje napisan v reviji swp....december 2007

popravek