Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Seme Kot Zdravnik


Lotus
09.01.2008, 21:08
"Vsako posajeno seme vsebuje ogromno količino podatkov iz vesolja, ki je po velikosti in natančnosti ne moremo primerjati z ničimer, kar je izdelal človek. S temi podatki seme dobro ve, do milisekunde natančno, kdaj naj oživi in začne rasti, katere sokove naj črpa iz zemlje, kako se posluževati svetlobe nebesnih teles - sonca, lune, zvezd - v kaj mora zrasti in s kakšnimi plodovi obroditi. Plodovi so namenjeni življenjski preskrbi človeka; lahko se učinkovito, bolje kot obstoječa ali bodoča umetno izdelana zdravila, borijo proti kateri koli bolezni človeškega organizma. Da bi to bilo možno, pa mora seme poznati stanje človeškega organizma, saj lahko potem v procesu zorenja napolni plod z ustreznim razmerjem snovi, potrebnih za zdravljenje določenega človeka, bodisi da se je njegova bolezen že razvila ali pa je le nagnjen k njej.
Da bi seme kumaric, paradižnika ali katere koli druge rastline, ki jo gojimo na vrtu, imelo take podatke, je treba narediti naslednje. Pred sajenjem damo eno ali nekaj semen v usta in jih držimo pod jezikom vsaj devet minut. Potem jih primemo med dlani in tako držimo kakih trideset sekund. Medtem moramo bosi stati na zemlji, kjer jih nameravamo posaditi. Nato razpremo dlani in skrbno ponesemo semena proti ustom. Vanje dahnemo zrak iz pljuč; ko jih ogrejemo s svojim dihanjem, seme izve, kaj je v nas.
Semena je treba držati kakih trideset sekund na odprtih dlaneh, da se predstavijo nebesnim telesom. Tako določijo trenutek svoje vzkalitve. Planeti jim pri tem pomagajo in bodo za nas darovali poganjkom potrebno svetlobo.
Potem lahko semena posadimo

Odlomek iz knjige prostranstvo ljubezni avtor Vladimir Merge

KissMe
12.01.2008, 20:32
Ja čist hudo :) to morm pa res probat :) čist je odštekan, sam men so take stvari d best :2thumbs:

Irina
12.01.2008, 22:50
Zanimivi napotki za letošnjo pomlado setev. A, z nekaterimi semeni bi se bolj težko izpeljal celoten postopek, recimo, povrtnine, ki imajo je zelo drobno seme ....solata, korenje, peteršilj......... Navajaš, da je dovolj, da se "predstavimo" samo parim semenom, kako poteka informacija do preostalih? Nadalje, nekatere povrtnine ne sejemo sami, kupimo sadike. Kako se v tem primeru "predstavimo" bodoči papriki? In ne nazadnje, pridelke z vrta zaužijejo vsi člani družine, kako "sprogramiraš" paradižnik za vse in ne samo zase?

btw: Upam, da do te teme ne pride Yamamoto, ker potem...........

Cvetlični deček
13.01.2008, 01:05
jaz bi dejal, da najbolj napredno seme je človeško seme. sicer potrebuje ustrezno mati in ne le plodne zemlje, a je njegov plod potencialno najbolj odrešujoč...