Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pogajanje glede cene rabljenega avtomobila


penelopa
20.01.2008, 09:43
Zanima me, za koliko se navadno lahko najvec zbije cena avtomobila v recimo avtohisi?
Ali obstaja neke vrste dogovor? Planiram kupiti kak Citroen C3, okoli 7000e nastavljena cena.
Bi bilo 500e manj realno?
Zanima me tudi, kdaj je najprimernejsi cas za nakup rabljenega avtomobila?
V neki avtohisi so mi rekli, da se sezona zacne nekje marca, ko je tudi vec ponudbe...
Mi je pa cudno, da so mi v treh avtohisah v Lj rekli, da avtomobili niso registrirani in da preiskusna voznja ni mozna...?1 V Mengsu pa so mi takoj dali preiskusno tablico brez problema. Nekako nimam dobrega feelinga kupit avto, ne da bi naredila vsaj en krog, ampak kot kaze je v Lj to standard?!
Hvala in lp
Penelopa

Polona84
20.01.2008, 11:23
penelopa svetujem ti da s sabo vzameš enega fantiča ki se kokr tolk spozna na avtomobile.... testna vožnja more bit, sevede da sprobaš kako avto teče...če dobr mašina dela, bremze, gas...to vse je treba sprobat, dobr je treba pogledat da slučajno avto ni bil prej že kj zbit-poglej robove pri havbi če se linija ujema-če je linija na obeh straneh enaka, zadi poglej kufr kako zgleda, podvozje poglej da slučajno ni kj zarjavelo....v glavnem najd si enga deca da gre s tabo, k bo mogoče tut znal ceno znižat...če ne druzga pa reč nj ti povrh da npr. letne gume al pa predpražnike-al kako se reče že tem v avtu... :) prodajalci znajo ženske okol obrnt-ker se pač ne spoznamo tolk na avtomobile!!! :) Pa srečno pri nakupu!!!

mrjerry
21.01.2008, 07:19
Pogajanje je zelo enostavno.

Ce zelis avto PRODATI neki avtohisi (recimo, da kupujes nov avto in ti tvojega vzamejo v ceno), bodo naredili naslednje:
1. Izracunali vrednost avta po eurotaxu
2. Od te cene odbili cca. 10%
3. Od dobljene cene odbili ocenjene stroske odprave eventuelnih poskodb (npr. lakiranje kaksne udarnine na odbijacih, praskice, ne-delovenje kaksnega elektromotorcka itd.)

Ce torej zelis avto KUPITI, naredi naslednje:
1. Dobi natancne podatke o avtu, ki ga zelis kupiti. To pomeni model (natancno), letnik, motor... V bistvu vse, kar lahko naklikas na avto.net, ce oddajas oglas.
2. Poklici ali poslji mail nakljucno avtohiso in reci, da razmisljas o prodaji svojega vozila in ce bi bili tako prijazni, da ti naredijo eurotax cenitev.
3. To je cena, za katero se pogajas s prodajalcem.

Mimogrede - ce avto kupujes od neke avtohise oz. second hand dealerja, bo cena zagotovo visja kot na eurotaxu. Ce prides nekam na sredino med eurotax vrednostjo in tistim, kar zahtevajo, bo moralo biti okej. S tem da so po tem, kar sem slisal, avtohise praviloma boljsi prodajalci od second hand dealerjev. Avtohise namrec avto pregledajo in ga vsaj do neke mere postimajo (naceloma to drzi), medtem ko second hand delarji pogosto preprodajajo pac tisto, kar gre skozi njih in niso pripravljeni investirati v stimanje avta.

In ce kupujes avto od avtohise ali second hand dealerja, zaprosi za merilec debeline laka (o ja, verjemi da ga imajo). Izmeriti moras debelino laka na vseh kovinskih delih in sicer na sredini elementa in na nekaj tockah na robu elementa. Tako vidis, ali je bil avto lakiran in s tem pred tem poskodovan. Zakaj je bil poskodovan in koliko je pa naslednje (logicno) vprasanje.


Mimogrede - ce testna voznja ni mozna, potem samo hrbet naokrog in lep pozdrav.

leprotto
31.01.2008, 08:54
Nikoli ne bi kupila avta od nekoga, ki mi ne bi dovolil iti na testno vožnjo. Saj ne govorimo o testni vožnji M3-ja, katerega bi na testne vožnje vozili vsi, ki si še njegovih koles ne bi mogli privoščiti.